Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Στα ίχνη του Ηρώδη Αττικού

Γενική άποψη της ανασκαφής στην Κηφισιά με τα κτηριακά κατάλοιπα

Μαρία Θερμού

Κτηριακό συγκρότημα εντοπίσθηκε στην Κηφισιά

Είναι ή όχι η έπαυλη του Ηρώδη Αττικού; Η μήπως τα κτηριακά κατάλοιπα που βρέθηκαν στην Κηφισιά είναι απλώς ένα τμήμα της τεράστιας ιδιοκτησίας του;

Στο ερώτημα αυτό οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να απαντήσουν ακόμη, όμως πολλά στοιχεία μαρτυρούν τον άνδρα και την εποχή του: Κατ΄ αρχάς η περιοχή, διότι όπως γνωρίζουμε ο Ηρώδης Αττικός διέθετε πράγματα λαμπρή έπαυλη στην Κηφισιά. Αλλά και η χρονολόγηση των ευρημάτων, που αρχίζουν από τον 2ο μ. Χ. αιώνα, την περίοδο δηλαδή κατά την οποία έζησε...

Δελτίο Τύπου του συνδιασμού "Αναπτύσσω - Δημιουργώ το μέλλον"

Ανεξάρτητος Συνδυασμός για το Επιμελητήριο Χαλκιδικής
ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ / ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Επικεφαλής: ΑΒΕΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Πολύγυρος 17-11-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του Συνδυασμού μας «ΑΝΑ-ΠΤΥΣΣΩ / ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», η οποία θα γίνει στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής (παλιά Νομαρχία), στον Πολύγυρο, την Κυριακή 20-11-2011 και ώρα 13:00.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού
Αθανάσιος Αβέρης

Δήλωση του Γραμματέα του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, σχετικά με τη σημαία του Πολυτεχνείου


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2011

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την «ευθύνη φύλαξης» της σημαίας του Πολυτεχνείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

Η Σημαία του Πολυτεχνείου, το πιο ιερό σύμβολο της φοιτητικής εξέγερσης, δεν χρειάζεται ούτε φανερούς ούτε μυστικούς «νομείς».

Οργανώνονται Μακεδονικοί Σύλλογοι για την αντιμετώπιση της Σκοπιανής προπαγάνδας

Για την προάσπιση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς

Με μοναδικό στόχο την προάσπιση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, απέναντι στην προπαγάνδα των Σκοπίων που εντείνεται το τελευταίο διάστημα και εντός ελληνικού εδάφους, εκπρόσωποι μακεδονικών συλλόγων συγκεντρώθηκαν την περασμένη Κυριακή στο Νέο Πετρίτσι Σερρών και αποφάσισαν να κινήσουν διαδικασίες για τη δημιουργία Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με πρωτοβουλία του Συλλόγου Σταρτσοβιτών Νέου Πετριτσίου, με θέμα «Τις νεότερες εξελίξεις στο Μακεδονικό Ζήτημα», όπου μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στο σλαβόφωνο ιδίωμα που ορισμένοι επιχειρούν αυθαίρετα να το ταυτίσουν με τη γλώσσα που μιλούν οι Σκοπιανοί, καθώς και στην προπαγάνδα που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα από «εισαγόμενα» τραγούδια σε πανηγύρια και άλλες εκδηλώσεις, τα οποία αποκαλούν «παραδοσιακά».

Δελτίο Τύπου του συνδιασμού "Αναπτύσσω - Δημιουργώ το μέλλον"

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: «ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Σας ενημερώνουμε ότι ο συνδυασμός μας απαρτίζεται από τους παρακάτω υποψηφίους:

ΕΜΠΟΡΙΚΟ
ΑΔΑΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΙΟΥ
ΕΛ ΧΑΝΤΑΝΤΙΝ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ
ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΟ
ΓΟΥΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Παπακωνσταντίνου προς Καμμένο: Πάρε πίσω τις δηλώσεις ότι δούλευα στην Goldman

Φαινεται πως μια διαμάχη ξεκινά μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου και του βουλευτή Π. Καμμένου. Αιτία είναι οι δηλώσεις του δεύτερου χθες στην Βουλή οτι ο κ. Παπακωνσταντίνου δούλευε παλιότερα στην Goldman Sachs. Η δήλωση του κ. Καμμένου εξόργισε τον υπουργό, ο οποίος του έστειλε επιστολή με την οποία του ζητά να ανακαλέσει τις αναφορές ότι εργαζόταν στο παρελθόν στην Goldman Sachs.

