Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Παράταση λειτουργίας ΚΕΣΥΠ Πολυγύρου ως 16 Ιουλίου 2010


Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Πολυγύρου, που ήταν προγραμματισμένο να κλείσει στις 9 Ιουλίου 2010, θα παρατείνει τη λειτουργία του, με πρωτοβουλία των εργαζομένων σε αυτό, έως και τις 16 Ιουλίου 2010, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών-υποψηφίων του Νομού Χαλκιδικής οι οποίοι υποβάλλουν τα μηχανογραφικά δελτία για την εισαγωγή τους στις ανώτατες σχολές.

Για το ΚΕΣΥΠ Πολυγύρου

Δημητριάδης Ξενοφών (Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού)
Σκουλή Χριστίνα (Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού)
Ντούρμας Γεώργιος (Ειδικός Πληροφόρησης & Τεκμηρίωσης)

Κύπρος: 21 προσωπικότητες από ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς χώρους συνυπογράφουν: Τι θα γίνει με την πολιτική δίωξη του Ξενή Ξενοφώντος;


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ 21 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ BLOGGER:

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε την υπόθεση του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος η οποία ακόμη εκκρεμεί.

Εμείς, των οποίων τα ονόματα αναφέρονται πιο κάτω, καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα την αντισυνταγματική παρακολούθηση των επικοινωνιών του κ Ξενοφώντος, την πρωϊνή επιδρομική ενέργεια εναντίον του, την κατάσχεση και κατακράτηση των προσωπικών υπολογιστών αυτού και της συζύγου του και την επαπειλούμενη ποινική του δίωξη. Και όλα αυτά να συμβαίνουν διότι φέρεται διαχειριστής ιστοσελίδας όπου αναρτήθηκε, χωρίς την παρέμβαση, έγκριση ή γνώση του διαχειριστή, ηθικά καταδικαστέο σχόλιο αγνώστου τρίτου προσώπου.

Παρά το γεγονός ότι καθημερινά καταγράφονται τέτοιου είδους σχόλια στο διαδίκτυο από χιλιάδες άτομα, παρά το γεγονός ότι το περιβάλλον του διαδικτύου είναι ιδιάζον και χαρακτηρίζεται από ευρεία ελευθερία έκφρασης, παρά το γεγονός ότι εξαρχής αναγνωρίστηκε ότι ο κ. Ξενοφώντος δεν συνέταξε το σχετικό σχόλιο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας σε δημόσια παρέμβαση είπε ότι τα γεγονότα δεν τεκμηριώνουν ποινικό αδίκημα, παρόλα αυτά λοιπόν, η υπόθεση παραμένει ανοικτή και η δίωξη επικρέμαται πάνω από το κεφάλι του κ. Ξενοφώντος.

Αξιοσημείωτο δε, είναι ότι η Κυπριακή Αστυνομία, δεν αναζήτησε να βρει το συντάκτη του επίμαχου σχολίου, αλλά χρησιμοποίησε ως πρόφαση το σχόλιο, για να ανακαλύψει ποιοι είναι οι διαχειριστές του ιστολογίου christofias-watch.

Υπό το φως των πιο πάνω είναι σαφές ότι η δίωξη έχει πολιτικό χαρακτήρα και ότι δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι η ιστοσελίδα christofias-watch όπου δημοσιεύτηκε το σχόλιο ασκεί έντονη κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί την αντίθετη άποψη.

Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί τον χώρο του διαδικτύου και να αναγνωρίσει ότι η αστυνόμευση του επηρεάζει δυσμενώς την άσκηση της Δημοκρατίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει μεθόδους που τείνουν να τρομοκρατήσουν και να υπονομεύσουν την ελευθερία της έκφρασης.

Καλούμε στον άμεσο τερματισμό των ποινικών διαδικασιών εναντίον του κ. Ξενοφώντος σύμφωνα και με τα λεχθέντα του ίδιου του Γενικού Εισαγγελέα.

Καλούμε την κυβέρνηση να προτάξει δημοκρατικές αρχές και όχι πολιτικά συμφέροντα και σκοπιμότητες.

Την ανακοίνωση υιοθετούν οι πιο κάτω (κατ’ αλφαβητική σειρά με βάση το επώνυμο):

Άγις Αγαπίου

Ρίκκος Ερωτοκρίτου

Κωστής Ευσταθίου

Ελένη Θεοχάρους

Ουράνιος Ιωαννίδης

Κυριάκος Κενεβέζος

Γιώργος Κολοκασίδης

Ζαχαρίας Κουλίας

Γιώργος Λιλλήκας

Βάσος Λυσσαρίδης

Κούλλης Μαυρονικόλας

Αβέρωφ Νεοφύτου

Γιαννάκης Ομήρου

Ιωάννα Παναγιώτου

Δημήτρης Παπαδάκης

Νικόλας Παπαδόπουλος

Ντίνος Πασπαλίδης

Γιώργος Περδίκης

Δημήτρης Συλλούρης

Χρίστος Τριανταφυλλίδης

Δώρος Χριστοδουλίδης

Πηγή: Εμπροσθοφύλακας