Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ντύνουν την Πλατεία Κατερίνης στα μαύρα!

Ήδη από σήμερα το απόγευμα άρχισαν οι προετοιμασίες για το «Παμπιερικό Συλλαλητήριο» το οποίο οργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών «Κόντρα στο ρεύμα», το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης.

Πριν λίγο καιρό, οι πολίτες της δράσης «Κόντρα στο ρεύμα», επέλεξαν ως χαρακτηριστικό του αγώνα τους πέντε ανθρώπινες φιγούρες, οι οποίες δίνουν τα χέρια και συμβολίζουν την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη.

Σήμερα, «έντυσαν» την κεντρική Πλατεία Κατερίνης με δεκάδες παρόμοιες μαύρες πλαστικές φιγούρες, οι οποίες κρατούνται χέρι-χέρι και περικυκλώνουν σχεδόν ολόκληρο το χώρο της πλατείας.

Ακούσατε - ακούσατε

πηγή φωτο: Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Μηλιάς Πιερίας "Οι Λαζαίοι"

Ακούσατε - ακούσατε...ο αγροτικός ιατρός στην Κάτω Μηλιά Πιερίας δεν ήρθε λόγω καιρού ( χιονιάς )την Τριτη 7-2-2012 ...εγώ ανεβοκατέβηκα στην Κατερίνη  2  φορές εκείνη την ημέρα...οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί όλο το διάστημα μέχρι και σήμερα...δηλαδή το χιόνι ήταν πρόφαση...έμειναν αδικαιολόγητα χιλιάδες κάτοικοι χωρίς ιατρική περίθαλψη...χωρίς συνταγογράφιση φαρμάκων...και κλειστός να ήταν ο δρόμος μπορούσε να τον φέρει τον γιατρό ένα περιπολικό την αστυνομίας...ούτε στην Αφρική δεν γίνονται αυτά...

Θόδωρος Καρακούσης του Κωνσταντίνου

Τζίμης Πανούσης - Αχ Ευρώπη

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για τη συμφωνία με τους δανειστές (Video)



Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας,
κ. Αντώνη Σαμαρά

Ήταν σκληρή η διαπραγμάτευση για το καινούργιο δάνειο!

    Αν είχε υπάρξει ουσιαστική διαπραγμάτευση εδώ και δύο χρόνια, δεν θα ήμασταν σήμερα με την πλάτη στο τοίχο.
    Πετύχαμε, παρ' όλα αυτά, αρκετά πράγματα:
    --Αποτρέψαμε την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Το ζήτημα αυτό δεν είχε «κλείσει από μέρες», όπως διαδίδουν κάποιοι.

Παραιτήθηκε ο Γ.Κουτσούκος - Η επιστολή παραίτησης

Υπέβαλε την παραίτηση του ο Γιάννης Κουτσούκος από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας. Παραμένει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφωνία στα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Κουτσούκος δεν γνώριζε τίποτα για την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Η ανακοίνωση της παραίτησης του Γ.Κουτσούκου:

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η διαπραγμάτευση για την περικοπή του χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση έγινε με τους πλέον δυσμενείς όρους για τη χώρα μας.

Ο Παπαδήμος δήλωσε, ο Παπαδήμος λέει ... ακούσατε ακούσατε ...


"Ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί με επιτυχία οι διαβουλεύσεις  της κυβέρνησης με την τρόικα, σχετικά με το θέμα, το οποίο είχε απομείνει ανοικτό για περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση.

Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν με το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών. Κατόπιν τούτου υπάρχει γενικότερη συμφωνία για το περιεχόμενο του νέου προγράμματος εν’ όψει και της αποψινής συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ.

Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση με την οποία η Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί με 130 δισεκατομμύρια ευρώ".

Λευκάδιος Χέρν: Ο Έλληνας Εθνικός ποιητής της Ιαπωνίας. Η ιστορία ενός "περιπλανώμενου φαντάσματος"

Λευκάδιος Χέρν ή Γιακόμο Κουιζίμι. Ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές  της Ιαπωνίας είναι Έλληνας. Τον χαρακτήρισαν ο "Παπαδιαμάντης της Άπω Ανατολής ". Στη γενέτειρα του τη Λευκάδα, η προτομή του Λευκάδιου Χέρν βρίσκεται από το 1985 στο πάρκο των ποιητών- δίπλα στον Α. Βαλαωρίτη και τον Α. Σικελιανό. Επίσης ο δρόμος στο σπίτι που γεννήθηκε στο κέντρο της πόλης έχει το όνομα του (στα Ελληνικά και στα ιαπωνικά) ενώ οι πολιτιστικές ανταλλαγές με το Σιντσούκο στο Τόκιο και την Λευκάδα συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό.

