Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

“Η Ελλάδα θα χάσει μέρος της εθνικής κυριαρχίας”


Κυνικός ο Γιούνκερ...


Στην παραδοχή πως η χώρα μας ουσιαστικά παρέδωσε στους πιστωτές της την εθνική της κυριαρχία, με την υιοθέτηση των επώδυνων μεταρρυθμιστικών μέτρων του περιβόητου Μεσοπρόθεσμου, προχωρά ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Focus!

Χαρακτηριστικά ο κύριος Γιούνκερ αναφέρει ότι : “η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας»”, ενώ στη συνέχεια ουσιαστικά μας ... ανακοινώνει την έλευση “ξένων ειδικών για να προσφέρουν τεχνογνωσία στην υλοποίηση των ελληνικών δεσμεύσεων”.

"Στόλισαν" την ταμπέλα του πολιτικού γραφείου του Βουλευτή Κιλκίς Θ.Παραστατίδη

κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση

Με απειλές και βρισιές εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την κυβερνητική πολιτική, οι "αγανακτισμένοι" του Κιλκίς. Στόχος αυτή τη φορά ήταν το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Παραστατίδη.

Συγκεκριμένα η εξωτερική ταμπέλα του γραφείου, η οποία όπως βλέπετε και στην εικόνα, απέκτησε άλλη μορφή γεμίζοντας με βρισιές και «αισθητικές-αντιαισθητικές» παρεμβάσεις.

Πηγή: KilkisToday

ΓΕΣ: Γενικό Επιτελείο ... Στύσης; - Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν;


Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ένα Γενικό Επιτελείο; Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ναι, του ένδοξου κατά το παρελθόν Ελληνικού Στρατού, δεν ασχολείται με το "μαύρο χάλι" της εκπαίδευσης, της έλλειψης πυρομαχικών, την έλλειψης ΤΟΜΑ, των περικοπών, της έλλειψης προσωπικού, της μείωσης ακόμα και του συσσίτιο του προσωπικού, από το εθνοκτόνο Μνημόνιο, αλλά εκδίδει ανακοίνωσεις για θέματα του ... πέους!

Έτσι το είδαμε κι αυτό: Απάντηση σε δημοσίευμα που υποστηρίζει ότι στο 401 ΓΣΝΑ εκτελούνται εγχειρήσεις σε δικαιούχους στρατιωτικούς αποκατάστασης της ... στύσης του! Πόσο περισσότερο να "πατώσει" ένα Επιτελείο; Τι έλεγε το δημοσίευμα (στο ΕΘΝΟΣ);

Πολλοί παράγοντες της Χαλκιδικής στο κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων


Ανοίγουν πάλι η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και οι εσωτερικές υποθέσεις της ΕΛΑΣ τον φάκελο της εμπλοκής πολιτικών προσώπων και δημοσίων λειτουργών στην υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας τσιγάρων που αποκαλύφτηκε τον περσινό Σεπτέμβριο στη Χαλκιδική.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε η νομική φόρμουλα ακόμη και για την αξιοποίηση τηλεφωνικών συνομιλιών, στις οποίες ακούγονται ονόματα παραγόντων της Χαλκιδικής, τις οποίες αρχικά η εισαγγελία είχε θέσει στο αρχείο.

Ανάπτυξη με έκδοση ευρωομολόγου αντί για λιτότητα ζητούν ευρωπαίοι πρώην πρωθυπουργοί


Ένα "New Deal' κατά το αμερικανικό πρότυπο, προκειμένου "να διασφαλιστεί η συνέχεια ύπαρξης της Ευρωζώνης και η οικονομική και"κοινωνική συνοχή", που απειλείται από την κρίση στην Ευρωζώνη ζητά μια ομάδα πρώην αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού "Der Spiegel".

Το "New Deal" ήταν το αμερικανικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που εφαρμόστηκε τη δεκαετία του '30 μέσω πολλαπλών κρατικών επενδύσεων. Η Ευρωζώνη θα μπορούσε κι αυτή, μέσω της έκδοσης ευρωομολόγων, να συγκεντρώσει χρήματα, "προκειμένου να χρηματοδοτήσει την οικονομική ανάκαμψη, αντί να επιβάλλει μέτρα λιτότητας, αναφέρει διακήρυξη την οποία υπογράφουν οι πρώην πρωθυπουργοί Γκι Φερχόφσταντ(Βέλγιο), Τζουλιάνο Αμάτο(Ιταλία), Μισέλ Ροκάρ(Γαλλία), καθώς και ο πρώην πορτογάλος πρόεδρος Ζόρζε Σαμπάγιο.