Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη βουλή για τον Εφαρμοστικό Νόμο


Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

    Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας,
κ. Αντώνη Σαμαρά
Στη Βουλή για τον Εφαρμοστικό Νόμο


    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Όλοι κατανοούμε ότι η σημερινή δεν είναι μια συνηθισμένη ψηφοφορία.
Γι’ αυτό είναι απαραίτητες απόψε τέσσερις κρίσιμες διευκρινίσεις.
-- Για το πώς βρεθήκαμε σε αυτό το μεταίχμιο.
-- Για το τι πραγματικά διακυβεύεται σήμερα.
-- Για το που θέλουμε να πάμε από δω και μπρος.

Ερώτηση Καρατζαφέρη για τη διεκδίκηση Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο με θέμα τη «Διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων».

Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του Προέδρου του ΛΑΟΣ έχει ως εξής:

Προς τον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό

Θέμα: Διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων

Αφιέρωμα της Le Monde στον Μανώλη Γλέζο: «Ο προφήτης της Νάξου»


Oλοσέλιδο αφιέρωμα με τίτλο «Ο προφήτης της Νάξου» και υπότιτλο «89 ετών, ο Μανώλης Γλέζος παραμένει μια φιγούρα της Αντίστασης» κάνει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Monde στον Μανώλη Γλέζο.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο γι' αυτόν «που κατέβασε τη σημαία των ναζί από την Ακρόπολη και προσπαθεί σήμερα να ακουστεί η φωνή του ελληνικού λαού», με τον ανταποκριτή εφημερίδας στην Αθήνα Αlain Salles να περιγράφει με ιδιαίτερα θερμά σχόλια την προσωπικότητα του.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τη διαδρομή , τους αγώνες και αθέατες πτυχές της ζωής του Μανώλη Γλέζου.

Γίνεται αναφορά στο ότι ο Στρατηγός ντε Γκολ, το 1949,

Συγχαρητήρια στον μ@λ@κ@


Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον μ…α που κατάφερε και έβγαλε από την μέση στειρωμένο – αποπαρασιτωμένο – εμβολιασμένο σκύλο που τόσο πολύ τον ενοχλούσε, στην γωνία των οδών 22ας Απριλίου & Γαληνού στον Πολύγυρο.

Το έχεις ξανακάνει αλλά επειδή σε προλάβαμε σηκώθηκες τα μεσάνυχτα αυτή τη φορά.

Σου αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γάιδαρε!!! Πάντα τέτοια και εις ανώτερα!!!

Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη έβγαλε το ένα εκατ. ευρώ από την Ελλάδα


«Φαρσοκωμωδία» χαρακτηρίζει το θέμα η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας


Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, είναι το πρόσωπο που έβγαλε εκτός Ελλάδας το ένα εκατομμύριο ευρώ. Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η οποία χαρακτήρισε το θέμα «φαρσοκωμωδία». Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, τα χρήματα προέκυψαν από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ και στη συνέχεια μέσω εμβάσματος της Τράπεζας της Ελλάδος εστάλησαν στο Λονδίνο για την αγορά πλοίου, την οποία προτίθεται να κάνει ο κ. Κούβελος.

Η κ. Μπακογιάννη συμπλήρωσε ότι πρόκειται για επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου της, που είναι δηλωμένη στο «πόθεν έσχες» του.

Nικόλας Γκρουέφσκι: Ζητάω τη βοήθεια της καγκελάριου


Αγωνίζεται για το όνομα «Μακεδονία» δηλώνει στην εφημερίδα «Welt» ο πρόεδρος της FYROM.

Το κείμενο της συνέντευξης:

Κύριε Πρόεδρε, καλωσήρθατε στο Βερολίνο. Τι σας φέρνει εδώ;

 Επιζητώ τη στήριξη της καγκελαρίου στο πιο σημαντικό εθνικό μας διακύβευμα.

Το οποίο είναι;

Λόγω της διαμάχης για το όνομα η ένταξή μας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ θα διαρκέσει πολύ. Για αυτό το λόγο είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία μας καθώς και για την εξομάλυνση της κατάστασης στα δυτικά Βαλκάνια.

Σαρώνει στις πωλήσεις το «ναζιστικό» κρασί!

Κρασιά «Der Fuhrer»

Ρώμη: Το οινοποιείο Alessandro Lunardelli βρίσκεται στην ιταλική περιφέρεια Friuli-Venezia Giulia και ιδρύθηκε το 1968 από μια οικογένεια που είχε παράδοση στην παραγωγή οίνου. Από το 1990 και μετά γνώρισε μεγάλη επιτυχία, εμφιαλώνοντας το δικό της κρασί, ενώ λίγο αργότερα εντύπωση προκάλεσε η νέα σειρά κρασιών της εταιρείας με την ονομασία «Historical Line» (Linea della storia).

