Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Γιάννης Μαγκριώτης - Ενημερωτικό φυλλάδιο

ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ

κλικ στο φυλλάδιο για μεγέθυνση

Πέλλα: Αντιπαράθεση στο ΛΑΟΣ για τον αποκλεισμό του Γεώργιου Παπαδόπουλου


Τρεις υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑΟΣ στο Νομό Πέλλας δήλωσαν ότι θα εγκαταλείψουν την εκλογική μάχη ενόψει της 4ης Οκτωβρίου. Τοπικά έντυπα συνδέουν την εξέλιξη με τον αποκλεισμό του Γεώργιου Παπαδόπουλου από το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ το 2007 (πρώτος σε ψήφους), ο κ. Παπαδόπουλος έσπευσε πρόσφατα να οργανώσει τον προεκλογικό μηχανισμό του (αφίσες, γραφείο κλπ), ενόψει της 4ης Οκτωβρίου. Ύστερα από την απόφαση να μην περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο, τρεις υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στο Νομό Πέλλας, οι Ελένη Τσιτιρίδου, Δημήτριος Κοροσίδης και Βίκτωρ Σταματιάδης, δήλωσαν ότι αποσύρονται, επικαλούμενοι λίγο πολύ «προσωπικούς λόγους». Η εξέλιξη φαίνεται ότι συνδέεται με τον αποκλεισμό του κ. Γεώργιου Παπαδόπουλου.

Κατατοπιστικό των τελευταίων εξελίξεων είναι το δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας του Νομού Πέλλας, «ΕΔΕΣΣΑΪΚΗ»(Σάββατο 19/9/2009):

Στον ΛΑΟΣ, τη φαινομενική όπως αποδεικνύεται – ηρεμία και το κλίμα αισιοδοξίας για πιθανή απόκτηση έδρας στο νομό ήρθαν να ταράξουν οι αποφάσεις των τριών από τους έξι υποψηφίους βουλευτές του κόμματος να παραιτηθούν και οι σκληρές δηλώσεις της προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος.

Τις παραιτήσεις τους δήλωσαν ότι υποβάλλουν οι υποψήφιοι Ελένη Τσιτιρίδου, Δημήτριος Κοροσίδης και Βίκτωρ Σταματιάδης, επικαλούμενοι «προσωπικούς λόγους» όπως άφησε να εννοηθεί ο ένας εκ των παραπάνω, η παραίτηση τους δεν είναι καθόλου άσχετη με τη μη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ του Γιώργου Παπαδόπουλου από τα Γιαννιτσά, πρώτου σε σταυρούς στις εκλογές του 2007, ο οποίος μέχρι και την τελευταία στιγμή θεωρούσε τον εαυτό του υποψήφιο, όπως σύμφωνα με τα λεγόμενά του- τον διαβεβαίωναν από το κόμμα.


Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, η πρόεδρος της Νομαρχιακής του ΛΑΟΣ, Εύη Παρασίδου, σημείωσε ότι μαζί με τους τρεις υποψηφίους παραιτούνται και τα περισσότερα μέλη της τοπικής κομματικής οργάνωσης, γιατί, όπως τόνισε, «για το ψηφοδέλτιό μας στο νομό Πέλλας επιλέχθηκαν από την Αθήνα υποψήφιοι που δεν ήταν καν μέλη του κόμματος».


«Νιώθω προδομένη γιατί εγώ πίστεψα στην ιδεολογία του ΛΑΟΣ και είμαι αντίθετη σε καιροσκόπους που δεν στήριξαν ποτέ το κόμμα και τις θέσεις του και σήμερα ζητούν καρέκλες και αξιώματα» σημειώνει χαρακτηριστικά η κα Παρασίδου, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί και η ίδια στη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Εκτός από τους τρεις παραιτηθέντες, στο ψηφοδέλτιο του κόμματος συμπεριλαμβάνονται οι: Κατερίνα Ρουσοπούλου, Δημήτριος Γαλαντάρης και Χρήστος Καμπουράκης.


Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στους κόλπους του ΛΑΟΣ Πέλλας είναι και σχετική ανώνυμη ανάρτηση στο troktiko, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου. «Γνωρίζετε πολύ καλά τι σημαίνει και ποιος είναι ο Γιώργος Παπαδόπουλος», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ο συντάκτης, απευθυνόμενος στον κ. Καρατζαφέρη, εγείροντας ερωτήματα για το τι εννοεί ακριβώς. Εξού και τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

«Στον νομό μας βρήκατε πρόσφορο έδαφος που ήταν έτοιμο για καρποφορία με την υποψηφιότητα του κ. Παπαδόπουλου, που γνωρίζετε πολύ καλά τι σημαίνει και ποιος είναι ο Γιώργος Παπαδόπουλος (...) Και στις δυο εκλογικές του αναμετρήσεις ήταν ή όχι αυτός που έβγαλε το κόμμα σας από την αφάνεια και το σκοτάδι, ανεβάζοντας τα ποσοστά του κόμματός σας σε τέτοιο σημείο που έφτασε να θεωρείστε η περιζήτητη νύφη με προτάσεις και συνοικέσια από όντως αξιόλογους γαμπρούς;

Και για ποιο όνομα δεν ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες ότι κατεβαίνει υποψήφιος με το ΛΑΟΣ; Κ. Πρόεδρε είχατε η όχι την πληροφορία ότι το κόμμα σας στον Νομό Πέλλας με την υποψηφιότητα του Γιώργη του Παπαδόπουλου θα κατεβάσει σε εξευτελιστικό σημείο τα ποσοστά της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; Κ. Πρόεδρε είχατε ή όχι την ενημέρωση ότι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ από τρεις βουλευτικές έδρες, ίσως κρατήσει μόνο τη μια;».

Πηγή: tvxs

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές


Στις 4 Οκτωβρίου θα κληθούμε ως πολίτες να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα, επιλέγοντας ο καθένας με τα δικά του, συλλογικά ή ατομικά, κριτήρια σε ποιο κόμμα θα εμπιστευτεί την ψήφο του. Ωστόσο, για να μην ταλαιπωρηθούμε άδικα την ημέρα των εκλογών, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ορισμένες χρηστικές πληροφορίες.

Καταρχήν, δεν ψηφίζουμε από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου, άλλα από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι:

• Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι και το έτος 1991).

• Είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου ή κοινότητας της χώρας και δεν έχουν στερηθεί το εκλογικό τους δικαίωμα με δικαστική απόφαση.

• Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος παραμένει υποχρεωτική. Στην πράξη, όμως, δεν έχουν εφαρμοστεί πότε οι κυρώσεις που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για όσους αδικαιολόγητα δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν.

Δεν είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν όσοι είναι πάνω από εβδομήντα (70) ετών και όσοι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονται στο εξωτερικό.

Σταυρός προτίμησης

Στις βουλευτικές εκλογές ισχύει ο σταυρός προτίμησης, που σημαίνει ότι ο ψηφοφόρος μπορεί να βάζει σταυρό στον υποψήφιο βουλευτή προτίμησής του. Τα ψηφοδέλτια που δεν φέρουν σταυρό προτίμησης είναι έγκυρα και η ψήφος πηγαίνει υπέρ του κόμματος. Οι ψηφοφόροι μπορούν να βάλουν έναν ή περισσότερους σταυρούς προτίμησης, ανάλογα με τον αριθμό των βουλευτών που εκλέγει η εκλογική τους περιφέρεια.

