Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Disney Christmas song

Ω Έλατο

Χρόνια Πολλά σε όλους - Καλά Χριστούγεννα

Περί Χριστουγέννων…

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Γιατί γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου;
Η Ιστορία του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Πότε στολίστηκε το πρώτο δέντρο στην Ελλάδα
και πότε στην Αθήνα, στην Ουάσιγκτον, στο Λονδίνο;

Σήμερα, θεωρούμε δεδομένο και αυτονόητο ότι ο Χριστός γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου. Τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες, όμως,  τα γενέθλια του Χριστού ήταν θέμα ατελείωτων συζητήσεων. Το ότι ο Χριστός γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου, αποφασίστηκε, τελικά,   το 336 μ.Χ και ο λόγος ήταν ότι έπρεπε να αντικατασταθεί μια σημαντική γιορτή των Ελλήνων και των Λατίνων. Οι πιστοί της προηγούμενης θρησκείας, γιόρταζαν τις ημέρες εκείνες τη μεγάλη γιορτή της γέννησης του Ήλιου (Dies Solis Invectis Natalis).

Χρόνης Αηδονίδης - Πόψι Χριστός γιννήθικι (παραδοσιακό Θράκης)

Συνελήφθη ο ηγούμενος Εφραίμ


Στη σύλληψη του ηγούμενου Εφραίμ προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές που μετέβησαν στην Ι.Μ. Βατοπεδίου συνοδεία Εισαγγελέα.

Ο ηγούμενος θα κρατηθεί φρουρούμενος στο κελί του μέχρι να ξεπεράσει το πρόβλημα υγεία που αντιμετωπίζει το τελευταίο 24ωρο.

Υπενθυμίζεται οτι ο ηγούμενος της ΙΜ Βατοπεδίου Εφραίμ κρίθηκε προφυλακιστέος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση ανταλλαγής ακινήτων με το Δημόσιο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης ο ηγούμενος κρίθηκε ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Γεωργιάδης: Κάθομαι δίπλα σε ανίκανους και κλέφτες


Αιχμηρή τοποθέτηση έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό με αφορμή τις δηλώσεις του Μιλτιάδη Παπαιωάννου περί εκπτώσεων ιδεολογικών αξιών με την συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση. «Θα μπορούσα κι εγώ να πω ότι αναγκάζομαι να κάθομαι δίπλα σε κλέφτες και ανίκανους» είπε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε : «Βλέπω υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που το παίζουν αντιμνημονιακοί. Αντιλαμβάνεστε πόσο σχεδόν, κωμικό φαίνεται σε μένα, να μου λένε ότι εγώ πρέπει να προσπαθώ να στηρίζω τα μέτρα που παίρνει αυτή η κυβέρνηση για να σώσουμε την Ελλάδα και ταυτόχρονα να βλέπω στ κανάλια υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να κηρύσσουν τον αγώνα του αντιμνημονίου. Ε, αυτό είναι αστείο».

Ρωσική παρέμβαση-συμπαράσταση στον Εφραίμ


«Βαθιά ανησυχία» σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για προφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ εκφράζει με αποψινή του ανακοίνωση το ρωσικό Ίδρυμα του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, χαρακτηρίζοντας το γεγονός «ανεπίτρεπτη πολιτικοποίηση μιας δικαστικής απόφασης».

Το Ίδρυμα, μάλιστα, επικεφαλής του οποίου είναι ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Βλαντίμιρ Γιακούνιν, ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες στο περιβάλλον του Κρεμλίνου και προσωπικά του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, προχωρά στην αυστηρά επικριτική εκτίμηση ότι «παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις μπορούν να εξηγηθούν μόνο από τις πολιτικές δεσμεύσεις ορισμένων κύκλων της ελληνικής διοίκησης,

Έφτασε στην Μ. Βατοπεδίου ο εισαγγελέας για τη σύλληψη του ηγούμενου Εφραίμ (Φωτογραφίες)


Κλιμάκιο της αστυνομικής διεύθυνσης Χαλκιδικής συνοδεύει τον εισαγγελέα που έφτασε από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αποφασίσει τι θα γίνει με τη σύλληψη του ηγούμενου Εφραίμ.

