Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Πασοκ όπως…Πλουτοκρατία;


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Θα διαβεβαιώσω τον σεβαστό κ Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου Πρωθυπουργό ΟΛΩΝ των Ελλήνων ότι ελάχιστοι, και αυτοί σίγουρα με κακόβουλη διάθεση, θα περίμεναν από αυτόν, τον σημερινό Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, εγγονό του Γεωργίου, γιό του Αντρέα που εκλέχτηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009 σε αυτό το αξίωμα ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΣ αυτά που τώρα τόσο εύκολα ξεχνά και δεν εκπληρώνει, να δώσει την εντολή στον κ Πεταλωτή να ανακοινώσει στον ελληνικό λαό τόσο…Γιαπωνέζικα, «thasusiro to kassoni» (μεταγλωττίστε ακουστικά στα ελληνικά)…

ΟΥΔΕΝ σχόλιο για τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης που έκανε τη σχετική ανακοίνωση «θανάτωσης» των μισθωτών…Αισθητικά δεν τον «πάω», δεν μου αρέσει έτσι κι αλλιώς…

ΕΡΩΤΩ, ευθέως, το «ιστορικό» κακόβουλα ίσως για πολλούς, «βαθύ» ΠΑΣΟΚ : μετά την ανακοίνωση των σημερινών «μέτρων» για το «κασόνι» των Ελλήνων που ΔΕΝ έκλεψαν, εσείς θα συνεχίσετε να παραμένετε…άφαντοι;

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ να πληρώσουν και πάλι οι μικρομεσαίοι, φιλότιμοι και ευγενείς Έλληνες, και μένουν στο απυρόβλητο ΜΠΛΕ, ΠΡΑΣΙΝΟΙ και άλλοι αφιλότιμοι, αγενείς, ΚΛΕΦΤΕΣ Έλληνες!

Τόση ΑΔΙΚΙΑ;

Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Πεταλωτής


Η ανεύθυνη πολιτική της Ν.Δ. μας κληρονόμησε προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό λάβαμε μια σειρά από πρωτοβουλίες. Άμεσα μέτρα καλύπτουν το 2,4 δις ευρώ. Αύξηση συντελεστών του ΦΠΑ από 4,5 σε 5% από 19 σε 21%. Δεν μεταβάλλεται η έκπτωση για τα νησιά του Αιγαίου.

Αύξηση σε καύσιμα 8 λεπτά βενζίνη και 2 λεπτά σε πετρέλαιο κίνησης. Καμία αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Αύξηση από 33% στο 65% στα τσιγάρα και στο αλκοόλ κατά 20%

Καταργείται ο ειδικός φόρος πετρελαίου και θα υπάρχει ειδικός φόρος κατανάλωσης για ηλεκτρικό ρεύμα

Φόροι κατανάλωσης που απευθύνονται σε ανθρώπους με υψηλά εισοδήματα (ελικόπτερα, ακριβά ρούχα κ.α.)

Επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα, διακοπών περικόπτονται κατά 30% από το 2010 (άμεσα).

Μειώνονται οριζόντια κατά 7% οι αποζημιώσεις των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου αλλά και των αιρετών οργάνων, διοικητών ,υποδιοικητών και μελών των ανεξάρτητων αρχών. Για τις συντάξεις δεν επηρεάζεται κανένα επίδομα αλλά ΔΕΝ θα δοθεί αύξηση.

Πηγή: Τα Πράγματα

Το Διδασκαλείο Νίβιτσας στο σπίτι της δασκάλας! Εμπόδια από τις Αλβανικές αρχές στη λειτουργία του


Ελληνικό Διδασκαλείο ιδρύθηκε στη Νίβιτσα της Βορείου Ηπείρου, όμως οι Αλβανικές αρχές δεν επέτρεψαν την λειτουργία του, ούτε καν τις απογευματινές ώρες, σε αίθουσα του Αλβανικού Σχολείου! Αποτέλεσμα, το Διδασκαλείο να στεγάζεται προσωρινά στο σπίτι της δασκάλας!

Το Διδασκαλείο αυτό ιδρύθηκε από την «Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου», η οποία σε ενημερωτικό της δελτίο επισημαίνει σχετικά: «Μεγάλος ενθουσιασμός επεκράτησε στα παιδιά. Όμως μετά από λίγες ημέρες, Αλβανός επιθεωρητής αφίχθη από τους Αγίους Σαράντα και απαγόρευσε τη χρήση του Αλβανικού σχολικού κτηρίου από το Ελληνικό διδασκαλείο».

Είναι, λοιπόν, πολλά τα εκπαιδευτικά προβλήματα της Ελληνικής Μειονότητας και, απ' ότι φαίνεται, παραμένουν άλυτα, παρά, τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις.

Γι' αυτό αναγκάζονται πολλά παιδιά να φεύγουν από τον τόπο τους και να φοιτούν σε σχολεία της Θεσπρωτίας και των Ιωαννίνων.

Ωστόσο, η προσπάθεια δεν εγκαταλείπεται. Όπως ενημερώνει η «Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου», «στην Άρτα Αυλώνας ιδρύθηκε ένα ακόμη διδασκαλείο. Μετά από προσπάθειες βρέθηκε η κατάλληλη δασκάλα και ξεκίνησαν τα μαθήματα στην μικρή οικία, που ανήκει στην εκκλησία. Μεγάλη η προσέλευση μαθητών, που με ενθουσιασμό άρχισαν να διδάσκονται και πάλι στην μητρική τους γλώσσα».

Και στην σχετική ανακοίνωση προστίθεται: «Το διδασκαλείο αυτό, όπως και το άλλο της Νίβιτσας, λειτούργησε χάρις στην οικονομική στήριξη των Κων/νας Αιλιανού - Τσίγκου, Δανάης Τούλια, Μελίνας Ζέκου, Κλεονίκης Σηφάκη, Ασπασίας Σχοινά και Παναγιώτη Καραγιάννη».

Πρωινός Λόγος

Πηγή: Anemomilos