Συγκεκριμένα:

Μέχρι δύο (2) σταυρούς στις περιφέρειες: Σερρών, Εβρου, Καβάλας, Β΄ Θεσσαλονίκης, Πέλλης, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ηλείας, Φθιώτιδος, Βοιωτίας, Ευβοίας, Α΄ Πειραιώς, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Δωδεκανήσου, Χανίων.

Μέχρι τρεις (3) σταυρούς στις περιφέρειες: Λαρίσης, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Β΄ Πειραιώς, Αττικής, Ηρακλείου. Μέχρι τέσσερις (4) σταυρούς στις περιφέρειες: Α΄ Θεσσαλονίκης, Α΄ Αθηνών, Β΄ Αθηνών.


Εκλογικές άδειες

Ειδική άδεια απουσίας από την εργασίας τους, ώστε να διευκολυνθούν στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, δικαιούνται οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι. Η άδεια αυτή δεν συνυπολογίζεται στο χρόνο της κανονικής άδειας που δικαιούται κάθε υπάλληλος και, σύμφωνα με την εγκύκλιο, χορηγείται ως εξής:

Εξαήμερη βδομάδα εργασίας

• Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μίας (1) εργάσιμης ημέρας.

• Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια δύο (2) εργάσιμων ημερών.

• Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια τριών (3) εργάσιμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.

• Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

Πενθήμερη βδομάδα εργασίας

• Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μίας (1) εργάσιμης ημέρας.

• Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια δύο (2) εργάσιμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.

• Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

Άμεσα εκλογικά αποτελέσματα(Καινοτομία των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου)

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου θα εφαρμοστεί, πιλοτικά, η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, μέσω κινητού τηλεφώνου, στη Β’ Θεσσαλονίκης και σε περίπου 4.000 εκλογικά τμήματα της χώρας, δηλαδή σε ποσοστό πάνω από το 20% των εκλογικών τμημάτων. Υπολογίζεται ότι με αυτό τον τρόπο, δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα του 1/5 των εκλογικών τμημάτων, ούτως ώστε να υπάρχει ασφαλές δείγμα για την εξαγωγή συμπερασμάτων για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Μιμήκα Τόσιου

Πηγή: Παρατηρητής

Ανακοίνωση της Μονής Εσφιγμένου

Το Λάβαρο των Μακεδονικών δυνάμεων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που υψώθηκε στη μάχη της Ρεντίνας, στις 17 Ιουνίου1821, στη Μακεδονία υπό την αρχηγία του Αρχιστράτηγου Εμμανουήλ Παπά. Φυλάσσεται στην Μονή Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος


Η δίωξη των μοναχών της πατροπαράδοτης και ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους συνεχίζεται ακατάπαυστα. Δεκατρείς αδελφοί μας καταδικάσθηκαν σήμερα σε φυλάκιση από τα ποινικά δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, διότι τάχα «παραμένουν παράνομα» και «εμποδίζουν τη λειτουργία» της Ιεράς Μονής μας.

Εμείς, οι 105 μοναχοί της πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, πιστοί στους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας και στις παραδόσεις, δηλώνουμε ότι τηρούμε ευλαβικά τα όσα μας κληροδότησαν οι μοναχοί αδελφοί μας, λειτουργούντες αδιάκοπα και νόμιμα στο ιστορικό κτίριο της Ιεράς Μονή μας, επί 1.500 συναπτά έτη.

Έτσι και σήμερα εξακολουθούμε να «λειτουργούμε», σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου, αλλά και σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες και παραδόσεις.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου – Άγιο Όρος

Η Αθήνη κατέθεσε μήνυση κατά του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αιβαλιώτη

ΤΟΝ ΜΗΝΥΣΕ ΓΙΑ "ΨΕΥΔΗ ΑΝΩΜΟΤΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΟΘΕΥΣΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ"

Η υπόθεση αυτή έχει αρχή αλλά όπως φαίνεται δεν έχει τέλος....
Στις 12-3-08, με το Φ.429/334/4176Σ568, το Στρατολογικό Γραφείο, κηρύσει τον Κ. Αϊβαλιώτη "ανυπότακτο διαρκείας".

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ζητά από τη Βουλή την άρση της ασυλίας του Αϊβαλιώτη, προκειμένου να δικαστεί, από το Στρατοδικείο.

Η αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ομόφωνα κρίνει ότι πρέπει να εισαχθεί στην Ολομέλεια γιά ψηφοφορία.

Στην πρώτη ψηφοφορία, το αποτέλεσμα είναι 102-102.

Στη δεύτερη, ο Κ. Αϊβαλιώτης, πριν από την ψηφοφορία και προκειμένου να επιτύχει ευνοϊκό γιαυτόν αποτέλεσμα δηλώνει στη Βουλή : "Θα ήθελα να πώ οτι έχω μοιράσει στα έδρανα των συναδέλφων έγγραφο της Εισαγγελίας του Στρατοδικείου Αθηνών με προχθεσινή ημερομηνία, στο οποίο φαίνεται ότι είναι άκυρη η ανυποταξία μου. Δεν υπάρχει κατηγορία και έχει ακυρωθεί επίσης και η εξάμηνη πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση".

Ακριβώς γι αυτήν τη δήλωση τον μηνύει η Αθήνη, γιατί τέτοιο έγγραφο δεν υπάρχει και τα όσα είπε είναι ψευδή και δόλια με σκοπό να εξαπατήσει τους συναδέλφους του και να προκαλέσει μη γνήσιο αποτέλεσμα ψηφοφορίας.

Τον παραπέμπει δε με τα άρθρα 225,2 Π.Κ. Περί ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και 158 Π.Κ. περί νοθεύσεως ψηφοφορίας.

Τώρα πώς γίνεται ένα κόμμα όπως το ΛΑΟΣ που με πανοπλίες, σάρισες, και περικεφαλαίες, φωνασκεί και οδύρεται υπέρ των εθνικών μας θεμάτων και κατά της μείωσης της στρατιωτικής θητείας, να έχει και μάλιστα εκπρόσωπο, έναν που έκανε τα πάντα για να αποφύγει τη στράτευση, μόνο η παραψυχολογία μπορεί να μας εξηγήσει.

Είναι ίσως νόμιμο που κατάφερε με τις προαναφερόμενες διαδικασίες να υπηρετήσει μόνο 45 μέρες, είναι όμως ηθικό;

Όταν μάλιστα η βουλή με την συνήθη συντεχνιακή της αντίληψη δεν ήρε την ασυλία του προκειμένου να δικασθεί ως θα έπρεπε στο Στρατοδικείο

Το δε εκπληκτικό είναι οτι τις τελευταίες 10 ημέρες, από τις 45, που υποτίθεται ότι υπηρέτησε, άγνωστο πώς κατάφερε να πάρει μετάθεση σε μία μονάδα του ΄Εβρου, για να ισχυρίζεται τώρα οτι πήρε απολυτήριο από ακριτική περιοχή.!!!!!!

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ "ΠΕΡΙΕΡΓΟΥ"..ΒΟΥΛΕΥΤΗ!

