Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Συμβαίνουν και αυτά στον Πολύγυρο στις απόκριες...


Το video το "βουτήξαμε" από το Πολυγυρινό blog Ρεσπέντζα

Για τους αναγνώστες μας εκτός Χαλκιδικής, ίσως φανεί λίγο περίεργο. Πάντως είναι μία πραγματικότητα και αυτή στην Πόλη μας, γιατί ο Πολύγυρος είναι διαφορετική Πόλη... δεν μοιάζει με καμία άλλη...

Από τις σιδηροδρομικές γραμμές η μεταφορά βαρέων οχημάτων


Με κυλιόμενους διαδρόμους, πάνω στις γραμμές του τρένου, θα μεταφέρονται λεωφορεία και φορτηγά στα Τέμπη. Αυτές τις μέρες εκπρόσωποι του υπουργείου Υποδομών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΕΔΙΣΥ επισκέπτονται άλλες χώρες στην Ευρώπη, που διαθέτουν ανάλογα οχήματα-πλατφόρμες, προκειμένου να αξιοποιηθεί η κλειστή παλιά σιδηροδρομική γραμμή, ώστε με αυτούς τους λεγόμενους κυλιόμενους αυτοκινητόδρομους να μεταφέρονται δεκάδες φορτηγά και λεωφορεία, σε κάθε δρομολόγιο στη διαδρομή από Ευαγγελισμό μέχρι Ραψάνη, παρακάμπτοντας το τμήμα των Τεμπών για την ευκολότερη διακίνηση προϊόντων και εμπορευμάτων.

Την ίδια στιγμή, στη μισή τιμή μειώνουν από το Σάββατο το εισιτήριο Αθήνα-Θεσσαλονίκη τα ΚΤΕΛ του Νομού Αττικής και Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της ταλαιπωρίας που υφίσταται το επιβατικό κοινό από τον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στα Τέμπη, καθώς πλέον η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη γίνεται σε πάνω από 9 ώρες.

Σε ανακοίνωσή τους, τα δύο ΚΤΕΛ αναφέρουν ότι λόγω της συνέχισης των δυσκολιών διέλευσης από την περιοχή των Τεμπών μετά τις κατολισθήσεις και σε αντιστάθμισμα της καθυστέρησης που υφίστανται οι πολίτες προσφέρουν εκπτώσεις έως και 50% στη σημερινή τιμή εισιτηρίου.

Έτσι η ελάχιστη τιμή διαμορφώνεται στα 19,5 ευρώ και ισχύει στα εισιτήρια των παρακάτω δρομολογίων: Αθήνα -ΘΣΝ (καθημερινά 09:30 και 17:30 από Πεδίο του Άρεως και 10:00 και 18:00 από Κηφισό). Από ΘΣΝ – Αθήνα: 15:18 από Μοναστηρίου και 15:15 και 1815 από το σταθμό Μακεδονία.

Ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας χθες στη Βουλή ανέφερε ότι ο χρόνος που θα απαιτηθεί προκειμένου να λειτουργήσει και πάλι το κλειστό τμήμα της ΠΑΘΕ στα Τέμπη είναι πάνω από τρεις μήνες, ενώ σε ό,τι αφορά τα συμβατικά νομικά ζητήματα, τα οποία προκύπτουν για τις ευθύνες που πρέπει να αναληφθούν, παραδέχθηκε ότι «πράγματι υπάρχει μία διάσταση. Δεν συμφωνεί η Εγνατία Α.Ε., που είναι ο διαχειριστής του έργου για λογαριασμό του Δημοσίου, με τον παραχωρησιούχο για τα αίτια τα οποία οδήγησαν σ’ αυτό το πρόβλημα και στο κλείσιμο των Τεμπών. Το θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί, όπως προβλέπει η σύμβαση, στο πλαίσιο μιας διαιτησίας».

Παν. Ευθυμιάδης

Πηγή: Απογευματινή

Συγγνώμη Γιακουμάτου, επειδή δεν... έριξε τον Καραμανλή


Σε... δήλωση μετανοίας για τη στήριξη που προσέφερε στην κυβέρνηση Καραμανλή, προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, μέσω συνέντευξης του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 9,89».

"Λυπάμαι που δεν είχα το θάρρος να ρίξω την κυβέρνηση Καραμανλή για να γλιτώσω και τον Καραμανλή και τη χώρα. Ζητώ συγγνώμη", είπε ο πρώην υφυπουργός Απασχόλησης. "Θα έτρωγαν ξύλο ακόμα και οι κληρονόμοι μου", είπε, εκτιμώντας τι θα γινόταν αν έριχνε την κυβέρνηση.

