Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Έβαψαν κόκκινο το άρμα της Υπάτης (video)


Με απορία και έκπληξη έβλεπαν σήμερα οι κάτοικοι της Υπάτης, αλλά και οι περαστικοί το κοκκινοβαμμένο άρμα, που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού.

Άγνωστος χθες το βράδυ προκάλεσε δολιοφθορές στο ιστορικό αυτό τάνκ, ρίχνοντάς του κόκκινη μπογιά. Η αστυνομία και η δημοτική αρχή Λαμίας διά της προέδρου της τοπικής κοινότητας, Βίκη Παπανάγνου, κάνουν εκτενείς έρευνες ώστε να βρεθεί ο δράστης.

Δείτε το video:

Μετρό Θεσσαλονίκης: Γεμάτος με υδράργυρο ο σταθμός Βενιζέλου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ

Μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που διαφάνηκαν αρχικά φαίνεται ότι παίρνει η υπόθεση με τον υδράργυρο, που βρέθηκε στο εργοτάξιο του μετρό στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου.

Κι αυτό, καθώς, όπως όλα δείχνουν, η ποσότητα του υδραργύρου που υπάρχει στην περιοχή δεν είναι μόνον 300 γραμμάρια, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί, αλλά πολύ μεγαλύτερη! Υπενθυμίζεται ότι ο υδράργυρος είναι μέταλλο, το μοναδικό που συναντάται σε υγρή κατάσταση, και είναι επικίδυνος καθώς αποτελεί δηλητήριο.

Συνεργεία της εξειδικευμένης εταιρίας συνέχιζαν όλη την εβδομάδα να συλλέγουν σε βαρέλια τον υδράργυρο που έχει ανακατευτεί με το χώμα και να τον απομακρύνουν από την περιοχή.

Δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη για τις συνεχιζόμενες ρουσφετολογικές προσλήψεις στο δημόσιο


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες ρουσφετολογικές προσλήψεις στο Δημόσιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε νέες ρουσφετολογικές προσλήψεις - και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου - προχωρά το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας πως, όχι μόνο δεν θέλει να περιορίσει το σπάταλο κράτος, αλλά το διογκώνει για ψηφοθηρικούς λόγους.
Συγκεκριμένα:

Στις 12 Μαρτίου 2012, με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία συνυπογράφει ο κ. Βενιζέλος, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ενέκριναν την πρόσληψη από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) 2.340 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις (ΚΥΑ 12075 ΕΓΔΕΚΟ 2645/12.03.2012).

Χαρίζουν το 80% του πρόστιμου αυθαιρέτων στους μουσουλμάνους της Θράκης!

Προεκλογικό ρουσφέτι στους μουσουλμάνους της Θράκης ετοιμάζει η κυβέρνηση Παπαδήμου και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος (Παπακωνσταντίνου – Σηφουνάκης). Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του antinews, θα «εξισώσουν» τους μουσουλμάνους με τους παλιννοστούντες, ώστε οι μουσουλμάνοι να πληρώσουν μόνο το 20% του προστίμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων τους!

Με την προεκλογική περίοδο ουσιαστικά να έχει ξεκινήσει, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να επανασυνδέσει τις σχέσεις του με τους μουσουλμάνους της Θράκης, όπου δρα το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Στο πλαίσιο αυτό, στο νομοσχέδιο για το νέο Οικοδομικό Κώδικα, που έχει κατατεθεί στη Βουλή και θα ψηφιστεί πριν τις εκλογές, ο Παπακωνσταντίνου και ο Σηφουνάκης θα καταθέσουν σχετική τροπολογία. Σήμερα οι παλιννοστούντες ομογενείς πληρώνουν το 20% του ειδικού προστίμου για την τακτοποίηση αυθαιρέτου, όταν αυτό είναι η κύρια και μοναδική κατοικία τους, και το ΠΑΣΟΚ θέλει να επιβάλλει την ίδια ρύθμιση και για όλους τους μουσουλμάνους της Θράκης.

