Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ο σύλλογος διδασκόντων της ΑΣΟΕΕ καταγγέλει την ΠΑΣΠ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - 11 Ιανουαρίου 2010

Σύλλογος μελών ΔΕΠ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Με επιστολή του της 22ας Δεκεμβρίου 2010, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Ι. Κατσουλάκος καταγγέλλει και περιγράφει αναλυτικά ένα ακόμη έκτροπο της ΠΑΣΠ εις βάρος καθηγητών και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, στο οποίο ομάδες κρούσης ασκούν με χυδαίο τρόπο λεκτική ή και σωματική βία.

Ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ του ΟΠΑ έχει επανειλημμένα καταγγείλει μερικά παρόμοια επεισόδια στο παρελθόν, αλλά η κατάσταση χειροτερεύει.

Προφανώς τα λόγια και οι νουθεσίες πέφτουν στο κενό. Φραστικές επιθέσεις κατά μελών ΔΕΠ ακόμη και σε δημόσιο χώρο (π.χ. απονομή βραβείων Ιδρύματος Χαλκιόπουλου στις 4 Μαρτίου 2010 παρουσία πλήθους γονέων και προσκεκλημένων, ή περπατώντας στους διαδρόμους για μάθημα), βίαιη εισβολή ή πολιορκία γραφείων καθηγητών, πραγματική ή εικονική βιντεοσκόπηση προσώπων και ιδιωτικών χώρων (γραφείων) με απειλή μάλιστα ανάρτησης στο «youtube», τηλεφωνική παρενόχληση, κλπ. Πιστεύουμε ότι η πρακτική αυτή της ΠΑΣΠ σκοπεύει στο να προκαλέσει τα θύματα να αντιδράσουν με ανάλογο τρόπο, ώστε να ακολουθήσει σειρά καταγγελιών και διωγμών.

Σώθηκε η κατοικία του Κωστή Παλαμά!


Τελικά, ο Κωστής Παλαμάς δεν θα «μετακομίσει»... Στο πάρα πέντε ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός της ιστορικής κατοικίας του μεγάλου μας ποιητή επί της οδού Περιάνδρου 5 στην Πλάκα.

Η ιδιοκτήτρια του πλακιώτικου κλασικού διώροφου με την εσωτερική αυλή και τη μοναδική θέα προς τον ιερό βράχο της Ακρόπολης κατάφερε -έστω την τελευταία στιγμή- να κάνει ρύθμιση των χρεών της με την τράπεζα που την υποχρέωσε στο παρελθόν να προβεί σε αναγκαστικό πλειστηριασμό της περιουσίας της.

Ο πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί για χθες στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, αλλά προς απογοήτευση των παρευρισκομένων που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν το ιστορικό σπίτι ματαιώθηκε, αφού η ιδιοκτήτρια έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της ώστε να βρεθεί το απαιτούμενο ποσό που της είχε επιβάλει η τράπεζα για να αποσύρει το οίκημα από αυτή τη διαδικασία. Μάλιστα, ως πρώτη τιμή προσφοράς είχε οριστεί το ποσό των 1.066.000 ευρώ.

Προσφυγή του Πατριωτικού Μετώπου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τις «παρακολουθήσεις» του Κινήματος


Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ.Εκπροσώπου: 6980292626
www.pamet.gr, pametopo@gmail.com

Αθήνα, 13  Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσφυγή του Πατριωτικού Μετώπου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τις «παρακολουθήσεις» του Κινήματος και τις «συνακροάσεις» των τηλεφώνων του, από την Κρατική Ασφάλεια, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της μεγάλη σε κυκλοφορία εφημερίδα.

Το ΠΑΜ, δεν έκρινε ικανοποιητικές που δόθηκαν από την ΕΛΑΣ, καταγγέλλοντας το ακροδεξιό και νεοταξίτικο ΠΑΣΟΚ για μεθοδεύσεις.

Μαγκριώτης: "Το Δημόσιο δεν θα δεχθεί εκβιασμούς από κανέναν! Θα καταγγείλουμε τις συμβάσεις για τα διόδια"


"Οι συμβάσεις θα αλλάξουν! Θα καταγγελθούν λόγω κρίσης, λόγω κινήματος κατά των διοδίων ή λόγω καιρού και αυτό είναι μήνυμα προς όλους", είπε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.

