Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Μεσσηνία: Αυτοί είναι οι πραγματικοί Συρριζαίοι!...

Είναι αλήθεια, υπάρχει χωριό Σύρριζο και βρίσκεται στην ορεινή Τριφυλία, στο νομό Μεσσηνίας.

Η πινακίδα που βλέπετε στη φωτογραφία βρίσκεται στην είσοδο του χωριού. Οι κάτοικοι του...
προφανώς λέγονται Συρριζαίοι, αλλά οι φήμες που λένε ότι ψηφίζουν όλοι ΣΥΡΙΖΑ δεν επιβεβαιώνονται...

φωτo Ναυτεμπορική/ΑΠΕ-ΜΠΕ

newsmessinia

Ισπανία: Παραιτήθηκε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας


Του Γιάννη Αγγέλη

Η κρίση χρέους μεταφέρει ταχύτητα τους προβολείς της από την Ελλάδα στην άλλη άκρη της Ευρωζώνης στην Ιβηρική.

Η κυβέρνηση της Μαδρίτης φαίνεται να έπαιξε το χαρτί του οικονομικού εκβιασμού στην ΕΚΤ και μάλλον χάνει την παρτίδα. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Miguel Αngel Fernandez Ordonez παραιτήθηκε, σύμφωνα με τρέχουσες πληροφορίες, πριν λήξει η θητεία του, όταν αντέδρασε στην απόπειρα της κυβέρνησης να “φορτωθεί” η διάσωση της Bankia -και των άλλων τραπεζών που ακολουθούν- στους μηχανισμούς έκτακτης βοήθειας της ΕΚΤ.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας ζήτησε να παρουσιασθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, για να καταθέσει δημόσια το τι ακριβώς γίνεται με το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών και η Κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας την πλειοψηφία της στο σώμα, τον παρέπεμψε να καταθέσει σε μία άλλη “κλειστή” επιτροπή...

Περιοδείες της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας

Περιοδείες ξεκίνησε από χτες η ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας σύμφωνα με το προγραμματισμό δράσης που έχει καταρτίσει. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Νερόμυλο, Χατζή και Βλαχόπουλο και με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Περικλή Μαντά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησαν με τους κατοίκους της περιοχής.

Ενημέρωσαν για τις θέσεις και απόψεις του κόμματος σχετικά με τις επικείμενες κρίσιμες Εθνικές Εκλογές, παρουσίασαν τις προγραμματικές δεσμεύσεις σχετικά με την αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων και των πολυτεκνικών οικογενειών αλλά κυρίως άκουσαν την αγωνία των πολιτών για τα έντονα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που όλοι βιώνουμε.

Σέρρες: Κίνδυνος υπερχείλισης της λίμνης Κερκίνη

Σε άμεσο κίνδυνο υπερχείλισής της βρίσκεται η λίμνη Κερκίνη, μετά τις συνεχείς και παρατεταμένες βροχοπτώσεις στην περιοχή αλλά και στη Βουλγαρία. Η στάθμη των νερών της έχει ανεβεί επικίνδυνα τις τελευταίες μέρες και στις αρμόδιες υπηρεσίες έχει σημάνει συναγερμός.

Σε έκτακτη σύσκεψη που συγκλήθηκε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αποφασίστηκε, η συνεχής καταμέτρηση της στάθμης του νερού της λίμνης, καθώς και η άμεση μεταφορά στο δημοτικό διαμέρισμα Αχινού τσουβαλιών άμμου, ώστε να υπάρξει μία πρόσκαιρη οχύρωση και να αποφευχθεί πιθανή πλημμύρα στην περιοχή από την υπερχείλιση του Στρυμόνα, σε περίπτωση που θεωρηθεί αναγκαίο να ανοίξει εξ ολοκλήρου το φράγμα της Κερκίνης.

Η πρώτη παραίτηση υποψηφίου της Ν.Δ. ήρθε από την Μαγνησία

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ της υποψηφιότητάς του ο δημοσιογράφος Χρήστος Μπουκώρος - Η Ν.Δ. πριμοδότησε πρώην υποψήφια της ΔΗΣΥ, η οποία οποία έλαβε 4.690 λιγότερες ψήφους

Προβλήματα επέφερε η ανακοίνωση της λίστας των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στην Μαγνησία, στην οποία καταγράφηκε ήδη η πρώτη παραίτηση υποψηφίου και πιο συγκεκριμένα του δημοσιογράφου Χρήστου Μπουκώρου.

Σύμφωνα με ανοιχτή επιστολή του δημοσιογράφου, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε συγκεντρώσει 5.370 ψήφους, δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος, αφού στην 3η θέση της λίστας που ανακοινώθηκε υπάρχει το όνομα της πρώην υποψήφιας της ΔΗΣΥ κ. Έλενας Αντωνοπούλου, η οποία κατά τις προηγούμενες εκλογές είχε συγκεντρώσει 680 ψήφους.