Ο βουλευτής Αϊβαλιώτης, ο οποίος φαίνεται οτι είναι "βίος και πολιτεία", αφού εκτός από το γεγονός οτι επί μία δεκαετία εξαπατούσε τις στρατιωτικές αρχές, προκειμένου να αποφύγει την στράτευσή του ή στη χειρότερη γιαυτόν περίπτωση να υπηρετήσει μόνο 45 μέρες, όπως και έγινε, επιβαρύνεται και με τα εξής:

1.- Με το ΦΕΚ 181/24-09-03, διορίστηκε στο Αττικό Νοσοκομείο και ταυτόχρονα υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση οτι θα προσκόμιζε το απαραίτητο "πιστοποιητικό στρατού", ουδέποτε το προσκόμισε για να μην αποκαλυφθεί η πραγματική στρατολογική του κατάσταση, με αποτέλεσμα το Δ.Σ. με το αριθ.45/17-10-06 πρακτικό να τον κρίνει ακατάλληλο γιά μονιμοποίηση.


2.- Με το ΦΕΚ 296 τεύχος τρίτο 29-12-03, διορίζεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης,

3.- Με το ΦΕΚ 21/27-1-04, ομοίως διορίζεται στο Υπουργείο Παιδείας.
Είναι λοιπόν σαφέστατα προφανές, οτι ο "περίεργος και απίθανος" Αϊβαλιώτης, διοριζόταν σε όποιο Υπουργείο έβρισκε μπροστά του και "καιροφυλακτούσε" να βρεί την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου να εξαπατήσει το οποιοδήποτε υπουργείο, για να επιτύχει την μονιμοποίησή του, εν γνώσει του ασφαλώς ότι δεν είχε και δεν μπορουσε να προσκομίσει το απαραίτητο "πιστοποιητικό στρατολογίας".

4.- Επίσης ο εν λόγω "περίεργος" βουλευτής, έχει καταδικαστεί γιά συκοφαντική δυσφήμιση, με την αριθ. 2804/05 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, από τους Υπουργούς Χατζηδάκη-Φώλια και τον π.ευρωβουλευτή Αβέρωφ, γιατί στο περιοδικό ΝΕΜΕΣΙΣ -έχει περάσει και από εκεί- με το ψευδώνυμο "ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΤΗΣ", τους συκοφαντούσε επειδή οι ως άνω ενάγοντες αρνήθηκαν να τον προσλάβουν ως... υπάλληλό τους.!!!!

Tώρα, πως γίνεται ένα «τύπο», ο οποίος έχει κριθεί ακατάλληλος να υπηρετήσει στο Δημόσιο και Είναι Βουλευτής, αυτό μόνο η παραψυχολογία ίσως μπορεί να εξηγήσει….

Πηγή: Politiko Safari

Το πρόγραμμα της Ιφιγένειας Κυριάκου


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
Υπ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Η υπ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ,

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ,

ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/09/2009

ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟ 18.00

ΜΑΡΑΘΟΥΣΑ 18.30

ΚΡΗΜΝΗ 19.00

ΔΟΥΜΠΙΑ 19.30

ΣΑΝΑ 20.00

ΑΓ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ 20.30


ΣΑΒΒΑΤΟ 26/09/2009

ΜΑΡΜΑΡΑΣ 18.30

ΤΟΡΩΝΗ 19.00

ΠΟΡΤΟ ΚΟΥΦΟ 19.15

ΣΑΡΤΗ 20.00

ΣΥΚΙΑ 20.30

Το πρόγραμμα του Αθηναίου Φλωρίνη


Ο υποψήφιος Βουλευτής Χαλκιδικής της Ν.Δ. Αθηναίος Φλωρίνης στα πλαίσια της προεκλογικής περιοδείας του στο Νομό Χαλκιδικής επισκεύθηκε:

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/09
ΠΡΩΙ: ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ), ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: ΣΑΡΤΗ (18:00), ΣΥΚΙΑ (19:00), ΠΟΡΤΟ ΚΟΥΦΟ

Τις επόμενες μέρες θα επισκευθεί:

ΠΕΜΠΤΗ 24/09
ΠΡΩΙ: ΣΑΝΑ, ΡΙΖΑ, ΔΟΥΜΠΙΑ, ΓΕΡΑΚΙΝΗ
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: ΠΛΑΤΑΝΟΧΩΡΙ, ΚΡΗΝΗ, ΜΑΡΑΘΟΥΣΑ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/09
ΠΡΩΙ: ΒΑΒΔΟ,ΣΗΜΑΝΤΡΑ,ΠΟΡΤΑΡΙΑ
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, ΤΟΡΩΝΗ, ΜΑΡΜΑΡΑ (19:00)
ΣΑΒΒΑΤΟ 26/09
ΠΡΩΙ: ΡΑΔΙΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ, ΑΘΥΤΟ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: ΦΟΥΡΚΑ, ΒΑΛΤΑ (ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ 19.30)
ΚΥΡΙΑΚΗ 27/09
ΠΡΩΙ: ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ (ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 11.00)
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: ΤΕΝΕΔΟ,ΤΡΙΓΛΙΑ (ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩΝ 19:00)
ΔΕΥΤΕΡΑ 28/09
ΠΡΩΙ: ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: ΒΑΡΒΑΡΑ(18:00), ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ (18:45), ΝΕΟΧΩΡΙ(19:30), Μ.ΠΑΝΑΓΙΑ(20:00)

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

http://www.athineosflorinis.gr/content/index.php?option=com_content&task=view&id=97&Itemid=37

Τα greeklish βλάπτουν σοβαρά την ελληνική γλώσσα


Πρόσφατη έρευνα διαπιστώνει πως η ευρέως διαδεδομένη χρήση των greeklish, επιδρά αρνητικά στην ορθογραφική ικανότητα των μαθητών

Τα greeklish απειλούν την ελληνική γλώσσα.

Σε πρόσφατη έρευνα του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που διεξήχθη σε μαθητές όλων των βαθμίδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διαπιστώθηκε, πως η ευρέως διαδεδομένη χρήση των greeklish, επιδρά αρνητικά στην ορθογραφική ικανότητα των μαθητών!

Η νέα αυτή μορφή γλώσσας, που αρχικά ξεκίνησε για εξοικονόμηση χρόνου-προκειμένου οι χρήστες να μην μετατρέπουν τη γραμματοσειρά τους στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή από τα αγγλικά στα ελληνικά, σταδιακά διαδόθηκε και πλέον επικρατεί στις σύγχρονες μορφές επικοινωνίας, όπως είναι το Facebook, το MSN, το Skype, αλλά και τα γραπτά μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα, e-mails.

Τα είδη των λαθών των μαθητών αφορούν κυρίως την παράλειψη τονισμού ή σημείων στίξης και τη χρήση αγγλικών σημείων στίξης, το συνδυασμό ελληνικών και λατινικών γραμμάτων σε μία λέξη, ορθογραφικά λάθη (π.χ. ο αντί για ω), φωνητικά λάθη (κυρίως στους φθόγγους π.χ. κς αντί για ξ), καθώς, επίσης, σύντμηση λέξεων (π.χ. tespa αντί τέλος πάντων, tpt αντί για τίποτα, dld αντί για δηλαδή κ.α.).

Οι φιλόλογοι δήλωσαν ότι συνάντησαν λέξεις γραμμένες σε greeklish σε γραπτά του σχολείου σε ποσοστό 64,3% και ότι παρατηρήθηκαν και μη αναμενόμενα λάθη, όπως αλλαγή χρόνου ή προσώπου στα ρήματα, αλλαγή πτώσης στα ουσιαστικά, αντικατάσταση λέξης με άλλη, με εντελώς διαφορετική σημασία.

Σύμφωνα με την έρευνα, ποσοστό 77,4% των μαθητών χρησιμοποιούν τα greeklish, με αξιοσημείωτη αύξηση χρηστών από το γυμνάσιο στο λύκειο.