Ο Γερ. Γιακουμάτος εμμέσως άφησε αιχμές και για τον πολιτικό προϊστάμενό του στο υπουργείο Απασχόλησης και νυν εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας και στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Πάνο Παναγιωτόπουλο. Είπε ότι έδωσε μάχες κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο, αλλά δεν ήταν παρά ενας "υφυπουργίσκος".

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Μεταγραφική ενίσχυση της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου!


Μεταγραφική ενίσχυση της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου!

Το νεαρό ποδοσφαιριστή Κώστα Μπογδάνο απέκτησε η ΝΙΚΗ Πολυγύρου.
Ο Μπογδάνος, τον Ιούλιο θα κλείσει τα 17, είναι ένα ταλέντο που υπόσχεται πολλά για το ποδόσφαιρο, διαθέτει ταχύτητα, δύναμη, τεχνική και παρά το νεαρό της ηλικίας του αγωνιστική ωριμότητα.
Προέρχεται από το ερασιτέχνη Απόλλωνα Καλαμαριάς.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Δύσκολο το πρόγραμμα στη συνέχεια του πρωταθλήματος για τον Πολύγυρο.
Συγκεκριμένα την Κυριακή υποδέχεται τον δεύτερο στη βαθμολογία Κιλκισιακό και ακολουθούν τρία (3) εκτός έδρας παιχνίδια με Καμπανιακό, Ν. Καλλικράτεια και Αλμωπό Αριδαίας, συγχρόνως στις 27 Ιανουαρίου (Τετάρτη) αντιμετωπίζει στα Ν. Μουδανιά τον τοπικό Π.Ο.Μουδανιών για το θεσμό της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής.

Ο προπονητής της ΝΙΚΗΣ, Φώτης Φλέσσας, δήλωσε: " Έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολα παιχνίδια, αλλά το τελευταίο 2μηνο αποδείξαμε ότι "παλεύουμε" όλα τα ματς με αποτέλεσμα από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας να βρισκόμαστε, ουσιαστικά, στην 5η θέση! Αισιοδοξώ για ανάλογη πορεία στη συνέχεια του πρωταθλήματος!"

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής και ο Βούγιας θα δώσουν Συνέντευξη Τύπου στον Πολύγυρο


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πολυτεχνείου 29
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Τηλ. 23710-24812, 21920, 21922
Fax 23710-22114
E-mail : nexalk@pasok.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πολύγυρος 14-1-2010


Με την συμπλήρωση των 100 πρώτων ημερών διακυβέρνησης της χώρας μας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. η Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου με την παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια και των Βουλευτών του Νομού μας την Κυριακή 17/1/2010 ώρα 11.00 το πρωί στα γραφεία της Νομαρχιακής στον Πολύγυρο.

Από το Γραφείο Τύπου

5.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα από τον Πρίνο


Στα 5.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως θα ανέβει η παραγωγή του Πρίνου, ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση της γεώτρησης στο κοίτασμα «Έψιλον».

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της περιοχής, «Ενεργειακή Αιγαίου», η γεώτρηση δόθηκε στην παραγωγή την Πέμπτη και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την ημερήσια δυναμικότητα της εταιρείας, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις ξεπερνούν τα 3.000 βαρέλια την ημέρα, ποσότητα που θα ανεβάσει τη συνολική ημερήσια παραγωγή στα 5.000 βαρέλια.

Τα συνολικά αποθέματα του κοιτάσματος «Έψιλον» εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια βαρέλια και η εταιρεία θα προβεί σε νέες μελλοντικές γεωτρήσεις, προκειμένου να διασφαλίσει τη βέλτιστη εκμετάλλευση του κοιτάσματος. Το «Έψιλον» είναι το πρώτο νέο κοίτασμα που παράγει πετρέλαιο στην χώρα μας μετά από 14 χρόνια.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Διαφοροποίηση της Μ.Γιαννάκου από τη γραμμή Σαμαρά περί «ακυβερνησίας»

