Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Toυρκική πρόκληση στην Κομοτηνή ανήμερα της 28ης

Την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα γιόρταζε την εθνική της επέτειο την 28η Οκτωβρίου , χορωδία προσωπικού του TSM-TRT υπό την διεύθυνση του Κεμάλ Αμπατζί πραγματοποίησε συναυλία στην αυλή του οικήματος όπου στεγάζεται η αυτοαποκαλούμενη «Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».

Η παρουσίαση έγινε από την παρουσιάστρια του TRT Nουρχαγιάτ Γκιουνάλ.

Στην συναυλία συμμετείχε, όπως ήταν εξάλλου αναμενόμενο , ο πρόξενος τηςΤουρκίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, η κυρία Νεσρίν-κόρη του υπουργού Υγείας της T.C. Μεχμέτ Μουεζίνογλου, οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» Σαμί Τοραμάν,

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση δημεύει την περιουσία των πολιτών

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΑΣ»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με την Πολιτική Γραμματεία στη Βουλή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως η συζήτηση για νέα μέτρα είναι υποκριτική όταν «ο κ. Στουρνάρας θεωρεί νόμιμο και ηθικό να αναζητήσει στα ασφαλιστικά ταμεία τα εκατομμύρια που του λείπουν, στα ταμεία που τα συνέτριψαν πριν από λιγότερο από ένα χρόνο με το PSI».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση προχωρά στην «καταλήστεψη του λαού με στοχευμένο πακέτο 32 παρεμβάσεων που έχουν ήδη ψηφιστεί, με ψαλίδισμα στις συντάξεις, νέους φόρους και περικοπές στις δημόσιες δαπάνες».

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα Τηλεϊατρικης της Vodafone στη Ν.Τένεδο

Τρίτη, 29/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 25/10/2013 το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone με την εξέταση της Α’ ομάδας κατοίκων.

Οι συμμετέχοντες εξετάσθηκαν σε σακχαρομέτρηση, σπειρομέτρηση, καρδιογράφημα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, οξύμετρο από τον κ. Καλύβα Παναγιώτη, επισκέπτη υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Π. Καλύβα «σκοπός του προγράμματος είναι να γίνει η πρόληψη και η βελτίωση της υγείας ατόμων όπου βρίσκονται σε περιοχές που δεν μπορούν να ελέγξουν άμεσα την κατάσταση της υγείας τους».

Ιστορία: Η αντιπαράθεση Μεταξά και Μουσολίνι

Η «Καθημερινή» της 23ης Νοεμβρίου 1940 αναγγέλει την κατάληψη της Κορυτσάς απο τον Ελληνικό στρατό.

Δύο ομιλίες ενός δημόσιου πολεμικού «διαλόγου» τον Νοέμβριο του 1940.

Του Μιχάλη Κατσίγερα

Στις 18 Νοεμβρίου 1940, την 22η ημέρα του ελληνοϊταλικού πολέμου, ο Μπενίτο Μουσολίνι εκφώνησε στη Ρώμη λόγο του οποίου ένα τμήμα αναφερόταν στην επίθεση κατά της Ελλάδας. Ο Ιωάννης Μεταξάς του απάντησε από ραδιοφώνου τέσσερις ημέρες μετά, στις 22 του μηνός.

Ο Μουσολίνι μίλησε ενώπιον των περιφερειακών ιεραρχών - στελεχών του Εθνικού Φασιστικού Κόμματος στη μεγάλη αίθουσα του Παλάτσο Βενέτσια, ενώ το πλήθος των αλαλαζόντων οπαδών ήταν συγκεντρωμένο έξω στην πλατεία.

Σκληραίνει τη στάση της η Αθήνα για την ονομασία της FYROM

H ονομασία πρέπει να ισχύει διεθνώς και στο εσωτερικό

Του Αθανασιου Ελλις

Η Ελλάδα σκληραίνει τη στάση της για το εύρος χρήσης της συμβιβαστικής σύνθετης ονομασίας για τα Σκόπια, ενώ οι δύο πλευρές συγκλίνουν στην ύπαρξη γεωγραφικού προσδιορισμού, έστω και αν, προς το παρόν, αποκλίνουν σε σχέση με το πού ακριβώς θα τοποθετηθεί αυτός. Σε αυτό το περιβάλλον, ο Μάθιου Νίμιτς συνεχίζει απτόητος τη διαμεσολάβησή του, στο πλαίσιο της οποίας το προηγούμενο διήμερο υποδέχθηκε στη Νέα Υόρκη τους εκπροσώπους των δύο χωρών. Ο νέος γύρος συνομιλιών αποσκοπούσε στη διατήρηση μιας «αίσθησης δυναμικής», αλλά όχι στην κατάθεση νέας πρότασης για το όνομα.

Ο κ. Νίμιτς, που μόλις στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε επισκεφθεί την Αθήνα και τα Σκόπια, ενώ είχε συμμετάσχει στις συναντήσεις που είχε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Νίκολα Γκρούεφσκι,

Πάφος: Μοναχές άρπαξαν οστά από νεκροταφείο

Τι γράφει ο Κυπριακός Τύπος

Μοναχές ξέθαψαν οστά γυναίκας στο κοιμητήριο του χωριού Λάσα διότι την θεωρούν Αγία
Μία ανατριχιαστική ιστορία φέρνουν στο φως τα κυπριακά μέσα με πρωταγωνίστριες την ηγουμένη και μοναχές της Μονής Ηρακλειδίου στην Πάφο.

Το περιστατικό σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά συνέβη προχθές: Η ηγουμένη και εννέα μονάχες της Μονής Ηρακλειδίου κατέστρωσαν οργανωμένο σχέδιο αρπαγής οστών γυναίκας από το κοιμητήριο του χωριού Λάσα διότι την θεωρούν αγία.

Οι ίδιες μετέβησαν στο κοιμητήριο εξοπλισμένες με γεννήτρια, φτυάρια και τσάπες και αφού μετακίνησαν την μαρμάρινη πλάκα του τάφου άρχισαν να σκάβουν μέχρι που βρήκαν τα οστά.

Πάγκαλος: «Αν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτή, τότε θα τεθεί θέμα διάλυσής του»

«Αν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτή, τότε θα τεθεί θέμα διάλυσής του» τόνισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος πρότεινε κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις Ευρωεκλογές.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο πρώην υπουργός εξήγησε ότι τα δύο κόμματα πρέπει να κατέβουν με κοινό ψηφοδέλτιο και μήνυμα «ναι στην Ευρώπη» προκειμένου να υπάρξει απάντηση στην ιδεολογία των ναζιστών και των αναρχοαριστερών.

Μιλώντας για τους συνδικαλιστές είπε ότι «αυτοί του ΠΑΣΟΚ που κατέκλεβαν το κράτος τώρα είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ χαρακτήρισε μεγάλο επιτυχία της κυβέρνησης την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Κως: Δεκαπέντε παράνομοι μετανάστες βρέθηκαν στη θάλασσα

Δεκαπέντε μετανάστες, άγνωστης εθνικότητας μέχρι στιγμής, περισυνελέγησαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού από τη θαλάσσια περιοχή ακρωτήρι Λούρος στην Κω.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην περιοχή δεν βρέθηκε κάποιο σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι λαθρομετανάστες ενώ οι ίδιοι ανέφεραν ότι ένα άτομο αγνοείται.

Στη θαλάσσια περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τυχόν αγνοούμενους ενώ οι λαθρομετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν στο κέντρο υγείας του νησιού.

Βύρων Πολύδωρας: "Δημεύουν τα χωράφια μας"

Νέο "θερμό" επεισόδιο στη σχέση του με τη Ν.Δ αναμένεται να προκαλέσει το άρθρο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Βύρων Πολύδωρας με τίτλο "Δημεύουν τα χωράφια μας".

Στο άρθρο, ο κ. Πολύδωρας εξαπολύει μύδρους κατά της κυβερνητικής πολιτικής για τη φορολογία, κάνει λόγο για "βάρβαρο μέτρο" το οποίο μάλιστα προαναγγέλλει πως "δεν θα περάσει".

"Τα χωράφια των Ελλήνων δεν είναι φορολογητέα ύλη. Είναι συστατικό ζωής. Του Έλληνα. Και απόδειξη της ιστορικής επιβίωσής του. Είναι όρος και όριον και ορισμός. Του ελεύθερου Έλληνα. Δεν είναι μόνον απλή μνήμη και ανάμνηση. Είναι μνήμα των προγόνων του. Δεν είναι στοιχείο της λογιστικής. Είναι «στοιχειό» της ψυχής και λογισμός του νου. Του Έλληνα. Είναι η ίδια η χώρα μας στο χαϊδευτικό υποκοριστικό της: Χωράφι.

Πτώση - ρεκόρ για τη δημοτικότητα Ολάντ

Αρνητικό ρεκόρ σημειώνει η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας BVA.

Συγκεκριμένα, η δημοτικότητα του Ολάντ έχει κατρακυλήσει στο 26% και είναι η πρώτη φορά που δημοσκόπηση της εταιρείας BVA τοποθετεί ένα γάλλο πρόεδρο κάτω από το 30%.

Σύμφωνα με την έρευνα, η δημοτικότητα του Ολάντ είναι η χαμηλότερη σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο, οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο κατά τη διάρκεια των 32 ετών που η BVA διεξάγει δημοσκοπήσεις.

Το 97% των ερωτηθέντων έχουν σχηματίσει κακή γνώμη για τον Ολάντ, ένα ποσοστό το οποίο δεν είχε επιτευχθεί ποτέ από κανένα άλλο πρόεδρο μεταξύ των υποστηρικτών των άλλων κομμάτων.