Οι μαθητές που παραδέχτηκαν ότι τα χρησιμοποιούν στο γυμνάσιο φτάνουν το 67,8%, στο Επαγγελαμτικό Λύκειο το 70,2% και στο Γενικό Λύκειο 88,5%.

Απ' αυτούς, περίπου το 50% τα χρησιμοποιούν από δύο έως και περισσότερα χρόνια, ενώ πάνω από το 63% τα χρησιμοποιεί καθημερινά ή πολλές φορές τη μέρα.

Επιπλέον το 19% των μαθητών της Α’ και το 51,6% της Β’ τάξης του Γυμνασίου δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τα greeklish τουλάχιστον δύο χρόνια, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, η χρήση τους ξεκινά από το δημοτικό.

Οι μαθητές δήλωσαν ακόμη πως πέρα από τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας (sms 52,8%, e-mail 78,2%, chat-forum 84,7%, smartphone 16,1%, pda 13,7%) χρησιμοποιούν τα greeklish και σε χειρόγραφα (προσωπικές σημειώσεις, σχολικές εργασίες, σημειώματα κ.α.) σε ποσοστό 15,7%.

Οι λόγοι χρήσης του συγκεκριμένου τρόπου γραφής είναι κατά τους μαθητές η συνήθεια, σε ποσοστό 83,9%, η εξοικονόμηση χρόνου (75,8%), επειδή το θεωρούν χρήσιμο ή βολικό εργαλείο (71,4%), για την αποφυγή ορθογραφικών λαθών (38,7%) και... επειδή είναι μόδα (33,9%).

Τέλος στην ίδια έρευνα, το 58,5% των μαθητών θεωρεί, ότι η χρήση των greeklish απειλεί την ελληνική γλώσσα, ενώ την ίδια άποψη έχει μόνο το 64,3% των φιλολόγων, ενώ το 53,6% έχει παρατηρήσει αύξηση των ορθογραφικών λαθών σε μαθητές, που παλαιότερα παρουσίαζαν καλύτερες επιδόσεις στο γραπτό λόγο.

Πηγή: Τα Νέα

Συνέντευξη του Ευθύμη Καρανάσιου στην εφημερίδα Επικοινωνία


Ο υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής της Ν.Δ. Ευθύμης Καρανάσιος παραχώρησε συνέντευξη στην ημερήσια εφημερίδα της Χαλκιδικής «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ», η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό της φύλλο.

Σημεία συνέντευξης:

«Κύριε Καρανάσιο είστε ένας νέος πολιτικός, ένας νέος άνθρωπος που κατά κοινή ομολογία έδωσε έναν αέρα ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Χαλκιδική από τις προηγούμενες εκλογές. Πιστεύετε ότι είναι η ώρα να πάρουν την τύχη του τόπου τους οι νέοι άνθρωποι;

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών της Χαλκιδικής με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Για μένα οι εκλογές αυτές είναι πρόκληση γιατί, όπως καλά γνωρίζετε, η ανάπτυξη του τόπου μας απαιτεί νέους, δυναμικούς πολιτικούς. Ο τόπος μπορεί να πάει ένα βήμα μπροστά στην ανάπτυξη του και με νέους, ικανούς ανθρώπους. Πιστεύω ότι τα κόμματα σήμερα χρειάζονται το μπόλιασμα της κοινωνίας. Χρειάζονται νέους ανθρώπους και χρειάζονται ιδέες.

Δεν θέλω να δώσω την εικόνα του σωτήρα του τόπου μας, γιατί ο τόπος μας δε χρειάζεται σωτήρες. Χρειάζεται ανθρώπους με θέληση και δύναμη για δουλειά.

Εξάλλου, η μέχρι τώρα πορεία του, κομματική, επαγγελματική, οικογενειακή και κοινωνική, μπορεί να εγγυηθεί τη νέα πορεία για την αναζωογόνηση του κομματικού χώρου. Αρκεί να το κατανοήσουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και να ανοίξουν επιτέλους το δρόμο για τα νέα στελέχη της.

Η κοινή γνώμη φαίνεται να βρίσκεται σε διάσταση με την πολιτική και τους πολιτικούς. Μπορεί να αναστραφεί αυτό το αρνητικό κλίμα και πώς; Ως νέος πολιτικός, πώς αντιμετωπίζετε την απαξίωση προς την πολιτική και τους πολιτικούς από μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος;

Είμαι της άποψης πως χρειάζεται σήμερα στη χώρα μας μια επανατοποθέτηση της πολιτικής στη σωστή της βάση. Στη βάση της προσφοράς προς τον άνθρωπο και όχι στη βάση της προσωπικής κοινωνικής ανέλιξης του εκάστοτε πολιτικού. Πιστεύω ότι ο μοναδικός τρόπος να αναστραφεί αυτό το κλίμα δυσπιστίας προς την πολιτική είναι να εναρμονιστούμε εμείς οι πολιτικοί με τους ρυθμούς της κοινωνίας.

Έχω την αίσθηση, πως η κοινωνία έχει ξεπεράσει την πολιτική και τους πολιτικούς και λειτουργεί σε πολλούς τομείς, χωρίς αυτούς. Πρέπει λοιπόν να ξανακάνουμε τα κόμματα ελκυστικά στους πολίτες. Να σταματήσουν να είναι οι κομματικοί φορείς ένα είδος «κλαμπ» που σε κάποιο βαθμό ζει στον κόσμο του. Την απαξίωση των πολιτών τη ζούμε σήμερα περισσότερο απ’ όλους, εμείς οι υποψήφιοι βουλευτές που τρέχουμε από πόρτα σε πόρτα στα χωριά της Χαλκιδικής και προσπαθούμε να πείσουμε τους πολίτες να μας ακούσουν.

Παλαιότερα, ξέρετε πολύ καλά ότι τους υποψήφιους ο κόσμος τους έβλεπε με σεβασμό, τους περίμενε με ανυπομονησία. Αυτά πιστεύω ότι πλέον δεν ισχύουν. Η επιστροφή του κόσμου στην πολιτική και η επανάκτηση της χαμένης τους αξιοπιστίας θα γίνει όταν η πολιτική θα είναι αλλά και θα φαίνεται καθαρή. Όταν οι πολιτικοί δώσουμε όραμα και προσδοκία, θα πρέπει με την προσωπική μας στάση ζωής και το μετριοπαθές μας ύφος, να επανακτήσουμε το σεβασμό του κόσμου.»

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν η κατάσταση στο Δέλτα Αξιού


Στοιχεία για την εφαρμογή της Οδηγίας περί οικοτόπων στο Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα θα ζητήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κρίτων Αρσένης, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση έπειτα από κοινή υπουργική απόφαση.

«Το Δέλτα του Αξιού ποταμού και η ευρύτερη υγροτοπική περιοχή χαρακτηρίζεται παγκόσμιας ορνιθολογικής αξίας και αποτελεί το μεγαλύτερο δελτιακό οικοσύστημα της Ελλάδας προστατευόμενο από την εθνική, την ευρωπαϊκή και τη διεθνή νομοθεσία. Παρ' όλα αυτά, η περιοχή έχει μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων και μπάζων» δήλωσε ο κ. Αρσένης μετά την απάντηση της Επιτροπής.

«Αντί η κυβέρνηση Καραμανλή και ο αρμόδιος υπουργός κ. Σουφλιάς να εφαρμόσουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία, επέτρεψαν, με την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξέδωσαν, 17 παρεμβάσεις σε περιοχή απόλυτης προστασίας της φύσης δείχνoντας όχι απλώς αδράνεια αλλά αδιαφορία για το περιβάλλον. Η εξαετία Σουφλιά μας διδάσκει την άμεση αναγκαιότητα δημιουργίας υπουργείου Περιβάλλοντος στην Ελλάδα» συνέχισε.