Ο υπουργός κάνει λόγο για προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμισης, για την οποία όπως αναφέρει υπάρχουν ποινικές συνέπειες, ενώ επαναλαμβάνει ότι τα όσα ελέχθησαν από τον κ. Καμμένο ανήκουν περισσότερο σε περιθωριακά blogs, παρά στην αίθουσα της Βουλής.

Στο κείμενο της επιστολής, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει τα εξής:

Συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στα Επίκαιρα

Διαβάστε τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, στο περιοδικό Επίκαιρα, εδώ.

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Πολυγύρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΠΑΠ)
ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ 25-65 ΕΤΩΝ


Ο Δήμος Πολυγύρου, σε συνέχεια του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον «Προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας», σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου, ενημερώνει πως θα πραγματοποιηθούν ΔΩΡΕΑΝ τεστ ΠΑΠ σε απομακρυσμένα χωριά του δήμου.

Συγκεκριμένα η επόμενη φάση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί:

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 Παλαιόχωρα
Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 Κρήμνη – Πλατανοχώρι
Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 Ριζά
Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 Μαραθούσα
Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 Γεροπλάτανος

Αρχίζει η τεράστια αναβάθμιση του επιταχυντή του CERN με ορίζοντα το 2020


Έως δέκα φορές, σε σχέση με τις σημερινές δυνατότητές του, θα αυξηθούν οι ικανότητες του μεγάλου επιταχυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) με την εντυπωσιακή αναβάθμιση των υποδομών και τεχνολογιών του, η οποία μόλις ξεκίνησε να σχεδιάζεται και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Φυσικοί, μηχανικοί και άλλοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη Γενεύη, όπου και οι εγκαταστάσεις του CERN, θέτοντας τα θεμέλια για ένα μεγάλο πρόγραμμα που θα προσδώσει στο ισχυρότερο επιστημονικό μηχάνημα του πλανήτη μας ακόμα πιο εντυπωσιακές δυνατότητες σύγκρουσης σωματιδίων.

Όπως δήλωσαν στελέχη του CERN, η φιλόδοξη προσπάθεια, στην οποία συμμετέχουν ερευνητικοί και ακαδημαϊκοί φορείς από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, θα απαιτήσει νέες τεχνολογικές καινοτομίες σε διάφορα πεδία,

Η χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη βουλή (Video)

Συρτάκι συμπαράστασης προς την Ελλάδα χορεύουν οι Γάλλοι Αγανακτισμένοι! (Video)


Εκατοντάδες Γάλλοι ακτιβιστές που συμμετέχουν στο κίνημα των "Αγανακτισμένων" ("Les Indignes") στην συνοικία La Defense του Παρισιού ένωσαν τα χέρια και χόρεψαν τον Ζορμπά σε ένδειξη συμαπράστασης προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό! Δείτε το βίντεο - Syrtaki - spéciale dédicace à la Grèce

Πηγή: The Insider

Πρωτοφανές! Λιμενικοί πήγαν να συλλάβουν υπαλλήλους του Άδωνι (Video)


Ο Παπουτσής σαμποτάρει τον Υφυπουργό του, Άδωνι

Ένα απίστευτο αλαλούμ ζήσαμε χθες με τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας! Υπάλληλοι του Λιμενικού που υπάγονται στον Χ.Παπουτσή επιχείρησαν να διώξουν απ'τα γραφεία εργαζόμενους για τη Ναυτιλία.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στη μία το μεσημέρι κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η σύσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη με τους ναυτεργάτες στον πρώτο όροφο του υπουργείου.

Ξαφνικά ακούστηκαν φωνές σε όλο το κτίριο. Την ίδια ώρα, στον τρίτο όροφο του κτιρίου λιμενικοί επιχειρούσαν να βγάλουν μέσα από τα γραφεία τους πολιτικούς υπαλλήλους, που ανήκουν στο άλλο υπουργείο, αλλά και συναδέλφους τους καθώς υπάρχουν λιμενικοί που εργάζονται υπό τον κ. Χρυσοχοίδη με αποσπάσεις.

Καστοριά: Σαν ζωγραφιά!

