Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Αναβίωση του εθίμου της Μπάμπως

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΟΥ

Για ακόμα μια χρονία ο Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού αναβίωσε με μεγάλη επιτυχία το έθιμο της Μπάμπως ανήμερα της Αγίας Δομνίκης.

Με αισιοδοξία, πολύ καλή διάθεση, αγάπη και σεβασμό για την παράδοση και φροντίδα για τη διατήρησή της, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού καλωσόρισε την καινούργια χρονιά, αναβιώνοντας για άλλη μια φορά το έθιμο της μπάμπως όπου κατά τη διάρκεια της ημέρας οι γυναίκες του χωριού, με πρωτοστατούσα τη «Μπάμπω» η οποία κρατάει το λάβαρο σύμβολο της γονιμότητας, της χαράς και της ομορφιάς, ξεφάντωσαν στους δρόμους του χωριού χωρίς να επιτρέπουν τη συμμετοχή των ανδρών.


Το έθιμο ολοκληρώθηκε το βράδυ με ένα ιδιαίτερο γλέντι στην αίθουσα δεξιώσεων Γυαλός. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γιουμίδης Αλέξανδρος Πρόεδρος των Δημοτικών Παρκινγκ του Δήμου Κατερίνης, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας Ευδοκία Παπαχριστούδη, η Βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ του Δήμου Κατερίνης Θωμάς Παπαδημητρίου, ο Πρώην Νομάρχης Πιερίας Γέωργιος Παπαστεργίου, ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Νικόλαος Μαλετσάς, ο πρών Δήμαρχος Κορινού Απόστολος Δημητρίου, καθώς επίσης και οι υποψήφιοι βουλευτές Πιερίας Απόστολος Λάιος, Ζήσης Ζάννας και η κ. Νικολαιδού.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστίσει ιδιαίτερα την Πρόεδρο και τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Νέων Κορινού για την ενεργή συμμετοχή τους σ' όλη την διάρκεια του εθίμου. Καθώς επίσης και των Σύλλογο Κουμπαγιωτών Κορινού για την μαζική του παρουσία στην βραδυνή εκδήλωση.

Με εκτιμηση το Δ.Σ.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: