Τρίτη 7 Μαΐου 2013

«Επιστρέφει» στη Σερβία η τελευταία βασίλισσα της χώρας, Αλεξάνδρα


Η εκταφή θα γίνει την Πέμπτη στο Τατόι

Την Πέμπτη 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Τατόι η εκταφή των οστών της τελευταίας βασίλισσας της Γιουγκοσλαβίας, Αλεξάνδρας, μετά από αίτημα της οικογένειάς της που έγινε δεκτό από το υπουργείο Εξωτερικών ενώ το παρών στην τελετή αναμένεται να δώσει ο γιος της Πρίγκιπας Αλέξανδρος. Μετά την εκταφή η σωρός της βασίλισσας Αλεξάνδρας θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και από εκεί με ειδική πτήση στο Βελιγράδι.

Εκτός από τον γιο της πρίγκιπα Αλέξανδρο και τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Αικατερίνη, τη σωρό της βασίλισσας θα συνοδεύσουν ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, πρέσβης Διονύσιος Κοδελλάς, και ο Σέρβος Πρέσβης στην Ελλάδα
Ντράγκαν Ζουπάνιεβατς για να μεταφερθεί στο Βασιλικό Παρεκκλήσι  του Αγίου Ανδρέα στο Βελιγράδι.

¨Και μεγαλώνει διπλά τη φτώχεια του¨

γράφει  ο Αγγελος Αγγελίδης
Αιγίνιο  07-05-2013


Τονώνεται η αγορά των ακινήτων;   πώς;  και για ποιους;
(η τόνωση της αγοράς πετυχαίνεται με την κυκλοφορία ρευστού χρήματος. Μα το χρήμα μέρα με την ημέρα στην Ελλάδα λιγοστεύει και χάνεται).

Μήπως διευκολύνεται η καταλήστευση των μικρών ιδιοκτησιών ;
ποιός; 
από σήμερα και στο εξής θα μπορεί να αγοράζει;
ποιός;
θα μπορεί να αγοράζει κατά τις επαγγελλόμενες ευκολίες και τη μικρή φορολόγηση στις μεταβιβάσεις;
και…  ποιός; 

ΗΠΑ: Επιστολή του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου προς τον Μπάρακ Ομπάμα

Επιστολή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, με αφορμή τη συνάντηση του, στις 16 Μαΐου με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέστειλε το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο (AHI).

Με την επιστολή ζητείται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να βάλει στην ατζέντα της συνάντησης το Κυπριακό, το Αιγαίο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο πρόεδρος του AHI, Νικ Λαγκιράκης, επισημαίνει ότι "η Τουρκία διαιωνίζει μια σειρά από προβλήματα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, όπως η κατοχή της Κύπρου και η παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων και του εναερίου χώρου και η παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με αυτό τον τρόπο δεν συμβάλει στη σταθερότητα και βλάπτει τα συμφέροντα των ΗΠΑ".

Πηγή: NewPost

Η πιο ισχυρή και φωτεινή έκρηξη ακτίνων - γάμα

Νέο αστρονομικό ρεκόρ ισχύος και διάρκειας για τέτοιου είδους φαινόμενα

Οι αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο έμειναν κυριολεκτικά έκθαμβοι από μια πανίσχυρη και υπέρλαμπρη έκρηξη ακτινών- γάμα, η οποία αποτελεί, κατά πάσα πιθανότητα, προϊόν του εκρηκτικού θανάτου κάποιου μεγάλου άστρου. Η έκρηξη, που διήρκεσε επί πολλές ώρες, δημιούργησε πλέον ένα νέο αστρονομικό ρεκόρ ισχύος και διάρκειας για τέτοιου είδους φαινόμενα.

Η έκρηξη (Gamma-Ray Burst ή εν συντομία GRB) προήλθε από ένα μακρινό γαλαξία σε απόσταση περίπου 3,6 δισεκατομμυρίων ετών φωτός, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Λέοντα. Είχε ενέργεια τουλάχιστον 94 δισεκατομμυρίων ηλεκτρονιοβόλτ (GeV) ή περίπου 35 δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από την ενέργεια του ορατού φωτός.

Τζούλιο Αντρεότι: Απεβίωσε ο "σκοτεινός πρωθυπουργός"

Ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους πρωθυπουργούς της Ιταλίας, ο Τζούλιο Αντρεότι, απεβίωσε στην Ρώμη σε ηλικία 94 ετών. Έφυγε πλήρης ημερών, διετέλεσε επί επτά φορές πρωθυπουργός και έζησε ζωή βγαλμένη από πολιτικό μυθιστόρημα με σκοτεινά σημεία και γωνίες.

Με την παρουσία του και τη διοίκηση που εφάρμοσε άφησε το στίγμα του, ενώ ο ίδιος στιγματίστηκε με τις κατηγορίες για σχέσεις με τη μαφία: καταδικάστηκε σε φυλάκιση για το λόγο αυτό, όμως κατόπιν αθωώθηκε.

Τον αποκάλεσαν Divo Giulio (από το λατινικό Divus Iulius, θεϊκός Ιούλιος, επίθετο που αποδιδόταν στον Ιούλιο Καίσαρα), λόγω της σπουδαιότητας της παρουσίας του στα μεταπολεμικά πολιτικά πράγματα της Ιταλίας.

Αντί για Ιούδα έκαψαν... τη Μέρκελ!

Ένα από τα πατροπαράδοτα έθιμα της Κρήτης κάθε Πάσχα, είναι να ρίχνουν τον Ιούδα στην πυρά...

Ωστόσο, φέτος οι κάτοικοι σε ένα χωριό του Λασιθίου είπαν να... πρωτοτυπήσουν! Συγκεκριμένα, στο χωριό Καβούσι, το Μεγάλο Σάββατο οι κάτοικοι κρέμασαν το ομοίωμα, αλλά στο κεφάλι κόλλησαν μία φωτογραφία της καγκελαρίου της Γερμανίας και στην πορτοκαλί μπλούζα έγραψαν «Μέρκελ, Ιούδα».

Η φωτιά άναψε και η αχυρένια Άνγκελα Μέρκελπαραδόθηκε στις φλόγες και έγινε στάχτη...

Πηγή: NewPost