Απαντώτας στο ερώτημα του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο Ευρωπαίος επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Σταύρος Δήμας ανέφερε: «Η Επιτροπή θα επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να ζητήσει πληροφορίες για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων της οδηγίας περί οικοτόπων σε ό,τι αφορά μέτρα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν δυσμενώς τον τόπο Natura 2000 "Δέλτα - Ευρύτερη περιοχή - Αξιούπολη"».

«Αν από την απάντηση προκύψει παράβαση των προαναφερόμενων διατάξεων, η Επιτροπή δεν θα διστάσει να κινήσει διαδικασία επί παραβάσει, εφόσον χρειαστεί».

Πηγή: Το Βήμα

Το πρόγραμμα του Ευθύμη Καρανάσιου για την Παρασκευή 25/9/2009



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

στο νομό Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος

την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου,

στις 10 το πρωί θα παραχωρήσει συνέντευξη στο Ράδιο Star 95,5 και

στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Λαϊκή Αγορά των Σημάντρων.

Το απόγευμα θα επισκεφθεί

στις 18.30 την Ουρανούπολη,

στις 19.45 τα Ν.Ρόδα και

στις 20.30 θα πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία στην Ιερισσό.

Ο Γιάννης Δριβελέγκας απόψε επισκέπτεται τα Βράσταμα


Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Γιάννης Δριβελέγκας

θα επισκεφτεί απόψε τα Βράσταμα στις 21.30 το βράδυ.

Γεωργικά φάρμακα «έπνιξαν» τα ψάρια της Κάρλας


Νέες διαστάσεις στο φαινόμενο των νεκρών ψαριών στην τάφρο «1» της Λίμνης Κάρλας, έρχονται να δώσουν αναλύσεις των δειγμάτων ψαριών από το ειδικό Ινστιτούτο Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Θεσσαλονίκης, που φωτογραφίζουν τον ανθρώπινο παράγοντα ως αιτία του θανάτου μεγάλου αριθμού ψαριών.

Η πιθανότητα γεωργικά φάρμακα να κατέληξαν στην τάφρο και να «έπνιξαν» μεγάλο αριθμό ψαριών, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ευαίσθητο οικοσύστημα της Κάρλας, που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα περιβαλλοντικά έργα. «Η διάθεση γεωργικών φαρμάκων είναι γνωστό πρόβλημα στον κάμπο», παρατηρεί ο αντινομάρχης, κ. Νικ. Ντίτορας, επισημαίνοντας ότι λύση μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των γεωργικών υπολειμμάτων σε κάθε δήμο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αυτοψίας αλλά και ελέγχων σε δείγματα ψαριών, που έκανε το ΚΚΙΘ και κοινοποίησε στη Νομαρχία Μαγνησίας, ο μεγάλος αριθμός θανάτων των ψαριών της τάφρου 1, πιθανώς οφείλεται σε ξέπλυμα δεξαμενών με γεωργικά φάρμακα, που πραγματοποιήθηκε στο σημείο εκείνο, με αποτέλεσμα τα φάρμακα να καταλήξουν στα νερά της τάφρου.

Το φαινόμενο σύμφωνα με ΚΚΙΘ ήταν παροδικό, αφού πέρα από τους θανάτους που παρατηρήθηκαν δεν φαίνεται να προκλήθηκε άλλη σοβαρή περιβαλλοντική βλάβη, γεγονός που έρχεται να πιστοποιήσει η παρουσία άφθονου γόνου ψαριών.

Ωστόσο, η κατάληξη γεωργικών φαρμάκων στα νερά της τάφρου, προβληματίζει, κυρίως αν λάβει υπόψη του κανείς, τη μεγάλη περιβαλλοντική σημασία του έργου της Κάρλας.

«Στην πλειονότητά τους οι αγρότες γνωρίζουν και εφαρμόζουν πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος και δη, του υδροφόρου ορίζοντα από τη διάθεση γεωργικών φαρμάκων», ανέφερε ο αντινομάρχης, Νικ. Ντίτορας, αναγνωρίζοντας όμως το πρόβλημα που υπάρχει στον κάμπο.

«Ακόμη και στο έδαφος να χύνονται τα γεωργικά υπολείμματα, πάλι με τις βροχές, καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα. Απαιτείται η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των γεωργικών υπολειμμάτων σε κάθε δήμο», είπε χαρακτηριστικά, προτείνοντας τη συλλογή των γεωργικών υπολειμμάτων σε ειδικούς κάδους που θα τοποθετηθούν σε κάθε δήμο.

Πάντως, όπως επισημαίνεται και από το ΚΚΙΘ, πρέπει να υπάρξει πρόγραμμα συνεχούς παρακολούθησης των νερών της Κάρλας, των ειδών των ψαριών και των υδρόβιων φυτών και επιπλέον να αναπτυχθούν καλαμώνες οι οποίοι αποτελούν παράγοντα βιολογικού καθαρισμού των νερών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Από την εφημερίδα Ελευθερία

Πηγή: Μαγνήτης

Το πρόγραμμα του Αργύρη Λαφαζάνη για Παρασκευή και Σάββατο


ΑΡΓΥΡΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
υποψ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πολιτικό Γραφείο Πολυγύρου: 23710 21313-314 fax : 23710 21315
Πολιτικό Γραφείο Μουδανιών : 23730 65413
email : alafazanis@yahoo.gr
www.argirislafazanis.blogspot.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος Βουλευτής
Αργύρης Λαφαζάνης.


Συγκεκριμένα αύριο Παρασκευή 25/09:

Θα δώσει συνέντευξη στο Ράδιο Star στις 11:30 π.μ.

και το απόγευμα θα επισκεφθεί

το Πολύχρονο στις 6:00 μ.μ.,

τη Χανιώτη στις 6:30 μ.μ.

το Πευκοχώρι στις 7:00 μ.μ.,

την Αγία Παρασκευή στις 7:30 μ.μ.

και θα μιλήσει στο Παλιούρι στις 7:30 μ.μ. και

στην Σκιώνη στις 8:30 μ.μ.


Το Σάββατο 26/09 :

Θα επισκεφθεί την Πλανά στις 6:30 μ.μ.,

τα Πυργαδίκια στις 7:00 μ.μ.,

το Γομάτι στις 7:30μ.μ.,

Προς blog Χολομώντας


Ότι είχαμε να πούμε για τους υποψήφιους βουλευτές το έχουμε πει εδώ και καιρό.

Υποστηρίζουμε τους Πολυγυρινούς υποψηφίους, δικαίωμα μας είναι.

Πρώτα από όλα πρέπει να βάλουμε το συμφέρον του τόπου και το συμφέρον του Πολυγύρου είναι να ψηφιστούν οι Πολυγυρινοί υποψήφιοι. Απλό είναι, πιο απλά να σου το πούμε δεν γίνεται.

Στις 4 Οκτωβρίου στέλνουμε στην βουλή Πολυγυρινούς. Τελεία και παύλα.

Το πρόγραμμα του Γιάννη Δριβελέγκα για αύριο


Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας

την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009


θα επισκεφτεί το πρωί τις δημόσιες υπηρεσίες στην Αρναία,


στις 18.00 το Στανό,


στις 19.00 το Νεοχώρι και


θα μιλήσει στο Παλαιοχώρι στις 20.30.

