Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013, στις 8.00 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Πολυγύρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Πολυγύρου έτους 2013 (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)

2. Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Πολυγύρου έτους 2013 (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)

3. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 41.000,00 και κατανομή στις Σχολικές Επιτροπές Δήμου Πολυγύρου για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων έτους 2013 (ΣΑΤΑ) (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)

«Έσβησε» από ανακοπή στο προαύλιο της ΕΡΤ

Θλίψη για τον 60χρονο που συμπαραστεκόταν στους εργαζομένους

Κατέληξε παρά τις προσπάθειες διασωστών και γιατρών


Την τελευταία του πνοή στο προαύλιο της ΕΡΤ, όπου πήγαινε καθημερινά προκειμένου να συμπαρασταθεί στον αγώνα των εργαζομένων να την κρατήσουν ανοικτή, άφησε τα ξημερώματα ένας 60χρονος άνδρας.

Σύμφωνα με μαρτυρία δημοσιογράφου, που ήταν μπροστά στο περιστατικό, οι εθελοντές διασώστες που βρίσκονται καθημερινά στο ραδιομέγαρο, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, έσπευσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον 60χρονο, με μαλάξεις,  τεχνητές αναπνοές και ένα φορητό μηχάνημα καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης, ενώ ο άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ, συνοδεία των γιατρών της ΕΡΤ.

Καλαμπάκα: Δέχθηκε επίθεση από το… άλογό του!


Το ζώο αφήνιασε - Κινδύνευσε να τραυματιστεί και η κόρη του κατόχου

Με σοβαρά κατάγματα στα πλευρά του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Τρικάλων ο ιδιοκτήτης μιας φάρμας σε ορεινή περιοχή της Καλαμπάκας, που δέχθηκε επίθεση από ένα από τα άλογά του! Ευτυχώς, όμως, κατάφερε να σώσει την κορούλα του.

Πατέρας και κόρη παρατηρούσαν από κοντά μαζί το υπερήφανο ζώο όταν, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν εξακριβωθεί, εκείνο αφήνιασε και όρμησε κατά πάνω τους! Στην προσπάθειά του να προστατεύσει το μικρό σε ηλικία παιδί, ο πατέρας δέχθηκε όλα τα χτυπήματα του αγριεμένου αλόγου που τον κλωτσούσε επανειλημμένα!

Βασιλική με σπάνια ψηφιδωτά ανακαλύφθηκε στην Προύσα

Οι συστηματικές ανασκαφές για την αποκάλυψη της βασιλικής θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο

Η δημιουργία μουσείου με τα ευρήματα στους στόχους του κυβερνήτη της σημερινής Μπούρσας

Τον Ιούλιο αρχίζουν στην Προύσα της Μικράς Ασίας οι συστηματικές ανασκαφές για την αποκάλυψη μιας βασιλικής 1500 ετών, εκπληκτικά ψηφιδωτά της οποίας έχουν έρθει ήδη στο φως. Η βασιλική είχε χρησιμοποιηθεί κατά τα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού, προτού δηλαδή ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ευνοήσει τη νέα θρησκεία, οπότε πολλά κτίρια σε οικισμούς της περιοχής μετατράπηκαν σε χώρους λατρείας. Αργότερα εξάλλου, όταν η περιοχή καταλήφθηκε από τους μουσουλμάνους η βασιλική έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στον δρόμο για το προσκύνημα στη Μέκκα.

Κουβέλης: Αποσύρει τους υπουργούς από την κυβέρνηση Σαμαρά και στελέχη από το Δημόσιο


Προγραμματική αντιπολίτευση στη Βουλή - Θα ψηφίζουν μόνο τα νομοσχέδια που είναι σύμφωνα με τις αρχές τους

Μπίτσικα Παναγιώτα

Εντονοι ήταν οι προβληματισμοί στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου μετά τις χθεσινές εξελίξεις στην κυβέρνηση και την ουσιαστική αποχώρηση από αυτήν πριν την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Οι οριστικές αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσει η ΔΗΜΑΡ λήφθησαν στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι πρέπει να αποσυρθούν οι υπουργοί του κόμματος από την κυβέρνηση Σαμαρά και απόσυρση στελεχών από τον Δημόσιο τομέα κάτι που τελικά αποφασίστηκε. Επίσης αποφασίστηκε το κόμμα να κινηθεί στη γραμμή της προγραμματικής αντιπολίτευσης,

Ξεκινούν το Σάββατο 22 Ιουνίου οι εκδηλώσεις του 5ου Φεστιβάλ Πολυγύρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟΥ 5ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΩΡΑ 21:15

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ»

Μια κωμωδία επίκαιρη όσο ποτέ, μια ανελέητη σάτιρα της διαφθοράς χωρίς τόπο και χρόνο, «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην Αθήνα, ταξιδεύει το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βέροιας. Η σκηνοθεσία είναι του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τον Γιώργο Αρμένη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Δήμος Πολυγύρου: Θερινά δρομολόγια Δημοτικής Συγκοινωνίας

κλικ για μεγέθυνση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΑΠΟ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΠΑΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ

Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013 ξεκινούν τα νέα καλοκαιρινά δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας Πολυγύρου, που επεκτείνεται και φέτος στην παραλιακή ζώνη. Λεωφορείο του Δήμου θα μεταφέρει δωρεάν τους πολίτες, που επιθυμούν να μετακινηθούν στην Γερακινή και τα Ψακούδια, κάθε Τρίτη και Παρασκευή έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2013.

