Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Στους επτά οι νεκροί από τις συγκρούσεις στο Ντόνετσκ

Σε επτά ανήλθαν οι νεκροί από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα σε Ουκρανούς στρατιώτες και φιλορώσους ενόπλους κοντά στο Ντόνετσκ, προπύργιο των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι μάχες διεξήχθησαν κοντά στο χωριό Καρλίφκα, βορειοδυτικά του Ντόνετσκ.

Ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είχε αρχικά δει πέντε σορούς, αυτές τεσσάρων αυτονομιστών και αυτήν ενός εθελοντή ενός "τάγματος" υποστήριξης του ουκρανικού στρατού.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν στην συνέχεια άλλα δύο πτώματα, προφανώς αυτά εθελοντών που πολεμούν τους αυτονομιστές.

Δεύτερος νεκρός στην Κωνσταντινούπολη στις τεταμένες διαδηλώσεις

Το θάνατο και δεύτερου ατόμου που τραυματίστηκε στις συγκρούσεις με φόντο τις διαδηλώσεις της Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πόλης. Το κλίμα είναι τεταμένο μετά τον θάνατο του 30χρονου Ουγούζ Κουρτ, που όπως φαίνεται τραυματίστηκε από σφαίρα σε αυλή χώρου λατρείας αλεβιτών.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει το πρωί της Παρασκευής τον τραυματισμό δύο διαδηλωτών και επτά αστυνομικών στις συγκρούσεις που είχαν ξέσπασαν στη διάρκεια της νύχτας στην Κωνσταντινούπολη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αβνί Μουτλού ανακοίνωσε πως ο ένας από τους δύο διαδηλωτές εξέπνευσε.

Άρθρο του Νίκου Μιχαλολιάκου για τις ευρωεκλογές

25η Μαΐου 2014: Η ημέρα της μεγάλης Νίκης
18 Μαΐου 2014: Μία ακόμη μάχη - Μία "εγκληματική συμμορία" με εκατοντάδες χιλιάδες μέλη σε ολόκληρη την Ελλάδα

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, σας γράφω από ένα κελί των φυλακών Κορυδαλλού ώρα έντεκα το βράδυ της Κυριακής 18 Μαΐου 2014. Η «εγκληματική συμμορία» ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την οποία θα «τέλειωναν» ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και οι λακέδες τους, αναδεικνύεται και επίσημα σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών στις 12 από τις 13 περιφέρειες στις οποίες έλαβε μέρος, η 3η πολιτική δύναμη της χώρας σε απόσταση αναπνοής από την καταρρέουσα Νέα Δημοκρατία και το πράσινο συμπλήρωμά της.

Αργύρης Λαφαζάνης "Να ξαναφτάξουμε την Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη"



Ο Αργύρης Λαφαζάνης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Παραιτήθηκε από τη ΝΔ ο Θανάσης Γιαννόπουλος

Την παραίτηση του από τη Νέα Δημοκρατία γνωστοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Γιαννόπουλος μετά και τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς δεν κατάφερε να περάσει στο β΄ γύρο. Μάλιστα ο ίδιος επέρριψε ευθύνες για την ήττα του στη ΝΔ και τον πρωθυπουργό.

«Δεν μπορώ να θεωρούμαι πολιτικό παρακολούθημα αυτής της Ν.Δ. του Σαμαρά και της παρέας του. Παραμένω πιστός στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας από τον γενάρχη της Κ. Καραμανλή.

Η δήλωση παραίτησης του κ.Γιαννόπουλου

Συνέντευξη Δημοσθένη Δαββέτα στη Le Parisien

Ευρωπαϊκή Ελλάδα: "Οι έμποροι του θανάτου είναι το παιχνίδι της ακροδεξιάς"

Ποιητής και φιλόσοφος, πρώην κριτικός τέχνης  της “Liberation”, ο Δημοσθένης Δαββέτας έγινε σύμβουλος για θέματα πολισμού του Έλληνα Πρωθυπουργού τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτός ο Ευρωπαίος στη ψυχή, που μιλάει άπταιστα τη γλώσσα του Μολιέρου ενώ γνωρίζει σε βάθος και το έργο του (έχει διπλή εθνικότητα, γαλλική και ελληνική), ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία για της Ευρωεκλογές στην Ελλάδα ως επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Μετανάστευση, ταυτότητα, πολιτισμός ... "Η Ευρώπη βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή!" Επιμένει.

Τζιτζικώστας: "Nα επιλέξουν τους καλύτερους"

Περιοδεία στο Κιλκίς έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης

«Οι συμπολίτες μας αξιολόγησαν και έκριναν θετικά την περασμένη Κυριακή τόσο το έργο μας, όσο και τα πρόσωπα που αποτελούν την ομάδα της “Αλληλεγγύης” και μας αγκάλιασαν με  την εμπιστοσύνη τους. Την ερχόμενη Κυριακή οι συμπολίτες μας ψηφίζοντας «Αλληλεγγύη», ανάβουν το πράσινο φως για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το εργο μας». Αυτό δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» χτες από το Κιλκίς.

Ο κ. Τζιτζικώστας στο πλαίσιο των περιοδειών του και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, επισκέφτηκε χτες το Κιλκίς. Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Περικλή  Κολότσιο, υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους, φίλους και στελέχη της «Αλληλεγγύης» περιόδευσαν στη Γουμένισσα, την Αξιούπολη και το Κιλκίς.

Δήλωση του Ευθύμη Καρανάσιου για τις Ευρωεκλογές

Πολύγυρος  22 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας, Ευθύμης Καρανάσιος, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές εκλογές:

«Την Κυριακή μπροστά στην κάλπη θα επιλέξουμε την πορεία που θα πάρει η πατρίδα μας στο μέλλον μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να εκλεγεί με τη μεγαλύτερη δύναμη η Νέα Δημοκρατία, υπέρμαχος της ενωμένης και δυνατής Ευρώπης, με καθαρό πρόγραμμα και στόχους. Tην Κυριακή η επιλογή μας είναι ιδεολογική. Επιλέγουμε Σταθερότητα, ψηφίζουμε Ανάπτυξη. Δίνουμε την απάντηση που ταιριάζει  σε εκείνους που μιλάνε για πτώση της κυβέρνησης και έναρξη της περιόδου αβεβαιότητας και ρίσκου.

Σάρωσε η Μαρίνα στον Δήμο Πεύκης


Σάρωσε στον Δήμο Πεύκης η γυναίκα του Γιώργου Πατούλη. Η Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, σύζυγος του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργου Πατούλη άλλαξε «ρότα» στη ζωή της και έκανε το μεγάλο βήμα στην πολιτική σκηνή της χώρας. Έβαλε υποψηφιότητα για δημοτική σύμβουλος στον δήμο Πεύκης, με τον συνδυασμό του Τάσου Μαυρίδη «Η πόλη της ζωής μας» και εκλέγεται πρώτη σε ψήφους.

Η κυρία Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook ευχαριστεί τους δημότες που την στήριξαν με την ψήφο τους στο πρώτο ταξίδι της στην αυτοδιοικητική της πορεία, ενώ απευθύνει κάλεσμα για στήριξη στον Τάσο Μαυρίδη, τον άνθρωπο, που όπως υποστηρίζει «με το συναινετικό του πνεύμα εγγυάται την άσκηση μιας διοίκησης ικανής, υγιούς και αποτελεσματικής».