Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ιστορικός τόπος το σπήλαιο του μαρτυρικού Κεράσοβου

Το 1944 είχαν εκτελεστεί μαζικά κάτοικοι του χωριού από τους Ναζί

Ιστορικός τόπος κηρύχθηκε το σπήλαιο και ο χώρος γύρω του, στο Κεράσοβο του Πωγωνίου, όπου στις 15 Αυγούστου του 1944 εκτελέστηκαν ομαδικά κάτοικοι του μικρού χωριού από τα γερμανικά στρατεύματα. Η απόφαση ελήφθη από τον αναπληρωτή  υπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα με το σκεπτικό της ισχυρής σύνδεσης του τόπου με την ιστορία και τις μνήμες των κατοίκων της περιοχής.

 Τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου οι Γερμανοί είχαν πάρει ομήρους από το χωριό, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά και τους οδήγησαν στην σπηλιά όπου τους εκτέλεσαν.

Μαθήματα …καθαρής ελληνικής ιστορίας, θέλει να προσφέρει η Χρυσή Αυγή Ροδόπης

ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Ο Νίκος Τσουμαρέλης υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης υποστήριξε ότι «δεν κάνουμε κατήχηση διδάσκουμε την ελληνική ιστορία και αυτό γίνεται από εκπαιδευτικούς. Ακούστηκαν διάφορα που δεν ισχύουν»

Για παιδομάζωμα κάνειλόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, ενώ η ΔΗΜΑΡ μιλά για σχολεία μίσους

«Ομιλίες» και... μαθήματα που άρχισε η Χρυσή Αυγή σε μικρά παιδιά κάνοντας λόγο για «κύκλο πνευματικής αφύπνισης» και «μικρούς φίλους του κινήματος» και προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις, έχει σκοπό να επεκτείνει και στο νομό Ροδόπης η οργάνωση. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε μέσω του ράδιο Χρόνος 87,5 ο Νίκος Τσουμαρέλης υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης πραγματοποιώντας ραδιοφωνική παρέμβαση.

Εκλογές ζητά ο Π. Καμμένος

«Θα θέλαμε εκλογές σήμερα γιατί η τρικομματική κυβέρνηση εξαπάτησε το λαό και έχει χάσει την δεδηλωμένη.» Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε σήμερα στην Πάτρα, με αφορμή την διεξαγωγή του προσυνεδρίου, για την τοπική αυτοδιοίκηση και την δημόσια διοίκηση.

Αναφερόμενος σε πιθανές συνεργασίες με άλλα κόμματα ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι μετεκλογικές συνεργασίες δεν πρέπει να προδικάζονται πριν από τις εκλογές, τονίζοντας ότι για τους «Ανεξάρτητους Έλληνες υπάρχουν κόκκινες γραμμές, όπως για παράδειγμα τα εθνικά θέματα. Επίσης πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με μνημονιακές δυνάμεις, ενώ όπως υπογράμμισε οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν κάνουν μυστικές συμφωνίες και όλα θα αποφασιστούν στο συνέδριο του κόμματος.

Κομμουνιστικές τρίχες στη Β. Κορέα: Το ενδεδειγμένο χτένισμα


Δύσκολα μια γυναίκα στη Βόρειο Κορέα θα μπορούσε να φτιάξει το χτένισμα της Τζένιφερ Άνιστον. Οι Βορειοκορεάτισσες καλούνται να επιλέξουν ένα από τα 18 επισήμως εγκεκριμένα -από την κυβέρνηση- χτενίσματα μαλλιών, ενώ για τους άνδρες οι επιλογές είναι ακόμα λιγότερες.

Αξιωματούχοι της Βορείου Κορέας δημιούργησαν μια λίστα με χτενίσματα, θέλοντας να μειώσουν τις δυτικές επιρροές.

Στη Βόρειο Κορέα μπορεί κανείς να ξεχωρίσει εάν μία γυναίκα είναι παντρεμένη ή ανύπαντρη από το κούρεμά της. Οι παντρεμένες γυναίκες έχουν συνήθως πιο κοντά μαλλιά, ενώ οι ελεύθερες μπορούν να παίξουν λίγο περισσότερο με το στυλ τους (επιλέγοντας κάποια κοτσίδα ή κορδέλα).

Με αυγά, καρέκλες και συνθήματα εργαζόμενοι «κυνήγησαν» τον Βορίδη (Video)


Με το σύνθημα «πάρε το Μνημόνιο και φύγε από εδώ... ουστ» υποδέχθηκαν εργαζόμενοι της KAVALA OIL τον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη χτες το βρλαδυ σε ξενοδοχείο της Καβάλας.Πέταξαν αυγά, καρέκλες και τραπέζια. Μάλιστα λίγο πριν μπουν μέσα στο ξενοδοχείο έσπασαν την τζαμαρία στην είσοδο και πέταξαν μπογιά.

Νέα βίντεο από τα γιουχαίσματα κάνουν τον γύρο του Facebook και του Twitter.

«Γυαλιά-καρφιά» σε ξενοδοχείο της Καβάλας που θα μιλούσε ο Βορίδης! (Video)


Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής από ομάδα εργαζομένων στην KAVALA OIL, με αφορμή την επίσκεψη του πρώην υπουργού και κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη.

Οι εργαζόμενοι, φωνάζοντας συνθήματα, λίγο πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στην είσοδο του ξενοδοχείου «Ωκεανίς» και εισήλθαν μέσα, όπου προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Έσπασαν την τζαμαρία στην είσοδο του ξενοδοχείου και πέταξαν μπογιά. Στη συνέχεια ανέβηκαν στο χώρο, όπου επρόκειτο να δοθεί η συνέντευξη, αναποδογύρισαν τραπέζια και καρέκλες και έσπασαν ποτήρια και πιάτα.