Η εν λόγω σειρά περιλαμβάνει ερυθρούς και λευκούς οίνους στις φιάλες των οποίων τοποθετήθηκαν ετικέτες… αμφιλεγόμενων ιστορικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και φωτογραφίες του Χίτλερ και συνεργατών του αλλά και εικόνες με ναζιστικά συνθήματα.

Τα έθιμα έγιναν συσσίτια, αλλά η «σπέκουλα» συνεχίζεται

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Την ώρα που η Μπούντεσταγκ ψήφιζε υπέρ του νέου δανείου προς την Ελλάδα ύψους 130 δις ευρώ και το ΠΑΣΟΚ αποκτούσε και δεύτερο υποψήφιο για την ηγεσία του, οι Έλληνες στέκονταν για άλλη μια φορά στις ουρές για μια λαγάνα και ένα πιάτο φασολάδα.

Έχει πια γίνει έθιμο τα… πατροπαράδοτα έθιμα να μετατρέπονται σε συσσίτια, καθώς το μοντέλο αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματος αποδεικνύεται όλο και πιο οδυνηρό, αλλά και εντελώς αντιαναπτυξιακό.

Η χώρα εξακολουθεί να πλέει σε αχαρτογράφητα νερά αν και η ελληνική Βουλή συνεχίζει να ψηφίζει τη μία μετά την άλλη τις δεσμεύσεις έναντι των δανειστών.

Η τούμπα της Απολλωνίας έκρυβε μακεδονικό τάφο

ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥ

Οι αρχαιολόγοι το υποψιάζονταν από καιρό όπως κι οι αρχαιοκάπηλοι, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να το μάθουν: η τούμπα που δεσπόζει στην πεδιάδα της Απολλωνίας, 50 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, έκρυβε κάτι σημαντικό, έναν εντυπωσιακών διαστάσεων μακεδονικό τάφο του 2ου αιώνα π.Χ., που ήρθε πρόσφατα στο φως.

Το σημαντικό μνημείο αποκάλυψε ομάδα αρχαιολόγων της ΙΣΤ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με επικεφαλής την πρώην προϊσταμένη της υπηρεσίας, δρα Αρχαιολογίας Λίλιαν Αχειλαρά, ακολουθώντας τις υποδείξεις του καθηγητή του ΑΠΘ, διευθυντή του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής Γρηγόρη Τσόκα, που με τους συνεργάτες του ανίχνευσε τον τάφο, εφαρμόζοντας μεθόδους γεωφυσικής διασκόπησης.

«Είμαστε όλοι Έλληνες» φώναξε βουλευτής στο γερμανικό Κοινοβούλιο (Video)

Την ώρα που η γερμανική Βουλή ενέκρινε τη νέα δανεική σύμβαση στην Ελλάδα με μεγάλη πλειοψηφία, εντύπωση έχει προκαλέσει η κίνησης της γερμανίδας βουλευτή της Αριστεράς Χάϊκε Χάνσελ, να φωνάξει μέσα στο γερμανικό Κοινοβούλιο, «είμαστε όλοι Έλληνες»!

«Ντρέπομαι που η Γερμανική Κυβέρνηση φέρνει καθημερινά ολοένα και περισσότερο στην εξαθλίωση τον Ελληνικό λαό», πρόσθεσε η γερμανίδα βουλευτής και εξαπέλυσε επίθεση κατά της γερμανικής κυβέρνησης  κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας στην Γερμανική Βουλή για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα.

Σε άλλο σημείο σχολίασε, μάλιστα, το γεγονός πως... ο 86χρονος πλέον Μίκης Θεοδωράκης κατεβαίνει και αγωνίζεται ακόμα και τώρα στους δρόμους για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα όλων των Ελλήνων.

Πύδνα - Μεθώνη: ακμή και πτώση

ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥ

Ενδιαφέροντα στοιχεία για δύο σημαντικά κέντρα της βόρειας Πιερίας, τη Μεθώνη και την Πύδνα, φέρνουν στο φως οι έστω και περιορισμένες, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, ανασκαφικές έρευνες.