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΤΙΝΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΙΤΗ

Μία από τις ωραιότερες πόλεις, όχι μόνο της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, μας υποδέχεται στα καλντερίμια με τα παλιά αρχοντικά και τις όχθες της ομώνυμης γραφικής λίμνης, αποτελώντας συγχρόνως ιδανικό ορμητήριο για γνωριμία με τη γύρω περιοχή.

«Μια ζωγραφιά πάνω στη λίμνη!» Ετσι τη χαρακτήρισε μια αγαπητή φίλη την πρώτη φορά που αντίκρισε την Καστοριά να ξεπροβάλλει από μακριά. Και δεν είχε άδικο. Πραγματικά, είναι σαν πίνακας ζωγραφικής. Είναι χτισμένη στο «λαιμό» μιας χερσονήσου της λίμνης, σε υψόμετρο 620. Παρότι είναι πατρίδα της μητέρας μου, πιστεύω ότι είμαι απόλυτα αντικειμενικός όταν τη χαρακτηρίζω μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας.

Κοσμικό εργαστήριο οι δακτύλιοι του Κρόνου


Μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι επιστήμονες πίστευαν ότι οι εντυπωσιακοί δακτύλιοι που περιβάλλουν τον Κρόνο είναι μια απόλυτα γαλήνια διαστημική θάλασσα κοσμικής ύλης. Ωστόσο, το διαστημικό σκάφος Cassini που τα τελευταία χρόνια μελετά τον Κρόνο και τα δεκάδες φεγγάρια του, αποκάλυψε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Αρχικά διαπιστώθηκε ότι οι δακτύλιοι αποτελούνται από αμέτρητα μικρότερα και μεγαλύτερα παγωμένα κομμάτια ύλης και ότι μέσα τους υπάρχει συνεχής και έντονη δραστηριότητα. Οι τελευταίες παρατηρήσεις δείχνουν ότι τα όσα συμβαίνουν στα δαχτυλίδια του Κρόνου μπορούν αποκαλύψουν σημαντικά στοιχεία για διάφορα κοσμικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, η μελέτη των δακτυλίων του Κρόνου μπορεί να υποδείξει στους επιστήμονες το πώς πραγματοποιείται η συγκέντρωση και συνένωση ύλης από τους αστρικούς δίσκους,

Kατάσχεση στο προεδρικό αυτοκίνητο του Δ.Χριστόφια και του προέδρου της Βουλής για χρέη!


Το Κυπριακό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα για την κατάσχεση του αυτοκινήτου τόσο του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια όσο και του Προέδρου της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της κατάσχεσης των πολυτελών αυτοκινήτων ήταν ότι δεν κατέβαλε η Δημοκρατία τα οφειλόμενα δικηγορικά έξοδα σε δικαστική υπόθεση και οι δικηγόροι για να λάβουν τα χρωστούμενα, αναγκάστηκαν να εξασφαλίσουν από το δικαστήριο ένταλμα κατάσχεσης κινητής περιουσίας, που αφορά στο προεδρικό αυτοκίνητο και στο αυτοκίνητο του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων!

Πρόκειται για ένα πρωτάκουστο γεγονός, το οποίο ήρθε να προστεθεί σε όσα συμβαίνουν επί διακυβέρνησης Χριστόφια.

Πηγή: DefenceNet

Θ. Καράογλου: Πλήρης απαξίωση του Μουσείου Μακεδονικού αγώνα

Σε πλήρη απαξίωση και υποβάθμιση οδήγησε και οδηγεί η Κυβέρνηση το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, έναν φορέα με πλούσια παράδοση και μεγάλη συμβολή. Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα εγκαινιάστηκε το 1982 από τον αείμνηστο Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και στεγάζεται στο κτίριο του Ελληνικού προξενείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από όπου ο Κορομηλάς συντόνιζε και κατηύθυνε τον Μακεδονικό αγώνα.

Το Μουσείο συμβάλλει με επιστημονικές γνώσεις στη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης και την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας. Οι σκοποί του, βάσει του καταστατικού του, είναι η διατήρηση και η διάδοση της μνήμης των αγώνων του Ελληνισμού για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Παρόλη την τεράστια προσφορά και την συμβολή του, το Μουσείο δεν έχει λάβει επιχορήγηση από το αρμόδιο Υπουργείο τα τελευταία χρόνια.