Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Μέχρι το Θερμαϊκό έφτασε δουλεμπορικό σκάφος


Μέχρι τις εκβολές του ποταμού Λουδία, στο Θερμαϊκό Κόλπο, έφθασε σκάφος με 26 Πακιστανούς λαθρομετανάστες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Αστυνομικοί εντόπισαν τους αλλοδαπούς να περιφέρονται εξαντλημένοι στην αγροτική περιοχή έξω από την Αλεξάνδρεια και το Πλατύ Ημαθίας.

Σε βάρος τους κινήθηκαν διαδικασίες για την διοικητική τους απέλαση. Στους αστυνομικούς ανέφεραν ότι ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια με ταχύπλοο σκάφος και έφθασαν ανενόχλητοι μέχρι τις ακτές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Στις εκβολές του Λουδία, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη, λιμενικοί εντόπισαν και το σκάφος με το οποίο φέρεται ότι έγινε η μεταφορά και χθές συνέλαβαν στη Σωζόπολη Χαλκιδικής ένα 52χρόνο κι έναν 18χρόνο οι οποίοι φέρονται ότι εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση των λαθρομεταναστών.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Οι ευχές του blog μας στον Αντώνη Σαμαρά


Θα θέλαμε να σου εκφράσουμε την χαρά μας για την εκλογή σου και τις ευχές μας για κάθε καλό σε εσένα και την οικογένεια σου.

Πιστεύουμε σε εσένα. Δεν περιμέναμε να σε γνωρίσουμε τώρα. Εδώ και πολλά χρόνια είμαστε στο πλευρό σου.

Σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Σου ευχόμαστε επίσης να εκλεγείς Πρωθυπουργός από τον Ελληνικό Λαό πολύ σύντομα.

Να παραμείνεις ανυποχώρητος στις πιέσεις για τα Εθνικά μας ζητήματα.

Σε εμπιστευόμαστε, σε αγαπάμε και θα είμαστε στο πλευρό σου.

Καλή επιτυχία Αντώνη.

NZZ: «Νέα αναζήτηση συμβιβασμού στο "Μακεδονικό" ζήτημα»

Συνάντηση Παπανδρέου-Γκρούεφσκι

Oι ευρωπαϊκές εφημερίδες σχολιάζουν το χθεσινό δημοψήφισμα στην Ελβετία, με το οποίο το 57% των πολιτών τάχθηκαν κατά της κατασκευής μιναρέδων σε νέα μουσουλμανικά τεμένη. Καταγράφεται όμως και η συνάντηση στις Πρέσπες.

Η εφημερίδα Die Welt παρατηρεί: "Οι Ευρωπαίοι που δεν θέλουν να χτίζονται νέα μουσουλμανικά τεμένη στις χώρες τους προβάλλουν συχνά το επιχείρημα ότι πολλές μουσουλμανικές χώρες είτε απαγορεύουν, είτε δυσκολεύουν την κατασκευή χριστιανικών εκκλησιών στο έδαφός τους. Με το δίκιο τους οι Βρυξέλλες βλέπουν αυτή τη στάση, στην περίπτωση για παράδειγμα της Τουρκίας, ως εμπόδιο ένταξής της γείτονος στην ΕΕ. Η Δύση ωστόσο θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί τη θρησκευτική ελευθερία στις μουσουλμανικές χώρες μόνο αν η ίδια τη σεβαστεί πλήρως."

Η Frankfurter Rundschau πιστεύει ότι οι μιναρέδες αποτελούσαν απλά πρόφαση: "Η πρόταση στην ιστοσελίδα της κίνησης πολιτών κατά της κατασκευής μιναρέδων στην Ελβετία είναι σαφής: Όποιος φτιάχνει μιναρέδες θέλει να μείνει εδώ. Είναι σίγουρο ότι οι πρωταγωνιστές του δημοψηφίσματος θέλουν να φύγουν οι μουσουλμάνοι από τη χώρα. Και αν δεν μπορείς να τους πετάξεις έξω, τότε τουλάχιστον ας γίνουν οι μουσουλμάνοι πολίτες 2ης κατηγορίας με λιγότερα δικαιώματα από τους χριστιανούς", καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

Ο πρόεδρος της επιτροπής "Ναι στην απαγόρευση των μιναρέδεων" Βάλτερ Βόπμαν

Η Süddeutsche Zeitung θεωρεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος καταστροφικό για την Ελβετία. "Πουθενά στην Ευρώπη δεν ισχύει μια τέτοια απαγόρευση. Αν το ελβετικό σύνταγμα περιλάβει αυτές τις 4 λέξεις: «απαγορεύεται η κατασκευή μιναρέδων», τότε αυτό συνιστά παραβίαση του ίδιου του συντάγματος, της θρησκευτικής ελευθερίας, των νόμων κατά των διακρίσεων, αλλά και της ευρωπαϊκής Χάρτας για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων."

