Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Στην Κάλυμνο ο Π. Καμμένος για το μνημόσυνο των πεσόντων στα Ίμια

Στην Κάλυμνο θα μεταβεί αύριο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, προκειμένου να παραστεί στο μνημόσυνο των αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στα Ίμια, στο επεισόδιο που σημειώθηκε με τους Τούρκους στις 31 Ιανουαρίου του 1996.

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, σε δήλωσή του υποστήριξε ότι

Γιώργος Πιπερόπουλος: Παίζουν τραμπάλα Κυβέρνηση και Τρόικα…

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Όχι, ειλικρινά ΟΧΙ, δεν συνιστώ να «μαδήσουμε μαργαρίτες» αλλά ναι, ειλικρινά ΝΑΙ, σας προτρέπω να μάθουμε να ακούμε, να διαβάζουμε και να βλέπουμε όσα κάποιοι επιτήδειοι στην «παραπληροφόρηση» μας σερβίρουν ως… «ενημέρωση και πληροφόρηση».

Έρχεται, δεν έρχεται, έρχεται, δεν έρχεται η τρόικα…

Ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ (θα προτιμούσα την αναφορά στον πρώην ΣΥΡΙΖΑ τώρα «Νέο ΠΑΣΟΚ», χωρίς ΚΑΜΙΑ πρόθεση πονηρής αμφισβήτησης της ηγεσίας του κ Τσίπρα και των κλασικών στελεχών του).

Η Καρδιτσιώτισσα πεθερά στη νύφη της...


Η αρχαία δίολκος του Ισθμού της Κορίνθου

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΕΩΣ ΤΟΝ 9ο ΑΙΩΝΑ Μ.Χ. (βίντεο)

Η αρχαία δίολκος του Ισθμού της Κορίνθου πρέπει να κατασκευάσθηκε είτε στα τέλη του 7ου αιώνα π.Χ., είτε, το πιθανότερο, στις αρχές του 6ου αιώνα π.Χ., όταν τύραννος στην Κόρινθο ήταν ο Περίανδρος.

Ο Περίανδρος διακρίθηκε για την έντονη δραστηριότητά του ως προς τα έργα πολιτιστικής και οικονομικής σημασίας, και αναφέρεται ότι σκέφθηκε να ανοίξει και διώρυγα στον Ισθμό της Κορίνθου.

Δεν πραγματοποίησε ωστόσο το σχέδιο αυτό γιατί τα τεχνικά μέσα που διέθετε δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν ένα τέτοιο έργο,

To «φρέσκο» νερό του Αρη

Πανοραμική εικόνα που τράβηξε το Opportunity από την περιοχή που εξερευνά στην οποία φαίνεται ότι υπήρχε κάποτε νερό. Credit: NASA

Εντοπίστηκαν ενδείξεις ύδατος με ουδέτερο Ph

Θοδωρής Λαΐνας

Πασαντίνα, Καλιφόρνιαα

Το Opportunity προσεδαφίστηκε στον κρατήρα Endeavour του Αρη τον Ιανουάριο του 2004 σε μια αποστολή με χρονικό ορίζοντα 90 ημερών. Δέκα χρόνια μετά το ρομπότ εντυπωσιάζει τους πάντες συνεχίζοντας απρόσκοπτα τις έρευνές του και κάνοντας πολύ ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις.

Με δικό τους κόμμα κατεβαίνουν οι κτηνοτρόφοι στις Ευρωεκλογές

Αυτόνομη κάθοδο με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων τους

Στις ευρωεκλογές κατέρχονται οι κτηνοτρόφοι με δικό τους ψηφοδέλτιο, όπως ανακοίνωσαν στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης του κλάδου που πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο.

Οι κτηνοτρόφοι είχαν και προ καιρού κάνει γνωστή την πρόθεσή τους να κατέλθουν αυτόνομα στις ευρωεκλογές, αλλά πλέον επιβεβαιώθηκε επίσημα με την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης.

Όπως επισημαίνουν, η πρωτοβουλία για κάθοδο στις ευρωεκλογές γίνεται με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων τους καθώς,

Λιμενικό: Ψευδείς και αήθεις κατηγορίες για το Φαρμακονήσι

Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Στιγμιότυπο από τη χθεσινή άφιξη στον Πειραιά των προσφύγων που διασώθηκαν από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι.

 Απορρίπτει το Λιμενικό Σώμα καταγγελίες περί βιαιοπραγίας και άρνησης παροχής βοήθειας σε μετανάστες στο Φαρμακονήσι, κάνοντας λόγο για αήθεις και ψευδείς κατηγορίες σε βάρος στελεχών του Σώματος, με ιδιοτελείς σκοπούς.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, «άκριτες, βιαστικές και γενικευμένες κατηγορίες κατά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για παράλειψη ενεργειών, αμέλεια, ή ακόμη και αποκλίνουσα – παραβατική συμπεριφορά των στελεχών του σε περιστατικά παράνομης μετανάστευσης αποσκοπούν μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων,

Σύλληψη για κλοπή σε σούπερ μάρκετ στη Χαλκιδική

Συνελήφθη χθες το βράδυ μία υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 41 ετών, για κλοπή σε σούπερ μάρκετ στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, η 41χρονη εντοπίστηκε να αφαιρεί απορρυπαντικά και διάφορα τρόφιμα συνολικής αξίας 160 ευρώ περίπου και να τα τοποθετεί στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου της.

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας.

Τα θαμμένα οστά ανήκουν στον Άλεξ;

Το μυστικό του Άλεξ κρύβεται σ’ένα νεκροταφείο δίπλα στη Βέροια;

Ένας εκταφέας σόκαρε με τη μαρτυρία του στο «Τούνελ», όταν μετέφερε την εικόνα που αντίκρισε ανοίγοντας έναν τάφο στο χωριό Ραψομανίκη.

Οι αποκαλύψεις συγκλονίζουν οκτώ χρόνια μετά τη δολοφονία και εξαφάνιση του πτώματος του 11χρονου μαθητή Άλεξ Μεσχισβίλι στη Βέροια.

Ένας από τους πέντε της «σκληρής παρέας» των τότε ανηλίκων, έσπασε τη σιωπή του και αποκάλυψε στην Αγγελική Νικολούλη το παρασκήνιο της πολύκροτης υπόθεσης.