Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Πολυγύρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΠΑΠ)
ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ 25-65 ΕΤΩΝ


Ο Δήμος Πολυγύρου, σε συνέχεια του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον «Προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας», σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου, ενημερώνει πως θα πραγματοποιηθούν ΔΩΡΕΑΝ τεστ ΠΑΠ σε απομακρυσμένα χωριά του δήμου.

Συγκεκριμένα η επόμενη φάση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί:

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 Παλαιόχωρα
Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 Κρήμνη – Πλατανοχώρι
Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 Ριζά
Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 Μαραθούσα
Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 Γεροπλάτανος


Η εξέταση θα γίνεται από τις 9.00 το πρωί έως τις 13.00 στο αγροτικό ιατρείο του κάθε διαμερίσματος. Οι γυναίκες 25-65 ετών, θα πρέπει να τηλεφωνούν στο 23710-61750 από 28 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου (εργάσιμες ώρες) για να δηλώνουν συμμετοχή (απαιτείται ΑΜΚΑ).

Ο επόμενος κύκλος εξετάσεων σε μια ακόμη σειρά τοπικών διαμερισμάτων θα πραγματοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2012 και θα υπάρξει εκ νέου ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος δήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα να συγχαρώ δημόσια τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου κ. Γιάννη Ελευθερούδη ο οποίος χάρη στην πρωτοβουλία που πήρε για τις κατά τόπους εξετάσεις-τεστ ΠΑΠ, εξελίσσει το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και δίνει την ευκαιρία σε γυναίκες απομακρυσμένων περιοχών να συμμετέχουν.

Ο Δήμος Πολυγύρου, που συμμετείχε και στην πρώτη φάση του προγράμματος (αποστολή επιστολών σε γυναίκες ηλικίας 25-65), στέκεται αρωγός στην προσπάθεια αυτή με τη διάθεση οχήματος και προσωπικού για τη μεταφορά σε κάθε περιοχή του απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού, τη διάθεση του προσωπικού των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι για τον καλύτερο συντονισμό των εξετάσεων αλλά και με την καμπάνια δημοσιοποίησης ενημέρωσης των γυναικών της κάθε περιοχής.

Ευελπιστούμε πως τα ήδη καλά στατιστικά αποτελέσματα σχετικά με τη συμμετοχή των γυναικών στο τεστ ΠΑΠ στην περιοχή μας, θα ανέβουν και άλλο και με στόχο την πρόληψη θα γίνει συνείδηση των γυναικών η εξέταση αυτή σε τακτά χρονικά διαστήματα».


Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: