Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Αγγελάκας και Οι Επισκέπτες: Σιγά μην Κλάψω


Αφιερωμένο στον Billy και τον Χρίστο.

Φουλ για το χρυσό!


Η Ελλάδα πανηγυρίζει άλλο ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση! Μετά την ομάδα των Εφήβων και το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Εθνική ομάδα Νέων είναι έτοιμη να επαναλάβει αυτό που είχαν κάνει πέρυσι στην Αμαλιάδα οι Εφηβοι: Να αναδειχθούν Πρωταθλητές Ευρώπης!

Η ομάδα του Κώστα Μίσσα νίκησε στον ημιτελικό την Ισπανία με 87-76 και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο «Βενετόκλειο» της Ρόδου και στον τελικό της Κυριακής (26/7), απέναντι σε Ιταλία ή Γαλλία θα διεκδικήσει το ευρωπαϊκό στέμμα στην κατηγορία της!

Αυτό πάντως που είναι δεδομένο, είναι η ελληνική παρουσία στο βάθρο.

Από το ξεκίνημα η Ελλάδα βρέθηκε να «κυνηγάει» το σκορ, αφού η Ισπανία μπήκε δυνατά και πέτυχε το στόχο της που ήταν να αιφνιδιάσει και να φέρει σε δύσκολη θέση τους παίκτες του Κώστα Μίσσα, που έκανε... μπαμ ότι ήταν γεμάτοι άγχος.

Αυτό το άγχος λειτούργησε με τον χειρότερο τρόπο για την ελληνική ομάδα, η οποία «έφτυνε αίμα» για να σκοράρει και ήταν εξαιρετικά άστοχη από την περιφέρεια. Αντίθετα, οι Ισπανοί ήταν «καυτοί», ειδικά έξω από τη γραμμή των 6.25μ., με τα «φαρμακερά» τους σουτ να γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ τους στο πρώτο μέρος.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 19-11 υπέρ των «φούριας ρόχας», οι οποίοι έβρισκαν λύσεις και ελεύθερα σουτ, ενώ αντίθετα η Ελλάδα έβρισκε επιθετικές λύσεις κυρίως από τον Σαρικόπουλο, που δήλωσε «παρών» στο πιο σημαντικό έως σήμερα ματς αυτής της ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρόδου.

Το ίδιο «βιολί», με τους Ισπανούς να σκοράρουν με ποικίλους τρόπους και τον Αγκιλάρ να δίνει «σόου» σε άμυνα (με τάπες) και επίθεση, διατήρησαν το προβάδισμα που είχαν «χτίσει» και τους επέτρεψε να τελειώσουν στο +8 το πρώτο ημίχρονο (39-31).

Όμως, όλα άλλαξαν στο τρίτο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα στο δεύτερο μισό του. Οι Ισπανοί έφτασαν στο μεγαλύτερο υπέρ τους προβάδισμα, με +12 (46-34), αλλά κάπου εκεί η Εθνική ξύπνησε και με αντεπίθεση διαρκείας, 1.04’’ πριν το τέλος της περιόδου, έφτασε για πρώτη φορά στο ματς προηγούμενη στο σκορ (58-56), χάρη σε τρίποντο του Γιαννόπουλου, που είχε «σαλπίσει» την αντεπίθεση μαζί με Σλούκα, Παπανικολάου και Μάντζαρη!

Η Εθνική έφτασε και στο +5 (61-56) με τρίποντο του Μάντζαρη, όμως οι Ισπανοί με «μπάζερ μπίτερ» στη λήξη της περιόδου μείωσαν ξανά στους 2 (61-59)!

Το προβάδισμα παρέμεινε «γαλανόλευκο» στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ωστόσο, η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει και η διαφορά «έπαιζε» ανάμεσα σε 2-4 πόντους, πριν ένα ξέσπασμα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεφύγει με 7 (70-63) στο 36’. Η Ισπανία βρέθηκε να «κυνηγάει» για να «κλείσει» τη διαφορά, αλλά οι Έλληνες πλέον ήταν αυτοί που είχαν το καθαρό μυαλό και με ευστοχία στις βολές, πέτυχαν το μεγάλο στόχο τους και το τελικό τους έστειλε στο μεγάλο τελικό, για το χρυσό μετάλλιο!