Χαλκιδική: Διαγωνισμός γεύσης για την ελιά και το πατέ


Οι διαγωνιζόμενες θα «κονταροχτυπηθούν» με βάση το χρώμα τους, το περιεχόμενο, τη... γλύκα και την υφή τους. Μέχρι να φτάσει η ώρα που θα αποκαλυφθούν στους 15 κριτές, θα παραμείνουν καλά κρυμμένες. Ο λόγος για τις ελιές και τα πατέ ελιάς που θα λάβουν μέρος στον 2ο πανελλήνιο διαγωνισμό γεύσης «Flavor & taste», ο οποίος θα διεξαχθεί στην Ακτή Ελιάς (Νικήτη) Χαλκιδικής στις 12 και 13 Μαΐου, με πρωτοβουλία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς».

Πρόκειται για τη δεύτερη εφαρμογή της ιδέας της Λέσχης για την προώθηση της ποιότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, καθώς ο 1ος πανελλήνιος διαγωνισμός «Flavor & Taste» έγινε στη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της έκθεσης DETROP 2011 και αφορούσε το τυρί φέτα.

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι οι εξής: «Ολόκληρη, πράσινη/μαύρη», «Πάστα, πράσινη/μαύρη», «Γεμιστή», «Ροδέλα, πράσινη/μαύρη», «Γλυκό, πράσινη/μαύρη» και «Συσκευασία». Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την προσπάθεια των Ελλήνων καλλιεργητών και τυποποιητών ελιάς, καθώς και να επιδιωχθεί η σύνδεση των τοπικών παραγωγών με τους αρχιμάγειρες, αλλά και των ελληνικών φημισμένων αγροτικών προϊόντων με την ελληνική γαστρονομία.

Ανοίγουν το Βαρώσι την 1η Ιουλίου;


Σε άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, μόλις η Κυπριακή Δημοκρατία αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, την πρώτη Ιουλίου, θα προχωρήσει η τουρκική πλευρά αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet.
Για επικίνδυνη κίνηση-παγίδα των Τούρκων, κάνει λόγο ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, τονίζοντας ότι μετά από μια τέτοια εξέλιξη, θα τεθεί θέμα αναγνώρισης.

Υπό τον τίτλο «Άνοιγμα της πόλης-φάντασμα» η Milliyet γράφει πως η λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» ετοιμάζεται να κάνει ένα ιστορικό βήμα. «Όταν οι Ε/κ αναλάβουν την Προεδρία της ΕΕ, θα ανοίξει τα Βαρώσια για εγκατάσταση και όλοι οι Ε/κ θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Η τουρκική εφημερίδα ισχυρίζεται πως έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες για μονομερές άνοιγμα των Βαρωσίων.

Δελτίο Τύπου Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & MARKETING 
ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πολύγυρος, 26 Μαρτίου 2012

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Θετική λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται για τον προορισμό μας από την αγορά της Ρωσίας, θεωρείτε η παρουσία της Χαλκιδικής στη διεθνή τουριστική έκθεση της Μόσχας ΜΙΤΤ 2012 που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 21 Μαρτίου. Η Χαλκιδική συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όπου ήταν μία από τις 6 τιμώμενες περιοχές.

Στην έκθεση συμμετείχαν από την Χαλκιδική μεγάλες τουριστικές μονάδες και τουριστικά γραφεία με δικό τους stand μέσα στο περίπτερο του ΕΟΤ και μεμονωμένοι ξενοδόχοι που εξυπηρετήθηκαν και έκαναν τις συναντήσεις τους στο stand της Χαλκιδικής.

Στις τάξεις του ΛΑΟΣ ο Λ. Κωνσταντινίδης

Υπήρξε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Την προσχώρηση του κ. Λευτέρη Κωνσταντινίδη στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

«Ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλων των πολιτικών της μεταπολιτευτικής περιόδου ως ο πλέον ανιδιοτελής μαχητής της ζωής, εντός και εκτός του Κοινοβουλίου» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, καλωσορίζοντας τον κ. Κωνσταντινίδη στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Πρόσθεσε ότι γνωρίζει άριστα την οικονομική κατάσταση της χώρας, καθώς και ότι έχει ζήσει πολύ στο εξωτερικό και είναι αχθοφόρος μεγάλων εμπειριών.

Έστριψαν στο στενό για να μην παρελάσουν μπροστά στους επίσημους! (Video)

Ούτε μούτζες, ούτε αποδοκιμασίες.

Απλά περιφρόνηση έδειξαν προς τους επίημους οι μαθητές από το Ληξούρι στην Κεφαλλονιά. Έστριψαν στο .. στενό και πέρασαν πίσω από τους επίσημους !

