Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Περονόσπορος έπεσε στη Νέα Δημοκρατία...


Στο Ναυτικό Νοσοκομείο εισήχθη ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Πάνος Καμμένος

Στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών εισήχθη το απόγευμα ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Πάνος Καμμένος.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Καμμένος παρουσίασε υψηλό πυρετό και εισήχθη στο Νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το εξώφυλλο από το αυριανό Ποντίκι

κλικ στο εξώφυλλο για μεγέθυνση

Δημήτρης Μπάσης: Σπασμένο καράβι

Ο Αργύρης Λαφαζάνης θα εμφανιστεί αύριο και θα μιλήσει στο TV Χαλκιδική στις 22:30


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΓΥΡΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 22ας Απριλίου 3
Τηλ.: 23710-21313 & 23710-21314

Φαξ: 23710-21315

Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Φωτιάδη Λαζάρου 7

Τηλ.: 23730 65413


e-mail: alafazanis@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο υπ. Βουλευτής Αργύρης Λαφαζάνης θα εμφανιστεί αύριο, Πέμπτη 24/9/09,
στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ΤVΧαλκιδική, στις 10:30 μ.μ..


Σαν σήμερα στις 23 Σεπτεμβρίου 1941 ιδρύθηκε ο ΕΔΕΣ - ΕΟΕΑ

23-9-1941 Ίδρυση του ΕΔΕΣ. Ο καθηγητής Κομνηνός Πυρομάγλου, με εντολές του εξόριστου στη Γαλλία Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα, φτάνει στην κατεχόμενη Αθήνα και αρχίζει συνεννοήσεις με στρατιωτικές και πολιτικές προσωπικότητες για την ίδρυση του Εθνικού Δημοκρατικού Ελληνικού Συνδέσμου (ΕΔΕΣ).

Ο ΕΔΕΣ, με Αρχηγό το Στρατηγό Ναπολέοντα Ζέρβα και Υπαρχηγό τον Κομνηνό Πυρομάγλου, συγκρότησε στην περιοχή Ηπείρου τις Εθνικές Ομάδες Ελλήνων Ανταρτών (ΕΟΕΑ), που είχαν πλήρη στρατιωτική οργάνωση και έδρασαν εναντίον των κατακτητών, σύμψωνα με τις κατευθύνσεις του Συμμαχικού Στρατηγείου της Μέσης Ανατολής και τις οδηγίες τής εξόριστης Ελληνικής Κυβερνήσεως.

Με τη δράση του αυτή κατά των κατακτητών, ο ΕΔΕΣ διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στην αποτίναξη του γερμανοϊταλικού ζυγού.

Το πρόγραμμα της Ιφιγένειας Κυριάκου για την Πέμπτη & την Παρασκευή


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η υπ. Βουλευτής της ΝΔ Χαλκιδικής Ιφιγένεια Κυριάκου

πρόκειται να επισκεφθεί τις εξής περιοχές κατα το προσεχές χρονικό διάστημα:


ΠΕΜΠΤΗ 24 /09/2009

ΒΑΤΟΠΕΔΙ 18.30

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 19.00

ΟΡΜΥΛΙΑ 20.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/09/2009

ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟ 18.00

ΜΑΡΑΘΟΥΣΑ 18.30

ΚΡΗΜΝΗ 19.00

ΔΟΥΜΠΙΑ 19.30

ΣΑΝΑ 20.00

ΑΓ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ 20.30

80χρονος σωτήρας από τα Γρεβενά

Ο Μιλτιάδης Τζαλαζίδης πρόεδρος του κόμματος «Χαρίζω οικόπεδα, Χαρίζω χρέη, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος»

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ 80ΧΡΟΝΟ
Εφτιαξε κόμμα για να χαρίσει οικόπεδα

Η «Χαρίζω οικόπεδα, Χαρίζω χρέη, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος». Θυμίζει τη διαφήμιση με το αφεντικό που τρελάθηκε, είναι όμως το όνομα του σχηματισμού με τον οποίο κατέρχεται στις εκλογές ο αγροτοεργάτης- Θεσσαλομακεδόνας πολιτικός κ. Μιλτιάδης Τζαλαζίδης.

Ο κ. Τζαλαζίδης διευκρινίζει στο «Εθνος» πως ο τίτλος του συνδυασμού του δεν συνιστά απατηλές υποσχέσεις και ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος να το κάνει πραγματικότητα. «Τα οικόπεδα βρίσκονται στα Γρεβενά σε μία έκταση 30.000 στρεμμάτων στο τσιφλίκι του Μουσταφά», ενημερώνει τους ενδιαφερομένους. «Είναι οικόπεδα δικής μου ιδιοκτησίας που αποτελούν περιουσία του κόμματος. Τα παιδιά μου έχουν δικά τους. Δεν θέλω, λοιπόν, να τα κληροδοτήσω σε κανέναν μετά τον θάνατό μου, αλλά θέλω να τα μοιράσω στον κόσμο όσο ζω», λέει.

