Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Έκτακτο υπουργικό συγκάλεσε ο Σαμαράς

ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

Δραματική τροπή πήρε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έδωσαν εντολή στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες να παραμείνουν σε Ιπποκράτους και Αγίου Κωνσταντίνου αντίστοιχα ώστε εάν χρειαστεί να συνεδριάσουν μέσα στη νύχτα.

Σε δηλώσεις από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης επιβεβαίωσε ότι στην σύσκεψη δεν επήλθε συμφωνία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «για εμάς είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας. Είναι απαράδεκτο ότι παρά την απόφαση του προέδρου του ΣΤΕ να ενεργοποιηθούν οι συχνότητες».

Η ΔΗΜΑΡ ζητά επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης με όλο το προσωπικό

Άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης με τους ίδιους εργαζόμενους, μέχρις ότου διαμορφωθεί ο νέος φορέας που θα προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο, αναμένεται να ζητήσει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Στη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων της ΔΗΜΑΡ, η οποία διεξήχθη σε ιδιάιτερα υψηλούς τόνους, ακούστηκαν αρκετές απόψεις πριν καταλήξουν στην τελική θέση με την οποία προσέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Κουβέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να ζητήσει την άμεσα επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης με τους ίδιους όρους που λειτουργούσε μέχρι τώρα, δηλαδή με το ίδιο προσωπικό και τις ίδιες συμβάσεις

Αγγελος Σικελιανός: 62 χρόνια μετά τον θάνατό του

Ο Άγγελος Σικελιανός
Κουζέλη Λαμπρινή

Θεωρείται ένας από τους εθνικούς μας ποιητές και μια από τις θρυλικές υποψηφιότητες για το Βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας. Συμπληρώνονται σήμερα 62 χρόνια από τον θάνατο του Λευκαδίτη Άγγελου Σικελιανού (1884-1951), του ποιητή του «Αλαφροΐσκιωτου», του «Διθυράμβου του ρόδου», της «Ιεράς οδού», του τραγωδού της «Σίβυλλας» και του «Δαίδαλου στην Κρήτη». Πέθανε στις 19 Ιουνίου του 1951, μια χρονιά αρκετών λογοτεχνικών «αναχωρήσεων», με πρώτο τον Γεώργιο Δροσίνη, τον οποίο ακολούθησε ο Γρηγόριος Ξενόπουλος.

Οι νεότερες γενιές τον θυμούνται περισσότερο ως τον οραματιστή και διοργανωτή των Δελφικών Γιορτών (1927, 1930) μαζί με τη σύζυγό του Εύα Πάλμερ-Σικιελιανού, τον συνοδοιπόρο του Νίκου Καζαντζάκη στο Άγιον Όρος και τον συνυποψήφιό του για το Νομπέλ, τον ποιητή που συνέθεσε το ποίημα «Παλαμάς» και το απήγγειλε με την παροιμιώδη στεντόρεια φωνή του στην κηδεία του Κωστή Παλαμά το 1943, μεσούσης της Κατοχής: «Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές…», τον συγγραφέα του μετακατοχικού «Πνευματικού εμβατηρίου».

Πρόστιμο 613.000 ευρώ στον Τσοχατζόπουλο για αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος

Τι αποφάσισε το Ελεγκτικό Συνέδριο μετά τον οικονομικό έλεγχο που διενήργησε στις οικονομικές χρήσεις του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου

Σε καταλογισμό προστίμου ύψους 613 χιλιάδων ευρώ σε βάρος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου προχώρησε το Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά από οικονομικό έλεγχο που διενήργησε.

Το πρόστιμο, που καταλόγισε το 5ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον κατηγορούμενο για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αφορά έρευνα που διενεργήθηκε στις οικονομικές χρήσεις του πρώην υπουργού για την περίοδο 1998- 2010.

Σύμφωνα με την απόφαση επιβολής προστίμου (αριθμός 2173/2013) από τα στοιχεία που εξετάστηκαν προέκυψε για τον κ. Τσοχατζόπουλο "αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος".