 Πρόσθεσε μάλιστα ότι το δημόσιο θα τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις καθώς όπως ανέφερε είναι μεγάλα τα οφέλη των αυτοκινητόδρομων.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι δύσκολες συζητήσεις με τις 19 εταιρείες και τις 26 τράπεζες που μετέχουν στο κονσόρτιουμ των 5 μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας ώστε να υπάρξουν αλλαγές στις συμβάσεις παραχώρησης και προανήγγειλε και νέα διόδια στην Εγνατία οδο.

Η επεισοδιακή συνέντευξη του Απόστολου Γκλέτσου στο Βήμα FM


Ακούστε τη συνέντευξη:


Μήπως μερικοί δημοσιογράφοι το παράκαναν; 

Γιατί υποστηρίζουν τόσο πολύ τις εταιρείες των διοδίων;

Ερωτήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου στην βουλή


κλικ στις ερωτήσεις για μεγέθυνση

Εγκλημα (διαρκείας)...στην Αγχίαλο Θεσσαλονίκης


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΟΦΙΑ ΠΑΚΑΛΙΔΟΥ

Με επικίνδυνες χημικές ουσίες, όπως πετρελαιοειδή απόβλητα, εξακολουθεί να «εμπλουτίζεται» το έδαφος στο σταθμό Αγχιάλου του ΟΣΕ, όπου πλένονται όπως όπως τα βυτιοφόρα βαγόνια του οργανισμού μ' ένα απλό λάστιχο και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος...

Ο Εθνικός Σχεδιασμός για τη Διαχείριση των Επικίνδυνων Αποβλήτων και η ευρωπαϊκή νομοθεσία πάνε... περίπατο, όπως αποδεικνύεται, καθώς τρεις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), η διεύθυνση Περιβάλλοντος της πρώην νομαρχίας και η αντίστοιχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αδυνατούν να επιβάλουν σε ένα δημόσιο φορέα, όπως ο ΟΣΕ, την τήρησή τους.

Στο σταθμό της Αγχιάλου, που βρίσκεται κοντά στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης και στα όρια με την παλαιά εθνική οδό, του δήμου Εχεδώρου, μεταφέρονται εδώ και χρόνια τα βυτιοφόρα βαγόνια προκειμένου να «καθαριστούν» για την επόμενη χρήση.

Μια αρχαία Αθηναία στη Θεσσαλονίκη


Μια ξεχωριστή και διάσημη διεθνώς, πλέον, Αθηναία «φτάνει» από αύριο στη Θεσσαλονίκη φέρνοντας όχι μόνο ένα μήνυμα ειρήνης, αλλά και της έμπρακτης απόδειξης των ικανοτήτων των Ελλήνων επιστημόνων.

Πρόκειται για τη Μύρτιδα, την ανώνυμη 11χρονη Αθηναία, που υπήρξε και η ίδια, όπως και ο Περικλής, ένα από τα θύματα του τυφοειδούς πυρετού του 430 π.Χ., το πρόσωπο της οποίας αναπλάστηκε πρόσφατα από διεπιστημονική ομάδα.

Πού θα τη «συναντήσετε»; Στην περιοδική έκθεση «Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν», που εγκαινιάζεται αύριο, στις 20.00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Η διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Τζένη Βελένη, υπογράμμισε: 

Η ασυλία πάνω απ’ όλα


Για άλλη μια φορά η Βουλή απέρριψε συλλήβδην και με συντριπτική πλειοψηφία εισαγγελικά αιτήματα για άρση ασυλίας τεσσάρων μελών της.

Έτσι, επιβεβαιώθηκε ξανά πως οι εκπρόσωποι του έθνους δεν υπάρχει περίπτωση να κριθούν από τον φυσικό τους δικαστή, ακόμη και για υποθέσεις που η Βουλή δεν είναι σε θέση να κρίνει επί της ουσίας.

Όλες οι περιπτώσεις είναι σαφές ότι θεωρήθηκε πως σχετίζονται με την προηγούμενη πολιτικής δράση των βουλευτών και έτσι δεν θα μάθουμε ποτέ αν επί της ουσίας είχαν δίκιο ή άδικο.