Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Μιχελογιαννάκης: Γιατί αποχωρώ από την ΔΗΜΑΡ


Κύριοι,

Ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισα το πρώτο Μνημόνιο, όπως δεν ψήφισα και το δεύτερο, με αποτέλεσμα την διαγραφή μου από το κόμμα. Συγκροτήσαμε την Κίνηση Ανεξάρτητων Βουλευτών και συνεργαστήκαμε στης εκλογές με την Δημοκρατική Αριστερά. Στην εκλογές αυτές ο κόσμος με τίμησε με την πρώτη θέση πανελλαδικά σε ποσοστό, στο νομό Ηρακλείου.

Κατά τη μέχρι σήμερα πορεία μου ως ανεξάρτητος βουλευτής, συνεργαζόμενος με τη Δημοκρατική Αριστερά, στάθηκα συνεπής τόσο στην τήρηση του προγράμματος με το οποίο εκλέχθηκα, όσο και με την προγραμματική συμφωνία, συμφωνα με την οποία συγκροτήθηκε η σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας,

Κύριοι,

Προς ανεξαρτητοποίηση ο Μιχελογιαννάκης από την ΔΗΜΑΡ

 Συνέντευξη τύπου στις 17:00 θα παραθέσει ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, με την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησής του να είναι το πλέον πιθανό σενάριο.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης έχει διαμηνύσει σε υψηλούς τόνους ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει το επερχόμενο πακέτο μέτρων.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, εξάλλου στην τελευταία συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος κάλεσε τους διαφωνούντες να «ξεκαθαρίσουν» τη θέση τους στέλνοντας μήνυμα προς τον κ. Μιχελογιαννάκη αλλά και προς τον Οδυσσέα Βουδούρη.

Πηγή: NewPost

Ανάστατη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Το κεφάλι του βουλευτή Φθιώτιδας Νίκου Σταυρογιάννη που βρέθηκε χθες εκτός Ν.Δ. επειδή είπε σε συνέντευξή του (Real News), είναι το δεύτερο κεφάλι, μετά από αυτό του Νικολόπουλου που κυλάει στην μετεκλογική νεοδημοκρατική αρένα.  Αλλά αυτή η διαγραφή έχει τη σημασία της, διότι γίνεται λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή για τον προϋπολογισμό που θα έχει ενσωματωμένα τα δημοσιονομικά μέτρα και το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο θα ενταχθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Αλλά, όπως λέει ο λαός…ο φόβος φυλάει τα έρμα και ο Πρωθυπουργός έστειλε το σαφές μήνυμα και στους υπόλοιπους βουλευτές που ετοιμάζονται να καταψηφίσουν τα μέτρα, ότι θα έχουν την ίδια τύχη.

Το μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ιδιαίτερα αυστηρό προς τους βουλευτές που οφείλουν, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, να συνταχθούν και γι’ αυτό το βράδυ της Κυριακής διεγράφη από την Κ.Ο. της Ν.Δ.

Συλλήψεις και τραυματισμοί στα επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής


Αντιδράσεις για τη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού

Δεκατέσσερις συλλήψεις είναι ο απολογισμός των χθεσινών επεισοδίων που σημειώθηκαν στο δάσος των Σκουριών στη Χαλκιδική μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε βάρος των συλληφθέντων-διαδηλωτών σχηματίστηκε δικογραφία για στάση.

Επιπλέον, ένας εκ των συλληφθέντων αναμένεται να οδηγηθεί στις εισαγγελικές αρχές της Χαλκιδικής με την κατηγορία της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης.

Σαντορίνη: Κάτω από το στέγαστρο του Ακρωτηρίου

Επίσκεψη στον προϊστορικό οικισμό - 14 στρέμματα ανασκαμμένου αρχαιολογικού χώρου

Θερμού Μαρία

Αν δεν ήταν το ηφαίστειο, σήμερα δεν θα υπήρχε Σαντορίνη όπως την ξέρουμε, πολλώ δε μάλλον δεν θα υπήρχε Ακρωτήρι. Οσο κι αν αυτό φαίνεται σκληρό, είναι η πραγματικότητα που θα άκουγα να επαναλαμβάνεται πολλές φορές στη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψης στο νησί.

Για τον αρχαιολόγο κ. Χρίστο Ντούμα, το όνομα αλλά και η ζωή του οποίου έχουν συνδεθεί άρρηκτα με τον προϊστορικό οικισμό, και τον πλέον ειδικό για ένα νησί σαν κι αυτό, τον ηφαιστειολόγο κ. Γιώργη Βουγιουκαλάκη τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Η άντληση υδάτων ευνοεί τους σεισμούς

Ένας σεισμός που κόστισε τη ζωή σε εννέα άτομα στην Ισπανία το 2011, ενδέχεται να προκλήθηκε από δεκαετίες άντλησης νερού από μια κοντινή φυσική υπόγεια δεξαμενή, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ανθρώπινη παρέμβαση έπαιξε ρόλο στην μετακίνηση του φλοιού της Γης, ανακοίνωσαν την Κυριακή ερευνητές.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Geoscience επικεντρωνόταν στον σεισμό της 11 Μαΐου 2011, στην πόλη Λόρκα, στα νότια της Ισπανίας. Εκτός από τον θάνατο ανθρώπων, η σχετικά μεσαίου μεγέθους σεισμική δόνηση των 5,1 βαθμών, προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές σε κτίρια της πόλης.

Κάτω από την άσφαλτο το Γυμνάσιο και το ιερό της Δήμητρας Χαμύνης

Τα κατάλοιπα του μικρού ιερού της Δήμητρας Χαμύνης, που βρέθηκαν κάτω από τον δρόμο (αριστερά στη φωτογραφία), και το ρωμαϊκό λουτρό (δεξιά)

Θερμού Μαρία

Ενα τυχαίο γεγονός επέβαλε την ανασκαφή, που αποκάλυψε σημαντικές αρχαιότητες. Ανοίγει ο δρόμος για την ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου

Ο δρόμος κρύβει αρχαία στην Ολυμπία. Από αυτά που δεν ανασκάφηκαν ποτέ και σε μεγάλο βαθμό είναι άγνωστα και άλλα που αναμένεται να εντοπιστούν. Οπως ένα μεγάλο τμήμα του αρχαίου Γυμνασίου, το οποίο σήμερα είναι εμφανές μόνο κατά ένα μέρος του, αφού το υπόλοιπο συνεχίζεται κάτω από την άσφαλτο.