Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Τιμ Μπέρνερς Λη: Οι «κερδισμένοι» του Web…το απειλούν με κατακερματισμό


Τιμ Μπέρνερς Λη: Οι «κερδισμένοι» του Web…το απειλούν με κατακερματισμό

Ο «πατέρας» του World Wide Web επισημαίνει τον κίνδυνο που αποτελούν οι μεγάλες «φίρμες» του Διαδικτύου.

Η Facebook, η Apple και οι άλλοι μεγάλοι «κερδισμένοι» του χώρου του Ίντερνετ και των ηλεκτρονικών υπολογιστών ενδεχομένως να αποτελούν πλέον και τη μεγαλύτερη απειλή εναντίον του, μετατρέποντάς το σε μία σειρά αποκομμένων «νησιών», σύμφωνα με τον Σερ Τιμ Μπέρνερς Λη, «πατέρα» του Παγκοσμίου Ιστού.

Σε μία ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο Scientific American περίπου ένα μήνα πριν από τα 20ά «γενέθλια» του Web, ο Μπέρνερς Λη απηύθυνε προειδοποιήσεις σχετικά με μία σειρά ανησυχητικών τάσεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η κρατική και η εταιρική παρακολούθηση της δραστηριότητας στον Ιστό, ζητώντας νόμους για την προστασία της ουδετερότητας του δικτύου.

Νέα αντιπαράθεση για τον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή


Νέα αντιπαράθεση εκδηλώθηκε για τον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή μετά την ανακοίνωση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης της υπογραφής σύμβασης για την έναρξη των εργασιών τοποθέτησης του αγάλματος στη Νέα Παραλία.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος υπέγραψε τη σχετική σύμβαση στο πλαίσιο απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ σε δήλωσή του επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή αισθάνεται την υποχρέωση να προχωρήσει στην ενέργεια αυτή, «τιμώντας τον άνθρωπο και πολιτικό που αναμόρφωσε τη Θεσσαλονίκη».

Στη συνέχεια, εκδόθηκε γραπτή δήλωση από τη δημοτική παράταξη του νεοεκλεγέντος δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη»,

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για τους λαθρομετανάστες

κλικ στην ερώτηση για μεγέθυνση

Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρίες


Στηρίζουμε την πρόταση για παροχή κάρτας αναπηρίας

Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2010

Σε μια κοινωνία που συνεχώς οι ευκαιρίες μειώνονται, τα άτομα με αναπηρίες καλούνται να αντιμετωπίσουν μια σειρά από στενόμυαλες γραφειοκρατικές διαδικασίες που πολλές φορές μειώνουν την προσωπικότητα τους και δημιουργούν επιπρόσθετη φόρτιση.

Η έννοια του κοινωνικού Κράτους καθίσταται σε καιρούς που οικονομικές παροχές μοιάζουν μακρινό όνειρο, ως η μόνη βιώσιμη και προσοδοφόρα λύση. Εφ’ όσον το ελληνικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας δεν μπορεί να συνεισφέρει σε οικονομικό επίπεδο τους ανθρώπους αυτούς, είναι αναγκαίο να τους παρέχει άλλες λύσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα.

Αντιδράσεις για τα διόδια στη Χαλκιδική


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει μετά την... τεράστια πόρτα που άνοιξε η «Εγνατία Οδός ΑΕ» για την επιβολή ηλεκτρονικών διοδίων στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, που αποκάλυψε με χτεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του ο «Α». Απαντες αιφνιδιάστηκαν, καθώς, όπως φαίνεται, κανείς δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση για το θέμα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που χαρακτηρίζουν αδιανόητο το ενδεχόμενο να επιβληθούν διόδια σε ένα δρόμο – καρμανιόλα.

«Οσο είμαι περιφερειάρχης, δε θα δεχτώ τετελεσμένες αποφάσεις και μάλιστα σε μια περιοχή όπου επί δεκαετίες οι πολίτες έχουν ταλαιπωρηθεί», δηλώνει στον «Α» ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και προσθέτει: «Κανείς δεν αμφισβητεί το τεράστιο έργο της ''Εγνατία Οδός ΑΕ''.

Ομως, για να φτάσουμε σε επιβολή διοδίων, πρέπει πρώτα να δούμε πράξεις. Πρέπει να δούμε μία λεωφόρο που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των επόμενων δεκαετιών.

Έλληνες, Οικονομία και Kατάθλιψη!...


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στην ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ως μία δραματική μορφή ψυχοπαθολογίας είχα αναφερθεί με δημοσίευμα μου στα blogs πριν υπογραφεί το περιβόητο ΜΝΗΜΟΝΙΟ! Πρόσφατες, όμως, αναφορές στο γεγονός ότι χάνουμε το αίσθημα της ΕΛΠΙΔΑΣ και παρατηρείται δραματική αύξηση των αυτοκτονιών καθώς στερεώνεται η παρουσία της τρόικα και βαθαίνει η οικονομική κρίση στης Ελλάδα σπρώχνοντας στην απελπισία αμέτρητους Έλληνες με αναγκάζουν να αναφερθώ και πάλι σήμερα στο διαχρονικό θέμα της ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ (διαβάζω ότι σε έρευνα που εκπονεί η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας φαίνεται ότι τουλάχιστον επτά στους δέκα Έλληνες βρίσκονται στα όρια της κατάθλιψης, ενώ το πρόβλημα είναι πιο έντονο στα άτομα που βιώνουν ανεργία ή μειώνεται δραματικά ο μισθός τους.)

Σύμφωνα με κάποιες προγνωστικές προβολές για τις αιτίες θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2020 η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ θα φτάσει στην δεύτερη θέση ανάμεσα στις 5 κυρίαρχες αιτίες θανάτου διεθνώς (την πρώτη θέση θα έχουν οι ισχαιμικές καρδιοπάθειες, την τρίτη τα τροχαία ατυχήματα, την τέταρτη τα εγκεφαλικά και την Πέμπτη η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια!)