Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλκιδική, 4 Ιανουαρίου 2011

 Ύστερα από πρωτοβουλία του Περιφερειακού Σύμβουλου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάνας Αποστολόυ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο, στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα λειτουργικού και οργανωτικού χαρακτήρα που αφορούν την εποικοδομητική συνεργασία των παρατάξεων καθώς και θέματα οργάνωσης του νέου θεσμού στο Νομό Χαλκιδικής.

Επίσης αποφασίστηκε να ληφθούν από κοινού δράσεις για τη κατάρτιση ενός συγκεκριμένου αναπτυξιακού πλαισίου για το νομό.

Ο κ. Πάνας δήλωσε « Η σημερινή πρωτοβουλία έχει ως σκοπό να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας των δύο παρατάξεων με κύριο σκοπό την ουσιαστική παρουσία μας σε ζητήματα του νομού.

Το έθιμο των Φωταρών στο Παλαιόκαστρο Χαλκιδικής

Χαλκιδική:Το έθιμο των Φωταρών αναβιώνει τα Θεοφάνια στο Παλαιόκαστρο


Ένας βασιλιάς, ένας μάγειρας, οι Φωταροί κι ένα ...λουκάνικο δίνουν «ζωή» κάθε χρόνο, την παραμονή και ανήμερα των Θεοφανίων, σε ένα μικρό χωριό του νομού Χαλκιδικής, το Παλαιόκαστρο. Στην περιοχή αναβιώνει εδώ και χρόνια το έθιμο - δρώμενο των Φωταρών, που οφείλει την ονομασία του στην ημέρα που πραγματοποιείται, την ημέρα των Φώτων.

Σύμφωνα με το έθιμο, την παραμονή των Θεοφανίων, λίγο πριν από το σούρουπο, μαζεύονται νέοι -οι Φωταροί- στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου και αφού χτυπήσουν την καμπάνα ορκίζεται ο «βασιλιάς». Είναι αυτός που θα φορέσει την κάπα του βοσκού και κουδούνια, τα οποία κάνουν εκκωφαντικό θόρυβο και θα σύρει το χορό.

Στη συνέχεια, οι Φωταροί γυρίζουν τα σπίτια, λέγοντας τα κάλαντα. Οι νοικοκυρές έχουν ετοιμάσει τα απαραίτητα

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: "Οικονομικά υγιής ο Δήμος Θεσσαλονίκης, κακοήθεια ό,τι αντίθετο λέγεται"



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4-1-2010

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΥΓΙΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ Ο,ΤΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ


Ενώ σε σειρά συνεντεύξεων παρουσίασα ντοκουμέντα και επίσημα έγγραφα των υπηρεσιών του Δ.Θ., βάσει των οποίων αποδεικνύεται η υγιής οικονομική κατάσταση του, εντούτοις συνεχίζονται οι κακοήθεις δηλώσεις περί δήθεν χρεών 117 εκ. ευρώ την μία ημέρα, 88 εκ. ευρώ την άλλη ημέρα τα οποία όμως σύμφωνα με τους «διαρρέοντες» μπορεί να φτάσουν τα 110 εκ. ευρώ και άλλα φαιδρά παρόμοια!…

Η αλήθεια είναι μία και αποδεικνύεται με έγγραφα! Ο Δ.Θ. είναι ένας δήμος οικονομικά υγιής. Και αυτό αποδεικνύεται από:

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δημαρχείο Πολυγύρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε σήμερα το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Πολυγύρου ο νέος Δήμαρχος, Αστέριος Ζωγράφος, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτικών συμβούλων, των προϊσταμένων των διευθύνσεων του Δήμου και των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ζωγράφος ζήτησε από όλους να είναι συμπαραστάτες στο έργο της νέας διοίκησης τονίζοντας ότι με αλληλεγγύη, ενότητα και συνεργασία θα μπορέσει να επιτευχθεί ο στόχος της δημοτικής αρχής, ξεπερνώντας την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο δήμος.

Ερωτήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου

κλικ στις ερωτήσεις για μεγέθυνση

Μνήμη Γεώργιου Ιβάνοφ

Ανδριάντας του Γεωργίου Ιβάνοφ στην Οδό Λαγκαδά στην Θεσσαλονίκη

Ο Γεώργιος Σαΐνοβιτς Ιβάνοφ (Jerzy Szajnowicz Iwanow) ήταν αθλητής. Γεννήθηκε στην Βαρσοβία στις 14 Δεκεμβρίου 1911 . Μετά τον θάνατο του Ρώσου πατέρα του, η Πολωνίδα μητέρα του παντρεύτηκε τον Έλληνα Γιάννη Λαμπριανίδη και μετακόμισαν στη Θεσσαλονίκη. Το 1926, ο Ιβάνοφ γράφτηκε στον Ηρακλή και αγωνίστηκε στην ποδοσφαιρική του ομάδα. Ταυτόχρονα ασχολήθηκε με την κολύμβηση και το πόλο του Ηρακλή. Τελικά τον κέρδισε η κολύμβηση και συμμετείχε σε όλους τους αγώνες της εποχής του.

Κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο ταξίδεψε στη Μέση Ανατολή και μετά από εκπαίδευση επέστρεψε στην Ελλάδα συμμετέχοντας στον αντιστασιακό αγώνα.