Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Μιχάλης Μενιδιάτης - Μην περιμένεις πια

Στίχοι - Μουσική : Απόστολου Καλδάρα

Πέθανε ο λαϊκός τραγουδιστής Μιχάλης Μενιδιάτης


Ο Μιχάλης Μενιδιάτης από τους σημαντικούς ερμηνευτές του λαϊκού τραγουδιού, πέθανε την Τρίτη, πάσχοντας από καρκίνο. Την είδηση του θανάτου του, έκανε γνωστή ο γιος του μέσω του twitter γράφοντας «καλό ταξίδι πατέρα». Ο Μιχάλης Μενιδιάτης είχε καταφέρει στην πορεία του στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι και μουσική να βρει τον δρόμο προς την καταξίωση και την αναγνώριση, ερμηνεύοντας με το ιδιαίτερο ύφος του, μια σειρά τραγουδιών που και σήμερα ακόμη τραγουδιούνται σε νυχτερινά κέντρα.

Ο Καλογράνης όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στο Μενίδι (όπως προκύπτει το Μενιδιάτης, δόθηκε ένεκα του τόπου καταγωγής του) στις 29 Ιουνίου 1932. Από μικρό τον συγκίνησε η λαϊκή μουσική, ενώ το πόδι του στο πάλκο το πρωτοπάτησε το 1953 στο λαϊκό κέντρο «Δροσιά» στο Μενίδι. Το 1957 εισήλθε στη δισκογραφία με το τραγούδι «Θα χτίσω μια καλύβα» του Γεράσιμου Κλουβάτου.

Ανακαλύφθηκε μινωική έπαυλη στη Ιεράπετρα

Μινωική κατασκευή, χρονολογούμενη από 1.600 έως το 1.400 π.Χ. έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στη θέση Γαϊδουροφάς, στην Ανατολή Ιεράπετρα και σε υψόμετρο 900 μέτρων. Οι πρώτες ενδείξεις, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, αποκαλύπτουν ένα σημαντικό κτίριο, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως έπαυλη.

Και ο Βρετανός αρχαιολόγος Άρθουρ Έβανς όταν πέρασε από το σημείο το 1898, σημείωσε στο ημερολόγιο του ότι διαπίστωσε πως στον χώρο -και παρά τις επιχώσεις- υπήρχαν αρχιτεκτονικά στοιχεία που μαρτυρούσαν την παρουσία μινωικού κτιρίου.

Κατά τη φετινή πρώτη ανασκαφική περίοδο διαρκείας δυο εβδομάδων, οι αρχαιολόγοι κατάφεραν να ανασκάψουν, μέχρι το δάπεδο, το εσωτερικό δύο δωματίων.

2ο Stanos Festival 2012

Δελτίο Τύπου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Στανού Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο «ΘΥΕΛΛΑ» Στανού  στα πλαίσια του STANOS FESTIVAL  διοργανώνουν το Σάββατο 25 Αυγούστου 2012  για δεύτερη συνεχόμενη  χρονιά reggae / dub βραδιά , φιλοξενώντας   δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της reggae ελληνικής σκηνής.

Στην σκηνή του 2ND STANOS FESTIVAL 2012  θα βρεθούν οι :

Global vibe (reggae / dub )
Κακό Συναπάντημα   (reggae / dub  )
2ND STANOS FESTIVAL 2012

Διοργάνωση : Πολιτιστικός Σύλλογος – Α.Σ«ΘΥΕΛΛΑ»
GLOBAL  VIBE
ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ
After REGGAE Party