«Ο στόχος του προγράμματός μου είναι να μπω στη Βουλή», δηλώνει με ειλικρίνεια ο 80χρονος, ο οποίος ήρθε από τα Γρεβενά στην Αθήνα για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας. Ο κ. Τζαλαζίδης καταγγέλλει ότι το κόμμα του τελεί υπό καθεστώς εμπάργκο από τα ΜΜΕ και το υπουργείο Τύπου, «επειδή το 3% που μπορούμε να πάρουμε είναι ικανό να αλλάξει τα πράγματα στην Ελλάδα», λέει. Για τους ίδιους λόγους δεν τα κατάφερε, όπως εξηγεί, να εισαχθεί στην Ευρωβουλή το 1999, όταν στις προκηρύξεις που είχε τότε συντάξει προσδιόριζε το ακροατήριό του στο 25,7% του εκλογικού σώματος.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρω παρά την επίθεση που δέχεται το κόμμα μου», λέει.

Είναι άλλωστε μαθημένος από τις κακοτοπιές της πολιτικής. Και από τις πλούσιες διεργασίες της από τις οποίες δεν έμεινε ποτέ απών. Υποψήφιος βουλευτής με τη ΔΗΑΝΑ, στη συνέχεια συνεργάστηκε με την Ενωση Κεντρώων κατορθώνοντας να συγκεντρώσει μέχρι και 51 σταυρούς, ενώ το 2004 για άγνωστους λόγους διέλυσε την εκλογική συνεργασία και συνέπραξε με το ΔΗΚΚΙ.

Στη συνέχεια έθεσε εαυτόν υποψήφιο εκ νέου με την Ενωση Κεντρώων, ενώ οι εκλογές του Οκτώβρη θα τον βρουν να διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού για 8η φορά.

«Χαρίζω οικόπεδα, Χαρίζω χρέη», το όνομα του σχηματισμού με τον οποίο ο Μιλ. Τζαλαζίδης κατέρχεται στις εκλογές. Τα οικόπεδα είναι στην ιδιοκτησία μου και θέλω να τα μοιράσω στον κόσμο», τονίζει ο 80χρονος υποψήφιος

Πηγή: Έθνος

Τα αναπάντητα ερωτήματα για τη βίλα του Σουφλιά


ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΕΧΩΔΕ

Πλήρη κάλυψη στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ για την περίφημη βίλα του στην Ανάβυσσο παρείχε προχθές ο πρωθυπουργός στο debate των πολιτικών αρχηγών, παρά το γεγονός ότι η Πολεοδομία Μαρκοπούλου έχει βεβαιώσει πρόστιμο αυθαιρέτου της τάξης των 23.000 ευρώ!

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο έπειτα από ερώτηση της δημοσιογράφου του «Σκάι» Σίας Κοσιώνη προς τον κ. Καραμανλή, που απάντησε ότι ο υπουργός είχε άδεια για δύο κατοικίες συνολικής επιφάνειας 122 τετραγωνικών και κατασκεύασε μία μικρότερη.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, παρενέβη στο θέμα και ο κ. Σουφλιάς. Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου υποστηρίζει ότι είναι «απόλυτα ψευδές» ότι η άδεια για τη συνέχιση των οικοδομικών εργασιών εκδόθηκε έπειτα από γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΚΣΧΟΠ), που είναι υπηρεσία του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ. Διαβεβαιώνει μάλιστα ότι το θέμα προχώρησε με βάση έκθεση των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, στους οποίους είχε απευθυνθεί ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής. Του διαφεύγει ότι στον φάκελο της οικοδομής του που είχε υποβληθεί στις αρχές του 2009 στην Πολεοδομία Μαρκοπούλου περιλαμβάνεται έγγραφο της νομικής υπηρεσίας του υπουργείου.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, μετά και την τοποθέτησή του στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ., οφείλει να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα:

1 Ποιο είναι το εμβαδόν της εξοχικής του κατοικίας;

2 Πώς μπορεί να χτίζει με ληγμένη οικοδομική άδεια -μάλιστα επί υπουργίας του- σε απολύτως προστατευόμενη περιοχή, όπου από το 2003 απαγορεύονται ακόμη και τα αναψυκτήρια;

3 Γιατί η εξέταση του φακέλου της υπόθεσης από το ΚΣΧΟΠ και τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ξεκινά από το 2001;

