Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Δάνειο 19,5 εκατομμυρίων ευρώ πήρε ο Δήμος Θεσσαλονίκης


Τη λήψη δανείου την αποπληρωμή των προμηθευτών του δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της πόλης, έπειτα από διαδικασία ανοιχτής πρόσκλησης, με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να παρουσιάζουν τους ορούς τους και την τράπεζα Πειραιώς να είναι εντέλει η δανειοδότης του δάνειου με το τόκο 5,6%.

Η απόφαση αυτή όμως καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης προκαλώντας και ένταση που φαίνεται και από της δηλώσεις των στελεχών.

«Πρόκειται για μια φαρσοκωμωδία που αναδεικνύει την προχειρότητα και ανικανότητα της διοίκησης του δήμου» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια» μέσω της κ. Χρύσας Αράπογλου ενώ «δάνειο που καλύπτει τις τρύπες από την κακή διαχείριση της διοίκησης» λέει η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», μέσω του κ. Ανδρέα Κουράκη.

«Ο δήμος μπαίνει σε ολισθηρό δρόμο», είπε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ενώ ο Θωμάς Ακριβόπουλος από την παράταξη του ΛΑΟΣ τόνισε: «η διοίκηση να αναλάβει μόνη την ευθύνη της λήψης του δανείου».

Αντίθετος και καθησυχαστικός με όλα αυτά φαίνεται να είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καθώς όπως λέει «ο δήμος Θεσσαλονίκης στέκεται γερά στα πόδια του και στον οικονομικό τομέα. Πήραμε την απόφαση να συνάψουμε το συγκεκριμένο δάνειο και ρίχνουμε στην αγορά 19,5 εκατ. ευρώ με χαμηλό επιτόκιο»

Πηγή: Hellenic Business

Ο τόκος αυτού του ποσού με μια πρώτη εκτίμηση είναι: 1.092.000 ευρώ.

Φτηνά θα κοστίσει στους Θεσσαλονικείς το δάνειο του απίθανου Παπαγεωργόπουλου...

Καταχρεωμένοι οι Θεσσαλονικείς...

Δηλαδή δεν φτάνουν τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, δεύτερο χαράτσι από τον γελαστό, φτερωτό και άλλα πολλά Παπαγεωργόπουλο;

Καλά καλά, τις μαλακίες του Παπαγεωργόπουλου θα τις πληρώσει ο Καλαφάτης τελικά, που θα κατέβει για επόμενος Δήμαρχος.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παραχαρακτών εισιτηρίων


Κύκλωμα παραχαρακτών εισιτηρίων εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη
μετά τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που κατηγορούνται ότι διοχέτευαν στην αγορά
μεγάλες ποσότητες εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), καθώς επίσης και κάρτες στάθμευσης του Δήμου.

Στη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας,κατέσχεσαν συνολικά 49.000 παραχαραγμένα εισιτήρια, καθώς επίσης και περισσότερες από 55.000 κάρτες στάθμευσης, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες εξασφάλιζαν τα εισιτήρια και τις κάρτες από
συνεργάτες τους στη Βουλγαρία και στη συνέχεια τα διοχέτευαν σε διάφορα περίπτερα.

Από κάθε πλαστό εισιτήριο κέρδιζαν 40 λεπτά καθώς το αγόραζαν προς 0,8 και το
πουλούσαν 48 λεπτά, όσο δηλαδή το αγοράζουν οι ιδιοκτήτες περιπτέρων από τον ΟΑΣΘ.

Από τις πρώτες έρευνες προέκυψε, επίσης, ότι τα 49.000 εισιτήρια που βρέθηκαν στην
κατοχή τους διέφεραν ελάχιστα από τα γνήσια, ενώ αποτελούν μέρος μεγαλύτερης παρτίδας 100.000 τεμαχίων, που είχαν παραγγείλει στους Βούλγαρους συνεργάτες τους.

Από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνεχίζονται οι έρευνες.

Πηγή: Έθνος

Σύλληψη για εμπρησμό από πρόθεση στο Αλσος Βεΐκου


Τριαντατριάχρονη συνελήφθη στη 1:30 μετά το μεσημέρι, από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού σώματος, για εμπρησμό από πρόθεση, την ώρα που έβαζε φωτιά σε ξερά χόρτα στο Αλσος Βεΐκου.

