Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ουάσιγκτον μας στέλνει δέκα ελικόπτερα Σινούκ από τα αποθέματά της

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Δέκα μεταφορικά ελικόπτερα τύπου Σινούκ θα ενισχύσουν την Ελληνική Αεροπορία Στρατού ! Έτσι σύντομα θα ανέβει ο  υπάρχοντας στόλος,  του ιδίου τύπου,  από τα δεκαπέντε στα εικοσιπέντε Σινούκ.

Την είδηση αυτή γνωστοποίησε στα Μ.Μ.Ε σήμερα το μεσημέρι ο διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού υποστράτηγος Βασίλης Δήμος σε  ομιλία του κατά την  επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου στη βάση τους, στην Πάχη Μεγάρων. Ο υπουργός βρέθηκε εκεί προκειμένου να ενημερωθεί για το πρόγραμμα των υπερσύγχρονων μεταφορικών ελικοπτέρων ΝΗ-90 , τα οποία  θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές ισχύος.  

Συγκεκριμένα  ο υποστράτηγος Βασίλης Δήμος είπε ότι  «έχει δρομολογηθεί η προμήθεια της χώρας με δέκα ελικόπτερα  Σινούκ από τα αποθέματα της Αμερικάνικης Αεροπορίας Στρατού».

3η Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 3η Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2013 από τον Δήμο Πολυγύρου – Δ.Ε. Ανθεμούντα – Τ.Δ. Γαλάτιστας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η Γιορτή Κτηνοτροφίας στόχο έχει την περεταίρω ενίσχυση του ρόλου της κτηνοτροφίας ως κινητήριο μοχλό ανάπτυξης στην περιοχή. Μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων επιδιώκεται η προβολή των τοπικών προϊόντων, η ενίσχυση της εξωστρέφειας της τοπικής επιχειρηματικότητας και η ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.

Μετά από δύο πετυχημένες διοργανώσεις το 2011 και το 2012 η Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα εξελίσσεται σε έναν σημαντικό για τον τόπο θεσμό.

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη εν όψει ΔΕΘ

Με αυξημένες περιπολίες δικυκλιστών αστυνομικών και εντατικούς ελέγχους σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, ξεκινάει το επόμενο 24ωρο η εφαρμογή των μέτρων της ΕΛΑΣ, ενόψει των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ, το ερχόμενο Σάββατο, και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων συνδικάτων, σωματείων και φορέων το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας αναμένεται να «κλειδώσει» εντός της εβδομάδας, σε σύσκεψη που θα γίνει στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, πιθανότατα με τη συμμετοχή του αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τους έως τώρα προγραμματισμούς, για την περιφρούρηση της ΔΕΘ και την αποφυγή επεισοδίων θα κινητοποιηθούν 3.500 με 4.000 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κι άλλες περιοχές της περιφέρειας, που σταδιακά θα καταφθάνουν στην πόλη.

Πολυάνδρειο ή Ηρώο ο τύμβος της Αμφίπολης

Επιμελημένος ο περίβολος του Τύμβου της Αμφίπολης (4ος αι. π.Χ.), έγινε από έμπειρους τεχνίτες και σπουδαίο αρχιτέκτονα

Μιλούν η ανασκαφέας Κατερίνα Περιστέρη και ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαντζής που έκαναν την αναπαράσταση του μνημείου κορυφής

Της Ν. ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ

Ο τύμβος της Αμφίπολης, που έσπευσαν οι ντόπιοι δημοτικοί παράγοντες να προδικάσουν ότι πρόκειται για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή της γυναίκας του Ρωξάνης και του γιου του Αλεξάνδρου Δ' (το παιδάκι είναι θαμμένο στους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας πλάι στον παππού του, τον Φίλιππο Β', στον «τάφο του Πρίγκιπα», κάτι που υποστήριζε με πάθος ο αείμνηστος Μανόλης Ανδρόνικος), έχει τη δική του ιστορία.

Μια ιστορία πολύ σημαντική, όπως δείχνει η αρχαιολογική έρευνα.

Πέλλα: Αλεπού βρέθηκε θετική στον ιό της λύσσας


Αποκάλυψη μετά από τροχαίο!

Κρούσμα λύσσας εντοπίστηκε σε αλεπού που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην περιοχή Μαυροβούνι του νομού Πέλλας.

Το ζώο άμεσα στάλθηκε για έλεγχο στην κτηνιατρική υπηρεσία και βρέθηκε θετικό στον ιό.

Δεν είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που παρουσιάζεται κρούσμα λύσσας σε αλεπού στο νομό Πέλλας.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της κτηνιατρικής υπηρεσίας, θετικά στον ιό βρέθηκαν και άλλα άγρια ζώα.

Νέα Μουδανιά: Κοσμηματοπώλης τα «έβαλε» με τους ληστές

Απείλησαν με όπλο και μαχαίρι τον 39χρονο ιδιοκτήτη

Οι δράστες αναζητούνται
Ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου συνεπλάκη με επίδοξο ληστή, υποχρεώνοντας αυτόν και τον συνεργό του να το "βάλουν στα πόδια". Το περιστατικό σημειώθηκε, χθες το μεσημέρι, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Οι επίδοξοι ληστές, φορώντας καπέλα και γυαλιά ηλίου, εισήλθαν στο κατάστημα όπου αρχικά προσποιήθηκαν τους πελάτες. Λίγο αργότερα, όμως, απείλησαν με όπλο και μαχαίρι τον 39χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης, από τον οποίο απαίτησαν να γεμίσει ένα σακίδιο πλάτης με χρυσαφικά.

Όπως έγινε γνωστό, ο 39χρονος ενστικτωδώς αποσύρθηκε σε εσωτερικό χώρο του καταστήματος που χρησιμοποιεί ως εργαστήριο, όπου τον ακολούθησε ένας εκ των δραστών.

Ανέλκυσαν 37 πλοία από το βυζαντινό λιμάνι της Πόλης

«Το σκάφος αυτό είναι ένα είδος χρονοκάψουλας. Το βρήκαμε με όλο του το φορτίο μέσα» λέει η αν. καθηγήτρια Ισίλ Οσαϊζάτ

Της Ν. ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ

Εκτελούνται μεταφορές βυζαντινών ευρημάτων όχι μόνο για το Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά και για το Μετρό της Κωνσταντινούπολης. Μεταφέρθηκαν από το Γενί Καπί, όπου έχουν βρεθεί εδώ και οκτώ χρόνια, τα 37 βυθισμένα πλοία στο πάλαι ποτέ λιμάνι του Θεοδοσίου, απ' όπου περνάει η νέα σιδηροδρομική γραμμή.

«Το παλαιότερο βυθισμένο πλοίο που βρέθηκε είναι περίπου 1.500 ετών, ενώ όλα έχουν υποστεί φθορές από τις δυνάμεις της φύσης» είπε ο επικεφαλής του Τμήματος Ναυτικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης και του σχετικού περί βυθισμένων πλοίων προγράμματος του Γενί Καπί, Ουφούκ Κοτζαμπάς, ανακοινώνοντας την ολοκλήρωση των ερευνών στη θέση αυτή, προκειμένου να συνεχιστεί η εργολαβία.