Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Μάνη: Επανατοποθέτηση προτομής του ήρωα Κωνσταντίνου Δαβάκη

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 στις 11.30 έγινε η τελετή της επανατοποθέτησης μεγάλη ήταν η συμμετοχή Μανιατών και φιλομανιατών καθώς επίσης και αντιπροσωπεία των αδελφών μας Κρητών από την Ασι Γωνιά της Κρήτης πολλών συλλόγων και εκπροσώπων.

Άγημα του Στρατού παρουσίασε όπλα προς τιμή του ήρωα. Συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η  Αντιπεριφεριάρχης  κα. Ντία Τζανετέα,  ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης  κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Ιερούργησε ο Μητροπολίτης Μάνης Σεβασμιότατος κκ. Χρυσόστομος. Παρευρέθησαν ο Στρατηγός κ. Δαβάκης  Δημήτριος, επίσης  Ξεπαπαδάκης  Δημήτριος,  ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστασάκος , ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Κατσιβέλης  , Αντιδήμαρχος Δημήτριος Ανδρείκος και Γεωργία Λυροφώνη.

Καταρρέει το σπίτι του Σεφέρη στην Κορυτσά και ο Βενιζέλος δίνει 2,5 εκ. ευρώ για το Εθνικό θέατρο της Αλβανίας!

Το σπίτι όπου έζησε ο μεγάλος Ελληνας ποιητής, Γιώργος Σεφέρης, τη διετία 1936-1937 κινδυνεύει με κατάρρευση, προειδοποιεί ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά, Γιάννης Πεδιώτης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ένα ιστορικό οίκημα που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο.

Το σπίτι, στο οποίο ο Σεφέρης έγραψε ορισμένα από τα πιο σημαντικά έργα του, αποτελεί τοπόσημο για την ελληνική κουλτούρα και ιστορία και, παρά τις καταστροφές που υπέστη κατά την περίοδο των μεγάλων αναταραχών στην Αλβανία, το 1997, εξακολουθεί να θεωρείται σύμβολο για τη χώρα μας.

Πριν από λίγους μήνες ο κ. Πεδιώτης έκανε έκκληση να σωθεί το κτίριο όπου έμενε κι εργαζόταν ο Γιώργος Σεφέρης κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Κορυτσά. Πρόκειται για ένα ιστορικό νεοκλασικό, στο κέντρο της πόλης, που αγόρασε η ελληνική πολιτεία το 1998 έναντι του ποσού των περίπου 100.000 δολαρίων και, σήμερα, καταρρέει, αφημένο στο έλεος καταπατητών κι εμπόρων οικοδομικών υλικών.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Γλαύκου Κληρίδη (Video)


Σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο, τίθεται από τις 9:00 έως 19:00 η σορός του πρώην Προέδρου της δημοκρατίας,  Γλαύκου Κληρίδη.

 Η κηδεία του ιστορικού ηγέτη θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία αρχηγού κράτους αύριο στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο. Η σορός θα μεταφερθεί στο Ναό σε κιλλίβαντα πυροβόλου. Της Εξοδίου Ακολουθίας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ πλαισιούμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Η ταφή θα γίνει στον οικογενειακό τάφο του εκλιπόντος, στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία.

Οι σαράντα κρίσιμες μέρες της κυβέρνησης

Η απογοήτευση των βουλευτών ίσως οδηγήσει σε διαρροές στις ψηφοφορίες για προϋπολογισμό και φόρο ακινήτων

Χιώτης Βασίλης

Από την ερχόμενη Πέμπτη που θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος κρατικός προϋπολογισμός ξεκινά για την κυβέρνηση ο δεύτερος και κρισιμότερος γύρος της δοκιμασίας για τους βουλευτές της.

«Πολλοί νομίζουν ότι από τη στιγμή που απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο μεγαλύτερος κίνδυνος ξεπεράστηκε. Στην πραγματικότητα όμως τώρα ξεκινούν τα δύσκολα» υποστηρίζουν κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ και του ΠαΣοΚ, εκφράζοντας φόβους για το κλίμα αστάθειας και αναταραχής που εξακολουθεί να επικρατεί στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες.