Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Θεατρική παράσταση: Η Κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012, 21.30
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΧΑΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ (Ντάριο Φο)

Θεατρική παράσταση με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, Χρήστο Μπίρο, Τάσο Γιαννόπουλο, Αλέξανδρο Καλπακίδη, Στέλιο Πέτσο, Νικολέτα Κοτσαηλίδου.

Συντελεστές: Μετάφραση: Άννα Βραβαρέσου, Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος, Σκηνικά Κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης, Μουσική και Τραγουδια: Κίτρινα Ποδήλατα, Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης, Β. Σκηνοθέτης: Αργύρης Παυλίδης, Ειδικά Εφέ: Αφοι Αλαχούζοι.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

Πόσο κρύο είναι το διάστημα;

Το απόλυτο κενό είναι μια ιδεατή κατάσταση, που δεν ισχύει πουθενά, ούτε και στο διάστημα. Παρ’ όλο που οι αποστάσεις μεταξύ άστρων, γαλαξιών κτλ. είναι τεράστιες και ο χώρος ανάμεσά τους πολύ περισσότερο «άδειος» ακόμη και από το καλύτερο κενό που μπορούμε να φτιάξουμε στο εργαστήριο, εμπεριέχει εντούτοις ορισμένα σωματίδια.

Εκτός αυτού, ο χώρος στο διάστημα διαπερνάται και από διάφορες μορφές ακτινοβολίας. Εάν τοποθετήσουμε κάποιο φυσικό αντικείμενο στο σχεδόν κενό διάστημα, θα αποκτήσει σταδιακά μια θερμοκρασία, η οποία θα εξαρτάται από το πόση ακτινοβολία εκπέμπει ή/και απορροφά, καθώς και από το πόσο κοντά σε άλλες πηγές θερμότητας βρίσκεται.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο Αετός Χαλκιδικής

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή "Αγ.Νικόλαος - Σελιό", στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Στη κατάσβεση συμμετέχουν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, πυροσβεστικά οχήματα, μεγάλος αριθμός πυροσβεστών καθώς και διάφορα μηχανήματα.