Η γαλλική Liberatión παρατηρεί: "Η απαγόρευση των μιναρέδων ζημιώνει την εικόνα της Ελβετίας που έμαθε να ζει με διάφορες θρησκείες. Το πόσο παράλογες και ισχυρές είναι οι προκαταλήψεις εναντίον των μουσουλμάνων φαίνεται από το ότι στα καντόνια με τους λιγότερους μουσουλμάνους καταγράφηκε το μεγαλύτερο ποσοστό κατά της κατασκευής μιναρέδων. Το δημοψήφισμα στην Ελβετία θα πρέπει να αφυπνίσει την Ευρώπη. Καμιά ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να ρυθμίσει επαρκώς τη σχέση με τη μουσουλμανική θρησκεία. Ακόμα κι αν αυτή αποτελεί κομμάτι της ευρωπαϊκής πραγματικότητας", καταλήγει η γαλλική εφημερίδα.

Η ιταλική Corriere della Serra επισημαίνει: "Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δείχνει ότι η πλειοψηφία των Ελβετών έχει πεισθεί πως η Ευρώπη πολιορκείται. Μια αίσθηση που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην ήπειρό μας. Μοιάζει με τη ρήση οι «βάρβαροι» βρίσκονται προ των πυλών που χαρακτήριζε τους τελευταίους αιώνες πριν από την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ίσως όμως και να προκύψει κάτι θετικό από το δημοψήφισμα: μια εκ νέου ανακάλυψη της κουλτούρας και του πολιτισμού μας."

Τζαμί με μιναρέ στη Γενεύη

Στην επιδίωξη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να προωθήσει την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναφέρεται η Neue Zürcher Zeitung στο φύλλο του Σαββάτου με αφορμή τη συνάντηση Παπανδρέου, Γκρούεφσκι και Μπερίσα στις Πρέσπες.

Η ελβετική εφημερίδα παρατηρεί: "Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η καλύτερη προστασία του υδροβιοτόπου των Πρεσπών. Όμως ο έλληνας πρωθυπουργός επιδιώκει πολύ περισσότερα: την αναβίωση της Διαδικασίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης των δυτικών Βαλκανίων με την ΕΕ, αλλά και την επίλυση του ανοιχτού ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο ο έλληνας πρωθυπουργός ελπίζει από την εξεύρεση συμβιβασμού με τα Σκόπια όχι μόνο σε μια επιτυχία στην εξωτερική πολιτική, αλλά και στην αναβίωση της Διαδικασίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης των δυτικών Βαλκανίων, την οποία προώθησε ως υπουργός Εξωτερικών στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη το 2003.

Συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του ομολόγου του Ν. Γκρούεφσκι

Προϋπόθεση ωστόσο για την εξεύρεση λύσης θα είναι ο συνομιλητής του Νίκολα Γκρούεφσκι να αποδεχθεί την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» για όλες τις χρήσεις. Ως αντάλλαγμα, πάντα σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, η Αθήνα θα πάψει να θεωρεί εμπόδιο το αν υπάρχει «μακεδονική εθνότητα» και «μακεδονική γλώσσα», καταλήγει η Neue Zürcher Zeitung.

Επιμέλεια: Στέφανος Γεωργακόπουλος

Υπεύθ. σύνταξης: Σπύρος Μοσκόβου

Πηγή: Deutsche Welle

Φυλιώ Πυργάκη: Καλαματιανά

Γιάννης Κατέβας: Καλαματιανά

Τέλος εποχής για τον Ρέμο στον Ηρακλή


Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής:

Οταν, πριν δυόμισι χρόνια, αναλάβαμε την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, παραλάβαμε μια ομάδα που δεν είχε τη δυνατότητα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα, καθώς η έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού εκείνη τη στιγμή δεν έμοιαζε δυνατή. Πήραμε μια απόφαση ευθύνης, σε μια δύσκολη στιγμή, ζητώντας τη βοήθεια της οικογένειας του ΗΡΑΚΛΗ και την στήριξη του κόσμου του. Δεν αναλάβαμε την ΠΑΕ προσδοκώντας σε κάποιο όφελος κι ο μοναδικός μας σκοπός ήταν να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που είχε οδηγήσει την ομάδα στα όρια της διάλυσης.