"Κάτω τα χέρια από την Ευγενία!"

Στο «δρόμο» που χάραξε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Αδωνις Γεωργιάδης! Απλώς αλλάζουν η ιστορία και τα ονόματα. «Μη χτυπάτε τη Δήμητρα» τότε, ενώ τώρα «μη χτυπάτε την Ευγενία» διά στόματος του ίδιου του βουλευτή του ΛΑΟΣ που έπειτα από αυτές τις ατάκες εισέπραξε ένα γλυκό φιλί από τη «μαέστρο της καρδιάς του»!

Στην προχθεσινή κεντρική προεκλογική ομιλία των υποψήφιων βουλευτών του ΛΑΟΣ πολλοί έδωσαν το «παρών», ωστόσο αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν οι ατάκες του Αδωνη Γεωργιάδη. «Θέλω να σας πω κάτι: να αγαπάτε την Ευγενία! Οι αντίπαλοί μου, μη έχοντας τι να βρουν να “χτυπήσουν” σε μένα, “κοπανάνε” τον... άμαχο πληθυσμό, δηλαδή, την Ευγενία!» τόνισε με έμφαση ο πολιτικός και πρόσθεσε: «Για να ξέρετε ποια είναι η αλήθεια -και κλείνω με αυτό- η Ευγενία ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος του ΛΑΟΣ το 2007 και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση βρισκόταν στο πλάι μου. Απλώς, δεν την ήξεραν και τώρα τη βλέπουν συνεχώς. Αυτή είναι η διαφορά» ολοκλήρωσε.

Συγκινημένη η «Μπουμπούκα» από την αντίδραση του αντρούλη της, ανέβηκε στο πόντιουμ και τον φίλησε. Ο Αδωνις, με αυτές τις ατάκες που, όπως είναι φυσικό, σχολιάστηκαν τα μάλα, θύμισε σε πολλούς τον αξέχαστο ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου στις ομιλίες του τόνιζε «μη χτυπάτε τη Δήμητρα», εννοώντας βεβαίως τη σύζυγό του Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, η οποία ουκ ολίγες φορές είχε μπει στο στόχαστρο των media. Τώρα λοιπόν, ο Αδωνις ακολουθεί τα χνάρια του. Για την ιστορία, την οπτικοακουστική επιμέλεια της προεκλογικής ομιλίας των υποψήφιων βουλευτών του ΛΑΟΣ είχε ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης, αδερφός του Αδωνη, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης η Ευγενία υπέγραψε αυτόγραφα.

Η «Μπουμπούκα» «φλερτάρει» και με άλλους...


«Σφήνα» στο Star μπαίνει ο Alpha για χάρη της Ευγενίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η πολλυσυζητημένη Ευγενία Μανωλίδου «φλερτάρει» και με το κανάλι της Κάντζας. Τις τελευταίες ημέρες είχε επαφή και με στελέχη του σταθμού. Εγινε μια διερευνητική συζήτηση προκειμένου να διαπιστώσουν αν ήδη έχει δώσει τα χέρια με τον Σταμάτη Μαλέλη. Η «Μπουμπούκα» έδειξε πρόθυμη να συζητήσει την πρότασή τους και οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν. Με δυο λόγια, της πρότειναν να αναλάβει την πολύ πρωινή ζώνη απέναντι σε Παπαδάκη, Αυτιά, Καμπουράκη - Οικονομέα και Μελέτη. Να αντικαταστήσει δηλαδή τους παρουσιαστές του «Πάνω στην ώρα», που προβάλλεται 8.00 με 10.00 το πρωί και τα νούμερα της AGB τούς έχουν γυρίσει στην κυριολεξία την πλάτη (ο μέσος όρος τους δεν ξεπερνάει το 6%).

Η «Μπουμπούκα» πάντως τονίζει πως όσο καλή πρόθεση κι αν έχουν τα στελέχη του Alpha απέναντι στους δυο παρουσιαστές της εκπομπής (Σταύρο Λάμπρου και Ελενα Παπαβασιλείου), σε καμία περίπτωση δεν σκέφτονται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Ηδη έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και στους δυο παρουσιαστές. Και αν τα νούμερα δεν πάρουν την ανιούσα -κάτι δύσκολο-, θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις.

Αναμφισβήτητα, η Ευγενία Μανωλίδου είναι ένα πρόσωπο που «κολλάει» στη φυσιογνωμία και το νέο προφίλ του σταθμού - εκεί στον Alpha τη θέλουν πολύ. Για το ίδιο πρωινό ακούγεται το όνομα και της Εμης Λιβανίου. Βέβαια, για τον Alpha προτεραιότητα πλέον έχει η περίπτωση της μαέστρου...

Η ίδια, διπλωματικά, εξακολουθεί να δηλώνει: «Ο,τι είναι να γίνει, θα συμβεί μετά τις εκλογές. Προηγείται ο Αδωνις. Είμαστε σε προεκλογική περίοδο, όπως ξέρετε, και αυτό που για μένα είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο είναι αυτή τη στιγμή να πάει καλά ο αγώνας που κάνει ο άντρας μου. Προσπαθεί όσο γίνεται να με προστατεύσει, και όλο αυτό γίνεται με πολλή αγάπη και καλή πρόθεση, οπότε απλά με κάνει να τον αγαπάω!»

Βέβαια, ο λαός (και όχι ΛΑΟΣ) λέει: «Οποιος πάει για τα πολλά, χάνει και τα λίγα!» Φαίνεται ότι η Ευγενία δεν το έχει ως ιδέα στην άλλη άκρη του μυαλού της!

Οσο για τους τηλεοπτικούς συντάκτες, αυτοί κι αν έχουν χάσει την μπάλα. Κάθε μέρα και μία νέα εξέλιξη στην αγωνία της να επιστρέψει στα τηλεοπτικά δρώμενα.

Πηγή: Espresso

Περιβαλλοντικό έγκλημα στη Χανιώτη Χαλκιδικής


Καταγγελίες ότι τα αστικά λύματα καταλήγουν στην παραλία

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και οι παραθεριστές της Χανιώτης στη Χαλκιδική, αφού, όπως καταγγέλλουν, λίγα μετρά μπροστά από τα σπίτια τους, στην παραλία της περιοχής συντελείται ένα περιβαλλοντικό έγκλημα.

Τα αστικά λύματα, όπως αναφέρουν, αντί να μεταφέρονται στο βιολογικό καθαρισμό καταλήγουν στην παραλία, δίπλα ακριβώς στους λουομένους και η μόλυνση είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού. Για μεμονωμένο περιστατικό κάνει λόγο από την πλευρά της η δημοτική αρχή της Παλλήνης επισημαίνοντας πως η ποιότητα του νερού της θάλασσας ελέγχεται τακτικά, χωρίς να έχει διαπιστωθεί κάποια μόλυνση.

«Μαύρισε» η θάλασσα

«Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια αλλά φέτος, η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο. Πριν από λίγες ημέρες, όταν πλημμύρισαν πάλι τα φρεάτια, η θάλασσα “μαύρισε” από τα λύματα», δήλωσε στον «Α» ο Ιωάννης Καρακατσάνης, ιδιοκτήτης εξοχικού σε συγκρότημα κατοικιών μπροστά στην παραλία. Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω της παλαιότητας των αγωγών κάθε φορά που υπάρχει μεγάλη εισροή υδάτων τα φρεάτια υπερχειλίζουν, τα λύματα πλημμυρίζουν την παραλία και καταλήγουν στη θάλασσα δημιουργώντας εστίες μόλυνσης τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους κατοίκους και τους λουομένους. Παρόμοια είναι η εικόνα που αντικρίζουν οι παραθεριστές στην παραλία της Χανιώτης και κάθε φορά που προκαλείται κάποια βλάβη στις αντλίες των αγωγών.