Δείτε το βίντεο από το 3' και μετά...

Ο Αργύρης Λαφαζάνης για τις κούφιες προεκλογικές εξαγγελίες (video)

Τι γίνεται; βράζει και χύνεται ... η προεκλογική αφίσα του ΠΑΣΟΚ


Ο Βενιζέλος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ γίνεται...
Να σας ψηφίσουμε όμως, ΔΕΝ γίνεται...

ΑΣ.ΠΟ.Χ.Α. Ενημερωτικό Newsletter

κλικ για μεγέθυνση

Βασίλης Κασιμάτης: "Δήλωση κατά της λάσπης που δεχόμαστε"


Ο λαός έχει ξυπνήσει και την λάσπη ξεχωρίζει
Δείτε εδώ το δημοσίευμα της 21ης Ιουνίου 2010 που ξεδιαλύνει το θέμα:

25/3/12

Είμαστε μαθημένοι πλέον κάθε προεκλογική περίοδο να συναντούμε «βουνά από λάσπη» τα οποία χρησιμοποιούνται αντί οικοδομικού υλικού, για προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών προσώπων. Ανάλογα μάλιστα με την δημοτικότητα του πολιτευτή ανάλογος είναι και ... ο όγκος της λάσπης.

Εν προκειμένω, τις τελευταίες ημέρες διαφορά blogs αναμασάνε σθεναρά δίχως καν να εξετάσουν, την είδηση ότι στο κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του Πάνου Καμμένου έχουν παρεισφρήσει ανθελληνικά στοιχεία καταδεικνύοντας το πρόσωπό μου. Οι αναφορές κάνουν λόγο ότι είμαι δήθεν αυτονομιστής και υποστηρίζω την όποια τάση περί αυτονόμησης της Κρήτης. Αυτό είναι πέρα για πέρα αναληθές!

Αυτονομιστής της Κρήτης στο κόμμα του Καμμένου;;;


Πολλοί μιλούν για αυτονομία. Που οδεύουμε;

28/5/10

του Βασίλη
Κασιμάτη


Πολλοί μιλούν για αυτονομία. Που οδεύουμε;
Περί αυτονομίας ο λόγος;
Η χώρα έχει πια βυθιστεί σε ένα οδυνηρό για το τόπο και τους πολίτες του, τέλμα.
Η Κρήτη τα ίδια!
Είναι ίσως η ώρα να πέσουν οι μάσκες;

Το ΔΝΤ είναι πια για τα καλά, ο απόλυτος άρχοντας του Ελληνικού παιχνιδιού.

Λιγότερο επικίνδυνος τώρα ο ήλιος

Η έκθεση στον ήλιο είναι πάντα ευεργετική αλλά και επικίνδυνη, γι’ αυτό και απαιτεί... μέτρο και προσοχή

Ελληνική έρευνα έδειξε ότι η υπεριώδης ακτινοβολία Β αρχίζει να μειώνεται καθώς ανακάμπτει το στρώμα του όζοντος

Μάχη Τράτσα, Λαλίνα Φαφούτη

Πριν από 25 χρόνια, με το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ το 1987, η διεθνής κοινότητα αποφάσισε για πρώτη φορά να αναλάβει κοινή δράση για την αντιμετώπιση ενός σοβαρού περιβαλλοντικού ζητήματος: της «τρύπας» του όζοντος που άφηνε την καρκινογόνο υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου να φθάνει σε μεγαλύτερες ποσότητες στη Γη, απειλώντας την ανθρώπινη υγεία.

Τώρα η προσπάθεια φαίνεται να αποδίδει πλήρως τους καρπούς της. Οχι μόνο το στρώμα του όζοντος φαίνεται πλέον να αποκαθίσταται σταθερά, αλλά επιτέλους η αποκατάσταση αυτή συνοδεύεται και από αισθητή μείωση της επικίνδυνης ακτινοβολίας. Τα καλά νέα, τα οποία δείχνουν ότι όταν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε κάτι για το περιβάλλον, έρχονται από έλληνες ερευνητές, οι οποίοι όμως προειδοποιούν: αν και πράγματι ο ήλιος γίνεται λιγότερο επικίνδυνος, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πάψουμε να τον αντιμετωπίζουμε με προσοχή.