Τα πτηνά «είναι στην πραγματικότητα νεαροί δεινόσαυροι»

«Δεν ξέρω αν το ακούσατε: είμαστε, λέει, δεινόσαυροι»

Νέα μελέτη αποσαφηνίζει το πώς συνέβη η εξελικτική μετάβαση

Βαγγέλης Πρατικάκης

Λονδίνο

Με την πρώτη ματιά, είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς την ομοιότητα ανάμεσα σε έναν παπαγάλο και έναν τυραννόσαυρο. Κι όμως, σύμφωνα με μια νέα μελέτη τα πτηνά δεν είναι απλά απόγονοι των δεινόσαυρων, αλλά είναι πραγματικοί δεινόσαυροι με χαρακτηριστικά μωρού.

Baby dinos

Οι περισσότεροι εξελικτικοί βιολόγοι πιστεύουν σήμερα ότι τα πτηνά κατάγονται από τα θηρόποδα δεινοσαύρια, την ομάδα στην οποία ανήκει και ο Tyrannosaurus rex.

Ένταση και δακρυγόνα έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα σε εργαζόμενους - ΜΑΤ

Ένταση επικράτησε έξω από το Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς μέλη της ΠΟΕ- ΟΤΑ επιχείρησαν να εισβάλουν στο δημαρχείο.

Στο σημείο δόθηκε μάχη στήθος με στήθος, ανάμεσα στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης και τα ΜΑΤ, με τους εργαζόμενους να προσπαθούν να σταματήσουν τη διεξαγωγή διαγωνισμού με τον οποίο παραχωρούνται σε ιδιώτη οι επισκευές, η συντήρηση και ο καθημερινός έλεγχος 71 απορριμματοφόρων.

Τα ΜΑΤ, που από νωρίς το πρωί φρουρούν το χώρο, προσπάθησαν να απωθήσουν τους εργαζόμενους να μπουν στο κτήριο χτυπώντας και κάνοντας χρήση καπνογόνων.

Ηλιακές καταιγίδες απειλούν την καθημερινότητά μας το 2012

Επιστήμονες της NASA εντόπισαν ένα σημείο στον ήλιο (AR 1476), μήκους 100.000 χιλιομέτρων το οποίο αναμένεται να εκραγεί στο διάστημα που διανύουμε. Αυτό θεωρείται φυσιολογικό καθώς ο ήλιος εισέρχεται στην ενεργή φάση της δραστηριότητά του μετά την ενδεκαετή περίοδο που βρισκόταν “εν υπνώσει”.

Οι επιστήμονες κατατάσσουν τις ηλιακές καταιγίδες σε τρεις κατηγορίες. Η κατηγορία X θεωρείται η ισχυρότερη καθώς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία των δορυφόρων και τις επίγειες υποδομές, όπως δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος. Η δεύτερη κατηγορία είναι η M που προκαλεί το φαινόμενο γνωστό ως Βόρειο Σέλας. Η λιγότερο ισχυρή κατηγορία είναι η C που δεν επηρεάζει τη δραστηριότητα στη Γη.

Έφοδος του Μητρόπουλου στο γραφείο του Λυκουρέντζου στη Συγγρού για τον Ανατολάκη

Σκηνές... σκληρού ροκ εκτυλίχθηκαν στο γραφείο του γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Λυκουρέντζου, όταν ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Τάσος Μητρόπουλος, γνωστός και ως «Ράμπο», εισέβαλε για να υπερασπιστεί τη θέση του στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Πειραιά, που κινδύνευε από τον, επίσης, βετεράνο του Ολυμπιακού, Γιώργο Ανατολάκη...

Όπως αναφέρει ο «Μικροπολιτικός», ο «Ράμπο» έφτασε στον γραφείο του Α. Λυκουρέντζου, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι ο γραμματέας της ΝΔ του ζήτησε (τηλεφωνικά) να να αποδεχθεί την τοποθέτησή του στην πέμπτη θέση της λίστας, αντί της τέταρτης, την οποία είχε καταλάβει στις προηγούμενες εκλογές.

Θεσσαλονίκη: Με απόφαση του ΚΑΣ αναβαθμίζεται η περιοχή γύρω από τη Ροτόντα

Η σπουδαιότητα του μνημείου είναι αδιαμφισβήτητη, γι' αυτό και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η υποβάθμιση όμως του περιβάλλοντος χώρου της Ροτόντας (σκουπίδια, ξηλωμένα παγκάκια και πεζοδρόμια, σπασμένα τζάμια, μόνιμη παρουσία μικροπωλητών και παραβατικών στοιχείων), φανερή σε επισκέπτες και περίοικους, δημιουργούν πολύ άσχημες συνθήκες, σε σημείο, το μνημείο να κινδυνεύει με διαγραφή από τον συγκεκριμένο κατάλογο. Το γεγονός εξάλλου επισημάνθηκε πριν λίγο καιρό από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Γι' αυτό και μια μελέτη για την αποκατάσταση των συνθηκών επισκεψιμότητας του μνημείου της Ροτόντας και την απόδοση χρήσεων στο εσωτερικό και τον άμεσο περιβάλλοντα χώρο του, που εγκρίθηκαν χτες από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία.