Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

«Φωτιά» στη Βουλή από τις δηλώσεις Αθανασίου για τα όρια ελεύθερης έκφρασης των βουλευτών

Μεγάλη ένταση προκάλεσε στη Βουλή η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικων Χαράλαμπου Αθανασίου ο οποίος αναρωτήθηκε αν υπάρχει όριο στο απεριόριστο δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης του βουλευτή έτσι όπως καθορίζεται στο άρθρο 60 του Συντάγματος.

Κατά τη συζήτηση στην Βουλή επί του Προϋπολογισμού και «με αφορμή την απομάκρυνση πολλών συναδέλφων μας από τα κόμματά τους όταν ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο», ο κ. Αθανασίου είπε: «Πρέπει να πω και πρέπει να το δούμε -το λέω ως προβληματισμό χωρίς καμία διάθεση να πάρω θέση αυτή τη στιγμή ή να μειώσω οποιονδήποτε- ότι η διάταξη του άρθρου 60 του Συντάγματος που λέει ότι οι βουλευτές έχουν απεριόριστη ελεύθερη γνώμη μέχρι που πάει; Είναι χωρίς όρια;». Και συμπλήρωσε: «Ποια είναι τα όρια που διαγράφει το Σύνταγμα και περιορίζει αυτό το δικαίωμα; Είναι τα όρια του άρθρου 29 του Συντάγματος των οργανωμένων κομμάτων».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έτρεξε στον Μαραθώνιο (Φωτό)

Στον Κλασικό Μαραθώνιο πήρε μέρος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο ίδιος ανέβασε τη φωτογραφία του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και έγραψε: «Φέτος τρέχουμε σε άλλο πεδίο... Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών (42,195 χλμ) επέτειος 2.500 ετών από μάχη Μαραθώνος».

Έγκλημα στη Συρία: Οι ισλαμιστές έκαψαν Eλληνορθόδοξο μοναστήρι

Το Ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Μαρίας στις όχθες του Ευφράτη αποτελεί παρελθόν. Γι αυτό φρόντισαν οι "δημοκρατικοί" - κατά τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Δ.Αβραμόπουλο - ισλαμιστές αντάρτες, οι οποίοι μόλις κατέλαβαν την περιοχή το έκαψαν και μετά το ανατίναξαν.

Μνημείο τέχνης που συγκέντρωνε ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας κειμήλια και έργα ανεκτίμητης τέχνης καταστράφηκε  τους ισλαμιστές αντάρτες της Συρίας  που αγωνίζονται για την κατάληψη της εξουσίας στην Συρία.

Η μοναδική Ελληνορθόδοξη παρουσία κοντά στην πόλη Deir Ezzor της Συρίας δεν υπάρχει πλέον.

Το Αιγαίο πριν 8.000 αιώνες

Ερευνητές ανακάλυψαν ανθρώπους της κατώτερης παλαιολιθικής εποχής
στη Λέσβο


Της Χριστινας Σανουδου

Ωθούμενοι από την ανάγκη για τροφή και καταφύγιο ή ίσως και από μια πολύ ανθρώπινη περιέργεια, οι νομάδες της Kατώτερης Παλαιολιθικής Εποχής ταξίδευαν αδιάκοπα, διανύοντας τις τεράστιες χερσαίες αποστάσεις που χωρίζουν το σημείο εκκίνησής τους, την Αφρική, από την Ασία και την Ευρώπη. Οταν η στάθμη της θάλασσας έπεφτε κατά περίπου 60 μέτρα, στη διάρκεια των παγετωδών φάσεων της Πλειστόκαινης Εποχής -γνωστής στο ευρύ κοινό ως Εποχή των Παγετώνων-, αρκούσε να διασχίσουν μία γέφυρα ξηράς μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων για να βρεθούν από τα σημερινά παράλια της Μικράς Ασίας σε ένα από τα ανατολικότερα άκρα της Ευρώπης, τη Λέσβο.