Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Δήλωση του Μιχάλη Καρχιμάκη σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2011

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του κ. Χρυσοχοϊδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στην πολιτική πρέπει να υπάρχει και η ηθική. Ο καθένας σήμερα μπορεί να κρίνει και την προπέτεια και την αλαζονεία αλλά και την αχαριστία. Και ο ιστορικός του μέλλοντος, βεβαίως, θα κληθεί να γράψει την πραγματεία του για όλα αυτά.

Πώς φτάσαμε στο Επιταχυνόμενο Σύμπαν

 Η έκρηξη ενός υπερκαινοφανούς αστέρα Ia συμβαίνει όταν η μάζα ενός λευκού νάνου (αριστερά), που τροφοδοτείται από έναν γειτονικό γίγαντα αστέρα (δεξιά), ξεπεράσει κατά 1,4 φορές τη μάζα του Ηλιου

του Χάρη Βάρβογλη

Το εύρημα ότι η διαστολή του Σύμπαντος είναι επιταχυνόμενη άλλαξε

 Πριν από δέκα χρόνια δύο ομάδες αστρονόμων – μία από την Αυστραλία και μία από τις ΗΠΑ – άλλαξαν το ως τότε αποδεκτό μοντέλο του Σύμπαντος και πρόσθεσαν μια πέμπτη δύναμη στις ως τότε τέσσερις γνωστές δυνάμεις της φύσης. Αυτά τα αποτελέσματα προέκυψαν από τη συστηματική παρατήρηση απομακρυσμένων υπερκαινοφανών αστέρων (supernova), η οποία έδειξε ότι το Σύμπαν διαστέλλεται επιταχυνόμενο και όχι επιβραδυνόμενο, όπως πιστευόταν ως τότε. Η μεταγενέστερη επιβεβαίωση αυτής της ανακάλυψης από μια τρίτη ερευνητική ομάδα, που ακολούθησε εντελώς διαφορετική πειραματική μέθοδο, χάρισε στους αρχικούς ερευνητές το βραβείο Νομπέλ Φυσικής 2011.

Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα "Το Βήμα"

Συνέντευξη στον Άρη Ραβανό

Την επιθυµία του να πετύχει τον στόχο της η κυβέρνηση υπό τον κ. Λ. Παπαδήµο εκφράζει ο κ. Αντ. Σαµαράς και ζητεί να τον αφήσουν απερίσπαστο να κάνει τη δουλειά του. Ο πρόεδρος της Ν∆ µε τη σηµερινή πρώτη µεγάλη συνέντευξή του µετά την ψήφο εµπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση, αν και επισηµαίνει πως «δεν είµαστε αγκαλιά µε κάποιο ηµερολόγιο», υπογραµµίζει ότι η πραγµατοποίηση των εκλογών στον χρόνο που έχει προσδιοριστεί είναι απαραίτητη για να αποκατασταθεί η εσωτερική οµαλότητα. Παράλληλα διευκρινίζει ότι η παράταση της θητείας της ή η διεύρυνση του σκοπού της υπονοµεύει την αποστολή της κυβέρνησης.

Ο κ. Σαµαράς τονίζει ότι η πολιτική εξελίσσεται και δεν είναι «µουσειακό αντικείµενο» και συµπληρώνει σχετικά µε τη στάση του ότι «δεν είναι πολιτική να λες το ίδιο “ποίηµα” βρέξει -χιονίσει».

Μάκης Βορίδης: Οι εκλογές δεν είναι δυνατόν να αργήσουν

«Η αγορά των ταξί θα απελευθερωθεί αλλά όχι άναρχα»

«Οι στόχοι θα πρέπει να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό και να οδηγηθούμε σε εκλογές. Οι εκλογές δεν είναι δυνατόν να βραδύνουν», σημειώνει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης.

Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», ο κ. Βορίδης αναφέρει ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει συγκεκριμένους και σαφείς στόχους, συγκεκριμένη και σαφή εντολή: υλοποίηση των δεσμεύσεων που πηγάζουν από τη συμφωνία της 26 Οκτωβρίου 2011 και των οικονομικών πολιτικών που συνδέονται με αυτήν, απεμπλοκή και εκταμίευση της 6ης δόσης, διαπραγμάτευση της νέας δανειακής συμβάσεως και του συναπτόμενου με αυτήν προγράμματος οικονομικής πολιτικής, εφαρμογή του PSI και εκταμίευση της δόσης των 80 δισ.

Ονόμασαν την Μακεδονία… Χαλκιδική


Συγκεκριμένα, στην τοποθεσία http://www.anekitalia.com/soggiorni.asp, η περιοχή της Μακεδονίας αναφέρεται ως Calcidica (Χαλκιδική)!!!

Αδυνατώ να πιστέψω οτι αυτός που το έγραψε είναι τόσο αγεωγράφητος οπότε σίγουρα υπάρχει σκοπιμότητα ώστε να μη το μπερδεύουν οι ξένοι με τα Σκόπια.

Θεωρώ ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό διότι εάν αρχίζουν και οι ελληνικές εταιρείες να χαρίζουν το όνομα της Μακεδονίας στους σκοπιανούς προς χάριν ευκολίας των τουριστών, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά!

http://peristerinews.gr/

Πηγή: Antinews

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε την Έλσα Παπαδημητρίου για πρωθυπουργό!


Ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά των δραματικών διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ήταν το όνομα του προσώπου που, με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, έπεσε πρώτο στο τραπέζι των συζητήσεων για τον νέο πρωθυπουργό, που δεν ήταν άλλο από αυτό της Έλσας Παπαδημητρίου, όπως γράφει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα!

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου και ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς συζητούσαν τα πιθανά πρόσωπα για την πρωθυπουργία, ο πρώην πρωθυπουργός πρότεινε ως λύση την ανεξάρτητη βουλευτή. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ακούγοντας το όνομα απέρριψε την ιδέα και φέρεται να είπε: «Κάτι πιο σοβαρό έχουμε;».

Όταν οι Γερμανοί αρπάξανε γλυπτά από το ναό της Αφαίας στην Αίγινα!

Τα γλυπτά που αρπάξανε οι Γερμανοί από τον Ναό της Αφαίας, αποτελούν μία "άγνωστη" ιστορία που για κάποιο λόγο αποφεύγουν να διηγούνται οι γνωρίζοντες αρχαιολόγοι!

Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ΠΟΥ βρίσκονται σήμερα τα κλεμμένα γλυπτά και πόσοι τα έχουμε επισκεφτεί; Γιατί κανείς δεν ζητάει επισήμως την επιστροφή τους;

Η αρπαγή από τους Γερμανούς

Η ιστορία ξεκινάει το 1811, όταν ο αρχιτέκτονας Ch. R. Cockerell και ο φίλος του βαρώνος von Hallerstein, επισκέφθηκαν την Αίγινα και λεηλάτησαν το Ναό Αφαίας. Με αδιαφανείς διαδικασίες και δωροδοκία των ντόπιων προεστών, κρυφά μετέφεραν 17 αγάλματα και πολλά άλλα κομμάτια από τα αετώματα του Ναού στον Πειραιά.

Τέλος ημερολογιακής εποχής ήταν τελικά η ...συντέλεια!

Αυτά γίνονται μόνο στο... σινεμά (στιγμιότυπο από το "2012" του Ρ. Έμεριχ)

«Tέλος εποχής» και σε καμία περίπτωση το «τέλος του κόσμου» σηματοδοτεί το 2012 κατά τους Μάγιας, σύμφωνα με νέες μελέτες ερευνητών. Οι επιστήμονες «ξαναδιάβασαν» την «προφητεία» που εδώ και χρόνια έχει ξεσηκώσει θύελλα εκτιμήσεων και... αποκωδικοποιήσεων και κατέληξαν στο ότι οι Μάγιας μιλούσαν για το τέλος μιας εποχής –σύμφωνα με το ημερολόγιό τους- και όχι για το τέλος του κόσμου.