Η γυναίκα είχε συλληφθεί και πέρυσι το καλοκαίρι μαζί με το σύζυγό της για εμπρησμούς από πρόθεση κοντά στο Δημόκριτο στην Αγία Παρασκευή και στο Πάτημα Χαλανδρίου, ενώ θεωρούνται ύποπτοι για εμπρησμό και σε άλλες περιπτώσεις σοβαρών πυρκαγιών στην Αττική. Για το λόγο αυτό προφυλακίστηκαν στις 3 Ιουλίου 2008. Η 33χρονη όμως αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους στις 27 του Ιουνίου. Αύριο θα οδηγηθεί και πάλι στο αυτόφωρο.

Πηγή: Καθημερινή

Αυτή είναι μια πολύ περίεργη είδηση.

Εμπρηστές συλλαμβάνονται και αποφυλακίζονται και μόλις αποφυλακιστούν βάζουν νέες φωτιές γύρω από την Αθήνα.

Το Άλσος Βείκου βρίσκεται στα "Τουρκοβούνια", στο Αγχέσμιο όρος της αρχαιότητας.

Στην κορυφή του υπάρχει βωμός του Δία κατεστραμμένος. Από τη μέση του βουνού προς την κορυφή υπάρχει μια αναδάσωση γιατί το είχαν κάψει και παλαιότερα.

Το Άλσος Βείκου είναι μια τεράστια πράσινη έκταση, μέσα στο τσιμέντο της Αθήνας, στα όρια του Γαλατσίου και της Νέας Ιωνίας.

Είναι πολύ περίεργο πάντως να βάζει φωτιά σε επιλεγμένες περιοχές της Αθήνας.

Γιατί αποφυλακίστηκε αυτή; Εξέτισε την ποινή της; Δεν νομίζουμε...

Πήρε άδεια και βγήκε από τη φυλακή; ή την βγάλανε από την φυλακή για να κάψει το Αγχέσμιον Όρος;

Εκεί δίπλα από το Άλσος υπάρχουν οι τάφοι της οικογένειας Βείκου που είχαν προσφέρει στην επανάσταση του 1821 και σε δικά τους κτήματα χτίστηκε ο προσφυγικός οικισμός της Νέας Ιωνίας.

Πολλές φορές από πέρισυ λόγω του κτηματολογίου, προσπαθούνε να κάψουν το Αγχέσμιον Όρος, δεν είναι η πρώτη φορά...

Δύο δικηγόροι Ξάνθης προσπαθούν να σώσουν τον κατάσκοπο


ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο Γιάννης Μπάρκας λέει ότι «κατασκοπείες δεν γίνονται έτσι, η τεχνολογία τα βρίσκει όλα δεν θα …περίμεναν τον φωτογράφο», επιμένοντας ότι με τα υπάρχοντα στοιχεία δεν τυποποιείται το αδίκημα

Ο Οζέρ Τελάτογλου ετοιμάζει από κοινού απολογητικό υπόμνημα που θα κατατεθεί αύριο μετά την 24ωρη προθεσμία που έλαβε για τον πελάτη του

Για κακουργηματικής μορφής κατασκοπία παραπέμπεται ο μουσουλμάνος Έλληνας υπήκοος που συνελήφθη να φωτογραφίζει απαγορευμένες στρατιωτικές περιοχές στην Σαμοθράκη, ενώ στο αρχείο του υπήρχαν πολύτιμα στοιχεία και από άλλους «στόχους». Η υπόθεση που συγκλονίζει από χθες την περιοχή και δίνει λαβές για δεκάδες σενάρια όπου αναμειγνύονται και άλλα πρόσωπα έχει αναστατώσει ευρέως την περιοχή σε σχέση και με την κινητικότητα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα και το τουρκικό προξενείο στην περιοχή και τις επανωτές επισκέψεις του στην ορεινή ζώνη.

