Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Γιορτή Μανιταριού 2013

ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ 2013

Τριήμερο εκδηλώσεων στο πλαίσιο της 30ης Γιορτής Μανιταριού διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιάρχη στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2013.

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στο ανοιχτό θέατρο της Αγίας Κυριακής το πρόγραμμα περιλαμβάνει ροκ συναυλία με τα συγκροτήματα Family Men και Holos Omous.

Την επόμενη μέρα στην πλατεία του χωριού στις 9.00 μ.μ. με την οργάνωση του Συλλόγου Απανταχού Ταξιαρχιωτών θα πραγματοποιηθεί το Αντάμωμα των Απανταχού Ταξιαρχιωτών.

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 2.00 μ.μ. θα εμφανιστούν στην πλατεία του Ταξιάρχη οι χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρούσας Δράμας,

15ος Κλασσικός Γύρος Θεσσαλονίκης και 46ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

Δελτίο Τύπου

15ος Κλασσικός Γύρος Θεσσαλονίκης και 46ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.
Όλοι μαζί μπορούμε…  Το σλόγκαν της εποχής.


 Ένα σλόγκαν που αποτυπώνεται  σε πολλές εκφάνσεις της δημόσιας αλλά και προσωπικής μας ζωής. Σε αυτό το πνεύμα ΛΕ.Κ.Α.Μ. (Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας) και Α.Ο.Θ. (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης ) ενώνουν τις δυνάμεις τους προσφέροντας την Κυριακή το απόλυτο αυτοκινητιστικό γεγονός της πόλης.

Οι πρόεδροι, Τσάλιος Γιώργος για την ΛΕ.Κ.Α.Μ. και Καραθάνος Οδυσσέας για τον Α.Ο.Θ., σημειώνουν ότι οι δύο λέσχες είναι ¨φίλα προσκείμενες, με κοινά μέλη και στόχους. Έτσι  η ουσιαστικότερη συνεργασία σε κοινή εκδήλωση , ήταν θέμα χρόνου και η υπόσχεση για στενότερη συνεργασία στο μέλλον δεδομένη.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου όσο τα πληρώματα του 46ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ. θα «μάχονται» στα ορεινά της Χαλκιδικής διεκδικώντας την νίκη,

Η μάχη για το νερό

του Σταύρου Τσίπρα, δικηγόρου

Τους τελευταίους ιδίως μήνες δίνεται μία άγνωστη για πολλούς μάχη για το νερό σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο με όχημα τη λεγόμενη Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών (ΠΕΠ) για να κατοχυρωθεί το νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα στην οποία θα αναφερθούμε εδώ και σε δεύτερο επίπεδο με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση των εταιριών ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ) μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) στην οποία θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΒΩΝΑΣ

Τα βασικά επίσημα κείμενα στα οποία βασίζεται η λειτουργία της ΕΕ είναι οι λεγόμενες Συνθήκες (δηλαδή δεσμευτικές συμφωνίες μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ που ορίζουν τους στόχους της ΕΕ, τους κανόνες που διέπουν τα θεσμικά της όργανα, τον τρόπο λήψης των αποφάσεων και τη σχέση της ΕΕ με τα κράτη μέλη της).

Επεισόδια στο Αμύνταιο για το στρατόπεδο (Video)



Επεισοδιακή ήταν η επιχείρηση της αστυνομίας για να ανοίξει η είσοδος του στρατοπέδου «Παπαπέτρου» στο Αμύνταιο Φλώρινας καθώς κάτοικοι και φορείς κρατούσαν κλειστή την είσοδο προκειμένου να εκφράσουν με τον τρόπο αυτό τη διαμαρτυρία τους για το κλείσιμο του στρατοπέδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ο δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο για να τού παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Αμυνταίου Μέλη Γιαννιτσοπούλου, οι αστυνομικές δυνάμεις, από τα ξημερώματα, δεν επέτρεπαν την διέλευση αυτοκινήτων και πεζών στο χώρο γύρω από το στρατόπεδο, προκειμένου να ξεκινήσει η μεταφορά αρμάτων και εξοπλισμού.