Ανυπόφορη δυσοσμία

«Ολο το καλοκαίρι φοβόμασταν να αφήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν μπάνιο γιατί στο βυθό της θάλασσας είχαν σωρευτεί τα λύματα», συμπλήρωσε και ο Κώστας Μπόζας, πρόεδρος του συγκροτήματος κατοικιών στο οποίο διαμένουν 85 οικογένειες. «Ολοι μας υποφέρουμε από αυτήν την τραγική κατάσταση. Πολλές φορές, μάλιστα, η δυσοσμία είναι τόσο ανυπόφορη που δεν μπορούμε ούτε να κάτσουμε στα μπαλκόνια των σπιτιών μας», δήλωσε.

Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες τους, πάντως, οι παραθεριστές καταγγέλλουν πως η δημοτική αρχή αρνείται να παραδεχτεί την ύπαρξη της μόλυνσης, ενώ αναφέρουν χαρακτηριστικά πως όποτε βρέθηκαν στην περιοχή τα συνεργεία του δήμου, αντί να καθαρίσουν τα υπολείμματα των λυμάτων τα διασκορπούσαν στην ακτή. Εντός των ημερών, άλλωστε, έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους. «Κάθε φορά που πλημμυρίζουν τα φρεάτια η ρύπανση είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού σε ολόκληρη την παραλία και, μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, τα λύματα λιμνάζουν σε παρακείμενο αλσύλλιο στο οποίο μαζεύονται πολλές οικογένειες με βρέφη. Ανησυχούμε γι΄αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται μπροστά στα μάτια μας και για τις ενδεχόμενες συνέπειες στη δημόσια υγεία», ανέφερε και η Κατερίνα Στεφανίδου, κάτοικος της περιοχής.

Δήμος Παλλήνης: Μεμονωμένο περιστατικό

Η δημοτική αρχή Παλλήνης, πάντως, κάνει λόγο για ένα μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε στα τέλη Αυγούστου λόγω βλάβης που προέκυψε σε αντλία της δεξαμενής και είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση των φρεατίων. «Μόλις ενημερωθήκαμε για το περιστατικό, τα συνεργεία του δήμου έσπευσαν αμέσως στο σημείο, αποκατέστησαν τη βλάβη και καθάρισαν την παραλία από τα αστικά λύματα», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Α» ο δήμαρχος Παλλήνης, Κωνσταντίνος Καπούλας αποδίδοντας τις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής σε παλαιότερες διενέξεις τους με τη δημοτική αρχή. «Τα νερά της περιοχής μας είναι πεντακάθαρα και αυτός είναι ο λόγος που είμαστε κάτοχοι γαλάζιας σημαίας. Αλλωστε, η ποιότητα των νερών μας διαπιστώνεται κάθε 15 ημέρες, καθώς υποβάλλονται σε αναλύσεις χωρίς να έχει καταγραφεί κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα», κατέληξε ο κ. Καπούλας.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Υπόγειος πόλεμος για την επόμενη μέρα


Το υπουργείο Μεταφορών

«Αερομαχίες» διαδοχής πάνω από τη Ρηγίλλης φέρνει εν όψει της επόμενης μέρας των εκλογών, η σκληρή κόντρα που μαίνεται ανάμεσα στη ΜΙG και την Αegean Αirlines, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται και η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

O πρόεδρος της ΜΙG και ιδιοκτήτης της Οlympic Αir κ. Ανδρέας Βγενόπουλος με «σύμμαχο» το υπουργείο Μεταφορών, επιτέθηκε προχθές για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη που διατηρεί φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Βασιλάκη της Αegean. Με αφορμή την επέκταση των δρομολογίων της ιδιωτικής εταιρείας στην Κωνσταντινούπολη, έκανε λόγο για «ενδεχόμενη εμπλοκή» της υπουργού σε διοικητικές πράξεις που ενίσχυσαν «υπογείως» την Αegean Αirlines.

Μάλιστα χθες, η ΜΙG ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη (σήμερα επρόκειτο να κατατεθεί σχετική αγωγή) κατά της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, «απαντώντας» έτσι στην υπουργό Εξωτερικών που πρώτη δήλωσε ότι καταφεύγει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να προστατευτεί «από τη λάσπη» που δέχεται από τον κ. Βγενόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΜΙG άνοιξε μέτωπο με την κ. Μπακογιάννη την περασμένη Πέμπτη, στα αποκαλυπτήρια της Οlympic Αir, καταγγέλλοντας συγκεκριμένα πως το υπουργείο Εξωτερικών και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ερήμην του υπουργείου Μεταφορών, προχώρησαν τον περασμένο Ιούνιο στην υπογραφή ενός ελληνοτουρκικού μνημονίου κατανόησης (ΜΟU) για τις αερομεταφορές. Όπως ο ίδιος υποστήριξε, η παρουσία της Αegean στη γραμμή της Κωνσταντινούπολης «πατάει» στο συγκεκριμένο ΜΟU, το οποίο όμως «ουδέποτε μετουσιώθηκε σε συμφωνία, ώστε να επικυρωθεί από τη Βουλή ως επέκταση της διακρατικής συμφωνίας αερομεταφορών μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας».

Εμφύλιος

Οι αρχικές καταγγελίες της ΜΙG προκάλεσαν εμφύλιο στην κυβέρνηση, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του επιχείρησε να απεμπλακεί από τον τρόπο εισόδου της Αegean στη γραμμή της Κωνσταντινούπολης, επιρρίπτοντας ουσιαστικά τις ευθύνες γι΄ αυτό στο υπουργείο Μεταφορών και την ΥΠΑ.

Χθες, κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών, απαντώντας ουσιαστικά στην ανακοίνωση αυτή, ανέφεραν ότι «ο υπουργός Μεταφορών Ευρ. Στυλιανίδης αγνοούσε το συγκεκριμένο ΜΟU με τους Τούρκους», σε αντίθεση με το υπουργείο Εξωτερικών που είχε άμεσα τρεις εμπλεκόμενους υπαλλήλους στην υπογραφή του. Πάντως, στο ερώτημα πώς ήταν δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο, όταν το ΜΟU υπογράφουν και τρεις υπάλληλοι της ΥΠΑ, υπηρεσίας που εποπτεύεται άμεσα από το υπουργείο Μεταφορών, οι ίδιοι κύκλοι απαντούσαν: «Δυστυχώς, η πρώτη ενημέρωσή μας για το μνημόνιο προήλθε από ιδιώτη επιχειρηματία (σ.σ.: εννοούσαν τον κ. Βγενόπουλο)...»!

Ακόμα, οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών άφηναν χθες να εννοηθεί ότι προηγούμενη διοίκηση της ΥΠΑ, η οποία είχε διοριστεί από τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη (πολιτικό φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη), αντικαταστάθηκε κυρίως για τον λόγο αυτό. Έπειτα από αυτό ανατέθηκε σε ειδική επιτροπή η πιθανή επανεξέταση της σχετικής διαδικασίας αδειοδότησης των πρόσθετων αεροπορικών δρομολογίων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χατζηδάκης, ως υπουργός Μεταφορών, προκειμένου να τοποθετήσει τον «δικό» του άνθρωπο στο τιμόνι της ΥΠΑ (πτυχιούχο ΚΑΤΕΕ), τροποποίησε τον σχετικό νόμο (ν.δ.

