Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Πυρκαγιά στον Όλυμπο - Σε ετοιμότητα 10μελές πλήρωμα της ΕΟΔ

Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίτερα η βόρεια πλαγιά της χαράδρας του Ενιπέα.

Η επέμβαση των αρχών ήταν άμεση, και με τη βοήθεια από αέρος ρίψεων ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Διευθυντή Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), Αλέξη Λιάμου, στο ΑΜΠΕ.

Παρ΄ όλα ταύτα, εξήγησε πως είναι αδύνατη η προσέγγιση στο σημείο από πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής και της ΕΟΔ.

Ο κος Λιάμος, ανέφερε ότι το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκε από την περιοχή για ανεφοδιασμό και θα επιστρέψει για την πραγματοποίηση κι άλλων ρίψεων, ενώ παράλληλα, παρατηρητές υπάρχουν σε άλλα δυο σημεία,
για τυχόν αναζωπύρωση του πύρινου μετώπου.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή από τον αγωγιάτη Στάθη Τριανταφυλλίδη και άμεσα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου και τα καταφύγια "Σπήλιος Αγαπητός", Πετρόστρουγκας και Πριόνια, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΟΔ.

Όπως μεταδίδει το «ΑΜΠΕ», δυο μέλη της ΕΟΔ και ο διαχειριστής του καταφυγίου στα Πριόνια Δημήτρης Κυρίτσης λειτούργησαν ως παρατηρητές και συνεργάστηκαν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με σκοπό να κατευθυνθεί το ελικόπτερο στο εξαιρετικά δύσβατο σημείο, όπου ξέσπασε η φωτιά. Οι συντεταγμένες για την εστία της φωτιάς δόθηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από τη Διεύθυνση Επιχειρήσεων της ΕΟΔ, μέσω του ραδιοδικτύου της, για τον άμεσο εντοπισμό της από το ελικόπτερο.

Επίσης, σε ετοιμότητα συνεχίζει να βρίσκεται 10μελές πλήρωμα της ΕΟΔ για να συνδράμει εφόσον χρειαστεί.

Πηγή: Thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: