Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν δίνουν άδεια για τα σχολικά βιβλία ελληνικής γλώσσας στους Ομογενείς μαθητές Κων/πολης


ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΝΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ενώ προηγήθηκε ο έλεγχος, έγιναν οι διορθώσεις που ήθελαν και επανατυπώθηκαν


Από  την Εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» της Πόλης

«Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι εντός του Σεπτεμβρίου. Η εκπαίδευση είναι ένα από τα σπουδαιότερα θέματα που απασχόλησε και απασχολεί την Ομογένεια. Παλαιότερα τα σχολεία μας άνοιγαν τις πύλες τους με πολλά και ποικίλα προβλήματα.

Τα τελευταία έτη τα προβλήματα αυτά, με την καλή θέληση και προθυμία των εκπαιδευτικών αρχών, μειώθηκαν στο ελάχιστο. Ένα θέμα όμως που παραμένει άλυτο είναι το θέμα των διδακτικών βιβλίων, κυρίως στα δημοτικά. Δεν υπάρχουν βιβλία των ελληνικών γλωσσικών μαθημάτων.

Ντου στο Πεντάγωνο από απόστρατους!


Πρωτοφανές περιστατικό...


Μάκης Πολλάτος, Χρήστος Μπόκας

Επειτα από δύο ώρες παραμονής στον προαύλιο χώρο του Πενταγώνου, περίπου στις 4 μετά το μεσημέρι, οι τελευταίοι από τους αγανακτισμένους απόστρατους που είχαν εισβάλλει στο υπουργείο Άμυνας αποχώρησαν από το στρατόπεδο Παπάγου.

Οι τελευταίοι "σκληροπυρηνικοί" απόστρατοι αποχώρησαν μόνο έπειτα από συνομιλίες με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Γιάννη Γιάγκο και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Φραγκουλη Φράγκο. Μάλιστα, ο αρχηγός ΓΕΣ κατέβηκε ο ίδιος στον προαύλιο χώρο του υπουργείου για να διαπραγματευθεί και να κατευνάσει τους σκληρπυρηνικούς διαδηλωτές.

Πέταξαν στο λιμάνι τον σκύλο των Αγανακτισμένων!


Σε κρίσιμη κατάσταση ο Αντουάν

Μυρτώ Τζώρτζου

Απίστευτο για ένα κράτος πολιτισμένο, αληθινό όμως για την Ελλάδα. Τα ξημερώματα Σαββάτου 24-9-2011 βρέθηκε, κατόπιν τηλεφωνικής κλήσης από τους αστυνομικούς που περιπολούσαν στην είσοδο Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά, πεταμένος από τη γέφυρα ο σκύλος Αντουάν, που έκανε παρέα στους Αγανακτισμένους στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως αναφέρει το adespoto.gr, αστυνομικοί απεγκλώβισαν το ζώο και το παρέδωσαν στα μέλη της Φιλοζωικής Κίνησης Κέντρου Αθηναίων και σε μέλη του Σωματείου Άργους, όπου και μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο.

Δελτίο Τύπου του Απόστολου Πάνα


ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
κ. Απόστολου Πάνα 
Πολύγυρος 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη ενημερώθηκα σήμερα (30/9) το πρωί για τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης για θέματα υγείας στην Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Προφανώς ήταν αδύνατη η παρουσία μου, τη στιγμή που κλήθηκα λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση.

Β. Παπαγεωργόπουλος: "Εφεδρεία - απόλυση" ένα αντικοινωνικό & απάνθρωπο μέτρο που πρέπει να επανεξετασθεί


Ο κ. Β.Παπαγεωργόπουλους σχετικά με το θέμα της «εφεδρείας» το οποίο συζητείται την Κυριακή στο Υπουργικό Συμβούλιο, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«ΕΦΕΔΡΕΙΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ»

ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕΤΡΟ

ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΘΕΙ


  «Είναι γνωστό ότι εδώ και 2 μήνες περίπου, από τότε δηλαδή που άρχισε η συζήτηση για την «εφεδρεία – απόλυση» των υπαλλήλων του στενού και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, δεν λειτουργεί απολύτως τίποτε στο Δημόσιο.

Ο Αργύρης Λαφαζάνης για τις πρωτοβουλίες του και τη σημερινή τραγική κατάσταση (Video)

Γιορτή πουλιών στην Αγαθούπολη Πιερίας


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα θα γιορτάσει την Παγκόσμια Γιορτή των Πουλιών στο παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης Πιερίας. Καλεσμένοι είναι μικροί και μεγάλοι που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο των πουλιών.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον υγρότοπο, να παρατηρήσουν τα πουλιά αλλά και να παίξουν περιβαλλοντικά παιχνίδια.

Παράλληλα, στο Θεματικό Περίπτερο της Νέας Αγαθούπολης, τα παιδιά θα μπορούν να ξεναγηθούν και στον μικροσκοπικό κόσμο των εντόμων.

Έκαναν έρανο στη Ρόδο για τον Πάγκαλο


Προκειμένου να μην πάει φυλακή...

Πέτρος Κατσάκος

Έρανο ξεκίνησαν Ροδίτες στο χώρο της λαϊκής αγοράς για τον αντιπρόεδρο  της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο, που δεν είναι σε θέση να πληρώσει το «χαράτσι» για τα ακίνητα που ψήφισε ο ίδιος στη βουλή.

Προκειμένου να μην πάει φυλακή, αφού δεν θα το πληρώσει όπως ο ίδιος είπε παραδέχθηκε απο τηλεοράσεως, Ροδίτες φίλοι του που επιθυμούν να συνεχίσει το κυβερνητικό του έργο αποφάσισαν να κάνουν έρανο στήνοντας δίσκο.