4 Γιατί δεν δίνει εντολή να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία της νέας οικοδομικής άδειας και οι βεβαιώσεις των αρμόδιων αρχών (αρχαιολογία, δασαρχείο);

Η Πολεοδομία έχει συντάξει τρεις εκθέσεις, στις οποίες καταγράφηκε «αύξηση των επιφανειών των ελεγχθεισών οικοδομών», «υπέρβαση του όγκου» και λανθασμένοι υπολογισμοί που ξεκινούν από την έκδοση της αρχικής άδειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, νόμιμο θεωρείται το τμήμα των 61 τετραγωνικών. Το υπόλοιπο κατασκευάστηκε χωρίς οικοδομική άδεια και γι' αυτό επιβλήθηκε πρόστιμο αυθαιρέτου που βεβαιώθηκε και κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Εφορία. Πληροφορούμαστε ότι η πλευρά του υπουργού αποδέχθηκε την οφειλή, κάτι που είναι απαραίτητο για να εκδοθεί η νέα οικοδομική άδεια.

Η «Ε» τον περασμένο Μάιο είχε αποκαλύψει την «τακτοποίηση» των αυθαιρεσιών στην εξοχική κατοικία της οικογένειας Σουφλιά και από τότε απευθύνθηκε επανειλημμένα στην Πολεοδομία Μαρκοπούλου και τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, ζητώντας να της κοινοποιηθούν όλα τα δημόσια έγγραφα που συνοδεύουν μια οικοδομική άδεια. Συναντήσαμε σοβαρά εμπόδια και ύστερα από γραπτές αιτήσεις καταφέραμε να πάρουμε μόνον το τετράφυλλο της οικοδομικής άδειας, καθώς και την αλληλογραφία της Πολεοδομίας με την αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής.

Από τα έγραφα αυτά, τα οποία χρήζουν εξέτασης από μηχανικούς, προκύπτουν τα εξής ενδιαφέροντα στοιχεία:

* Χορηγήθηκε άδεια «τακτοποίησης», που υποβλήθηκε από τον ίδιο μηχανικό για τον οποίο ο κ. Σουφλιάς είχε δηλώσει τον Οκτώβριο του 2007 ότι τον είχε παραπλανήσει και είχε προαναγγείλει ότι θα του υποβάλει μήνυση.

* Στο φύλλο της άδειας αναφέρεται ότι η επιφάνεια του διώροφου κτιρίου είναι 114,57 τετραγωνικά και το ύψος του 6,15 μέτρα. Ο αναφερόμενος όγκος της οικοδομής είναι 702,36 κυβικά, που αντιστοιχεί σε 220-230 τετραγωνικά, χωρίς να περιλαμβάνεται το υπόγειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 100 τετραγωνικά στο υπερυψωμένο ισόγειο του κτιρίου και τον όροφο αναφέρονται ως ημιυπαίθριοι, που μαζί με τις βεράντες δεν μπορεί να είναι μεγαλύτεροι από 45 τετραγωνικά, κυρίως όμως στεγασμένο γκαράζ για το οποίο έχει υποβληθεί και συμβολαιογραφική πράξη.

* Από την αλληλογραφία ανάμεσα στην Πολεοδομία Μαρκοπούλου και την Περιφέρεια Αττικής προκύπτει ότι ο νέος φάκελος που είχε υποβληθεί από τον μηχανικό του κ. Σουφλιά στις 23/2/2009 περιλάμβανε και έγγραφο της διεύθυνσης νομοθετικού έργου του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ. Να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2008 είχε εκδοθεί και εγκύκλιος του υφυπουργού Σταύρου Καλογιάννη, που κάνει καλυμμένη αλλά σαφή αναφορά στη γνωμοδότηση του ΚΣΧΟΠ ειδικά για την περίπτωση του κ. Σουφλιά. Για τη συγκεκριμένη εγκύκλιο είχε κινηθεί διαδικασία προσφυγής από τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, για την οποία όμως η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής είχε σπεύσει να αποφανθεί ότι «ουδεμία έννομη συνέπεια παράγει», συνηγορώντας στην έκδοση της επίμαχης οικοδομικής άδειας. *

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Εκκλησιαστική κόντρα λόγω... Μανωλίδου


Άγρια επίθεση του αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στην ελλαδική εκκλησία για τη “Στιγμή της αλήθειας”, το ριάλιτι πρόγραμμα του ΑΝΤ1 που παρουσίαζε η Ευγενία Μανωλίδου.

Τι κι αν η “Στιγμή της αλήθειας” μπήκε οριστικά στο χρονοντούλαπο της ελληνικής μικρής οθόνης, οι τριγμοί που προκαλεί συνεχίζονται ακόμη. Το ριάλιτι πρόγραμμα του ΑΝΤ1 που ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας, με παρουσιάστρια την Ευγενία Μανωλίδου, στάθηκε αφορμή επίθεσης του αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού στην ορθόδοξη εκκλησία της χώρας μας.

