Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Πέθανε ο Νικόλαος Ντερτιλής

 Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο τελευταίος ισοβίτης πραξικοπηματίας του 1967, Νικόλαος Ντερτιλής, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ο Ν. Ντερτιλής, ένας από τους «σκληρούς» της Χούντας, νοσηλευόταν φρουρούμενος σε θάλαμο του νοσοκομείου. Καταδικάστηκε για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973, ήταν έγκλειστος εδώ και 38 χρόνια στην ΣΤ' Πτέρυγα του Κορυδαλλού, αρνούμενος να υπογράψει αίτημα αποφυλάκισης όπως είχε τη δυνατότητα να κάνει, επικαλούμενος «λόγους αρχής».

«Δεν κάνω αίτηση χάριτος. Θα πεθάνω στη φυλακή» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.

«Μπλόκο» στα διόδια Αιγινίου από φορείς και κατοίκους της Πιερίας

Φωτογραφία:  Eurokinissi

Αντιδρούν στη λειτουργία τους

Θεσσαλονίκη
Ανοιχτά παραμένουν τα διόδια Αιγινίου στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών και οι οδηγοί διέρχονται χωρίς να πληρώνουν, λόγω των κινητοποιήσεων κατοίκων δήμων της Πιερίας και κινήσεων πολιτών, που αντιδρούν στη λειτουργία του νέου σταθμού.

Ανοιχτά είναι και τα παράπλευρα διόδια στη Λεπτοκαρυά, ενώ κανονικά λειτουργούν τα μετωπικά διόδια της Λεπτοκαρυάς επί της εθνικής οδού.

Οι σταθμοί στο Αιγίνιο και στον παράπλευρο δρόμο της Λεπτοκαρυάς είχε αποφασιστεί να τεθούν σε λειτουργία από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, αλλά αυτό δεν έγινε λόγω των κινητοποιήσεων.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου: Δημιουργικές δράσεις για παιδιά - συνέχεια

κλικ για μεγέθυνση
ΠΑΜΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ (5.00-7.00)


Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτες για το 2013 δράσεις για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου. Για τις επόμενες δύο Παρασκευές ανοίγουν δύο νέοι κύκλοι δράσεων με γενικούς τίτλους «Συντροφιά με τους ζωγράφους» και «Συντροφιά με τους ποιητές».

Συγκεκριμένα: