Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Οι υποψήφιοι της συνεργασίας «Πράσινοι - ΔΗΜΑΡ» σε όλη την Ελλάδα

Δείτε όλους τους υποψήφιους του συνδυασμού «Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά»

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της κοινής εκλογικής καθόδου της Δημοκρατικής Αριστεράς με το κόμμα «Πράσινοι - Αλληλεγγύη» στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Δείτε όλους τους υποψήφιους του συνδυασμού «Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά»:

Το Άγιο Όρος και η αρχαιοελληνική ιστορία του

Η Ελληνική µυθολογία αναφέρεται συχνά στη Χαλκιδική:

Το αρχαίο όνοµα της Κασσάνδρας ήταν Φέγρα, δηλαδή τόπος της φωτιάς. Πιστεύεται ότι ήταν η γη των Γιγάντων και το πεδίο µάχης του πολέµου µεταξύ των Θεών του Ολύµπου και των Γιγάντων, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να εκδιώξουν τους Θεούς από τον Όλυµπο.

Σύµφωνα µε ένα µύθο, ο Εγκέλαδος, ένας από τους Γίγαντες, καταπλακώθηκε από βράχο που πέταξαν εναντίον του οι Θεοί του Ολύµπου. Έτσι, ο “Εγκέλαδος-Σεισµός” γίγαντας, είναι θαµµένος στην Κασσάνδρα, αλλά µη έχοντας πεθάνει, από καιρό σε καιρό προσπαθεί να ελευθερωθεί από το βράχο που τον έχει καταπλακώσει και οι προσπάθειές του αποτελούν το φαινόµενο του σεισµού.

Μάθε πού ψηφίζεις

«Άνοιξε» η εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών που περιέχει τα Στοιχεία του Εκλογικού Σώματος.

Η τελευταία ενημέρωση που έχει γίνει στο σύστημα είναι στις 11 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνονται όσες μεταβολές έχουν γίνει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Οι ψηφοφόροι μπορούν σε πρώτη φάση να δουν σε ποιο εκλογικό διαμέρισμα ψηφίζουν,

Ο oρείχαλκος, το μυθικό μέταλλο της Ατλαντίδας βρέθηκε σε αρχαίο ελληνικό ναυάγιο

ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

Θαλάσσιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σε αρχαιοελληνικό ναυάγιο το σπάνιο χυτό μέταλλο ορείχαλκος, που σύμφωνα με τον Πλάτωνα, προέρχεται από τη θρυλική πόλη της Ατλαντίδας.

Οι ερευνητές εντόπισαν 39 ράβδους του συγκεκριμένου μετάλλου διάσπαρτες σε όλο τον αμμώδη πυθμένα της θάλασσας κοντά σε ένα ναυάγιο 2.600 ετών στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας.

Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε πρώτη φορά το 1988, σε ρηχά νερά περίπου 300 μέτρα στα ανοικτά των ακτών της Γέλας στη Σικελία. Ο Σεμπαστιάνο Τούσα, υπεύθυνος του τμήματος θαλάσσιων ερευνών στη Σικελία είπε στο Discovery News ότι η ανακάλυψη των ράβδων από ορείχαλκο, που για πολύ καιρό εθεωρείτο ένα μυστηριώδες μέταλλο, είναι σημαντική καθώς «τίποτα παρόμοιο δεν έχει ποτέ βρεθεί».

Αναβίωση του εθίμου της Μπάμπως

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΟΥ

Για ακόμα μια χρονία ο Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού αναβίωσε με μεγάλη επιτυχία το έθιμο της Μπάμπως ανήμερα της Αγίας Δομνίκης.

Με αισιοδοξία, πολύ καλή διάθεση, αγάπη και σεβασμό για την παράδοση και φροντίδα για τη διατήρησή της, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού καλωσόρισε την καινούργια χρονιά, αναβιώνοντας για άλλη μια φορά το έθιμο της μπάμπως όπου κατά τη διάρκεια της ημέρας οι γυναίκες του χωριού, με πρωτοστατούσα τη «Μπάμπω» η οποία κρατάει το λάβαρο σύμβολο της γονιμότητας, της χαράς και της ομορφιάς, ξεφάντωσαν στους δρόμους του χωριού χωρίς να επιτρέπουν τη συμμετοχή των ανδρών.

Αποτροπή προβοκάτσιας με απελάσεις παρακρατικών της Τουρκίας

Μέλη και υποστηρικτές της παρακρατικής οργάνωσης «Επιτροπή Ταλάτ Πασά» στο Διεθνή Αερολιμένα Κωνσταντινούπολης μετά την απέλαση από τις Ελληνικές αρχές.

Τέλος στην προβοκάτσια που επιχείρησε να στήσει η Τουρκία έθεσαν το πρωί οι ελληνικές αρχές ασφαλείας με τον εντοπισμό και την άμεση απέλαση μελών της παρακρατικής οργάνωσης «Επιτροπή Ταλάτ Πασά» (Talat Paşa Komitesi: TPK) που σκόπευαν να πραγματοποιήσουν εκδήλωση άρνησης των Γενοκτονιών που έχει διαπράξει η Τουρκία, στην πλατεία Συντάγματος, επιχειρώντας να ακυρώσουν στην πράξη τον νόμο που ψηφίστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 2014, με βάση τον οποίο τιμωρούνται όσοι επιδοκιμάζουν, ευτελίζουν ή κακόβουλα αρνούνται τις Γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η Βουλή των Ελλήνων.