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 31-39, 61-59, 87-76.

Πηγή: Εθνοσπόρ

Δίωξη σε ιερέα για αποπλάνηση


Στη σύλληψη ένος ιερέα από τη Θεσσαλονίκη προχώρησε η αστυνομία, καθώς κατηγορείται ότι το βράδυ της Παρασκευής αποπλάνησε 20χρονο με νοητικά προβλήματα στην περιοχή της Στυλίδας.

Οι γονείς του θύματος κατήγγειλαν το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα της Στυλίδας και ακολούθως οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον ιερέα σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και σήμερα το μεσημέρι ο εισαγγελέας της Λαμίας άσκησε δίωξη κατά του ιερωμένου για κακουργηματικές πράξεις, παραπέμποντάς στον ανακριτή απ' όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Βάλτε μέσα τον πιγκουίνο


Γιατί Linux;

Είναι δωρεάν. Δεν χρειάζεται να τα σκας κάθε λίγο και λιγάκι για λογισμικό και αναβαθμίσεις. Η νέα έκδοση του Ubuntu περιλαμβάνει μέχρι και Office συμβατό με τα Windows. Όχι παίζουμε.

Έχει ελάχιστες απαιτήσεις. Δεν τρώει χώρο. Άντε να σου φάει 600 Megabytes -το πολύ. Και για τους καρμίρηδες, υπάρχουν και εκδόσεις που στριμώχνονται ακόμα και σε 50-60 Megabytes!

Είναι γρήγορο. Φορτώνει πολύ πιο γρήγορα, καθώς δεν χρειάζεται να διαβάζει drivers και λοιπές παπαριές των windows. Δεν μαζεύει "σκουπίδια" και δεν φορτώνεται η registry. Επιπλέον, σερφάρεις γρηγορότερα, καθώς οι νέες εκδόσεις περιλαμβάνουν το πιο γρήγορο όχημα του Διαδικτύου: τον Mozilla. Άσε που θα δεις το παλιό σου pc ή laptop να ανασταίνεται...

Δεν κολλάει ιούς. Είπαμε, είναι ανοιχτού κώδικα. Ανοιχτό οικόπεδο και ανεξερεύνητο για τους χάκερ, που έχουν πάντα σαν στόχο τα Windows. Το πολύ πολύ να κολλήσεις κανένα adware ή spyware της πλάκας που αφαιρείται πανεύκολα.

Έχει δυνατή υποστήριξη. Παντού. Από επίσημα site μέχρι forums. Θα βρεις σίγουρα την απάντηση σε οποιοδήποτε πρόβλημα συναντήσεις.

Είναι ευέλικτο. Συντηρείται από οποιοδήποτε σημείο του Διαδικτύου με μηδενικό κόστος. Έχει καλύτερη υποστήριξη hardware από τα FreeBSD, SCO και Solaris/X86. Αλλά τι τα θες...Με πηγαίο κώδικα διαθέσιμο, τα bugs διορθώνονται στο άψε σβήσε!

Είναι προσαρμόσιμο. Είναι η απόλυτη χαρά της δημιουργίας! Υπάρχουν πάνω από 150 εκδόσεις αυτή τη στιγμή για linux. Από εκδόσεις για αρχάριους μέχρι πλατφόρμες για να χακέψεις το ασύρματο δίκτυο του γείτονα. Στο τέλος όμως εσύ θα το διαμορφώσεις στα δικά σου μέτρα.

Πού ΔΕΝ απευθύνεται το Linux:

Στους gamers. Η φιλοσοφία του ανοιχτού κώδικα δεν ταυτίζεται με το παζάρι των pc games. Που σημαίνει, ότι στο εμπόριο υπάρχουν ελάχιστα παιχνίδια για linux.

Στους γκατζετάκηδες. Έχεις το σούπερ-ντούπερ κινητό και θέλεις να κάνεις μαγκίτσες με το pc; Μήπως κάρτα ήχου 7.1; Ή μήπως θέλεις να μετατρέψεις τον υπολογιστή σε multimedia παράδεισο; Το Linux δεν είναι για σένα, αφού η εγκατάσταση τέτοιων gadget θα σε οδηγήσει ένα βήμα πριν το εγκεφαλικό.