Ν. Μιχαλολιάκος: «Η Αθήνα θα έχει Χρυσαυγίτη Δήμαρχο»

«Φωτογραφίζει» τον Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος τώρα θα γίνει και... παρουσιαστής στη διαδικτυακή τηλεόραση της Χρυσής Αυγής

Την υποψηφιότητα του βουλευτή και εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, για τον δήμο Αθηναίων, «φωτογραφίζει» με συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» ο γ.γ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητά πως επόμενος δήμαρχος της Αθήνας, θα προέρχεται από τις τάξεις του ακροδεξιού κόμματος, ενώ χαρακτηρίζει βόμβα το μεταναστευτικό και  «πρόκληση» την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό.

Η Χρυσή Αυγή περνά στην αντεπίθεση μέσω media, με την έκδοση νέας εβδομαδιαίας εφημερίδας, καθώς και ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού, μέσω Διαδικτύου.

Ο νεαρός Αρης είχε (πολύ) οξυγόνο

O Αρης ίσως διέθετε αρκετό οξυγόνο πολύ πριν το «πολύτιμο» αέριο κάνει αισθητή την παρουσία του στη Γη

Θοδωρής Λαΐνας

Μια νέα μελέτη αναφέρει ότι η ατμόσφαιρα του Αρη ήταν πλούσια σε οξυγόνο πολύ πριν το πολύτιμο για τη ζωή στη Γη αέριο αποκτήσει έντονη παρουσία στον πλανήτη μας.

Αρειανό οξυγόνο

Τη νέα μελέτη πραγματοποίησαν ερευνητές του Τμήματος Γεωεπιστημών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Οι ερευνητές ανέλυσαν και συνέκριναν μετεωρίτες που ήρθαν στη Γη από τον Αρη και πετρώματα που μελέτησε στο Κόκκινο Πλανήτη το ρομπότ εξερεύνησης Spirit. Τα ευρήματα οδήγησαν τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι η ατμόσφαιρα του Αρη ήταν πλούσια σε οξυγόνο πριν από περίπου τέσσερα δισ. έτη. Η μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature» έχει ήδη γίνει αντικείμενο διαμάχης στην επιστημονική κοινότητα αφού κάποιοι επιστήμονες αμφισβητούν την ορθότητα της.

Αποχωρήσεις μετά το νέο «όχι» στη συζήτηση της τροπολογίας για την ΠΝΠ


 Αποχώρησαν από την Ολομέλεια της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να συζητηθούν οι τροπολογίες των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Κομμουνιστικού Κόμματος για την ΕΡΤ και την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ απέφυγαν να τοποθετηθούν επί του αιτήματος να συζητηθούν οι τροπολογίες και υποστήριξαν ότι πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα, καθώς το απόγευμα θα διεξαχθεί η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης ζήτησε από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να αποσαφηνίσουν τη θέση τους και κάλεσε τον παρόντα υπουργό Περιβάλλοντος να πει τη γνώμη της κυβέρνησης, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι από τους υπουργούς που δεν υπέγραψαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Η πλειοψηφία της Βουλής έχει πάρει θέση κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς.

Θέριζαν οι ασθένειες τους σταυροφόρους

Οι αποδείξεις στα ερείπια κάστρου στην Κύπρο

Θερμού Μαρία

Τι μπορεί να κρύβουν οι... τουαλέτες ενός μεσαιωνικού κάστρου; Με θέα το λιμάνι της Πάφου και δίπλα σε ένα συγκρότημα από ρωμαϊκές επαύλεις με εντυπωσιακά ψηφιδωτά δάπεδα, οι Σαράντα Κολώνες, ένα κάστρο των Σταυροφόρων χτισμένο από γρανίτη, πλην σήμερα σε ερειπιώδη κατάσταση είχε να αποκαλύψει πολλά στους ερευνητές. Κυρίως όμως, ότι οι Φράγκοι σταυροφόροι του Γκυ ντε Λουσινιάν, ο οποίος είχε αγοράσει το νησί το 1192 από τον άγγλο βασιλιά Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο ζούσαν σ΄ αυτό το κάστρο, το οποίο έκτισαν οι ίδιοι, σε συνθήκες εξαιρετικά κακής υγιεινής.