Η «συντέλεια» που θα ερχόταν τον Δεκέμβριο του 2012, τελικά δεν θα έρθει, αλλά φαίνεται πως οι Μάγιας είχαν απόλυτο δίκιο ως προς το «προφητικό» της υπόθεσης: ήδη έχει ξεκινήσει το τέλος μιας εποχής έτσι όπως την ξέραμε, δεδομένης της πρωτοφανούς παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και αστάθειας που πλήττει τον πλανήτη.

Πεινασμένοι άνθρωποι έφαγαν όλο τον άρτο!


Ένα απίστευτο θέαμα περίμενε τους πιστούς στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όταν ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της πόλης φεύγοντας από το ναό, πήγαν να πάρουν άρτο από το καλάθι.

Μετά τις 8 το βράδυ, το καλάθι ήταν άδειο. Η εκκλησία δεν είχε άλλο άρτο να προσφέρει στους πιστούς, γιατί έφαγαν όλες τις προμήθειες πεινασμένοι κάτοικοι της πόλης!

Στην πλειοψηφία τους οι πεινασμένοι ήταν αλλοδαποί, οι οποίοι όρμησαν μόλις είδαν τον άρτο! Οι άνθρωποι που τους μοίραζαν δε μπόρεσαν να τους πουν όχι ενώ οι μετανάστες παρακαλούσαν να φάνε το ψωμί.

Να αναφέρουμε ότι το καλάθι με τον άρτο άδειασε σε χρόνο ρεκόρ!

Πηγή: KentriNews

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Μόνο σε αποικία θα ήταν υποψήφιος ο Γ. Παπανδρέου» (Video)

Για τα αδιέξοδα στα οποία οδήγησε η διετής διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ, την έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει μεταξύ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος και του λαού αλλά και για την ανάγκη άμεσης αλλαγής ηγεσίας στο Κίνημα μίλησε ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης.

«Μόνο σε αποικία θα ήταν υποψήφιος αρχηγός ο Γ. Παπανδρέου με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, και σημείωσε ότι για όσα λάθη έγιναν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το φέρει ο ηγέτης και οι υπόλοιποι ανάλογα με τον ρόλο τους «Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών... Είναι ώρα να συζητήσουμε νέα πρόταση πώς θα οδηγήσουμε τη χώρα έξω από την κρίση».

«Βόμβα» Χρυσοχοΐδη: «Ο Γ. Παπανδρέου δεν μπορεί να εκπροσωπεί την παράταξη!»

Για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ μίλησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δήλωσε ότι «η συζήτηση για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να είχε ήδη ανοίξει και να είχε κλείσει».

Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega και έθεσε ανοιχτά το θέμα ότι στις εκλογές το κόμμα πρέπει να πολεμήσει με νέα ηγεσία. «Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνουν πριν από τις βουλευτικές» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σχολίασε ότι πλέον έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και του κόσμου, αλλά και με τους ξένους.

Γι' αυτό και μόνο, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να εκπροσωπεί την παράταξη. «Αν ο ηγέτης δεν μπορεί να εκπροσωπεί τα ουσιώδη, τότε πρέπει να αποχωρεί» είπε χαρακτηριστικά.

Εμεινε από... λάμπες ο δήμος Θεσσαλονίκης

Βυθισμένες στο σκοτάδι μένουν εδώ και μήνες γειτονιές του δήμου Θεσσαλονίκης. Η Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού έχει ξεμείνει από λάμπες και ηλεκτρολογικό υλικό, με αποτέλεσμα όσοι πολίτες τηλεφωνούν στην αρμόδια υπηρεσία για να ζητήσουν την αντικατάσταση ενός λαμπτήρα που έχει καεί στο δρόμο, να παίρνουν την αποστομωτική απάντηση ότι το αίτημά τους δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, καθώς δεν υπάρχουν... λάμπες.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και σε γραφεία αντιδημάρχων, λαμπτήρες που καίγονται δεν αντικαθίστανται. Αρχικά, οι ανάγκες καλύπτονταν από το στοκ που υπήρχε στις αποθήκες του δήμου, το οποίο όμως έχει πλέον εξανεμιστεί.