Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τα μεταλλεία διχάζουν τη Χαλκιδική


Επενδυτικό σχέδιο της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» που προωθεί το ΥΠΕΚΑ

Της Ελενας Kαρανατση

Εμφύλια σύρραξη... πολλών καρατίων έχει ξεσπάσει στη βόρεια Χαλκιδική -την πλέον πλούσια σε χρυσό, χαλκό και άλλα μέταλλα περιοχή της χώρας- για το επενδυτικό σχέδιο μεταλλείων χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α. Ε.», το οποίο προωθεί το ΥΠΕΚΑ.

Η επένδυση ύψους 1,2 δισ. ευρώ που θα αναπτυχθεί στα όρια του Δήμου Αριστοτέλη και έχει διχάσει την τοπική κοινωνία ξαναφέρνει στην επιφάνεια το επίμαχο θέμα της μεταλλευτικής δραστηριότητας που από το 1988 είχε ξεσηκώσει πολλές θύελλες.

Σκουπιδιάρηδες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων - Θα μαζεύουν τα σκουπίδια στην Θεσσαλονίκη!


"Και σκουπίδια μαζεύουμε". Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε καθήκοντα σκουπιδιάρη των πόλεων, προφανώς για να γίνουν πιο ... παραγωγικοί, αφού τώρα, κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο, είναι τελείως αντιπαραγωγικοί.

Έτσι, μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, προτίθεται να ζητήσει να αναλάβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις την αποκομιδή των σκουπιδιών της πόλης.

Σε   έκτακτη σύσκεψη που έγινε χτες το μεσημέρι στο γραφείο του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, αποφασίστηκε να κατατεθεί το αίτημα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κάτι που αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις από τα επιταλεία είναι βέβαιο ότι θα εγκριθεί, αφού το αίτημα έρχεται μόλις 48 ώρες μετά την συνάντηση Μπουτάρη-Βενιζέλου, όπως είπαμε. 

Δελτίο Τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής

Ν Ο Δ Ε
Χ Α Λ Κ Ι Δ Ι Κ Η Σ
Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
22ας Απριλίου & Μακεδονίας
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ         
Τηλ.: 23710 22772
Φαξ: 23710 23862
E-mail: ndhalkid@otenet.gr 

Πολύγυρος, 19 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Κυριακή 16/1/2011 στον Πολύγυρο, Ετήσια Νομαρχιακή Συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας παρουσία του γενικού Γραμματέα Οργανωτικού κ Μανώλη Αγγελάκα και του Βουλευτή Χαλκιδικής κ. Γεώργιου Βαγιωνά με αθρόα συμμετοχή μελών της Ν.Ο.Σ. Χαλκιδικής.

Χαμός στο Αλβανικό Κοινοβούλιο (Video)


Μπερίσα προς βουλευτές της αντιπολίτευσης: Είστε ντενεκέδες, γδυθείτε ρε, τι άλλο θα σας κάνει ο σχιζοφρενής πρόεδρος σας. 

Δείτε το βίντεο

Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που το Αλβανικό Κοινοβούλιο μετατρέπεται σε «επιθεώρηση». Πολλές φορές χρειάστηκε η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων για να καθησυχάσουν τα πνεύματα, που σίγουρα θα οδηγούσαν σε σωματική πάλη και γρονθοκοπήματα.

Είναι σαφές πως αυτή η σύνθεση της Αλβανικής Βουλής δεν πρόκειται να βρει κοινή γλώσσα και τους απαραίτητους συμβιβασμούς για την ομαλοποίηση της πολιτικής κατάστασης και όλοι πλέον προσβλέπουν στις πρόωρες εκλογές.

Έκανε τελικώς πίσω η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη


Διατηρούν το δικαίωμα όσοι έχουν τώρα 4 στρέμματα, μετά την ψήφιση του νόμου θα απαιτούνται 10


Ενώπιον σφοδρότατων αντιδράσεων από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, με αφορμή το νομοσχέδιο το αυξάνει το όριο (αρτιότητα) των τεσσάρων στρεμμάτων σε δέκα, για δόμηση σε οικόπεδα που βρίσκονται σε περιοχές αυξημένης περιβαλλοντικής ευαισθησίας, τις λεγόμενες Νatura. Οι περιοχές αυτές καλύπτουν περίπου το 25% της ελληνικής επικράτειας.

Η κ. Μπιρμπίλη δέχτηκε οξύτατη κριτική στον αρμόδιο κοινοβουλευτικό....
Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, με τους βουλευτές να υποστηρίζουν ότι «µε τη γενική (οριζόντια) αύξηση της αρτιότητας των οικοπέδων από τα τέσσερα στα δέκα στρέμματα, ουσιαστικά μηδενίζεται η ήδη υποτονική, λόγω ύφεσης, οικοδομική δραστηριότητα».

Οι βουλευτές ζήτησαν από την υπουργό Περιβάλλοντος να μην προχωρήσει σε οριζόντια εφαρμογή του μέτρου, απειλώντας μάλιστα ότι χωρίς τροποποιήσεις δεν θα ψηφίσουν τα επίμαχα άρθρα, όταν το νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα έρθει στη Βουλή.