Πάντως συνήγοροι υπεράσπισης του φερόμενου ως κατασκόπου στρατηγικής σημασίας ελληνικών στόχων είναι οι δικηγόροι Γιάννης Μπάρκας και Οζέρ Τελάτογλου που πήραν προθεσμία 24ωρη για την κατάθεση σήμερα τελικά απολογητικού υπομνήματος, όπου αποποιούνται την οποιαδήποτε ευθύνη ή ανάμειξη σε κατασκοπεία του πελάτη τους, λέγοντας ότι δεν τυποποιείται το αδίκημα για την σοβαρότατη κατηγορία της κακουργηματικής μορφής κατασκοπίας που επισείει ποινές καθείρξεως έως και 20 ετών, ενώ σε περίοδο πολέμου και ισόβιας κάθειρξης.

Η ψυχολογία του πώς είναι;

-Είναι συντετριμμένος, έχει πολυήμερη κράτηση, η οικογένειά του έχει διαλυθεί έπεσαν από τα σύννεφα.

Φέρεται ότι μίλησε, ότι αποδέχθηκε ορισμένα πράγματα για την δράση του…

-Αυτά είναι στοιχεία της ανάκρισης, του ανακριτικού υλικού, είναι ιδιαίτερα στοιχεία δεν μπορώ να υπεισέλθω σ’ αυτά. Σας αναφέρω μόνο ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο».

Μ.Μ.

Πηγή: Χρόνος

Μετεγκατάσταση της ΔΕΘ εκτός του κέντρου


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Την αρχή του... τέλους εποχής για τη λειτουργία της Διεθνούς Εκθεσης στην καρδιά της Θεσσαλονίκης (από το 1926) σηματοδοτεί η χθεσινή απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, που κατέληξε σε δύο προτεινόμενες περιοχές για τη μεταφορά της: το ΤΕΙ Σίνδου, δυτικά, και την περιοχή στα όρια των δήμων Λαγκαδά και Μυγδονίας, βόρεια.

Εξαγγελία

Η περυσινή εξαγγελία του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή για μεταφορά του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου γίνεται πλέον πράξη και ο κ. Καραμανλής κατά την καθιερωμένη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη (5 Σεπτεμβρίου), εν όψει των εγκαινίων της 74ης διοργάνωσης, αναμένεται να ανακοινώσει την τελική επιλογή της κυβέρνησης για την περιοχή στην οποία θα δημιουργηθεί τα επόμενα χρόνια το νέο διεθνές εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο.

Οι 11 εκπρόσωποι φορέων της Θεσσαλονίκης, με πρόεδρο τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη, μετά διεργασίες που διήρκεσαν πολλές εβδομάδες κατέληξαν στους δύο αυτούς χώρους, με γνώμονα ότι πρόκειται για δημόσια γη και δεν έχουν τεθεί ζητήματα ανταλλαγμάτων.

Για τη μετεγκατάσταση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης είχαν προταθεί πέντε περιοχές. Εκτός από το ΤΕΙ στη Σίνδο και την περιοχή μεταξύ Λαγκαδά και Μυγδονίας είχαν προταθεί το αγρόκτημα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» (πρόταση του Πανεπιστημίου), η έκταση 630 στρεμμάτων στην περιοχή της Μίκρας, επίσης κοντά στο αεροδρόμιο (πρόταση του Δήμου Μίκρας) και η ισχνή, από πλευράς υποστήριξης, έκταση του αεροδρομίου ΣΕΔΕΣ, που ανήκει στο ΥΕΘΑ.

Υποδομές

Η έκταση του αγροκτήματος του ΤΕΙ στη Σίνδο (συνολικά 1200 στρέμματα) είχε επιλεγεί για να φιλοξενήσει σε 500 στρέμματα τη διοργάνωση της EXPO το 2008, σε περίπτωση που την κέρδιζε η Θεσσαλονίκη και γι’ αυτό υπάρχουν προμελέτες για τις υποδομές.

Η περιοχή μεταξύ Λαγκαδά και Μυγδονίας υποστηρίζεται από τους δύο δήμους, βρίσκεται δίπλα στον κόμβο της Εγνατίας, είναι αμιγώς δημοτική και παραχωρείται χωρίς ανταλλάγματα.

Πηγή: Καθημερινή