Με δύο άρθρα του στην εφημερίδα “Το Βήμα της Εκκλησίας”, ο ιεράρχης αφενός επιτίθεται στους δημιουργούς του παιχνιδιού, αφετέρου στηλιτεύει την απουσία αντίδρασης του ανώτατου κλήρου της χώρας μας. Ο κ. Στυλιανός υποστηρίζει πως η μη επίσημη καταδίκη της “Στιγμής της αλήθειας” από την εκκλησία “μαρτυρεί όχι απλώς ολιγωρία ανεπίτρεπτη, αλλά προπάντων αθεόφοβη προδοσία συλλήβδην των οσίων και ιερών τα οποία εξ ορισμού οφείλει να προστατεύει αείποτε”.

Μάλιστα ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας προχωρά κι ένα βήμα παραπέρα τονίζοντας πως προκαλεί “αίσθημα υψίστης ανησυχίας και αισχύνης ωσαύτως το γεγονός πως μόνο το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο της Ελληνικής Πολιτείας (ΕΣΡ) επενέβη”, κακίζοντας έτσι επιπλέον την αρχιεπισκοπή Αθηνών. Η όλη αντίδραση του ανώτατου πνευματικού ηγέτη των ορθόδοξων της Αυστραλίας οφείλεται στο γεγονός πως και το δικό του ποίμνιο σκανδαλίστηκε, τουλάχιστον όπως εκείνος πιστεύει, καθώς το πρόγραμμα που έκανε τη... Μπουμπούκα περιζήτητη μεταδόθηκε μέσω του ΑΝΤ1 Satellite και στη χώρα του.

Πηγή: Μακεδονία

Το πρόγραμμα του Ευθύμη Καρανάσιου για την Πέμπτη


ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

θα επισκεφθεί το πρωί τη Λαϊκή Αγορά του Νέου Μαρμαρά.


Το απόγευμα θα πραγματοποιήσει προεκλογικές ομιλίες

στις 18.45 στη Ν.Τρίγλια και

στις 20.30 στη Ν.Καλλικράτεια.

Επείγον - Εξαφάνιση


ΟΝΟΜΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕΠΩΝΥΜΟ: ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 1945
ΚΑΤΟΙΚΟΣ: ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Ύψος: 1,75 μ.
Σχήμα προσώπου: Σφαιρικό
Μάτια: Καστανά
Φορούσε: Γκρι παντελόνι και ριγέ μπλούζα.
Τον είδαν τελευταία φορά την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:30 (μεσάνυχτα) π.μ., στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.
Αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας με την οικογένεια: 23750-61285


Πηγή: Ρεσπέντζα

Το πρόγραμμα του Αργύρη Λαφαζάνη για σήμερα και αύριο


ΑΡΓΥΡΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

υποψ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πολιτικό Γραφείο Πολυγύρου: 23710 21313-314

fax : 23710 21315
email : alafazanis@yahoo.gr
www.argirislafazanis.blogspot.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος Βουλευτής Αργύρης Λαφαζάνης.

Συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη 23/09:

θα επισκεφθεί το Στανό στις 6:30 μ.μ.,

την Αρναία στις 7:00 μ.μ. και

Θα μιλήσει στο Νεοχώρι στις 7:30 μ.μ. και

στο Παλαιοχώρι στις 8:30 μ.μ.



Την Πέμπτη 24/09:

Θα επισκεφθεί την Άθυτο στις 6:00 μ.μ.,

την Καλλιθέα στις 6:30 μ.μ.,

το Κασσανδρινό στις 7:00μ.μ.,

την Φούρκα στις 7:30 μ.μ. και

θα μιλήσει στην Κασσανδρεία στις 8:00μ.μ. και

Φώκαια στις 9:00 μ.μ.

MIG: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της Ντ. Μπακογιάννη


Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ της MIG και της Ντόρας Μπακογιάννη, με τις δύο πλευρές να δηλώνουν πως θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Χθες η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε στην MIG, η οποία νωρίτερα είχα κάνει λόγο για ενδεχόμενη εμπλοκή της στην υπόθεση της Aegean, δηλώνοντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Τον ίδιο δρόμο όμως επιλέγει και η MIG η οποία με νεότερη σημερινή της ανακοίνωση δηλώνει ότι «ο χαρακτηρισμός του αιτήματός μας για διερεύνηση μιας υπόθεσης ως «λάσπη» μας υποχρεώνει να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη".