Παράλληλα συνεχίζονται τα δρομολόγια που συνδέουν τα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου (Δουμπιά, Σανά, Παλαιόκαστρο, Πλατανοχώρι, Κρήμνη, Μαραθούσα, Παλαιόχωρα, Ριζά, Γεροπλάτανος, Πλανά, Βραστά, Γαλάτιστα, Βάβδος) με την έδρα του, τον Πολύγυρο.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Τη Κυριακή η μεγαλύτερη πανσέληνος της χρονιάς

Η μεγαλύτερη πανσέληνος του 2013 θα είναι αυτή της Κυριακής 23 Ιουνίου, με τη Σελήνη να βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της από τη Γη καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, στο λεγόμενο περίγειό της.

 Το φεγγάρι θα απέχει 356.991 χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας, ενώ η μέση απόσταση Γης-Σελήνης, που μεταβάλλεται μέσα στο έτος, είναι περίπου 382.900 χιλιόμετρα.

Η πανσέληνος έρχεται μόλις δύο μέρες μετά το θερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου, με το οποίο εγκαινιάστηκε και επίσημα το καλοκαίρι.

Η περυσινή σούπερ - πανσέληνος, στις 6 Μαΐου 2012, ήταν πιο θεαματική, καθώς η Σελήνη είχε πλησιάσει ακόμα περισσότερο, στα 353.500 χιλιόμετρα από τη Γη.

Διάγγελμα Σαμαρά: Συνεχίζουμε δυνατά

Θα εξαντλήσουμε την τετραετία - Αν θέλει ας συμμετέχει και η ΔΗΜΑΡ - Θαρραλέα η στάση του ΠΑΣΟΚ - Αναμένεται ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης - Κανείς δεν θέλει εκλογές - Κανείς δεν θέλει ακυβερνησία - Υπαναχώρησε ο Κουβέλης στις θέσεις που συμφωνήσαμε για την ΕΡΤ
«Θα εξαντλήσουμε την τετραετία για το καλό του ελληνικού λαού» δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του προς τον ελληνικό λαό μετά την διάσταση που σημειώθηκε στην σύσκεψη των αρχηγών και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη: «Έγιναν τον τελευταίο χρόνο πολλά και τίποτε δεν θυμίζει το σημείο που είμαστε πέρυσι. Αυτό που προέχει είναι να βγούμε μία ώρα αρχύτερα από την κρίση. Οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητο στοιχείο.

Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε διαφωνία για ΕΡΤ. Έκανα προσπάθειες να αποκατασταθεί η ενότητα στην κυβέρνηση και να βρεθεί λύση.

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου για ανασχηματισμό και προγραμματική συμφωνία

Η ΡΟΥΚΕΤΑ ΚΟΥΒΕΛΗ «ΔΕΙΧΝΕΙ» ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Η ρουκέτα που έριξε στην τρικομματική ο κ. Φώτης Κουβέλης πυροδότησε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με αποτέλεσμα ο κυβερνητικός συνασπισμός να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει με ορίζοντα τετραετίας με όσους στηρίξουν την κυβέρνηση με την ΔΗΜΑΡ ή χωρίς. Σήμερα  θα έχει συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο καθώς εκκρεμεί η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. Ωστόσο όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ που θα καθορίσει την στάση της.

Σχετικά με την απόσυρση των υπουργών της και για το αν θα άρει την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση.

Το τηλεφώνημα Κουβέλη: «Βαγγέλη έχω αντιδράσεις, δεν περνάει»

ΟΙ «ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Την Δευτέρα το απόγευμα, ο κ. Φώτης Κουβέλης ξεκίνησε για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έχοντας αποφασίσει «να τα σπάσει» με την τρικομματική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Στην τεταμένη ατμόσφαιρα της συνάντησης των τριών, αυτό ενδεχομένως και να είχε συμβεί, και πιθανόν η ντρίπλα με την απόφαση του ΣτΕ να ήταν ο μόνος λόγος που δεν συνέβη. Την Τετάρτη το απόγευμα ωστόσο, φάνηκε ότι άλλαξε γνώμη και μαλάκωσε τη στάση του.

Την επόμενη μέρα αντιμετώπισε άσχημο κλίμα και μηνύματα δυσαρέσκεια στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.

Το απόγευμα στην κοινή συνεδρίαση κοινοβουλευτικής ομάδας και Εκτελεστικής Επιτροπής  ζητήθηκε από τον Φώτη Κουβέλη σκληρή στάση στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.