Η ιστορία του Λευκάδιου Χέρν μοιάζει με παραμύθι. Δεν προκαλεί έκπληξη ότι η ζωή του  έγινε σίριαλ το 1987 στην ελληνική τηλεόραση με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Τσακίρη. Μάλιστα στο βιογραφικό μυθιστόρημα  "η Οδύσσεια του Λευκάδιου Χερν", ο συγγραφέας Τζόναθαν Κόλτ τον αποκαλεί «περιπλανώμενο φάντασμα».

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Μανώλης από Γραμματέας Συνδικαλιστικού (Video)



Αντιδρώντας στα μέτρα που έρχονται, ο Γιάννης Μανώλης παραιτήθηκε δημόσια από τη θέση του Συνδικαλιστικού της Νέας Δημοκρατίας (Video)

Από το βήμα της... τηλεόρασης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα του Συνδικαλιστικού της Νέας Δημοκρατίας ο Γιάννης Μανώλης.

"Εγώ αυτά τα μέτρα δεν μπορώ να τα στηρίξω", υπογράμμισε, τονίζοντας πως το πακέτο που εγκρίθηκε "οδηγεί σε μισθούς σχεδόν Βουλγαρίας, με τιμές Βρυξελλών".

Στο ερώτημα αν έχει υποβάλλει την παραίτησή του στον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, ο Γιάννης Μανώλης επισήμανε πως μερικά πράγματα υποβάλλονται και δημόσια.

Γελοιογραφία του Πέτρου Ζερβού

κλικ για μεγέθυνση

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά αρχηγού της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης

κλικ για μεγέθυνση

Με ποιά ιδιότητα διαπραγματεύεσαι Αντώνη Σαμαρά; Είσαι εκλεγμένος πρωθυπουργός; Μετέχεις προσωπικά στην κυβέρνηση του Παπαδήμου;
Διαπραγματεύεσαι εσύ, ως επικεφαλής 40 υπουργών του ΠΑΣΟΚ;

Αποκαλυπτικό! Ο Χάρτης του Ισίδωρου Πόσδαγλη που ήξερε τα πάντα από το 1952!

κλικ για μεγέθυνση
Πριν από λίγο, δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στο ιστολόγιό για τον  Ισίδωρο Πόσδαγλη  που γνώριζε το μέλλον της Ελλάδας από το 1952 ! και πραγματικά συγκλονίστηκα καθώς το διάβαζα. Τον συγκεκριμένο Οικονομολόγο, ποιητή και Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ομολογώ – ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟ – οτι δεν τον γνώριζα ούτε τον είχα ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου. Και σήμερα έμαθα τόσα πολλά γι αυτόν, που πραγματικά βουίζει το κεφάλι μου!

Διαβάζοντας όμως το άρθρο ως το τέλος, διαπιστώνω ότι μιλούσε για έναν πίνακα, στην εξής παράγραφο:

“Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα απ΄ το τέλος του αιώνα γιατί θαναι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, όπως βλέπουμε ακριβώς στον πίνακα πιο πάνω, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήρθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας.

Από το … 1952 ξέραμε τι θα συμβεί στην Ελλάδα!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ - Τι έγραφαν για το…κοινό νόμισμα, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία…τα χρέη, το “κούρεμα’ και τα…πετρέλαια!

Τέτοιες μέρες είναι καλό να θυμόμαστε αυτά που οι άλλοι έχουν ξεχάσει.

Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του “Πατριωτική Οικονομική Πολιτική”, ένα μικρό βιβλιαράκι που “κάποιοι” φρόντισαν να εξαφανιστεί.

Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις “Μπιστιρλή”, το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.

Προστατευόμενο μνημείο κατεδάφισαν οι Τούρκοι - Ήταν μέρος του Μεγάλου Βυζαντινού Ανακτόρου


Πράγματα αδιανόητα για μια χώρα που φιλοδοξεί να παρουσιαστεί σαν πρότυπο δημοκρατίας και ηγέτιδα δύναμη στον μουσουλμανικό κόσμο συμβαίνουν στην Τουρκία.

Το Δεκέμβριο του 2011, όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο, καταστράφηκαν τμήματα του τείχους του Μεγάλου Βυζαντινού Ανακτόρου της Κωνσταντινούπολης για να οικοδομηθεί πενταόροφο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι θέλοντας να κρύψουν το βανδαλισμό τοποθέτησαν ένα ξύλινο... παραβάν μπροστά από το γκρεμισμένο τείχος!

Κατόπιν παραπόνων που διατύπωσαν ιδιοκτήτες παρακείμενων καταστημάτων, στις 14 Δεκεμβρίου του 2011 ειδικοί του Αρχαιολογικού Μουσείου Κωνσταντινούπολης μετέβησαν στο συγκεκριμένο χώρο και αντίκρισαν ένα θέαμα που τους σόκαρε: Ο χώρος είχε απομονωθεί με ένα πανύψηλο τοίχος από ψευδοδοκούς, έτσι ώστε να μη μπορεί κανείς να δει τι γίνεται στο εσωτερικό του.