Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Σύλληψη για εμπρησμό από πρόθεση στο Αλσος Βεΐκου


Τριαντατριάχρονη συνελήφθη στη 1:30 μετά το μεσημέρι, από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού σώματος, για εμπρησμό από πρόθεση, την ώρα που έβαζε φωτιά σε ξερά χόρτα στο Αλσος Βεΐκου.

Η γυναίκα είχε συλληφθεί και πέρυσι το καλοκαίρι μαζί με το σύζυγό της για εμπρησμούς από πρόθεση κοντά στο Δημόκριτο στην Αγία Παρασκευή και στο Πάτημα Χαλανδρίου, ενώ θεωρούνται ύποπτοι για εμπρησμό και σε άλλες περιπτώσεις σοβαρών πυρκαγιών στην Αττική. Για το λόγο αυτό προφυλακίστηκαν στις 3 Ιουλίου 2008. Η 33χρονη όμως αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους στις 27 του Ιουνίου. Αύριο θα οδηγηθεί και πάλι στο αυτόφωρο.

Πηγή: Καθημερινή

Αυτή είναι μια πολύ περίεργη είδηση.

Εμπρηστές συλλαμβάνονται και αποφυλακίζονται και μόλις αποφυλακιστούν βάζουν νέες φωτιές γύρω από την Αθήνα.

Το Άλσος Βείκου βρίσκεται στα "Τουρκοβούνια", στο Αγχέσμιο όρος της αρχαιότητας.

Στην κορυφή του υπάρχει βωμός του Δία κατεστραμμένος. Από τη μέση του βουνού προς την κορυφή υπάρχει μια αναδάσωση γιατί το είχαν κάψει και παλαιότερα.

Το Άλσος Βείκου είναι μια τεράστια πράσινη έκταση, μέσα στο τσιμέντο της Αθήνας, στα όρια του Γαλατσίου και της Νέας Ιωνίας.

Είναι πολύ περίεργο πάντως να βάζει φωτιά σε επιλεγμένες περιοχές της Αθήνας.

Γιατί αποφυλακίστηκε αυτή; Εξέτισε την ποινή της; Δεν νομίζουμε...

Πήρε άδεια και βγήκε από τη φυλακή; ή την βγάλανε από την φυλακή για να κάψει το Αγχέσμιον Όρος;

Εκεί δίπλα από το Άλσος υπάρχουν οι τάφοι της οικογένειας Βείκου που είχαν προσφέρει στην επανάσταση του 1821 και σε δικά τους κτήματα χτίστηκε ο προσφυγικός οικισμός της Νέας Ιωνίας.

Πολλές φορές από πέρισυ λόγω του κτηματολογίου, προσπαθούνε να κάψουν το Αγχέσμιον Όρος, δεν είναι η πρώτη φορά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: