Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Προκλητικός ο Μπερίσα για τα γεγονότα της Πρεμετής

Παρέμβαση στο θέμα των γεγονότων της Πρεμετής έκανε σήμερα μέσω του γραφείου τύπου του ο Σαλί Μπερίσια. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «θεωρεί απαράδεχτη και παράλογη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας τη χθεσινή δήλωση των ελληνικών αρχών» και προσθέτει ότι «η Αλβανία διαθέτει όλες τις δυνατότητες και τα νόμιμα μέσα για την εγγύηση του κράτους δικαίου, της ομαλής λειτουργίας των θεσμών της χώρας και του εξωτερικού καθώς και να δώσει απάντηση σε όλους τους παραβάτες του νόμου και στις κάθε είδους προκλήσεις».

Ο Σαλί Μπερίσια καταδίκασε τις πράξεις του ιδιωτικού γραφείου διεκπεραίωσης δικαστικών αποφάσεων: «Οι σκηνές αρπαγής των ιερών αντικειμένων από το ιδιωτικό γραφείο διεκπεραίωσης της δικαστικής απόφασης, η οποία έχει ληφθεί πριν 11 χρόνια, θύμισαν στους Αλβανούς σκηνές της βάρβαρης χοτζικής εποχής εις βάρος των θρησκευτικών ιδρυμάτων»,

Ερχεται ο Κώστας Καραμανλής Νο 3

Συνένευξη στην εφημερίδα Παραπολιτικά έδωσε ο Κώστας Καραμανλής ο τρίτος, γιος του Αχιλλέα Καραμανλή.

Νέος (σ.σ.: γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1974) έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διεθνή Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Χάμιλτον και στο Tufts, ενώ πριν από την ενασχόλησή του με τη ναυτιλιακή εταιρεία εργάστηκε στη Βρετανία σε ....... επενδυτική τράπεζα.

ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ

Ο ίδιος συναισθάνεται την βαριά οικογενειακή παράδοση και παρά τον προβληματισμό που τον διακρίνει για την κριτική περί νεποτισμού και γόνων πολιτικών οικογενειών που μπαίνουν «επαγγελματικά» στην πολιτική, συχνά τονίζει στους συνομιλητές του πως «…οι συμπολίτες του θα τον κρίνουν.

Γ. Χατζημαρκάκης: Κέρδη €114 δισ. για τη Γερμανία από την ευρωκρίση

Εκατόν δεκατέσσερα δισ. ευρώ , είναι το κέρδος της Γερμανικής Πολιτείας, από την Ευρωκρίση, αποκάλυψε το πρωί, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης. Ο κ. Χατζημαρκάκης μάλιστα υποστήριξε πως «πρέπει μετά τις γερμανικές εκλογές να ζητηθεί μια αναδιανομή του κέρδους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα ανάμεσα στις χώρες του Νότου που πλήγωσαν από την κρίση, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος».

Ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής, στηρίχτηκε σε στοιχεία που έδωσε η Γερμανική κυβέρνηση απαντώντας σε ερώτηση Γερμανού Βουλευτή σύμφωνα με τα οποία, όπως είπε, «η Γερμανική Κυβέρνηση ομολογεί, επιτέλους, ότι όχι μόνο τα κέρδη είναι στα 41 δισ. ευρώ αλλά επίσης έκανε εξοικονόμηση η γερμανική κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης (Δήμοι, Περιφέρειες) άλλα 73 δισ. ευρώ. Δηλαδή συνολικά φτάνουμε στα 114 δισ. ευρώ κέρδος της Γερμανικής Πολιτείας λόγω της ευρωκρίσης».

Ματαιώνεται ο διορισμός Παπουτσή στη Παγκόσμια Τράπεζα;

Πληροφορίες ότι θα ματαιωθεί τελικά ο διορισμός του Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα λόγω αντιδράσεων στην κομματική βάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κυκλοφορούν σήμερα στον ημερήσιο Τύπο.

 Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα Νέα ο Χρήστος Παπουτσής δεν θα προλάβει τελικά να μετακομίσει την Ουάσινγκτον. Η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στην απόφαση να αναστείλει τον διορισμό του πρώην υπουργού ως εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι άνθρωποι που χειρίζονται αυτό το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν μείνει έκπληκτοι από τη διαπίστωση ότι οι αντιδράσεις στην κομματική βάση της ΝΔ συνεχίζονται, ενώ από τις επαφές τους με στελέχη του ΠΑΣΟΚ παίρνουν το ίδιο μήνυμα.

Πέθανε αβοήθητος επειδή δεν υπήρχε γιατρός το Σαββατοκύριακο

Το γλέντι βάπτισης εξελίχθηκε σε τραγωδία  στο Κάτω Ραπτόπουλο Ευρυτανίας το περασμένο Σάββατο , όταν ο 55χρονος ενώ σηκώθηκε να χορέψει ξαφνικά σωριάστηκε λιπόθυμος στο έδαφος.

Οι πάντες έτρεξαν από πάνω του να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς ο πατέρας 4 παιδιών δεν ανέπνεε.

Ο άτυχος άνδρας ,γαμπρός στην περιοχή είχε πάει σε βάπτιση και μετά ακολούθησε γλέντι στην πλατεία του χωριού.

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο αλλά λόγω της μεγάλης απόστασης του χωριού από το Καρπενήσι έφτασε μετά από 2 ώρες με αποτέλεσμα ο ιατρός να διαπιστώσει τον θάνατο του άτυχου άνδρα .