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση της MIG αναφέρει τα εξής:

"Η χθεσινή ανακοίνωση της κας Ντόρας Μπακογιάννη ήταν η κλασσική και παρωχημένη πολιτική αντίδραση με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και τον αποπροσανατολισμό. Στο αίτημά μας να ανοίξει ο φάκελος της AEGEAN και να διερευνηθεί μεταξύ άλλων και η ενδεχόμενη εμπλοκή της, λόγω της γνωστής στενής φιλικής της σχέσης με την οικογένεια Βασιλάκη, ομιλεί περί λάσπης και προσφυγής στη Δικαιοσύνη λες και γνωρίζει ήδη το πόρισμα ή το γνωρίζουμε εμείς και το δημοσιεύσαμε. Όμως σε μια ορθώς λειτουργούσα Δημοκρατία η αίτηση για διερεύνηση μιας υπόθεσης θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα θετικά και όχι με απειλές και εκφοβισμό.

Ανέφερε επίσης η κα. Μπακογιάννη ότι δεν «έχει εκβιαστεί και δεν πρόκειται να εκβιαστεί από κανέναν». Κι αυτό είναι μια συνήθης πρακτική εντυπώσεων, διότι πρέπει να βρεθεί και ποιο κίνητρο είχε η κακιά εταιρεία ή ο κακός πολίτης για να ζητήσει διερεύνηση μιας υπόθεσης. Φυσικά επειδή τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, δεν δίδεται και κανένα στοιχείο για το περιεχόμενο του δήθεν εκβιασμού.

Δυστυχώς η ατεκμηρίωτη και συκοφαντική αναφορά της κας Μπακογιάννη περί «εκβιασμού» απλώς για δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων, αλλά και ο χαρακτηρισμός του αιτήματός μας για διερεύνηση μιας υπόθεσης ως «λάσπη» μας υποχρεώνει να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη".

Πηγή: Capital.gr

Τα λόγια και τα χρόνια


Δεν ξέρω γιατί δεν τα λένε στη Βουλή. Δεν ξέρω γιατί, όποτε ξεψειρίζεις τη σκέψη τους, βγάζεις ένα απολειφάδι άοσμο και άγευστο που μυρίζει επάγγελμα, όχι λειτούργημα. Δεν ξέρω γιατί δε με νοιάζει πλέον να ξεχωρίσω ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Τα ελληνικά τους αμήχανα. Η γλώσσα τους αβέβαιη, τα επιχειρήματά τους παράξενα. Θαρρείς και δεν είναι πολιτικοί, αλλά ποιητές σονέτων που τους βάζουν να μιλήσουν για δεκαπεντασύλλαβους.

Δεν ξέρω γιατί δεν έχουν δίπλα τους γραμματικούς, να τους καθαρίζουν τα επιχειρήματα από τα πολιτικάντικα μικρόβια της έκφρασης. Να μιλάνε απλά, χωρίς ουρίτσες, να μην παινεύονται τόσο αυτάρεσκα όταν δηλώνουν ότι έσφαλαν και να κοιτάζουνε στα μάτια τους πολιτικούς τους αντιπάλους, επειδή μόνον τότε ο κόσμος θα καταλάβει ότι έχουν σταθερές απόψεις. Από το έντονο βλέμμα τους. Τους γραμματικούς και όχι τους δημοσιοσχεσίτες, τους χρειάζονται για να λειτουργήσουν ως οδοντίατροι, δηλαδή να τους βάζουν στο στόμα λέξεις όπως τα κατάλληλα εμφυτεύματα.

Οι επικοινωνιολόγοι χρησιμοποιούν το στόμα των πολιτικών για να του εμφυτεύσουν χαυλιόδοντες ή μασέλες καρχαρία, ποντάροντας σε μια αμφίβολη χρησιμότητα. Οι γραμματικοί θα τους μάθουν να ψελλίζουν, να τρέμουν, να συγκινούν, να λένε «με πείσατε» ή «δε με πείσατε» δημιουργώντας εμπιστοσύνη.

Δεν ξέρω γιατί τρέχανε όλοι τους πίσω από τα δευτερόλεπτα, υπακούοντας σε ελάχιστα αναλυτικές γλώσσες, όπως τα γαλλικά και τα αμερικάνικα. Μόνον αν μιλούσαμε αρχαία ελληνικά όλοι μας, θα μπορούσαμε να μετράμε τα ελληνικά μας σε δευτερόλεπτα. Με τη νέα ελληνική, γινόμαστε αναγκαστικά αμετροεπείς, αλλά με εξαίσια ποιότητα. Μπορούμε να λέμε «ήσαντε» και «φαινόσαντε» ή «του επιβεβαιώνουν» χωρίς να ακούγεται ως βρισιά.