Σε αυτούς που βαριούνται τη ζωή τους. Σε αυτούς που τα θέλουν όλα έτοιμα. Η Microsoft κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα που το χειρίζονται ακόμα και γουρούνια. Και για να μη τεθεί το Οργουελικό ερώτημα "ποιος είναι το γουρούνι και ποιος ο άνθρωπος", καλύτερα να μείνεις στα Windows αν τα θες όλα στο πιάτο.

Στους εντελώς άσχετους. Αυτονόητο. Αν ζητήσεις από αρχάριο χρήστη να σου κάνει μια απλή Java εγκατάσταση στο terminal του Ubuntu, το πιθανότερο είναι να σε πλακώσει στο ξύλο. Σε αντίθεση με τα πάντα φιλόξενα -και υπνωτικά- Windows που τα έχουν όλα έτοιμα.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Linux.gr
Ubuntu.com
Linux.org

Πηγή: Ή ΤΑΝ 'Η ΕΠΙ ΤΑΣ

Έκρηξη – πιθανόν από γκαζάκια – τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη και μικροεπεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις


Έκρηξη σημειώθηκε μετά τις 5 τα ξημερώματα σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του Αγ.Φανουρίου, εκεί όπου βρίσκεται το πρώην εργοστάσιο της ΥΦΑΝΕΤ. Η έκρηξη αποδίδεται σε εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια, στα όρια του χώρου του πρώην εργοστασίου. Στην περιοχή έσπευσε και μία διμοιρία των ΜΑΤ, εναντίον της οποίας ρίχθηκαν πέτρες και ξύλα από ομάδα 15 ατόμων που βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο της ΥΦΑΝΕΤ, το οποίο τελεί υπο κατάληψη. Τα μικροεπεισόδια δεν πήραν έκταση και τελείωσαν γρήγορα.

Πηγή: Newsblog

Συναυλία με τον Διονύση Σαββόπουλο στο ανοιχτό θέατρο Πολυγύρου


Σήμερα Σάββατο ο Διονύσης Σαββόπουλος και η μπάντα του παρουσιάζουν τραγούδια από το «Περιβόλι του τρελλού», το «Φορτηγό», σαράντα χρόνια μετά την έκδοσή τους.

Σ ένα πρόγραμμα που επιμένει ότι η τέχνη της μουσικής και του τραγουδιού πρέπει να απευθύνεται στον κόσμο των συναισθημάτων και μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να ονειρεύονται.

Επίσης μας παρουσιάζει τραγούδια από τα «10 χρόνια κομμάτια» και άλλα τραγούδια από την κατοπινή του μουσική πορεία.

Είσοδος 20€

Η Χαλκιδική θερίζει τις θύελλες που έσπειραν οι ίδιοι οι κάτοικοι - επιχειρηματίες της


Ένας ταβερνιάρης από την Χαλκιδική βγήκε πριν λίγο σε ρεπορτάζ του Μέγκα και παραπονέθηκε ότι ο Έλληνας τουρίστας είναι εξαφανισμένος από την περιοχή του τους δυο πρώτους μήνες του φετινού καλοκαιριού.

Και πώς να μην είναι ρε μεγάλε, όταν τα 50 ευρώ ειναι το μίνιμουμ ποσό που θα αρπάξετε από μια παρέα 4 ατόμων που θα καθήσει να φάει στα μαγαζιά σας;

Παρά το γεγονός ότι οι τιμοκατάλογοί σας έχουν και, ας πούμε, φθηνές επιλογές (πχ καλαμαράκια τηγανητά κατεψυγμένα), εν τούτοις σχεδόν πάντα "έχουν τελειώσει", με προφανή στόχο να στρέψετε τον πελάτη - θύμα σε πιο ακριβές επιλογές με πολύ ψηλότερο ποσοστό κέρδους.

Έτσι κομπογιανίτικα δεν μπορεί να γίνει δουλειά, μάγκες!

Ο Έλληνας παύει σιγά σιγά να είναι ο μαλάκας της υπόθεσης τόσο στο θέμα των ξενοδοχείων (όπου πληρώνει στην... χώρα του τιμές διπλάσιες σε σχέση με τους ξένους) όσο και στων εστιατορίων (στα οποία οι ιδιοκτήτες δεν λένε να ρίξουν τις τιμές παρά την κρίση).