Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Σταμάτης Σπανουδάκης - Κύματα

Μαρίζα


Νικήτας Κακλαμάνης: Δεν θέλω ενεργή κομματική στήριξη!


Σεισμό προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές είχε στείλει επιστολή στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά ζητώντας του να μην έχει ενεργή στήριξη στον προεκλογικό του αγώνα από πρώην υπουργούς και κομματικά στελέχη!

Όπως φέρεται να εξηγεί στην απόρρητη επιστολή του ο χαμένος των εκλογών στο Δήμο Αθηναίων, είναι σε ανοιχτή γραμμή με την Ντόρα Μπακογιάννη και δεν θα ήθελε να χάσει στην υποστήριξη και τις ψήφους της πρώην δημάρχου και υπουργού Εξωτερικών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε χθεσινή σύσκεψη που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με στελέχη του κόμματος, εξερράγη όταν κάποιοι προσπάθησαν να του χρεώσουν την ήττα του Νικήτα Κακλαμάνη, λέγοντας ότι «φταίω εγώ που δεν τον είχα ξεσκεπάσει τότε».

Πηγή: epikaira.gr

Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν με μαχαίρι τα εκθέματα της έκθεσης "Εις το όνομα του Πατρός" - Video

Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν με μαχαίρι τα εκθέματα της έκθεσης "Εις το όνομα του Πατρός"


Πρόκειται για την αμφιλεγόμενη έκθεση φωτογραφίας που έχει προκαλέσει σάλο, με τίτλο "Εις το όνομα του Πατρός", στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στη Πλατεία Ιπποδρομίου

Οι φωτογραφίες δείχνουν τον Ιησού δίπλα από μια κοπέλα με εσώρουχα, ιερείς να χρηματίζονται και την Παναγία γυμνόστηθη, να κρατά το Χριστό στην αγκαλιά της.

Το πρωί της Δευτέρας (15-11-2010) και ενώ η έκθεση ήταν ανοιχτή, δύο άτομα εισέβαλαν και πολύ γρήγορα άρχισαν να καταστρέφουν τα εκθέματα, με τα χασαπομάχαιρα που κρατούσαν!

Ο φύλακας δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Όπως είπε τους είδε όταν ήδη κατέστρεφαν τον τελευταίο πίνακα στο ισόγειο.

Αργύρης Λαφαζάνης: Η πανωλεθρία του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Χαλκιδική αποτέλεσμα επιλογών σκοπιμότητας και άθλιων μεθοδεύσεων.


Πολύγυρος, 16-11-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Η πανωλεθρία του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Χαλκιδική αποτέλεσμα επιλογών
σκοπιμότητας και άθλιων μεθοδεύσεων.


Το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά δεν κέρδισε ούτε ένα Δήμο στη Χαλκιδική αλλά
και το αποτέλεσμα του περιφερειακού ψηφοδελτίου στο νομό επιβεβαιώνει την
πλήρη αποτυχία.

Προηγήθηκαν συνωμοτικές ιδιοτελείς επιλογές για τις οποίες οφείλω να
ενημερώσω τους πολίτες. Όλες οι επιλογές έγιναν από τον γραμματέα της Ν.Ε
Γιώργο Παπαδόπουλο και τον βασικό συνεργάτη του Γιώργο Λαμπράκη ερήμην και
της ιδίας της Ν.Ε. Για την κομματική βάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν γίνεται λόγος.

Συγκεκριμένα:

Ψαράς πυροβολούσε δελφίνια στην Ιερισσό !


Λιμενικοί στην Ιερισσό Χαλκιδικής ακινητοποίησαν το αλιευτικό σκάφος «Γιαννάκης» και συνέλαβαν τον 73χρονο ιδιοκτήτη του, για την οποίο υπήρχε η πληροφορία ότι πυροβολεί κατά δελφινιών.

Κατά τον έλεγχο του σκάφους εντοπίστηκε μια δίκανη καραμπίνα ρωσικής κατασκευής, η οποία κατασχέθηκε.

 Ο 73χρονος συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ μετά το σχηματισμό φακέλου δικογραφίας και προφορικής εντολής του αρμόδιου εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: Τρέχει, Πετάει, Κολυμπάει

Ευρωπαίοι “ράμπο” στη Χαλκιδική για τα τσιγάρα


Φορτία με λαθραία τσιγάρα που έχουν κατασχεθεί σε ακόμη τέσσερις χώρες παρασκευάστηκαν από το εργοστάσιο της Χαλκιδικής το οποίο καταστράφηκε από φωτιά

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Νέα στοιχεία για τη μεγάλη υπόθεση παρασκευής και διακίνησης τσιγάρων που αποκαλύφτηκε στη Χαλκιδική φέρνει κλιμάκιο Ευρωπαίων στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για αποδείξεις σύμφωνα με τις οποίες και άλλα φορτία με λαθραία τσιγάρα που έχουν κατασχεθεί σε ακόμη τέσσερις χώρες παρασκευάστηκαν από το εργοστάσιο που καταστράφηκε από φωτιά.