714/70) ως προς το προσοντολόγιο των υποψήφιων διοικητών, αντικαθιστώντας τον όρο «πτυχίο Ανωτάτης Σχολής» με τον όρο «πτυχίο Ανωτέρας ή Ανωτάτης Εκπαίδευσης»!

Σημειώνεται ότι στην προχθεσινή δεύτερη σφοδρή επίθεσή του κατά της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, ο όμιλος της ΜΙG μέσω έξι ερωτημάτων άφηνε αιχμές για ενδεχόμενη εμπλοκή της κ. Μπακογιάννη, όχι μόνο στην αδειοδότηση της Αegean να εκτελεί πτήσεις στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και για την αεροπορική σύνδεση Σμύρνης- Αθήνας, μέσω τουρκικής εταιρείας που εκτελεί δρομολόγια και στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Πρόσθετε δε ότι θα ζητήσει από τη νέα κυβέρνηση να ανοίξει τον φάκελο Αegean, καθώς αμφισβητεί ευθέως τον τρόπο με τον οποίο τα τελευταία χρόνια «ανδρώθηκε» εις βάρος της κρατικής Ολυμπιακής.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης δήλωσε χθες ότι «είναι ολοφάνερο πως υπάρχει ένας ανταγωνισμός μεταξύ εταιρειών». Πρόσθεσε δε ότι «όσον αφορά την εντιμότητα της κ. Μπακογιάννη, δεν έχω κανένα λόγο να την αμφισβητήσω».

ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ
πάνω από τη Ρηγίλλης- Στη Δικαιοσύνη η διαμάχη του προέδρου της ΜΙG με την υπουργό Εξωτερικών

Σε διαφορετικά στρατόπεδα


ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Κωστή Χατζηδάκη ήταν πάντα άριστες. Με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη όμως ήταν τυπικές. Ο πρώτος είναι δικό της παιδί και πολιτικό δημιούργημά της από τη δεκαετία του ΄80. Ο δεύτερος είναι παιδί του σκληρού καραμανλικού πυρήνα και μέχρι πρότινος- τουλάχιστονφιλοδοξούσε να τον διαδεχθεί στην ηγεσία. Ο Πρωθυπουργός πάντως έδωσε και στους δύο σαραντάρηδες πολιτικούς μεγάλες ευκαιρίες. Για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη γνώριζαν όλοι στην Ν.Δ.

ότι από το 2004 οι ορίζοντες θα είναι ανοιχτοί. Και πράγματι ο Πρωθυπουργός πρώτα τον διόρισε υφυπουργό Εξωτερικών, μετά του ανέθεσε το υπουργείο Παιδείας, μετά το Μεταφορών και μετά την παραίτηση Ρουσόπουλου πολλοί πίστευαν ότι θα κατελάμβανε τη θέση του πανίσχυρου υπουργού Επικρατείας. Ο Κωστής Χατζηδάκης πήρε επίσης δύο μεγάλα υπουργεία.

Πρώτα το Μεταφορών, το οποίο παρέδωσε στον Ευριπίδη Στυλιανίδη, και μετά το Ανάπτυξης. Και αυτό δεν το πέτυχε με παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη.

Όσοι γνωρίζουν καλά τα παρασκήνια του Μαξίμου λένε ότι ο Πρωθυπουργός είχε και εξακολουθεί να έχει σε εκτίμηση τον Κωστή Χατζηδάκη από τη μακρά θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο και μάλιστα, όπως λένε, είναι πολύ ικανοποιημένος από τον τρόπο που λειτούργησε και στα δύο υπουργεία.

Οι σχέσεις των δύο σαραντάρηδων υπουργών είναι από ανταγωνιστικές μέχρι αδιάφορες.

Δεν συναντήθηκαν ποτέ και δεν θα συναντηθούν ούτε την επομένη της ήττας. Εάν ανοίξει η διαδικασία διαδοχής ο Κωστής Χατζηδάκης θα είναι από τα κεντρικά στελέχη της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, όπως όλοι πιστεύουν στη Ρηγίλλης, θα βρεθεί απέναντι στην υπουργό Εξωτερικών.

Θα είναι από εκείνους που θα ζητήσουν από την πρώτη στιγμή να παραμείνει στην ηγεσία ο Κ. Καραμανλής, όποιο και αν είναι το μέγεθος της ήττας, και εάν αυτό δεν συμβεί το πιθανότερο είναι να στηρίξει είτε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο είτε τον Αντώνη Σαμαρά εφόσον θέσουν υποψηφιότητα.

Πηγή: Τα Νέα

Γιάφκα στο Χαλάνδρι;


Στη σύλληψη τριών ατόμων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις προχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης αστυνιμικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Σε διαμέρισμα, όπου διέμενε ένας εκ των συλληφθέντων στην οδό 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι βρέθηκε έτοιμος εκρηκτικός μηχανισμός και πλήθος άλλων υλικών για την κατασκευή βομβών, όπως πυροκροτητές. Από το ίδιο διαμέρισμα προσήχθησαν ακόμη δύο άτομα, ενώ μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης οραγματοποιήθηκαν προσαγωγές κι άλλων υπόπτων στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι οι συλληφθέντες ανήκουν στην ομάδα "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς", η οποία εκτιμάται ότι τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό νωρίτερα το πρωί στο διαμέρισμα της Λούκας Κατσέλη στο Κολωνάκι.

Πάντως δεν αποκλείεται να ανήκουν και σε κάποια άλλη τρομοκρατική ομάδα, από αυτές που έχουν τοποθετήσει τον τελευταίο καιρό εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι τρεις συλληφθέντες κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ήταν γνωστοί στην αστυνομία και παρακολουθούνται εδώ και καιρό.

"Δεν έδιναν δικαιώματα"

Το παραμικρό δικαίωμα για υποψίες δεν είχαν δώσει τόσο ο νεαρός ένοικος του ισογείου της οδού 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι, όσο και η υπόλοιπη παρέα του, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι γείτονές του.

Μάλιστα, τόνισαν ότι ήταν ήσυχοι και , όπως τους έλεγαν, όλοι φοιτητές σε πανεπιστήμια της Αθήνας. Το σπίτι του νεαρού επισκέπτονταν άτομα νεαρής ηλικίας - και συχνότερα τρία αγόρια και δύο κορίτσια - διοργάνωναν πάρτυ και παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικούς αγώνες,

Όπως έγινε γνωστό, στον επάνω όροφο από το ισόγειο της οδού 25ης Μαρτίου, διαμένει η θεία του νεαρού με τον γιο της. Στην ισόγεια κατοικία έμενε ο νεαρός το τελευταίο τρίμηνο.

Η επιχείρηση των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, αφού προηγουμένως αποκλείστηκαν οι δρόμοι γύρω από το σημείο της επιχείρησης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι αστυνομικοί που έλαβαν μέρος στην έρευνα φορούσαν κουκούλες, ενώ φέρονται να έσπασαν μία πόρτα κατά την έφοδό τους στο διαμέρισμα.

Τέλος, οι ίδιοι μάρτυρες διευκρίνισαν ότι οι νεαροί κατά τη διάρκεια της προσαγωγής τους ήταν ήρεμοι και δεν προέβαλαν καμία αντίσταση.

Ρεπορτάζ: Σπ.Κουντούρης

Πηγή: Έθνος