Έμμεση στήριξη Παπανδρέου


Ανοιχτά διαφοροποιήθηκε η ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου με τις αναφορές Σαμαρά περί «ακυβερνησίας της χώρας», δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, δημόσια πως «δεν υπάρχει θέμα ακυβερνησίας» και ότι «καμία κυβέρνηση δεν προλαβαίνει στις πρώτες 100 ημέρες να κάνει πραγματικό έργο...». Την ίδια ώρα, νέα παρέμβαση έκανε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης, εξαπολύοντας βέλη κατά του Κ.Καραμανλή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα Νέα, σε δηλώσεις της στο Κανάλι 1 του Πειραιά, η κ. Γιαννάκου είπε: «Δεν υπάρχει θέμα ακυβερνησίας. Ακυβερνησία σημαίνει να λείπει ο πρωθυπουργός, να μην υπάρχουν εντολές. Εάν υπάρχουν εσωτερικές διαφορετικές οπτικές και ο πρωθυπουργός προσπαθεί να επιβάλει μια άλλη γραμμή, αυτό μπορεί να δημιουργεί τριγμούς. Αλλά ακυβερνησία όχι». Παράλληλα, πρόσθεσε με έμφαση ότι «καμία κυβέρνηση δεν προλαβαίνει στις πρώτες 100 ημέρες να κάνει πραγματικό έργο».

Η κ. Γιαννάκου διαφοροποιήθηκε και στο θέμα του εκλογικού συστήματος, προτρέποντας εμμέσως πλην σαφώς την κομματική ηγεσία να φέρει το ζήτημα προς συζήτηση στα κομματικά όργανα. «Η έννοια της κομματικής πειθαρχίας σε μεγάλα ζητήματα, όπως είναι ο εκλογικός νόμος, έχει μια σχετική ελαστικότητα. Το ζήτημα πρέπει να συζητηθεί σοβαρά κυρίως στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων» είπε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «απαιτείται σε βάθος συζήτηση και για το μεταναστευτικό».

Αποστάσεις από τη γραμμή Σαμαρά κράτησε και ο αναπληρωτής τομεάρχης για θέματα Οικονομίας Θ. Καράογλου, ο οποίος ανέφερε ότι «είναι πολύ βαριά η κουβέντα για 'κατάσταση ακυβερνησίας'». Ωστόσο, ο βουλευτής υποστήριξε πως «μετά τις 100 ημέρες, οι αυξημένες προσδοκίες του ελληνικού λαού δεν έχουν επαληθευθεί».

Πηγή: Τα Νέα

Κ. Μητσοτάκης: " Χαμένα χρόνια η διακυβέρνηση Καραμανλή"


Κατά του Κώστα Καραμανλή στράφηκε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alter. «Άλλα έλεγε και άλλα έκανε. Χάσαμε πέντε πολύτιμα χρόνια», είπε ενώ εκφράστηκε με θετικό τρόπο για την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Όσο για τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε για μία ακόμη φορά να μιλήσει, λέγοντας μόνο ότι είναι πρόωρο να κρίνουμε τη νέα ηγεσία της ΝΔ.

Ο επίτιμος υποστήριξε ότι ο ίδιος δε ζήτησε ποτέ τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών, ενώ για το ζήτημα της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων των πρώην πρωθυπουργών, είπε ότι στοιχίζουν μόνο 1 εκατ. ευρώ το χρόνο και η οικονομία δε σώζεται από αυτά τα χρήματα.

Δεν πρότεινα στη συνέντευξή μου στο mega κυβέρνηση συνεργασίας αλλά κυβέρνηση με συμμετοχή όλου του ΠΑΣΟΚ. Με στελέχη όπως ο Λουκάς Παπαδήμος και άλλοι, η οποία κυβέρνηση θα ξεκαθάριζε την πολιτική του κόμματος. Εάν ο Αλ. Παπαδόπουλος ήταν υπ. Οικονομίας τα πράγματα θα πήγαιναν πολύ πιο γρήγορα, τόνισε.

Όταν υπάρχουν έκτακτες συνθήκες, λαμβάνεις και έκτακτα μέτρα είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών. Το ΠΣΑ που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν ξέρω αν έπεισε τους Ευρωπαίους ή τους Έλληνες, επεσήμανε.

Ακόμα και τα φιλοκυβερνητικά μέσα πιέζουν την κυβέρνηση και συχνά σε εφημερίδες όπως Τα Νέα και η Ημερησία, διαβάζω πράγματα με τα οποία συμφωνώ, είπε. Ο πρωθυπουργός πρέπει να πει ότι δεν ισχύουν οι προεκλογικές του υποσχέσεις. Δεν πρέπει να εντείνουμε τους κομματικούς ανταγωνισμούς αλλά να φανούμε χρήσιμοι, κινδυνεύουμε να γίνουμε Αργεντινή τόνισε και κατέληξε ότι την εξεταστική για τα στατιστικά στοιχεία τη χρειάζεται η ΝΔ.

Πηγή: Foreign Press

Μάλλον συγκυβερνήσεις Καραμανλικών και Μητσοτακικών ήθελε να πει...