Τα τρόφιμά τους αλλά και το νερό ήταν μολυσμένα, λένε σήμερα δύο ερευνητές του Κέιμπριτζ η Εβιλίνα Αναστασίου και ο Πιρς Μίτσελ, που μελετούν αρχαία παράσιτα, δείγματα των οποίων συλλέγουν από τα αφυδατωμένα απόβλητα, που βρίσκουν στις τουαλέτες.

Δήμος Πολυγύρου: Προληπτικά μέτρα για τη λύσσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΣΑ

Στην εντατικοποίηση εφαρμογής των απαραίτητων μέτρων για την πρόληψη της λύσσας μετά την εμφάνιση κρούσματος (αλεπού) στη Σίνδο Θεσσαλονίκης προχωρούν οι αρμόδιοι φορείς, καθώς οι περιοχές Πρινοχώρι, Γαλάτιστα, Γαλαρινός, Δουμπιά, Βάβδος, Σανά (για ασφάλεια) και Άγιος πρόδρομος (για ασφάλεια), που εντάσσονται στα διοικητικά του όρια, βρίσκονται σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων (ζώνη κινδύνου) από την εστία του κρόυσματος.

Μεταξύ των προληπτικών μέτρων είναι η τοποθέτηση ευδιάκριτων προειδοποιητικών πινακίδων σε εμφανή σημεία στις οδούς εισόδου στην περιοχή, η απαγόρευση της μετακίνησης και ελεύθερης διακίνησης ευπαθών ειδών ζώων καθώς και η διενέργεια αγοροπωλησιών τους στην περιοχή που εντοπίστηκε η εστία της λύσσας, εκτός αν ύστερα από εξέταση τους από επίσημο κτηνίατρο αναφερθούν υγιή.

Δήμος Πολυγύρου: Κατασκηνωτικές περίοδοι 2013 στη Μεταμόρφωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ 2013 ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι για το έτος 2013 η κατασκήνωση Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής θα λειτουργήσει σε (5)  πέντε  περιόδους:

Α) από 01-07-2013 έως 10-07-2013  θα φιλοξενηθούν 150 άτομα ΑΜΕΑ
Β) από 11-07-2013 έως  20-07-2013 θα φιλοξενηθούν 150 άτομα ΑΜΕΑ
Γ) από 21-07-2013 έως 30-07-2013  θα φιλοξενηθούν 150 άτομα ΑΜΕΑ
Δ) από 01-08-2013 έως 10-08-2013 θα φιλοξενηθούν 200 παιδιά 6-16 ετών (και των δυο φύλων)
Ε) από 11-08-2013 έως 20-08-2013 θα φιλοξενηθούν 200 παιδιά 6-16 ετών (και των δυο φύλων)

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δήμος Πολυγύρου: 3 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών σε 5 μέρες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 ΤΟΝΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΕ 5 ΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

(από Πολύγυρο, Όλυνθο, Γερακινή και Καλύβες)

Τρεις περίπου τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών από τον Πολύγυρο, τη Γερακινή, τις Καλύβες και την Όλυνθο συγκεντρώθηκαν τις πρώτες πέντε ημέρες υλοποίησης του νέου ολοκληρωμένου προγράμματος ανακύκλωσης του Δήμου Πολυγύρου. Τα αποτελέσματα κρίνονται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, μιας και η τοποθέτηση των μπλε κάδων ανακύκλωσης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πολυγύρου συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί μέχρι την 1η Ιουλίου 2013 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Δήμου Πολυγύρου και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης.

Με ενθουσιασμό μικροί και μεγάλοι συγκεντρώνουν και ρίχνουν ΧΥΜΑ στους μπλε κάδους χαρτί και υλικά συσκευασιών από γυαλί, πλαστικό και αλουμίνιο.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής - Newsletter no25

κλικ για μεγέθυνση