Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

H φωτογραφία με τα πεφταστέρια πάνω από τα επιβλητικά Μετέωρα που εντυπωσίασε

κλικ για μεγέθυνση
Αίσθηση στα διεθνή ΜΜΕ κάνει η φωτό της NASA με τα Μετέωρα και τα πεφταστέρια

Αίσθηση στα διεθνή ΜΜΕ, αλλά και την διαδικτυακή κοινότητα, προκάλεσε η καταπληκτική φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τη ΝΑSA που δείχνει δύο μετέωρα (Περσείδες) πάνω από τα εμβληματικά Μετέωρα.

Η φωτογραφία, που κόβει την ανάσα με τη Φύση να ξεπερνά σε τέχνη το χρωστήρα κάθε ζωγράφου, τραβήχτηκε από έναν Ιρανό φωτογράφο στις 10 Αυγούστου.

Από τους Νεάντερταλ τα πρώτα εξειδικευμένα εργαλεία

Οι Νεάντερταλ μόνο αντιγραφείς των ανθρώπων δεν ήσαν, αφού δημιούργησαν τα αρχαιότερα γνωστά εξειδικευμένα εργαλεία από οστά στην Ευρώπη, σύμφωνα με μια νέα ανακάλυψη. Το εύρημα δείχνει ότι είναι πιθανό οι πρόγονοί μας να έμαθαν την κατασκευή αυτών των εργαλείων από τους Νεάντερταλ, με τους οποίους συνυπήρχαν για αρκετές χιλιάδες χρόνια στην Ευρώπη, και όχι το αντίθετο, όπως ήταν η έως τώρα κυρίαρχη άποψη.

Πρόκειται για μια ακόμη απόρριψη του μύθου πως οι Νεάντερταλ ήσαν… ογκώδεις βλάκες, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνεχώς έρχονται στο φως, οι ικανότητες των «ξαδέλφων» μας είχαν υποτιμηθεί στο παρελθόν.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το "Science", το "Nature" και το "New Scientist",

Εικαστική Έκθεση στην Παραλία Γερακινής

κλικ για μεγέθυνση

Ποιητική Βραδιά στη Νικήτη "Πανσέληνος Έρωτας"

''ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ'' - λουσμένος με ήχο και στίχο.

Τετάρτη 21 Αυγούστου, ώρα 20:30 μ.μ.

Στο παλιό Δημοτικό Σχολείο της Νικήτης (κάτω από την εκκλησία του Αγ. Νικήτα).

Μια εκδήλωση του Γυμνασίου Νικήτης υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Σιθωνίας.

Αφιερωμένη εκείνη η αυγουστιάτικη βραδιά με την πανσέληνο στο φεγγάρι και στον έρωτα.

Μικροένταση ξανά στο Αγιο Ορος

Συντάκτης: Βασίλης Κυριακούλης

Μικροένταση δημιουργήθηκε ξανά σήμερα το πρωί στις Καρυές του Αγίου Ορους καθώς οι εκπρόσωποι της νέας αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου επιχείρησαν να απομακρύνουν τους ζηλωτές μοναχούς μέσω της δικαστικής οδού.

Οπως είχε γράψει ο «Αγγελιοφόρος» η νέα αδελφότητα προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο με διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να επιτραπεί η εκτέλεση της απόφασης με την οποία διατάσσεται να εκκενωθεί το κονάκι της Μονής Εσφιγμένου από τους ζηλωτές μοναχούς. Ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε τελικά την αίτηση και αποφεύχθηκε νέα ένταση μεταξύ των μοναχών.

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση η 17χρονη Ασπασία από το Άργος

Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε η απόπειρα της εν ψυχρώ δολοφονίας της 17χρονης Ασπασίας στο κέντρο του Αργους από τον ίδιο της τον πατέρα, ο οποίος την πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι με όπλο που είχε παράνομα στην κατοχή του.

Ολα συνέβησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία του Αργους. Ο 47χρονος επιχειρηματίας έτρωγε μαζί με την ανήλικη κόρη του σε εστιατόριο που βρίσκεται στην περιοχή. Σε κάποια στιγμή η νεαρή σηκώθηκε από το τραπέζι και κατευθύνθηκε στο περίπτερο όπου βρίσκεται στη Λαϊκή Αγορά.

Λίγα λεπτά αργότερα ο πατέρας της την ακολούθησε και για άγνωστη αιτία την πυροβόλησε με ένα πιστόλι, που κατείχε παράνομα, τραυματίζοντάς την στον αυχένα και το κεφάλι.

Τα μεταναστευτικά πουλιά προτιμούν το Δέλτα του Εβρου

Σημαντικός μεταναστευτικός σταθμός για τα παρυδάτια πουλιά αποτελεί το Δέλτα Εβρου, όπου φέτος καταγράφονται χιλιάδες "αφίξεις" που αποτελούν ρεκόρ! Στις τελευταίες καταγραφές της ορνιθοπανίδας, που έγιναν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, στα τέλη Ιουλίου και αρχές Αυγούστου, καταγράφηκαν σημαντικοί αριθμοί, καθιστώντας την περιοχή, όπως χαρακτηριστικά λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η συντονίστρια του Φορέα Ελένη Μακρυγιάννη, "ίσως τη σημαντικότερη περιοχή της Μεσογείου για τα μεταναστευτικά, παρυδάτια πουλιά".

Όπως προέκυψε από τις παρατηρήσεις των επιστημόνων, στο Δέλτα του Έβρου φώλιασαν 1135 λασπότρυγγες, 844 πρασινοσκέληδες, 1152 λευκοτσικνιάδες και 64 μαυροπελαργοί, είδη που οι αριθμοί τους είναι οι μέγιστοι που έχουν καταγραφεί στο Δέλτα. Καταγράφηκαν, επίσης, περίπου 500 χουλιαρομύτες, 400 ροδοπελεκάνοι, 480 λιμόζες και 1.600 μαυρότρυγγες.