Στο πρωτοδικείο η «μάχη» Μπουτάρη - Γκιουλέκα


Στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης θα συνεχιστεί η «μονομαχία» του Γιάννη Μπουτάρη με τον Κώστα Γκιουλέκα, μετά τη δήλωση του τελευταίου ότι θα ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Η διαφορά των 329 ψήφων θα εξεταστεί κατά τη διάρκεια της επανακαταμέτρησης η οποία θα ξεκινήσει μετά την ανάρτηση των επίσημων αποτελεσμάτων από το πρωτοδικείο και το σχετικό αίτημα που αναμένεται να υποβληθεί από τους ενδιαφερόμενους.

Η προθεσμία για τις αιτήσεις επανακαταμέτρησης είναι πέντε ημέρες μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων, η οποία για το δήμο Θεσσαλονίκης αναμένεται να γίνει αύριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από το πρωτοδικείο.

Η αφίσα της ημερίδας του ΚΕ.ΣΥ.Π. Πολυγύρου

κλικ στην Αφίσα για μεγέθυνση

Το πρόγραμμα της Ημερίδας του ΚΕ.ΣΥ.Π. Πολυγύρου

κλικ στο πρόγραμμα για μεγέθυνση

Επιμορφωτική Ημερίδα του ΚΕ.ΣΥ.Π Πολυγύρου για τους καθηγητές των γυμνασίων του Νομού Χαλκιδικής

κλικ στην πρόσκληση για μεγέθυνση

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Πολυγύρου της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα για τους καθηγητές που εφαρμόζουν το Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό (ΣΕΠ) στα Γυμνάσια του Νομού, με θέμα :

“ Η Εφαρμογή του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ) στη Γ’ Γυμνασίου – Θεωρία και Πράξη”.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010 και από ώρα 9:30 π.μ. έως 13.30 μ.μ., στις εγκαταστάσεις του ΚΕ.ΣΥ.Π στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Πολυγύρου.

Με εκτίμηση

Οι υπεύθυνοι του ΚΕ.ΣΥ.Π Πολυγύρου
1.  Ξενοφών Δημητριάδης
2.   Χριστίνα Σκουλή

Μια μέρα μετά τις εκλογές, 40% αύξηση στα διόδια Μαλγάρων


Μεγάλη αύξηση στις τιμές των διοδίων Μαλγάρων, από σήμερα.

Έτσι όποιος διέρχεται από τα διόδια Μαλγάρων θα πληρώνει πλέον 2.80€ και όχι 2.00€ όπως ίσχυε μέχρι χθες.

Η αύξηση της τιμής έγινε με το πρόσχημα να καλυφθούν τα έσοδα από τους Σταθμούς διοδίων στο Κλειδί και στο Αιγίνιο, οι οποίοι δεν θα λειτουργήσουν.

Απάντηση στο κείμενο για το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας στη Βάστα


Μπήκα στον κόπο να διαβάσω το μακροσκελές κείμενο του αναγνώστη σας και θα προσπαθήσω να περιγράψω περιληπτικά το τι συμβαίνει κατά την άποψή μου εκεί... Εν πρώτοις τα περί θαύματος τα θεωρώ γελοία, σκοταδιστικά και αυτοαναιρούμενα.

Ο οποιοσδήποτε Θεός, αν «αισθανόταν» την ανάγκη να κάνει ένα θαύμα θα είχε αμέτρητες ευκαιρίες να το κάνει διορθώνοντας ως παντοδύναμος κάποια από τα δεινά που κατατρέχουν την ανθρωπότητα. Δεν θα είχε την ανάγκη να ανατρέψει κανόνες της φυσικής και της στατικής με κάποια δένδρα στη στέγη ενός οικήματος-ναΐσκου. Και να συμβολίσει άρα τι? Μιλάμε δηλαδή για γελοιότητες…

Όμως το θέμα δεν ξεκινάει και δεν σταματά με τις φαντασιώσεις ενός θρησκόληπτου, που συνέλαβε αυτή την ιδέα.

Εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας, στη Βάστα


Το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας στην Βάστα Αρκαδίας.
Ένα πραγματικό θαύμα

Ένα “ζωντανο” θαυμα υπαρχει κοντα στο χωριο Βαστα που βρισκεται στη περιοχη της Μεγαλοπολης Πελοπονησου.

Προκειται για ενα μικρο εκκλησακι λιθοκτιστο με διριχτη λιθινη στεγη διαστασεων 6.50Χ2.50μ. που κρατει απο την Βυζαντινη εποχη, τον 12ο αιωνα μ.Χ. Το μικρο αυτο εκκλησακι βρισκεται στη συνδρομη δυο ποταμων, η” καλυτερα ενος ποταμου και ενος αρκετα ορμητικου ρυακος, που οι ροες τους σχηματιζουν ορθη γωνια στο βαθος μιας ευρυχωρης κοιλαδας, που ειναι κυριολεκτικα πνιγμενη στο πρασινο που το αποτελουν μεγαλα πολυχρονα υδροβια δεντρα. Και εδω αρχιζει το παραξενο, που κατα την γνωμη του υποφαινομενου και πολλων ειναι ενα θαυμα, καταμεσης μιας εποχης εξοχως ρεαλιστικης που δεν παρεχει γονιμο εδαφος για θαυματα.

ΔΕΚΟ: Κάνουν τα αντίθετα από αυτά που πιστεύουν

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν θα γίνουν απολύσεις στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, ακούμε ξανά και ξανά τις τελευταίες ημέρες. Θα γίνουν μετατάξεις, θα υπάρξουν συνταξιοδοτήσεις (αυτών που προσελήφθησαν το 1983-1984 για να μην ξεχνιόμαστε και να μην αναρωτιόμαστε πώς διογκώθηκε ο δημόσιος τομέας και πού πήγαν τα λεφτά και γιατί δεν αναπτύχθηκε ο ιδιωτικός τομέας και άλλα τοιαύτα) και οι συμβάσεις θα κριθούν μη ανανεώσιμες.

Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι κάποιες χιλιάδες συμβασιούχοι θα βρεθούν εκτός, οπότε μπορεί και να επαληθευθούν όσοι εδώ και καιρό «έβλεπαν» την ανεργία στο 20%.

Αθήνα: Πέταξαν αυγά στους μουσουλμάνους


ΔΕΙΤΕ: Φωτογραφίες και βίντεο από την πλατεία Αττικής

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η προσευχή εκατοντάδων μουσουλμάνων στην πλατεία Αττικής.

Από μπαλκόνια εκτοξεύτηκαν κάποια στιγμή αυγά στους ανθρώπους που προσεύχονταν ενώ κάποιοι εξ αυτών απάντησαν με χειρονομίες, την ώρα που αποχωρούσαν από την πλατεία.

Η αστυνομική παρουσία ήταν ιδιαίτερα έντονη στην πλατεία και είναι χαρακτηριστικό πως από νωρίς το πρωί παρέμεναν σταθμευμένες τουλάχιστον 5 κλούβες.

14η Νοεμβρίου: Κινδυνεύει πλέον η Δημοκρατία μας;...


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Θέλω να καταθέσω φωναχτά αυτό που αισθάνομαι – όπως και οι περισσότεροι υποθέτω Έλληνες και Ελληνίδες - μετά τις διαδικασίες Εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της 7ης και 14ης Νοεμβρίου, προσθέτοντας στον στίχο του ποιητή που είχε επισημάνει ότι η Ελευθερία μας απαιτεί αρετή και τόλμη ότι σήμερα η Δημοκρατία χρειάζεται δυο ακόμη προϋποθέσεις για να λειτουργήσει αποτελεσματικά: 1/ οι πολίτες να είναι ορθά πληροφορημένοι και, 2/ να διαθέτουν ικανότητα ευθυκρισίας…

Δημοκρατικά Πολιτεύματα  - πραγματικά ή κατά επίφαση - έχουμε στον 21ο αιώνα στις περισσότερες χώρες του ΟΗΕ και φυσικά στη γενέτειρά της Ελλάδα, αλλά το ερώτημα ήταν και παραμένει εάν υπάρχουν οι δικλείδες ασφαλείας έτσι ώστε στο δημοκρατικό πολίτευμα να επιβάλλεται η απόφαση της πλειοψηφίας ενώ ταυτόχρονα να διατηρείται το δικαίωμα της μειοψηφίας να ελέγχει την εξουσία και τις αποφάσεις της για το κοινό καλό.