Ιχνη κατοίκησης, τάφοι και τμήματα αρχαίων δρόμων, που έχουν έρθει στο φως μαρτυρούν ότι η εκτός των τειχών κατοίκηση της Πύδνας αναπτύσσεται παράλληλα με τους οδικούς άξονες, όπως παρατηρούν οι αρχαιολόγοι της ΚΖ ΕΠΚΑ, Ματθαίος Μπέσιος και Αθηνά Αθανασιάδου, που θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στην ΚΕ συνάντηση για το αρχαιολογικό έργο (Πέμπτη 1 Μαρτίου, 13.30, Παλαιά Φιλοσοφική Σχολή).

Οι έρευνες στη βόρεια Πιερία καταδεικνύουν τη διαχρονική χρήση των αρχαίων δρόμων, γεγονός που εξηγείται και από το ανάγλυφο του εδάφους.

Μπουτάρης: "Αλήτες" .... "Δεν υπάρχει ομάδα Ηρακλής"

κλικ για μεγέθυνση

Έβρος: Επίθεση συνταξιούχου κατά πρώην υπουργού με...πατερίτσα (Video)


Επεισόδιο κατά του πρώην υπουργού Γιώργου Ντόλιου έλαβε χώρα στις Φέρρες του Εβρου, με πρωταγωνιστή έναν ηλικιωμένο που προσπάθησε να του κάνει επίθεση με πατερίτσα, χωρίς επιτυχία, καθώς τα δυο χτυπήματα που προσπάθησε να του καταβάλει δεν βρήκαν το στόχο.

Ο συνταξιούχος, απομακρύνθηκε από αστυνομικούς, ενώ ο κ. Ντόλιος δεν έδωσε συνέχεια στο επεισόδιο και δεν ζήτησε την ποινική του δίωξη.

Ο Γιώργος Ντόλιος κατάγεται από τις Φέρες και μάλιστα έχει επιτελέσει και Δήμαρχος Φερών στο διάστημα 1990-1994 και Νομάρχης Έβρου στο διάστημα 1994-2002.

Κρήτη: Πολίτες έδιωξαν τον βουλευτή Γ. Πλακιωτάκη από καφετέρια (Video)

O βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης αναγκάσθηκε να φύγει από κεντρική καφετέρια του Αγ. Νικολάου Κρήτης όταν μια ομάδα αγανακτισμένων πολιτών τον εντόπισε και άρχισε να τον αποδοκιμάζει. "Είστε αλήτες και προδότες", φώναζε ένα πολίτης.

Το επεισόδιο σημειώθηκε σε απόσταση λίγων μέτρων από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, το οποίο τις δύο τελευταίες εβδομάδες τελεί υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με το cretalive.gr οι πολίτες αποδοκίμασαν έντονα τον βουλευτή, ωστόσο η κατάσταση δεν ξέφυγε από τον έλεγχο, καθώς ο βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ αποχώρησε.

Ηρακλής: Μήνυση εναντίον του Μπουτάρη, έρχεται και η αγωγή! (video)

Άμεση ήταν η αντίδραση του επίσημου Ηρακλή στον "οχετό" του Γιάννη Μπουτάρη εναντίον του Ηρακλή.

Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο ντροπής από την BlueArena, o αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη και του ΤΑΠ Ηρακλής, Γιώργος Μανίκας, βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου και εκπροσωπώντας τον σύλλογο, κατέθεσε μήνυση εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, δόθηκε η εντολή στο νομικό επιτελεί της ομάδας να ετοιμάσει και τα έγγραφα για την κατάθεση αγωγής, με την πλευρά του Ηρακλή να ζητάει μία μεγάλη οικονομική αποζημίωση.

boutarisss.jpgΘυμίζουμε ότι στην αποκριάτη εκδήλωση του συνδυασμού που εκπροσωπεί και η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στην Αποθήκη Γ' του Λιμανιού Θεσσαλονίκης,

Οι χυδαιότητες του Μπουτάρη (video)


Φοβερές εκφράσεις εναντίον του Ηρακλή, χρησιμοποίησε ο Γιάννης Μπουτάρης, ντυμένος…χάρος, στο πάρτυ μασκέ που διοργάνωσε ο δημοτικός του συνδιασμός.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με λαμπάκια στο κεφάλι, χαρακτηρίζει του οπαδούς της ομάδας "Αλήτες" και προσθέτει πως…"ο Ηρακλής δεν είναι πια ομάδα".

Από το βίντεο, μπορεί να καταλάβει κανείς σε τι κατάσταση βρίσκεται, αν και αυτή δεν δικαιολογεί τα όσα είπε, πόσο μάλλον από την στιγμή που ο Γιάννης Μπουτάρης, γνωρίζει ότι η ιστορία της πόλης, είναι συνιφασμένη με το όνομα του Ηρακλή.