Σύμφωνα με αποκλειστικής πληροφορίες του seleo.gr, που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στην καρδιά των εξελίξεων, ο εισαγγελέας θα ζητήσει ιατρική γνωμοδότηση με βάση την οποία θα αποφανθεί αν ο ηγούμενος μπορεί να οδηγηθεί στη φυλακή, αν θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου θα νοσηλευτεί φρουρούμενος ή θα παραμείνει φρουρούμενος στο μοναστήρι μέχρι να αναρρώσει.

Εμπλοκή στην παράδοση του Εφραίμ


Εμπλοκή παρουσιάστηκε στην παράδοση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ. 

Ενώ, μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου σύμφωνα με την οποία κρίθηκε προφυλακιστέος, επρόκειτο να παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές του Αγίου Όρους, ο ηγούμενος Εφραίμ μετέβη στο κέντρο υγείας των Καρυών καθώς φέρεται ότι πάσχει από λοίμωξη και εμφανίζει υψηλό πυρετό.

Σύμφωνα με πληροφορίες καθ’ οδόν προς την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους βρίσκεται εισαγγελέας ο οποίος αφού ακούσει τις εκτιμήσεις των γιατρών θα αποφασίσει αν  ο ηγούμενος Εφραίμ μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου θα νοσηλευτεί φρουρούμενος ή αν θα πρέπει να παραμείνει στο μοναστήρι μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

B. Παπαγεωργόπουλος: "Ο πόλεμος της λάσπης συνεχίζεται με όχημα αυτή την φορά τις δαπάνες της Δημοτικής Παράταξης "Θεσσαλονίκη-Αναγέννηση"


Β.Παπαγεωργόπουλος: Ο πόλεμος της λάσπης συνεχίζεται με όχημα αυτή την φορά τις δαπάνες της Δημοτικής Παράταξης «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» για τις εκλογές του 1998, του 2002 και του 2006 και την 12ετή λειτουργία της.

Η λάσπη δεν μας ακουμπάει. Η πλεκτάνη αποκαλύφθηκε με την εμφάνιση του «Πορίσματος»  όπου η προεκλογικές δαπάνες της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ και η δαπάνες λειτουργίας της εμφανίζονται ως Έσοδα του ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ!

Αυτό και άλλα πολλά θα αποκαλύψω στην συνέντευξη που θα δώσω την Τετάρτη (28/12) στις 12.00 το μεσημέρι.

Η σκευωρία κατέρρευσε !

Ευχές από το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης


Πλησιάζουν οι πολύ αναμενόμενες και αγαπημένες για όλους εμάς γιορτές των Χριστουγέννων.

Ας βυθιστούμε μέσα στην καρδιά μας, για να νιώσουμε καθαρά το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου, το νόημα αυτής της μεγάλης γιορτής του Χριστιανισμού.

Ας προσπαθήσουμε για το καλύτερο και ας γίνουμε καλύτεροι. Ας προσφέρουμε.

Ας ελπίσουμε και ας διεκδικήσουμε. Ας πιστέψουμε.

Οταν τα αγάλµατα µιλούν στους ανθρώπους

Πέντε έλληνες καλλιτέχνες και ένας ποιητής αναφέρονται στο αγαπηµένο έργο τους από τον Ιερό Βράχο

ΜΑΡΙΑ ΘΕΡΜΟΥ

Η πρώτη φορά που πήγα στο Μουσείο της Ακρόπολης ήταν µε το σχολείο. Ανοιξη, αλλά ο αέρας σφύριζε πάνω στον Βράχο, το ίδιο και η σφυρίχτρα του δασκάλου που ανακαλούσε στην τάξη όσους ξεγλιστρούσαν από τα µάτια του – κι ας δεχόταν κι αυτός µε τη σειρά του την επίπληξη του φύλακα.

Η πρώτη αίσθηση του Παρθενώνα ήταν ότι είναι τεράστιος, η δεύτερη ότι είναι ερειπωµένος (είπαµε, ηλικίες µονοψήφιου νούµερου). Μπροστά στο Ερέχθειο όµως όλοι σταθήκαµε προσοχή για να ακούσουµε την ιστορία της Καρυάτιδας που την είχε κλέψει ένας αδίστακτος άγγλος λόρδος, έτσι που οι άλλες να κλαίνε για τον χαµό της. Οµως, ω του θαύµατος, πλήθος άλλα όµορφα νεαρά κορίτσια µάς περίµεναν στο µικρό υπόγειο µουσείο: οι Κόρες.

Αποκαλυπτικό video με τις τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου

Ευχές από τον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε

κλικ για μεγέθυνση