Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Αφιέρωμα του CNN: Τα εννέα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας

«ΥΜΝΟΙ» ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ

Αφιέρωμα στα εννέα πιο όμορφα ελληνικά νησιά δημοσιεύει το αμερικανικό δίκτυο CNN, πλέκοντας το εγκώμιο στη χώρα μας για το φυσικό της πλούτο και τις παροχές των νησιών της.

Οπως αναφέρει το CNN, τα 1.400 νησιά της Ελλάδας αποτελούν τους πιο όμορφους προορισμούς της Μεσογείου, ωστόσο ο αρθρογράφος κάνει τη δικές του επιλογές κατηγοριοποιώντας τα αγαπημένα του ελληνικά νησιά βάσει του στοιχείου που τα κάνει να ξεχωρίζουν.

Πιο συγκεκριμένα το CNN παρουσιάζει τους εννέα ελληνικούς «παραδείσους» ως εξής.

Σαντορίνη: Η ομορφότερη θέα

Ένα νησί με τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Η θέα του ηλιοβασιλέματος, τα μαγευτικά νερά της καλντέρας και τα λευκά σπίτια στη χώρα αιχμαλωτίζουν τον ταξιδιώτη.

Μύκονος: Καλύτερη νυχτερινή ζωή

Η Μύκονος είναι η ελληνική απάντηση στην Ίμπιζα. Τα στενάκια του νησιού είναι γεμάτα γλεντζέδες που διασκεδάζουν μέχρι το πρωί αλλά απολαυμάνουν και τα τιρκουάζ νερά στις πανέμορφες παραλίες.

Νάξος: Ο πιο παραδοσιακός προορισμός

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων έχει μια σειρά από μαγευτικές παραλίες στη δυτική ακτή της, ένα βενετσιάνικο κάστρο στην κύρια πόλη του τοπικά προϊόντα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα που αξίζει να δοκιμάσει ο επισκέπτης. Η Νάξος συνίσταται για όσους θέλουν να γνωρίσουν ένα παραδοσιακό προορισμό με πολλά μικρά χωριά.

Πάρος: Προορισμός για kiteboard και windsurf

Ο συνεχής άνεμος στην Πάρο είναι εμφανής καθώς το πλοίο πλησιάζει το νησί μπορείτε να δείτε οπαδούς θαλάσσιων σπορ να χαίρονται τα κύματα.

Μήλος: Οι καλύτερες παραλίες

Κάθε κυκλαδίτικο νησί έχει τις όμορφες παραλίες του, κανένα δεν υπόσχεται όσα η Μήλος σύμφωνα με τον συντάκτη. Άλλες έχουν λευκή κι άλλα μαύρη άμμο, άλλες είναι βραχώδεις. Υπάρχουν 80 παραλίες, πολλές προσβάσιμες μόνο με πλοιαράκι. Προτείνονται: Σαρακήνικο, Τσιγκάρδο, Παλιοχώρι, Παπαφράγκας, Παλιόρεμα.

Ικαρία: Το καλύτερο νησί για φυσιολάτρεις

Το νησί που είναι γνωστό για τον μύθο του Ίκαρου και τα πολλά χρόνια ζωής των κατοίκων του διαθέτει ποτάμια και μικρές λίμνες, δάση με πεύκα και δρυς. Οι περίπατοι στα μονοπάτια που ενώνουν τα χωριά κάνουν τον επισκέπτη να γνωρίσει τον τρόπο ζωής των Ικαριωτών. Αναφέρει τα λουτρά της Θέρμα.

Κουφονήσια: Το καλύτερο νησί για... Ροβινσώνες

Μοιάζουν ακατοίκητα, σαν ο τουρισμός να τα ξέχασε, ίσως γιατί το πλοίο κάνει 6 ώρες να φτάσει. Η Χώρα διατηρεί το γνώρισμα του χωριού των ψαράδων. Δεν υπάρχουν πολλά να κάνεις, αλλά αυτή είναι η ιδέα. Μπορεί κανείς να πάει με καΐκι στην Κέρο ή απλά να απολαύσει τις παραλίες του νησιού.

Φολέγανδρος: Το καλύτερο νησί για ζευγάρια

Είναι ο καλύτερος προορισμός για ερωτευμένους. Δε συγκεντρώνει πλήθη και υπόσχεται ηρεμία, ήλιο και θάλασσα. Η Χώρα του νησιού, χτισμένη σε ένα λόφο 650 μέτρων, με τα παραδοσιακά λευκά σπίτια, τα γαϊδουράκια που παραμένουν το βασικό μέσο μεταφοράς είναι πηγή έμπνευσης για συγγραφείς και ζωγράφους από την Ευρώπη.

Κρήτης: Το νησί των καλοφαγάδων

Οι κάτοικοι διατηρούν μια ανεξαρτησία και αγαπούν τα όπλα ρίχνοντας μπαλωθιές. Η Κρήτη είναι ευλογημένη με εύφορο έδαφος και καλλιέργειες που δεν έχουν «μολυνθεί» από τη βιομηχανική γεωργία. Θα είναι δύσκολο, γράφει, να φάτε κακό φαγητό σε κάποια ταβέρνα, έστω και τουριστική ή σε κάποιο καφενείο.

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: