Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η αρχαία Μύρτις και οι σύγχρονες μορφές της


Το πρόσωπο αυτού του κοριτσιού που ονομάστηκε Μύρτις, όταν πήρε μορφή, φέρνοντας τον σύγχρονο κόσμο κοντά στην εποχή που έζησε, συγκίνησε όχι μόνο τους επιστήμονες που ανάπλασαν το πρόσωπό της και τους χιλιάδες που την επισκέπτονται για να την γνωρίσουν από κοντά, αλλά και σύγχρονους καλλιτέχνες.

Έτσι η Μύρτις, η οποία αυτόν τον καιρό φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, θα έχει κοντά της τα 30 έργα που φιλοτέχνησαν έλληνες ζωγράφοι με πηγή έμπνευσης αυτό το τόσο γνωστό πια κορίτσι αλλά και την ιστορία της.

Η εικαστική έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου στις 7.30 το απόγευμα, παρουσιάζει για πρώτη φορά σε αρχαιολογικό μουσείο τα έργα, τα οποία διατίθενται προς πώληση.

Μιλτιάδης Έβερτ


Μιλτιάδης Έβερτ (Αθήνα, 12 Μαΐου 1939 - Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2011) Έλληνας πολιτικός, πρώην δήμαρχος Αθηναίων και πρώην πρόεδρος της ΝΔ. Γιος του Άγγελου Έβερτ.

Σπουδές και επαγγελματική καριέρα

Αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ (σήμερα Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και ακολούθησε περαιτέρω σπουδές στην πληροφορική. Γνώριζε αγγλικά.

Υπήρξε οικονομικός και διοικητικός διευθυντής μεγάλων βιομηχανιών και οργανωτής Επιχειρήσεων και Τραπεζών. Είχε εργαστεί ως οικονομικός σύμβουλος στην Εμπορική Τράπεζα και ως οικονομικός και διοικητικός διευθυντής στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Θεσσαλονίκη: Σε τριήμερο αποκλεισμό το ΤΕΙΘ από τους έκτακτους εκπαιδευτικούς


Τριήμερο αποκλεισμό του κτιρίου του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί από σήμερα το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς μέχρι σήμερα.

Ο Σύλλογος έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙΘ βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα σε επίσχεση εργασίας, εν μέσω εξεταστικής περιόδου, ενώ από σήμερα ξεκινά νέες κινητοποιήσεις. 

Αύριο θα συμμετέχει σε κοινή συνεδρίαση με τους Συλλόγους των μόνιμων εκπαιδευτικών, ενώ την Παρασκευή θα συμμετάσχει στην πανελλαδική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, μαζί με τους έκτακτους του προεδρικού διατάγματος 407, όπου θα διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές στα ακαδημαϊκά ιδρύματα και για το εργασιακό τους καθεστώς.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Ερωτήσεις του Βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου



κλικ για μεγέθυνση

Έφυγε από τη ζωή ο Μιλτιάδης Έβερτ


Νοσηλεύονταν εδώ και ένα μήνα περίπου στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

http://ta-anilia.blogspot.com/2011/01/blog-post_2429.html

Οι «ηλίθιοι εσωτερικού» δεν πληρώνουν, οι «ηλίθιοι εξωτερικού» προβλέπουν χρεοκοπία...

Νικητές ή νεκροί δηλώνουν τώρα ότι θα αποχωρήσουν από τις «Βερσαλλίες» της Πατησίων οι «μετανάστες της Νομικής». Και καθώς συνεχίζουν την απεργία πείνας και έχουν αρχίσει τα λιποθυμικά επεισόδια, διατυπώνουν και άλλη απειλή: «Αν υπάρξουν θύματα, θα αλλάξουν πολλά πράγματα στην Ελλάδα». Και ο νοών, νοείτω… 
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μπορεί χθες ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ να βρέθηκε στην Ελλάδα και, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, να προσπάθησε για μια ακόμη ένεση αισιοδοξίας, τα πράγματα, όμως, στη χώρα δεν πάνε καλά. Ο κ. Γιουνκέρ, διακήρυξε ότι τόσο το ευρώ, όσο και η Ελλάδα θα επιζήσουν. Αποκάλεσε μάλιστα «ηλίθιους» όσους αμφισβητούν τις προσπάθειες της Ελλάδας και τις ζοφερές προβλέψεις τους.

Μοναξιά & Εθισμός στο Ιντερνετ!…


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (ιντερνετ) διαπιστώνω ότι μια αχλή μυστηρίου συνεχίζει να περιβάλλει τον κόσμο των κομπιούτερ και της ψηφιακής τεχνολογίας στην οποία στηρίζεται το διαδίκτυο (Ιντερνετ) δημιουργώντας για τους αδαείς και κάποιες μαγικές διαστάσεις.

Στην κοινωνιολογία της γνώσης διαπιστώνεται και με το ιντερνέτ ότι συμβαίνει με κάθε άλλη μορφή ραγδαίας υπέρβασης των συνόρων της ανθρώπινης γνώσης. Δηλαδή, τεχνογνωσία και τεχνολογία εξελίσσονται  πολύ πιο γρήγορα από την αναγκαία παράλληλη εξέλιξη των πλαισίων ηθικής και δεοντολογίας για να ελεγχθεί η ροή και η χρήση του πλούτου των πληροφοριών που παρέχει το διαδίκτυο. 

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011, 6:00 μ.μ. σιωπηλή διαμαρτυρία συμβασιούχων Αττικής, έξω από τον Άρειο Πάγο


Εκ μέρους του Πανελλήνιου Συντονιστικού Συμβασιούχων

Η προηγούμενη συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί στις 3/2/2011 αναβλήθηκε. θεωρούμε ότι καλώς αναβλήθηκε διότι μια επιτυχημένη συγκέντρωση οφείλεται στη συμμετοχή του κόσμου και δυστυχώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν θα επέτρεπαν την προσέλευση των συναδέλφων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ύστερα από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 8/2/2011 στο εργατικό κέντρο Αθηνών με έντονη παρουσία μεγάλου αριθμού συμβασιούχων όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, αποφασίστηκε ομόφωνα: