Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Έρευνα-καμπανάκι: Η Ελλάδα κι η νότια Ευρώπη απειλούνται από τη ξηρασία

Έως το τέλος του αιώνα, οι ξηρασίες στην Ευρώπη θα έχουν γίνει πολύ πιο συχνές και παρατεταμένες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και της ολοένα αυξημένης κατανάλωσης (και σπατάλης) του νερού.

Αυτό επισημαίνει μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, σε μια χρονική συγκυρία που η προσοχή του κοινού είναι μάλλον στραμμένη στην αντίθετη όψη του νομίσματος, στις θύελλες και στην επέλαση του κρύου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το πρόβλημα της ξηρασίας, κατά τις επόμενες δεκαετίες, θα είναι πιο έντονο στις χώρες της Νότιας Ευρώπης και της Βαλκανικής και ασφαλώς αφορά άμεσα την Ελλάδα. Οι ερευνητές του Κοινού Ερευνητικού Κέντρου (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του γερμανικού πανεπιστημίου του Κάσελ, με επικεφαλής τον Τσιοβάνι Φορτσιέρι, ειδικό σε θέματα αξιολόγησης κλιματικού κινδύνου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Hydrology and Earth Systems Science" της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών (EGU).

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Στάθης Μπούκουρας της Χρυσής Αυγής

ΚΟΥΓΙΑΣ: «ΠΡΟΕΙΛΗΜΜΕΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ»

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Προφυλακιστέος κρίθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας, έπειτα από μαραθώνια κατάθεση, η οποία διήρκεσε επτά ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σκεπτικό των ανακριτών, ήταν ότι το απολογητικό υπόμνημα παρουσίαζε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που πραγματικά είναι.

Τι υποστήριξε στο απολογητικό του υπόμνημα

Ο Α. Κούγιας αποκαλύπτει τι έχει μέσα η βαλίτσα του Μπούκουρα (Video)

Εξερχόμενος από τον Αρειο Παγο, ο Αλέξης Κούγιας, έσπευσε να λύσει το …»μυστήριο» της βαλίτσας!

«Η παραπληροφόρηση εχει και τα όρια της. Είναι η προσωπική βαλίτσα του γραφείου , έχουν δικογραφίες μέσα! Από την ευπρέπεια του ο κος Μπούκουρας  κουβάλησε τη βαλίτσα. Δείτε το υλικό !», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους

Η πρώτη φωτογραφία της Σελήνης


Ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα φωτογραφίας των αστρονόμων, των ερασιτεχνών και των ρομαντικών παγκοσμίως είναι το φεγγάρι. Τα τελευταία 50 χρόνια, με την πρόοδο της τεχνολογίας στον τομέα της Διαστημικής, εκατοντάδες λήψεις του δορυφόρου μας φτάνουν στη Γη. Ελάχιστοι, όμως, γνωρίζουν ότι η πρώτη λεπτομερή φωτογραφία του Σελήνης τραβήχτηκε πριν 2 αιώνες!

Την πρώτη φωτογραφία στην ιστορία την τράβηξε ο Γάλλος εφευρέτης Joseph Nicéphore Niépcethe το 1827. Το θέμα της ήταν οι στέγες των παραθύρων του χωριού Chalon-sur-Saone της Γαλλίας.

Παραίτηση Γιοβανόπουλου – Χρυσοβελώνη ζητεί ο Τέρενς Κουίκ

Έντονη είναι η ενόχληση στους Ανεξάρτητους Έλληνες για τη στάση των βουλευτών που δεν προσήλθαν χθες στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ο  τομεάρχης εξωτερικών και βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητά την παραίτηση του Κώστα Γιοβανόπουλου και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη από τις θέσεις του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας και του αναπληρωτή του, ενώ επισημαίνει ότι ενημέρωσε σχετικά και τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο.

«Σε μια στιγμή όπου ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δικαιωνόμαστε στο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και στον αγώνα μας κατά της διαφθοράς, δεν μπορεί να υπάρχουν αντιδράσεις ομάδας βουλευτών που πλήγωσαν το χθεσινό πολύ κρίσιμο Εθνικό Συμβούλιο. Δεν επιτρέπεται κανένας μας να αγνοεί τα κυρίαρχα θεσμικά μας, όργανα και 120 εθελοντές αγωνιστές που ήρθαν από όλη την Ελλάδα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τέρενς Κουίκ.

Ελληνοτουρκική ένταση κοντά σε βραχονησίδα στο Θρακικό Πέλαγος

Ολιγόλεπτη ένταση προέκυψε το μεσημέρι του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή της βραχονησίδας Ζουράφα, στο Θρακικό πέλαγος, μεταξύ σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής και ελληνικού περιπολικού σκάφους από το Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης.

 Την ώρα εκείνη στο σημείο έπλεαν ελληνικά και τουρκικά αλιευτικά, ενώ περιπολούσε σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης και υπερίπτατο και ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ψαράδων, η τουρκική ακταιωρός και το περιπολικό του Λιμενικού από την Αλεξανδρούπολη, πλησίασαν πολύ κοντά, σε σημείο που τα δυο σκάφη ήρθαν σχεδόν σε επαφή.

Μετατράπηκε σε ρινγκ η τουρκική Βουλή!

Σκηνές πρωτόγνωρης βίας με ανταλλαγή λακτισμάτων και γροθιών μεταξύ βουλευτών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και συναδέλφων τους του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος εκτυλίχθηκαν στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, κατά τη συνεδρίαση επιτροπής.

Το κλίμα πυροδότησε η συζήτηση για το σκάνδαλο διαφθοράς, με αφορμή την προσπάθεια ενίσχυσης του κυβερνητικού ελέγχου στη δικαιοσύνη από πλευράς του κ. Ερντογάν.

Οι βιαιότητες μεταξύ βουλευτών εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στην Επιτροπή Δικαιοσύνης.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι Γερμενής και Ηλιόπουλος

ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Ο ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γερμενής και Ηλιόπουλος.

Αναλυτικότερα, μετά από πολύωρη διάσκεψη, οι εφέτες και ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάνθηκαν ότι οι δύο βουλευτές κρίνονται προφυλακιστέοι για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Η διάσκεψη ανακριτών και Εισαγγελέως ήταν μαραθώνια και έδειξε ένοχους τους δύο βουλευτές, οι οποίοι θα οδηγηθούν στη φυλακή ενώ προθεσμία για αύριο Κυριακή πήρε η απολογία του βουλευτή Κορινθίας, Στάθη Μπούκουρα, λόγω του προχωρημένου της ώρας.