Αίγυπτος: Συνελήφθη ο ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Στη σύλληψη του ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντί προχώρησαν οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

 Η σύλληψη του ανώτατου καθοδηγητή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έγινε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στο Κάιρο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτερο στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Μοχάμεντ Μπαντί συνελήφθη μαζί με έναν ακόμη ανώτερο ηγέτη του κινήματος σε ένα διαμέρισμα κοντά στην περιοχή αλ- Ραμπαά Αντίγια τον τόπο όπου την Τετάρτη σκοτώθηκαν περισσότεροι από 280 υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Αφιέρωμα του CNN: Τα εννέα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας

«ΥΜΝΟΙ» ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ

Αφιέρωμα στα εννέα πιο όμορφα ελληνικά νησιά δημοσιεύει το αμερικανικό δίκτυο CNN, πλέκοντας το εγκώμιο στη χώρα μας για το φυσικό της πλούτο και τις παροχές των νησιών της.

Οπως αναφέρει το CNN, τα 1.400 νησιά της Ελλάδας αποτελούν τους πιο όμορφους προορισμούς της Μεσογείου, ωστόσο ο αρθρογράφος κάνει τη δικές του επιλογές κατηγοριοποιώντας τα αγαπημένα του ελληνικά νησιά βάσει του στοιχείου που τα κάνει να ξεχωρίζουν.

Πιο συγκεκριμένα το CNN παρουσιάζει τους εννέα ελληνικούς «παραδείσους» ως εξής.

Νέα πρόκληση στην Πρεμετή – Έχτισαν την πόρτα του ναού

Εικόνες μεσαιωνικού σκοταδισμού αποκαλύπτονται στην Αλβανία, όπου ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε το τι επακολούθησε το άδειασμα του ελληνορθόδοξου ναού της Παναγίας στην Πρεμετή της Αλβανίας.

Σήμερα το πρωί, άνδρες της ιδιωτικής αστυνομίας "Aulona", από κοινού με υπαλλήλους του Δήμου Πρεμετής, κατέλαβαν εκ νέου του κτίριο της εκκλησίας, όπου από χθες το απόγευμα δεν υπήρχε παρουσία ιερέα ή πιστών.

Οι υπάλληλοι του Δήμου καθάρισαν τους χώρους, αφαιρώντας εκ νέου ιερά σκεύη, που είχαν επανατοποθετήσει χθες ιερείς και πιστοί.

Πυρκαγιά στον Όλυμπο - Σε ετοιμότητα 10μελές πλήρωμα της ΕΟΔ

Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίτερα η βόρεια πλαγιά της χαράδρας του Ενιπέα.

Η επέμβαση των αρχών ήταν άμεση, και με τη βοήθεια από αέρος ρίψεων ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Διευθυντή Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), Αλέξη Λιάμου, στο ΑΜΠΕ.

Παρ΄ όλα ταύτα, εξήγησε πως είναι αδύνατη η προσέγγιση στο σημείο από πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής και της ΕΟΔ.

Ο κος Λιάμος, ανέφερε ότι το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκε από την περιοχή για ανεφοδιασμό και θα επιστρέψει για την πραγματοποίηση κι άλλων ρίψεων, ενώ παράλληλα, παρατηρητές υπάρχουν σε άλλα δυο σημεία,

Αγριεύει στο ΠΑΣΟΚ το αντάρτικο για τους πλειστηριασμούς

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΝΤΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Αγριεύει στο ΠΑΣΟΚ το αντάρτικο απέναντι στην προοπτική ξεπαγώματος των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. Παρά την επίσημη γραμμή όπως διατυπώνεται απο ηγετικά στελέχη του κόμματος που αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ ζητεί παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τις κατασχέσεις και για το 2014 , ο ένας μετά τον άλλο από τους βουλευτές του κόμματος προειδοποιούν οτι η άρση δεν θα περάσει.

Αυτήν την φορά ήταν ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής που ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ψηφίσει κατασχέσεις κατοικιών μολονότι επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο έπειτα από μια διαγραφή ακριβώς επειδή δεν ψήφισε τα μέτρα του περασμένου Νοεμβρίου.

2ο Ορμυλιώτικο αντάμωμα μουσικών καλλιτεχνών

Το 2ο αντάμωμα των μουσικών καλλιτεχνών της Ορμύλιας είναι γεγονός! Παρασκευή 23 Αυγούστου το βράδυ, στον πανέμορφο χώρο των Αγίων Αποστόλων, ο Α.Σ. καλαθοσφαίρισης "ΑΕΤΟΙ ΟΡΜΥΛΙΑΣ" σας προσκαλεί σε ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι, συντροφιά με 40 και πλέον Ορμυλιώτες μουσικούς.

Μια βραδιά για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νέοι... Μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όλους!

Θα είμαστε όλοι εκεί! ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παραιτήσεις Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων Αμυνταίου

Τη Δευτέρα, 19 Αυγούστου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου με έκτακτο χαρακτήρα και μοναδικό θέμα την απομάκρυνση των μονάδων στρατού από την περιοχή, ενώ στη συνεδρίαση προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν οι βουλευτές και οι φορείς της περιοχής. Παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνταντινίδης και Θανάσης Γερμανίδης, η Βουλευτής Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος πολιτών.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις με την άμεση απομάκρυνση της Α΄ ΕΑΝ στην Κομοτηνή και του 9ου Λόχου Μηχανικού στο Μαυροδέντρι Κοζάνης, όπως επίσης στο σχεδιασμό για απομάκρυνση των υπολοίπων μονάδων που εδρεύουν στο στρατόπεδο Αμυνταίου, με αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση και το μελλοντικό του κλείσιμο.