Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ενδείξεις για μεγάλο κοίτασμα Ολιβίνη στη Χαλκιδική

Ενδείξεις για την ύπαρξη μεγάλου κοιτάσματος ορυκτού Ολιβίνη, στο δημόσιο μεταλλείο Λευκόλιθου, στον Βάβδο της Χαλκιδικής, προκύπτουν από έρευνες του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) στην περιοχή.

Τα παραπάνω επεσήμαναν εκπρόσωποι του συνδικάτου εργαζομένων στο ΙΓΜΕ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την «απαξίωση», όπως κατήγγειλαν, του Ινστιτούτου.

Οι εργαζόμενοι ανέφεραν πως για την ώρα δεν μπορούν να δώσουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με την έρευνα.

Λαθροϋλοτομία στην περιοχή του Σοχού

Λαθροϋλοτόμοι αποψίλωσαν μια τεράστια έκταση 200 στρεμμάτων στην περιοχή του Σοχού που βρίσκεται στα σύνορα Θεσσαλονίκης και Σερρών

Σοβαρά περιστατικά λαθροϋλοτομίας συμβαίνουν σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα στο νομό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με στοιχεία των δασαρχείων, λαθροϋλοτόμοι αποψίλωσαν μια τεράστια έκταση 200 στρεμμάτων στην περιοχή του Σοχού που βρίσκεται στα σύνορα Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Επίσης λαθροϋλοτόμοι έκλεψαν πριν από λίγες ημέρες δασικά προϊόντα ξύλου από τον δασικό συνεταιρισμό του Σταυρού Θεσσαλονίκης.

Ξεσπαθώνει ο Πολύδωρας κατά μνημονίου, τραπεζιτών, καναλαρχών και ... κυβέρνησης

του  Βύρωνα Γ. Πολύδωρα σχετικά με το τελευταίο του βιβλίο
«ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ;»
(Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ)

Αντιστέκομαι

Έγραψα (και γράφω) όχι σαν κάποιος αργόσχολος φιλολογών βουλευτής που κανένας από τους «αρμόδιους» δεν του ζητεί τη γνώμη του – όπως πράγματι συμβαίνει – δεδομένου ότι επικρατεί κατά κύριο λόγο ο «ξερολισμός της παρέας», αλλά σαν ένας επί δεκαετίες ακαταπόνητος και επίμονος μαχητής.

Αυτό ορίζω σαν πράξη αντίστασης. Ναι, αντιστέκομαι προς την τρόϊκα και τους πειθήνιους προς αυτήν κυβερνώντες, επιλέγοντας στην κατάσταση ανάγκης που βρισκόμαστε να αγωνίζομαι για τη σωτηρία του λαού μας, παρά για τους τόκους των τοκογλύφων δανειστών μας.

Financial Times: «Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Έλληνας Μακεδόνας»

«H κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έχει ανταποκριθεί απερίσκεπτα στις κινήσεις των Ελλήνων όσον αφορά στην ονομασία του κράτους», επισημαίνεται στο κείμενο

Υπέρμαχος της ελληνικής καταγωγής του Μ.Αλεξάνδρου εμφανίζεται μέσα από άρθρο του στους Financial Times το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του κέντρου Ισλαμικού Πλουραλισμού των ΗΠΑ, Stephen Schwartz.

Ο κύριος Schwartz έχοντας ζήσει επί σειρά ετών στα Σκόπια (μιλά Σλαβικά και Αλβανικά), δηλώνει θαυμαστής του τόπου, της κουλτούρας, των πολιτιστικών μνημείων και του φαγητού και αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ τόνισε:

Ν. Αφρική: ρεκόρ θανατώσεων ρινόκερων μέσα στο 2013

REUTERS/SIPHIWE SIBEKO

Στη Νότια Αφρική υπολογίζεται ότι έχουν απομείνει μόνο 18.000 λευκοί και 4.000 μαύροι ρινόκεροι. Οι ρυθμοί εξολόθρευσής τους έχουν αυξηθεί δραματικά από τις αρχές της δεκαετίας.

 Τρεις μήνες πριν από το τέλος του έτους, το ετήσιο ρεκόρ θανατώσεων ρινόκερων στη Νότια Αφρική έχει ήδη καταρριφθεί προκαλώντας έντονο προβληματισμό στις αρχές της χώρας και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση, από τις αρχές του 2013 λαθροκυνηγοί έχουν θανατώσει τουλάχιστον 688 ρινόκερους, απολογισμός που επιβεβαιώνεται και από την Υπηρεσία Περιβαλλοντικών Ερευνών της χώρας.

Δελτίο Τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε με διευρυμένη σύνθεση την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Χαλκιδικής στα γραφεία της στον Πολύγυρο.

Συζητήθηκαν αναλυτικά οι αλλαγές στη δομή της Περιφερειακής Οργάνωσης που αφορούν στη νέα στελέχωση των συλλογικών οργάνων του κόμματος, ενώ εσωκομματικές εκλογές θα διενεργηθούν έως το τέλος του έτους με νέο τρόπο εκλογής προέδρου και μελών της ΝΟΔΕ.

Στόχος παραμένει το άνοιγμα της παράταξης στην κοινωνία.