Δεν ξέρω γιατί και ποιοι τους κάναν φροντιστήρια, εκνευρίζοντάς τους, δίνοντας την αίσθηση ότι παπαγαλίζουν, και κερδίζοντας αξία οι φροντιστές τους, και αίσθημα εμπιστοσύνης, πράγμα που αργότερα εκμεταλλεύονται ασύστολα.

Δεν ξέρω γιατί οι δημοσιογράφοι ήταν τόσο, μα τόσο νάρκισσοι, γιατί κανένας τους δεν άφησε τη δεύτερη ερώτηση να πάει στράφι, γιατί προσπαθούσαν να έχουν το δικό τους ύφος, κάνοντας ιδιαίτερες πιρουέτες ύφους. Δεν ξέρω γιατί οι δημοσιογράφοι έφευγαν από το χρόνο τους, ενώ ήξεραν, μετά από παζάρεμα, πόσο χρόνο διαθέτουν.

Στην ουσία είδα και άκουσα τον απόηχο μιας διαμάχης μεταξύ ΜΜΕ και πολιτικής. Οχι στο ασήκωτο χάλι προ διετίας ή πενταετίας, αλλά κι αυτό που είδα και άκουσα δεν ήταν εξαιρετικά βελτιωμένο.

Του Πάνου Θεοδωρίδη

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Μεταλλεία Κασσάνδρας: "Πράσινο φως" για τη λειτουργία τους από την εισήγηση στο ΣτΕ


«Πράσινο φως» για τη λειτουργία του μεταλλείου Μαύρων Πετρών στην περιοχή Στρατονίκης και Στρατωνίου του δήμου Σταγείρων - Ακάνθου στην Χαλκιδική, ανάβει δικαστική εισήγηση προς την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με την εισήγηση προτείνεται να απορριφθούν προσφυγές 8 κατοίκων και να κριθεί νόμιμη και σύμφωνη με το Σύνταγμα η υπουργική απόφαση με την οποία τροποποιήθηκαν και εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων.

Η εισήγηση αποκρούει τους ισχυρισμούς για παραβίαση του άρθρου 24 του Συντάγματος, επισημαίνοντας ότι με την υπουργική απόφαση αξιολογήθηκαν και ελήφθησαν παράλληλα υπόψη τόσο η ανάγκη εξόρυξης χάριν του δημοσίου συμφέροντος (της εθνικής οικονομίας και της ανάπτυξης της απασχόλησης) όσο και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον (που δεν κρίθηκαν σημαντικές) και η σεισμικότητα της περιοχής.

Παρεμβάσεις

Υπέρ του κύρους της υπουργικής απόφασης έχουν παρέμβει με δικογραφία τους στο ΣτΕ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο του νομού Χαλκιδικής, 35 κάτοικοι, η Α.Ε. «Ελληνικός Χρυσός» κ.ά.

Η εισήγηση θεωρεί, επίσης, νόμιμα αιτιολογημένες τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τη μεταβολή της μεθόδου εξόρυξης. Ωστόσο, θέτει ζήτημα εγκυρότητας για την έγκριση της τεχνικής μελέτης για την εκμετάλλευση του μεταλλείου, κρίνοντας ότι πρέπει να προηγηθεί και σχετική έγκριση του υπουργού Πολιτισμού για τη λιθογόμωση, καθώς στοές και φρέατα προ του 1830 υπάγονται στην έννοια των μνημείων. Η απόφαση αναμένεται σε 2-3 μήνες.

Πηγή: Ημερησία

Οπλα και ναρκωτικά βρέθηκαν σε σπίτια στη Χαλκιδική


Με όπλα και ναρκωτικά στην κατοχή του συνελήφθη 31χρόνος στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα στην περιοχή.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου σε εξοχική κατοικία 36χρόνου στην Ν. Καλλικράτεια και στο σπίτι 33χρόνου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, όπου διέμενε ο 31χρόνος ,βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 4 κιλά και 230 χασίς , 1340 γραμμάρια ηρωίνης, 205 γραμμάρια μεθαδόνης, επτά ναρκωτικά χάπια , δύο χειροβομβίδες ρωσικής προέλευσης , ένα πιστόλι των οκτώ χιλιοστών, 147 φυσίγγια και μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης.

Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση και αναζητεί τον 33χρόνο και τον 36χρόνο.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Έκρηξη στο σπίτι της Λούκας Κατσέλη


Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο στο σπίτι της Υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λούκας Κατσέλη που βρίσκεται στην οδό Τσακάλωφ 27 στο Κολωνάκι.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η Αντιτρομοκρατική, σπεύδουν στο σημείο.

Το πρόγραμμα του Γιάννη Δριβελέγκα για την Πέμπτη 24/9/2009


ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ
ΤΗΛ. 23730-21630
ΦΑΞ. 23730-21637
Email: gdriv10@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας

την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

θα δώσει συνέντευξη στο ράδιο Star στις 10.00 το πρωί.

Το απόγευμα θα επισκεφτεί στις 18.30 τη Νέα Φώκαια και

θα μιλήσει στη Νικήτη στις 20.30.

Τρίτο κόμμα το ΛΑ.Ο.Σ.


Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, το ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη θα είναι το τρίτο κόμμα και στην Χαλκιδική και πανελλήνια.

Υπολογίζουμε ότι θα πάρει γύρω στο 8% σε όλη την Ελλάδα.

Από ότι ακούμε σε συζητήσεις, σε παρέες και από ότι λένε και πολλοί φίλοι μας από Θεσσαλονίκη και Αθήνα, είναι γενική η αίσθηση ότι το ΛΑ.Ο.Σ. θα είναι τρίτο κόμμα.

Όλες οι ενδείξεις επίσης δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στην βουλή με ποσοστό γύρω στο 3 - 4%.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι από ότι φαίνεται, δεν θα μπούνε. Ο Χρυσόγελος έχασε το παιχνίδι και στο debate με τις περίεργες απαντήσεις που έδωσε σχετικά με το Μακεδονικό.

Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται ο Λεωνίδας Κύρκος


Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν οτι ο ιστορικός ηγέτης της Ανανεωτικής Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος εισήχθη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Τον κ. Κύρκο επίσκέφθηκε στο νοσοκομείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: Foreign Press

Έγινε οριστικά Τούρκος ο καραγκιόζης, λόγω αδιαφορίας της Ελλάδας!!!


Στο θέατρο σκιών των ανύπαρκτων πολιτικών

Επαίρεται (και με το δίκιο της) η Τουρκία πως κέρδισε την μάχη που έδωσε στην Unesco σχετικά με την εθνικότητα του γνωστού σε όλους μας «Καραγκιόζη». Κάποιοι άλλοι καραγκιόζηδες όμως (υποτιμητική έκφραση) αποφάσισαν να μην αγωνιστούν για την Ελληνική ταυτότητα του λαϊκού ήρωα του θεάτρου των σκιών.

Άφεριμ αφεντάδες μου, που ξέρετε να τρέχετε στα γλέντια, στις δεξιώσεις και στις προμήθειες… Άφεριμ ξεφτιλισμένοι απόγονοι, οικτρά ανθρωπάκια, που ζείτε με την ιδέα που είστε σπουδαίοι…

Η υποεπιτροπή της UNESCO ενέκρινε το αρχείο του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας στο οποίο αναφέρεται πως ο «Καραγκιόζης» ανήκει στην τουρκική πολιτιστική κληρονομιά. Αυτομάτως, βέβαια, στην τουρκική πολιτιστική κληρονομιά εντάσσονται και όλοι αυτοί οι ανεύθυνοι του Ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού (καθώς και του υπουργείου Εξωτερικών), οι οποίοι αμαχητί παρέδωσαν τον Έλληνα Καραγκιόζη στον τουρκικό πολιτισμό!!!

Βέβαια, εδώ γεννιέται και ένα βασικό ερώτημα: Έχει η Τουρκία πολιτισμό; Η απάντηση είναι γνωστή, αλλά δεν την δίνουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι δουλοπρεπείς και ανάξιοι των ευθυνών τους Έλληνες πολιτικοί (και οι υπάλληλοί τους).

Έπειτα από τη φάση αυτή (της προέγκρισης) άρθηκαν όλα τα εμπόδια που συναντούσε το Τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να θεωρηθεί πως ο Καραγκιόζης αποτελεί μέρος της τουρκικής κληρονομιάς, αφού η Ελλάδα δεν έκανε αίτηση στο Ανώτατο Συμβούλιο και δεν παραβρέθηκε στην συζήτηση που έγινε στην αρμόδια υποεπιτροπή της Unesco.

Το συμβούλιο απαρτιζόμενο από εκπρόσωπους έξι χωρών θα συγκληθεί τον Οκτώβριο για να κάνει ανακοίνωση. Μετά από την τελική έγκριση θα έχει κατοχυρωθεί πως ο Καραγκιόζης ανήκει στους Τούρκους…!

Έτσι, προφανώς οι Έλληνες χάνουν το δικαίωμα του δικού τους (Έλληνα) Καραγκιόζη και βλέπουν τους γνωστούς πολιτικούς καραγκιόζηδες να περιφέρονται εκλιπαρώντας την ψήφο των Ελλήνων, ενώ την ίδια στιγμή, δεν κατέθεσαν ούτε αίτηση οι άθλιοι κομπλεξικοί υπαλληλίσκοι τους για την Ελληνικότητα του Καραγκιόζη, η οποία παραδόθηκε πλέον στην Τουρκική πολιτική κληρονομιά!!! Το ζήσαμε κι αυτό...

Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Δηλαδή, εάν κάποιος λέει τους πολιτικούς καραγκιόζηδες, αυτόματα θα τους αποκαλεί και Τούρκους;

Πηγή: Ας μιλήσουμε επιτέλους

Απίστευτο ξεκατίνιασμα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά


Επί μία ώρα τουλάχιστον, επικρατούσε οχλαγωγία στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Με καλεσμένους την κυρία Σαλαβράκου και τον κύριο Π. Κοκκόρη.

Ο γνωστός καφρο-δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης ούρλιαζε και δεν άφηνε κανέναν από τους δύο υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να μιλήσει.

Είναι αγενέστατος, προκλητικός και υβριστής. Ο Αυτιάς τον αφήνει να κελαηδάει για να ανεβάσει τηλεθέαση.

Η άλλη αθλιότητα που έκανε ο Αυτιάς, είναι ότι είχαν σύνδεση με το εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ Περιστερίου, όπου ινστρούχτορας μουσάτος πρασινοφρουρός δεν έβαζε γλώσσα μέσα επί μία ώρα.

Δεν αφήνανε τους Νεοδημοκράτες να μιλήσουν. Τους διέκοπταν συνεχώς ουρλιάζοντας.

Το παλιό καλό και αλησμόνητο ΠΑΣΟΚ είναι προ των πυλών, έρχεται...

Φυσικά το ΠΑΣΟΚ με τους πρασινοφρουρούς δεν έρχεται μόνο του. Κάτι άχρηστες ΝΟ.Δ.Ε. και κάποιοι πολιτικάντηδες το σύρανε και τώρα το σπρώχνουν προς την εξουσία...

Περαστικά σας Νεοδημοκράτες, γιατί η αλαζονεία σας, η ειρωνεία και η απαξίωση ήταν σε πρώτη διάταξη όταν ήσασταν εσείς στα πράγματα...

Η κατατρεγμένη... Η αδικημένη...

«Προσφεύγω στη Δικαιοσύνη»

Για επίθεση εναντίον της και προσπάθεια εμπλοκής της σε έναν επιχειρηματικό πόλεμο στον οποίο δεν έχει καμία θέση κάνει λόγο η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη (φωτογραφία) με γραπτή δήλωσή της.

« Ο κ. Βγενόπουλος δεν προσκομίζει κανένα στοιχείο το οποίο να δικαιολογεί τους ισχυρισμούς του. Πετάει λάσπη. Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη » τονίζει χαρακτηριστικά.

Η υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι το υπουργείο έδρασε με απόλυτη διαφάνεια και εν γνώσει όλων των εμπλεκομένων φορέων και εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

«Ο κ. Βγενόπουλος είναι εκπρόσωπος ισχυρών ελληνικών και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Σήμερα εκμεταλλεύεται την προεκλογική περίοδο για να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις του. Αρνούμαι να παίξω το παιχνίδι του. Δεν έχω εκβιαστεί και δεν πρόκειται να εκβιαστώ από κανέναν» προσθέτει η κυρία Μπακογιάννη.

Πηγή: Το Βήμα

Ν.Δ. περιοδείες στελεχών


Για να επιτευχθεί η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ, επιστρατεύθηκαν και κορυφαίοι υπουργοί, οι οποίοι θα αφήσουν τις εκλογικές τους περιφέρειες και θα περιοδεύσουν το προσεχές Σαββατοκύριακο για να μιλήσουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις σε κρίσιμους νομούς.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ρηγίλλης, ο ο κ. Κ. Χατζηδάκης θα περιοδεύσει στην Πιερία, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος στην Καρδίτσα και στην Κέρκυρα, ο κ. Ι. Παπαθανασίου στην Εύβοια, ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος στη Μαγνησία και στη Χαλκιδική, ο κ. Αντώνης Σαμαράς στη Φθιώτιδα, ο κ. Πρ. Παυλόπουλος στην Αργολίδα, ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης στην Ξάνθη και ο κ. Στ. Καλαφάτης στην Πέλλα.

* Εξιτήριο πήρε χθες το πρωί από το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου, η κλινική της εικόνα ήταν απολύτως ικανοποιητική ως προς την άτυπη πνευμονία για την οποία νοσηλεύτηκε. Στην υπουργό χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή και οι γιατροί τής έδωσαν οδηγίες για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων υπερκόπωσης και για την αποφυγή νέας λοίμωξης.

Πηγή: Το Βήμα