Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Αγριεύει στο ΠΑΣΟΚ το αντάρτικο για τους πλειστηριασμούς

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΝΤΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Αγριεύει στο ΠΑΣΟΚ το αντάρτικο απέναντι στην προοπτική ξεπαγώματος των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. Παρά την επίσημη γραμμή όπως διατυπώνεται απο ηγετικά στελέχη του κόμματος που αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ ζητεί παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τις κατασχέσεις και για το 2014 , ο ένας μετά τον άλλο από τους βουλευτές του κόμματος προειδοποιούν οτι η άρση δεν θα περάσει.

Αυτήν την φορά ήταν ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής που ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ψηφίσει κατασχέσεις κατοικιών μολονότι επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο έπειτα από μια διαγραφή ακριβώς επειδή δεν ψήφισε τα μέτρα του περασμένου Νοεμβρίου.

Στο ίδιο κλίμα κινείται και ο δις αποπεμφθείς απο την κοινοβουλευτική ομάδα ΠΑΣΟΚ (μια απο τον Παπανδρέου και μια από τον Βενιζέλο) Γιάννης Κουτσούκος επειδή δεν ψήφισε κρίσιμα μέτρα, ο οποίος δεν εμφανίζεται πρόθυμος να ψηφίσει μια τέτοια ρύθμιση.

Δεν ειναι όμως μόνο οι συνήθεις ύποπτοι που προκαλούν αναστάτωση στην Χαριλάου Τρικούπη. Τον χορό της ανταρσίας άνοιξε ο αμιγώς βενιζελικός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάρις Κουκουλοπουλος και τον ακολούθησε και ο ίδιος ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Τακης Ρηγας εκφράζοντας αντιρρήσεις. Διαφωνίες εκφράζει ακόμη και ο εκπρόσωπος Τύπου Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που μεταφέρει άλλωστε και την επίσημη γραμμή υπέρ της παράτασης.

Ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης για μια ακομη φορά άφησε αιχμές για τον επισπεύδοντα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρναρα να ανοίξει το θέμα των πλειστηριασμών την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδακης εξακολουθεί να σωπαίνει . Επανέλαβε ότι θα πρέπει να προστατευθούν τουλάχιστον οι πρώτες κατοικίες η αντικειμενική αξία των οποίων δεν υπερβαίνει τα 200 χιλ ευρώ...

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: