Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στον Δήμο Πολυγύρου

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων στον Δήμο Πολυγύρου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013, στο Δημαρχείο Πολυγύρου, από τον Δήμαρχο Πολυγύρου κ. Αστέριο Ζωγράφο, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και δύναμη.

Ο κ. Ζωγράφος τόνισε: «Το 2013 θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο αλλά αν είμαστε ενωμένοι, διοίκηση και εργαζόμενοι, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Ζητώ από όλους τους εργαζομένους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό στην υπηρεσία τους, όπως κάνουμε και εμείς δυο χρόνια τώρα συνεχίζοντας την πορεία ανάπτυξης, που έχουμε βάλει τον Δήμο Πολυγύρου».

Ο Μάθιου Νίμιτς επιστρέφει για λύση στο Σκοπιανό

Συναντάται την Τετάρτη με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Αθανασόπουλος Άγγελος

Ο Μάθιου Νίμιτς επιστρέφει έπειτα από αρκετούς μήνες στον «τόπο του εγκλήματος» σε μία νέα απόπειρα να ξεκλειδώσει την πόρτα που οδηγεί στη λύση της εκκρεμότητας της ονομασίας των Σκοπίων. Ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, που έφθασε στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης, θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλο. Στη συνέχεια θα μεταβεί στα Σκόπια. Στο μενού αναμένεται να βρεθούν οι ιδέες που ο κ. Νίμιτς φέρεται να παρουσίασε στους διαπραγματευτές των δύο χωρών κατά την τελευταία συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη.

Οι ιδέες αυτές κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό στο υπουργείο Εξωτερικών και δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι ο έλληνας διαπραγματευτής κ. Αδ. Βασιλάκης τις έχει πει μόνο απευθείας στον κ. Αβραμόπουλο εξαιτίας του φόβου των διαρροών.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Γυναικών Πολυγύρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
του Συλλόγου Γυναικών Πολυγύρου

Η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Συσπείρωσης και Ψυχαγωγίας Γυναικών Πολυγύρου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, στις 17.00, στο Κέντρο Έξι Βρύσες, στον Πολύγυρο.
Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου να τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Το ΔΣ

Υπάρχουν κι άλλοι σαν τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στη θάλασσα;

Πιθανώς δύο και όχι ένα τα ιστορικά ναυάγια

Θερμού Μαρία

«Βόμβα» ρίχνει  από την Αμερική  ο  αρχαιολόγος – τεχνολόγος  Μπρένταν Φόλεϊ, ο  οποίος  ως  επικεφαλής του αμερικανικού Woods Hole Oceanographic Institution  είχε  συμμετάσχει στην πρόσφατη -τον περασμένο Οκτώβριο -  υποβρύχια αρχαιολογική  έρευνα στο περίφημο  ναυάγιο των Αντικυθήρων. Σε διάλεξή του, που  δόθηκε στο Σιάτλ των Ηνωμένων  Πολιτειών την περασμένη Παρασκευή  ανέφερε, πως ενδέχεται τα  ναυάγια στο  σημείο αυτό της  θάλασσας των Αντικυθήρων να  είναι  δύο  και  όχι  ένα,  όπως  γενικά  πιστεύεται. Και επιπλέον,  ότι μπορεί  στο  βυθό να υπάρχουν  κι  άλλοι  ακόμη  μηχανισμοί σαν  τον περίφημο Μηχανισμό των Αντικυθήρων, που  έχει  ανασυρθεί.

Πού  στηρίζει  όμως  ο αρχαιολόγος αυτές τις  υποθέσεις; Οπως  είπε στη διάλεξή του φαίνεται στον πυθμένα  της  θάλασσας να  υπάρχουν  μαζί με αμφορείς, όστρακα αγγείων και κεραμίδες,   δεκάδες  ασβεστοποιημένα αντικείμενα.