Από τότε μέχρι σήμερα, στο διάστημα που μεσολάβησε, μπορεί τα αποτελέσματα της ομάδας να μην ήταν αυτά που θέλαμε, όμως ο ΗΡΑΚΛΗΣ απόκτησε διοικητική υπόσταση και έκανε βήματα μπροστά. Ισως κάναμε πολλά λάθη, αλλά δεν θα κάνουμε το χειρότερο: δεν πρόκειται η παρουσία μας να γίνει αιτία διχασμού του κόσμου της ομάδας. Καταλαβαίνουμε την πίκρα όσων, ανοιχτά πλέον, μας αμφισβητούν και στρέφονται εναντίον της διοίκησής μας. Εμείς, πρώτοι από όλους, είχαμε μεγαλύτερες απαιτήσεις. Ωστόσο, μείναμε μόνοι και, από τη στιγμή που σε πολλούς η προσπάθειά μας δεν είναι κατανοητή, δεν έχουμε λόγο να συνεχίσουμε. Πιθανότατα, αν μείνουμε, τα πράγματα θα γίνονταν χειρότερα, καθώς η παρουσία της συγκεκριμένης διοίκησης γίνεται τον τελευταίο καιρό αιτία για αποδοκιμασίες της ομάδας.

Ονειρευόμασταν ένα γήπεδο, που να υποστηρίζει τους παίκτες του ΗΡΑΚΛΗ και όχι μια εξέδρα, που να τους αποδοκιμάζει, σχεδόν όσο και τη διοίκησή του. Επειδή καμία ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει κάτω από τέτοιες συνθήκες, ανακοινώνουμε στον κόσμο της ομάδας, ότι η συγκεκριμένη διοίκηση, εντός ολίγου, αποχωρεί. Ηδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις μεταβίβασης των μετοχών σε ένα νέο διοικητικό σχήμα, το οποίο, ευχόμαστε και ελπίζουμε να έχει καλύτερα αποτελέσματα από μας και να φτιάξει τον ΗΡΑΚΛΗ, που ο κόσμος του ονειρεύεται.

Μέχρι την ολοκλήρωση των συζητήσεων, θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες και να ασκούμε διοίκηση, αντιμετωπίζοντας κάθε πρόβλημα της ομάδας και προασπίζοντας τα συμφέροντά της. Σύντομα, θα σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις, αναλυτικότερα.

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

Παπανδρέου με Σαμαρά το απόγευμα


Συνάντηση με το νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά θα έχει το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μεταβεί στις 19:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, ύστερα από πρόσκληση του πρωθυπουργού.

Επ' ευκαιρία σας παρουσιάζουμε μια φωτογραφία του σημερινού πρωθυπουργού και του αρχηγού πλέον της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τον καιρό των φοιτητικών τους χρόνων στις ΗΠΑ!

Πηγή: Foreign Press

Ν.Δ.: "Παρέδωσε" ο Καραμανλής, ανέλαβε ο Σαμαράς


Με ενωτικό μήνυμα υποδέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς την άνετη επικράτησή του από τον πρώτο γύρο στην χθεσινή εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ, όπου κυριάρχησε η εντυπωσιακή σε όγκο προσέλευση της κομματικής βάσης.

Ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε στα γραφεία της οδού Ρηγίλλης με τον προκάτοχό του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος του προσέφερε τη συνδρομή του σε οτιδήποτε αυτός χρειαστεί στο μέλλον.

Υποδεχόμενος τον Αν. Σαμαρά, ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για μεγάλη νίκη σε μια διαδικασία με πρωτοφανή συμμετοχή. Είναι αυτονόητο -ανέφερε- για ότι χρειαστείς θα είμαι δίπλα σου". Αυτή τη ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Εκλογών της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς στις εσωκομματικές εκλογές, με καταμετρημένο 72,68% των ψήφων, συγκεντρώνει 50,18%, έναντι 39,76% της Ντόρας Μπακογιάννη και 10,06% του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Εν τω μεταξύ , η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, σύμφωνα με πληροφορίες ξεπέρασε τις 600 χιλιάδες.

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας και ανέφερε πως ξεχνάει ό,τι ειπώθηκε έως τώρα, ωστόσο προειδοποίησε ότι η βάση δεν θα δεχθεί υπονόμευση της ενότητας. Ανήγγειλε τη διεξαγωγή Συνεδρίου θέσεων και αρχών, που όπως τόνισε, θα οδηγήσει την παράταξη σε αναγέννηση.

Πηγή: Foreign Press

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Η Χώρα

κλικ στο πρωτοσέλιδο για μεγέθυνση

Αποτελέσματα Καποδιστριακών Δήμων Χαλκιδικής για την ανάδειξη Προέδρου στη Ν.Δ.

Γιατί ο Αντώνης πήρε μικρό ποσοστό στην Χαλκιδική


Η γνώμη μας είναι ότι το μικρό ποσοστό (43,3%) που πήρε, σε σύγκριση με άλλες περιοχές, ο Αντώνης στην Χαλκιδική, οφείλεται στην δημόσια υποστήριξη του από τον Νομάρχη Αστέριο Ζωγράφο.

Εάν δεν τον υποστήριζε δημόσια, ο Αντώνης θα έπαιρνε τουλάχιστον 10 μονάδες πάνω.

Αυτή είναι η άποψη μας.

Και ο Τσούφης δεν έχει πολλές συμπάθειες στον Πολύγυρο και γενικά στην Χαλκιδική. Σε αυτούς τους δύο οφείλεται αυτό το ποσοστό. Κατά τη γνώμη μας πάντα.

Δεν θα τους ευχαριστήσουμε φυσικά για αυτό το αποτέλεσμα.

Βέβαια όλα αυτά είναι παρελθόν. Όμως για να μην πάθει ότι έπαθε και ο Κώστας Καραμανλής, ας προσέξει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μερικά στελέχη, που του κάνουν ζημιά.

Εμείς είμαστε με τον Αντώνη, τον άνθρωπο Αντώνη. Όσο για τον πολιτικό Αντώνη, θα τον στηρίζουμε αν παίρνει σωστές αποφάσεις. Αν όχι, φυσικά και θα του κάνουμε κριτική, και για το δικό του καλό και γιατί εμείς τον αγαπάμε πραγματικά και το ξέρει.

Ένα παράδειγμα μόνο από την τακτική τους: Ενώ στείλανε τις υπογραφές των 150 στελεχών που υποστήριζαν τον Αντώνη Σαμαρά σε όλα τα blogs της Χαλκιδικής, σε εμάς το στείλανε 2 ώρες αργότερα, αφού είχε δημοσιευθεί σε όλα τα blogs. Το δικό μας blog ήταν το πρώτο (όχι μόνο στην Χαλκιδική, αλλά σε όλη την Ελλάδα) που στήριξε την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά από την στιγμή που ανακοινώθηκε. Τότε που οι δημοσκοπήσεις του δίνανε 14% αυτοί οι δύο που ήταν; Τον Αβραμόπουλο δεν στήριζε ο Ζωγράφος ή κάνουμε λάθος;

Αν ο Αβραμόπουλος έμενε ως το τέλος, διεκδικητής για την Προεδρία, ο Ζωγράφος θα υποστήριζε τον Αντώνη Σαμαρά; Δεν το νομίζουμε...

Παραμυθοχώρα θα στηθεί στο Στρατώνι


Μια "Παραμυθοχώρα" για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες θα στηθεί στο Στρατώνι Χαλκιδικής από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι την 1η Ιανουαρίου.

Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο, στο οποίο θα φιλοξενηθούν χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Τα εγκαίνια της "Παραμυθοχώρας" θα κάνει ο μικρός Γιάννης από τα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής, ο οποίος μέσα από την περσινή αντίστοιχη διοργάνωση κατάφερε να βρει συμβατό δότη μυελού των οστών.

Το εγχείρημα πραγματοποιείται από το δήμο Σταγείρων- Ακάνθου και τον Σύλλογο Πολιτισμού Στρατωνίου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 εθελοντές της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αντώνης ο Ηγέτης μας

κλικ στο πρωτοσέλιδο για μεγέθυνση

Η άφιξη και η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά στη Ρηγίλλης

Τίτλοι τέλους για την οικογένεια Μητσοτάκη


Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο έβδομος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με μία νίκη που όλοι αναγνωρίζουν ως ξεκάθαρη. Η Ντόρα Μπακογιάννη παραδέχτηκε την ήττα της, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στους οπαδούς της ΝΔ που είχαν συρρεύσει στα γραφεία της Ρηγίλης, είπε: «Aναλαμβάνω την τιμή και την ευθύνη να οδηγήσω την παράταξη σε νέους αγώνες». «Σήμερα νικήσαμε όλοι, δεν υπάρχουν ηττημένοι», πρόσθεσε.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος με το ποσοστό που κατόρθωσε να συγκεντρώσει, έδειξε ότι αποτελεί βασικό παράγοντα της κεντροδεξιάς παράταξης, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον καλό φίλο και άξιο αγωνιστή Αντώνη Σαμαρά για την καθαρή και δίκαιη επικράτησή του. Εύχομαι ο νέος πρόεδρος να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του, να ξαναβάλει το κόμμα μέσα στην κοινωνία ώστε να συνταχθούμε όλοι στο πλευρό του και να αγωνιστούμε για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας».

Τη νίκη του Αντώνη Σαμαρά αναγνώρισε και η Ντόρα Μπακογιάνη με μήνυμά της που απευθυνόταν σε όλους τους ψηφοφόρους της ΝΔ, μετά την καταμέτρηση μεγάλου μέρους των ψήφων.

«H βάση εξέλεξε το νέο αρχηγό, η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή... συνεχάρην τον Αντώνη Σαμαρά για την εκλογή του, ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους... Ανοίγει νέο κεφάλαιο για τη Ν.Δ., στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι παρόντες», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι επικοινώνησε ήδη με τον κ. Σαμαρά και τον συνεχάρη για τη νίκη του. Επίσης ευχαρίστησε όσους την τίμησαν με την ψήφο τους.

Ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής της ΝΔ Δημήτρης Σιούφας στςι 01:45 τα ξημερώματα ανακοίνωσε τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Σε 617 εκλογικά τμήματα, δηλαδή με καταμετρημένο το 37% των εκλογικών τμημάτων, οι υποψήφιοι λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

47,6% Αντώνης Σαμαράς

41,6 Ντόρα Μπακογιάννη

10,7% Παναγιώτης Ψωμιάδης


Δηλώσεις Παναγιώτη Ψωμιάδη

«Θέλω να συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον καλό φίλο και άξιο αγωνιστή Αντώνη Σαμαρά για την καθαρή και δίκαιη επικράτησή του. Επίσης, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στη Ντόρα Μπακογιάννη για την ενωτική στάση που κράτησε σʼ αυτήν την πρωτόγνωρη για το κόμμα μας διαδικασία.

Προσωπικά, σʼ αυτόν τον αγώνα μέτρησα τους φίλους μου. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των κομματαρχών να με ισοπεδώσουν, από σήμερα ο απλός νεοδημοκράτης θα έχει πλέον πιο δυνατή φωνή. Θέλω να ευχαριστήσω όσους άντεξαν στις πιέσεις των τελευταίων εβδομάδων αλλά και όσα συνέβησαν κατά τη χθεσινή δύσκολη ημέρα.

Έδωσα μόνος μου έναν ωραίο, τίμιο και ηθικό αγώνα. Να είστε βέβαιοι πως και την επόμενη ημέρα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν πρόκειται να σωπάσει, θα είμαι παρών στις εξελίξεις, σταθερά απέναντι σε αλαζονικές συμπεριφορές που θα υποθηκεύουν το αύριο της παράταξης και του τόπου.

Η ΝΔ κέρδισε σήμερα την πρώτη μάχη στη μεγάλη προσπάθεια να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία.

Είναι τώρα η ώρα, να «καθαρίσουμε» το σπίτι μας, να διώξουμε τα «παράσιτα», να ανασυνταχτούμε για να φέρουμε τη ΝΔ ξανά στη θέση που της αρμόζει.

Πηγή: Zougla.gr

Η Ντόρα συνεχάρη τον Αντώνη Σαμαρά για τη Νίκη του


Πριν λίγα λεπτά σε δήλωση της, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά και τον συνεχάρη για την εκλογή του.

Δήλωσε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία θα γίνει από αύριο ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα.

Είπε επίσης ότι ευχαριστεί όλους τους βουλευτές, τους πολιτευτές, τα στελέχη και τους εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που την ψήφισαν.

Τελικά αποτελέσματα Νομού Χαλκιδικής

Ο Αντώνης στον Πολύγυρο 15/11/09


Ντόρα Μητσοτάκη: Ψήφοι: 3350 Ποσοστό: 35,98%

Αντώνης Σαμαράς: Ψήφοι: 4034 Ποσοστό: 43,3%

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Ψήφοι: 1927 Ποσοστό: 20,70%

Δεν πήγαμε και άσχημα. Όταν υποστηρίξαμε τον Αντώνη, τότε που οι δημοσκοπήσεις τον δείχναν στο 15%, στην Χαλκιδική οι μηχανισμοί έλεγχαν το 80% των ψηφοφόρων.

Πάνε οι μηχανισμοί και χάσανε και τα αυγά και τα καλάθια μαζί.